Şimdi Ara

İPAD'i Defter gibi Kullanabilirmiyim ,Neler gerekiyor ?? (İpad'de NoteTaking) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
674
Cevap
71
Favori
104.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turuncum

quote:

Orijinalden alıntı: Mahlegan
    ...
    bu kalemi gören yok mudur. İnce uçlu normal kalem gibi.

iPen o kalem (ilk versiyonu)

Bu da henüz üretilmemiş 2. versiyonu:

veya:
    http://www.cregle.com/

İnce uçlu, çünkü capacitive değil.

kapasitif özellik kalemin değil bir ekranın özelliğidir. Kalemin çalışma mantığı ekran ile değil, ipade takılan alet ile kalemin arası ilişkiyle oluyor ama yine de uygun bir fiyata sahip değil. Samsung bedava veriyor kalemi, ara alet kullanmadan.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

quote:

...
    bu kalemi gören yok mudur. İnce uçlu normal kalem gibi.

iPen o kalem (ilk versiyonu)

Bu da henüz üretilmemiş 2. versiyonu:

veya:
    http://www.cregle.com/

İnce uçlu, çünkü capacitive değil.

kapasitif özellik kalemin değil bir ekranın özelliğidir. Kalemin çalışma mantığı ekran ile değil, ipade takılan alet ile kalemin arası ilişkiyle oluyor ama yine de uygun bir fiyata sahip değil. Samsung bedava veriyor kalemi, ara alet kullanmadan.

Alıntıları Göster
    Sorun değil. Madem öyle iPadi satıp Samsung tablet alırız.

• note plus 8.99tl olmuş app storeda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: intercorem

note plus 8.99tl olmuş app storeda.
    Selamlar herkese

Daha önce de bahsettiğim ince uçlu kalemlerden Jot Pro'dan satın aldım, kalemin kullanımı öğrenince güzel, çizim için yumuşak uçlu ekranın neresine dokunduğunu anlamadığın kalemlerden elbette ki daha iyi. Fakat kalemin ucu her zaman çizgiyi bırakıp başladığınız yerden başlayamayabiliyor. bilginize. normal kalem 25 tl. jot pro 100 tl, aradaki farka değer mi derseniz. eh işte şöyle böyle :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kardan.adam

Selamlar herkese

Daha önce de bahsettiğim ince uçlu kalemlerden Jot Pro'dan satın aldım, kalemin kullanımı öğrenince güzel, çizim için yumuşak uçlu ekranın neresine dokunduğunu anlamadığın kalemlerden elbette ki daha iyi. Fakat kalemin ucu her zaman çizgiyi bırakıp başladığınız yerden başlayamayabiliyor. bilginize. normal kalem 25 tl. jot pro 100 tl, aradaki farka değer mi derseniz. eh işte şöyle böyle :)

Alıntıları Göster
    Amazonda en çok satan stylus listesinde amazon stylus 2.sırada görünüyor. Oylamalarda 4 5 yıldız almış bir kalem. Ben almayı düşünüyorum ama söyle bir durum var bir kalem alsam 15 dolar kargo 5 kalem alsamda 15 dolar kargo alıcam. Eğer 5 7 kişi toplanabilirsek gri olandan sipariş verebilirim bu durumda neredeyse kalem 13 14 dolar + tr içi kargo ücretine denk gelicek.

• İnce uçlu stylus arıyorum. Adonit'e rastladım fakat önceki sayfalarda tavsiye edilmemiş. Başka bir ince uçlu stylus var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CB93988F3

İnce uçlu stylus arıyorum. Adonit'e rastladım fakat önceki sayfalarda tavsiye edilmemiş. Başka bir ince uçlu stylus var mı?
    arkadaşlar ipad almayı planlıyorum.tablete pdf dosyası olarak ders notları ve testler atıp çözmek istiyorum.Acaba şu an en iyi kalem hangisi?Hassasiyeti ve tepkimesi iyi olmalı ayrıca ele iyi oturmalı yazarken rahatsız etmemeli.Tabiki ekrana da zarar vermemeli.Ekran da mat jelatin olacak onu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.
    Not:Ayrıca cihaz büyük ihtimalle dik konumda yani kucakta filan kullanılacak yani duvara sırt verilip dizleri göğüs hizasında cenin pozisyonuna yakın bir pozisyonda elin her açısıyla her tutuş şekliyle çalışması çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithium -- 22 Haziran 2013; 16:03:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öz...

İPAD'i Defter gibi Kullanabilirmiyim ,Neler gerekiyor ?? (İpad'de NoteTaking)

Ben de şimdi aldım bu kalemi acaba bu resimdeki kullandığınız programı öğrenebilirmiyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmancelik44

quote:

Orijinalden alıntı: Öz...

Ben de şimdi aldım bu kalemi acaba bu resimdeki kullandığınız programı öğrenebilirmiyim ?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bir sorum var.
    bunlar not alam programları ancak word için tavsileriniz nedir.
    apple ın "Pages" uygulamasını gördüm geçen. bunu kullanan var mı nasıldır. yada farklı ofis uygulamaları tatmin edici midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: tarikosman7

apple ın "Pages" uygulamasını gördüm geçen. bunu kullanan var mı nasıldır. yada farklı ofis uygulamaları tatmin edici midir?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Jaja Stylus Update 2'den şaşmayın derim. Bu kadar iyi olamaz emin olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MedalOfMode

Arkadaşlar Jaja Stylus Update 2'den şaşmayın derim. Bu kadar iyi olamaz emin olun.

Kullanıyor musun.?

Örnek bir metin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smile75 -- 23 Temmuz 2013; 15:54:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Smile75

quote:

Orijinalden alıntı: MedalOfMode

Kullanıyor musun.?

Örnek bir metin.

Kullanıyorum da söylüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar elim ekrana değdiği için yazamıyorum. iOS6.1.2 kullanıyorum. Siz nasıl yazabiliyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Arkadaşlar elim ekrana değdiği için yazamıyorum. iOS6.1.2 kullanıyorum. Siz nasıl yazabiliyorsunuz?
    uzun araştırmalar, denemeler sonucu en iyi kombinasyona ulaştığımı düşünüyorum arkadaşlar... tavsiyem;

Wacom Bamboo Stylus + Goodnotes App

app olarak alternatif önerilerim;

*Notability
    *Docas
    *Notes Mobile
    *Notes Plus
    *Upad
    *Noteshelf

bu uygulamaların hepsi güzel ve kaliteli uygulamalar hepsini denedim fakat goodnotes uygulamasının büyüteç özelliği diğerlerine göre daha rahat olduğu için onu seçtim ama mesela genllikle pdf üzerinde çalışacak birisi Docas uygulamasından daha memnun kalabilir denemek en iyisi :)

stylus olarak ise alupen biraz fazla büyük ve kaba ele tam oturmuyor aynı şekilde ozaki pen de öyle...

türkiyede satılan trust, targus ve bamboo kalemler birbirine çok benziyor.

trust ve targus 20 tl iken bamboo 80 tl....

bamboo markasına bütçesi yetmeyenler trsut veya targusta alabilir tabiki...

• quote:

pp den bunu indir kullan.
    en az 6 tane program denedim, ms officeye en yakını bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Arkadaşlar elim ekrana değdiği için yazamıyorum. iOS6.1.2 kullanıyorum. Siz nasıl yazabiliyorsunuz?

Notability de büyüteç ve el algılama kısımları var.
    Notes plus ta da. Bu ikisinde kullanabilirsiniz.

Bu arada merak ettim, adonit jot kullanan arkadaşlar ekranınızı çiziyor mu

• quote:

Alıntıları Göster
    Office suite pro kullaniyorum,indirimdeyken almistim. Smart officeden kesinlikle daha iyi. İpadde buyuk ekran dolayisiyla cok daha iyi bir kullanim sunuyor. Pdf, excel,word vs. İle ilgili tum formatlari kullanabiloyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0173FC748

Office suite pro kullaniyorum,indirimdeyken almistim. Smart officeden kesinlikle daha iyi. İpadde buyuk ekran dolayisiyla cok daha iyi bir kullanim sunuyor. Pdf, excel,word vs. İle ilgili tum formatlari kullanabiloyor
    Çizim yapmak için kalemi kullandığımdan not tutabilecek program öneremeyeceğim ama elimde 3 adet kalem var, onları karşılaştırmam gerekirse;
    Aslında birkaç sene önce internetten ucuz çin malı stylus almıştım. Hiç memnun kalmamıştım ama. Ucunda mat kaplama olmadığı için ekran üzerinde kaymıyordu. Hiç tavsiye etmiyorum o yüzden.

Şu an elimde olan kalemler;

Standart 8mm Scriccs stylus kalem:
    Kalemin önü normal kalem, arkası stylus uca sahip. 15tlye almıştım. Dokunmatik hassasiyeti iyi, ilk temas için çok az bastırmak gerekiyor. Ekran üzerinde kayması gayet iyi. Başlangıç için çin malı kalemler almaktansa bu kalem işinizi fazlasıyla görecektir.

6mm Uçlu Trust kalem:
    Wacomun kalemiyle çok benzer bir tasarımı var. Ekranda kayması iyi, kauçuğun esnemesi diğer kaleme göre daha az. Ucu standart styluslara göre daha ince. Ancak ekranın algılaması için 8mmlik kalemlere göre daha fazla bastırmak gerekiyor. Bu da benim için çizim yaparken zor oluyor. Eminim not tutarken de zor olacaktır.

Adonit Jot Pro:
    Commander nickli arkadaştan almıştım kalemi. İçlerindeki en iyisi diyebilirim. İlk 10 15 dk alışmak için uğraştım ama alışınca çok memnun kaldım. Ekrana değer değmez algılıyor. Yazı yazarken çok az kesilme oluyor. Çizim yaparken başladığım noktayı görebiliyorum. Mesela bir kutu çizerken çizginin bittiği noktadan tekrar çizgiyi devam ettirebiliyorum. Not tutmak için de kolaylık sağlar eminim.
    Ekran koruyucuyla kullanıyorum ipadi. 10 dk çizim yaptım, 2 noktada ufak çizikler oluşmuş sadece. Çizikleri görünce ekranı ve kalemin yüzeyini iyice temizledim. Temizlikten sonra hiç çizilme olmadı. Sonra 30dk kadar daha çizim yaptım çizik göremedim. Eğer endişeniz varsa ekran koruyucu kullanın ya da scoth crystal bantlardan alıp ucuna o banttan takın. Çizilmesinin önüne geçersiniz. Ben de ne olur ne olmaz diye ucuna bant taktım, algılamasını düşürmedi.
    Birkaç gün içinde ufak bir test yapıp ekran görüntüsünü koyarım buraya.

• quote:

Orijinalden alıntı: hazarRS

Çizim yapmak için kalemi kullandığımdan not tutabilecek program öneremeyeceğim ama elimde 3 adet kalem var, onları karşılaştırmam gerekirse;
    Aslında birkaç sene önce internetten ucuz çin malı stylus almıştım. Hiç memnun kalmamıştım ama. Ucunda mat kaplama olmadığı için ekran üzerinde kaymıyordu. Hiç tavsiye etmiyorum o yüzden.

Şu an elimde olan kalemler;

Standart 8mm Scriccs stylus kalem:
    Kalemin önü normal kalem, arkası stylus uca sahip. 15tlye almıştım. Dokunmatik hassasiyeti iyi, ilk temas için çok az bastırmak gerekiyor. Ekran üzerinde kayması gayet iyi. Başlangıç için çin malı kalemler almaktansa bu kalem işinizi fazlasıyla görecektir.

6mm Uçlu Trust kalem:
    Wacomun kalemiyle çok benzer bir tasarımı var. Ekranda kayması iyi, kauçuğun esnemesi diğer kaleme göre daha az. Ucu standart styluslara göre daha ince. Ancak ekranın algılaması için 8mmlik kalemlere göre daha fazla bastırmak gerekiyor. Bu da benim için çizim yaparken zor oluyor. Eminim not tutarken de zor olacaktır.

Adonit Jot Pro:
    Commander nickli arkadaştan almıştım kalemi. İçlerindeki en iyisi diyebilirim. İlk 10 15 dk alışmak için uğraştım ama alışınca çok memnun kaldım. Ekrana değer değmez algılıyor. Yazı yazarken çok az kesilme oluyor. Çizim yaparken başladığım noktayı görebiliyorum. Mesela bir kutu çizerken çizginin bittiği noktadan tekrar çizgiyi devam ettirebiliyorum. Not tutmak için de kolaylık sağlar eminim.
    Ekran koruyucuyla kullanıyorum ipadi. 10 dk çizim yaptım, 2 noktada ufak çizikler oluşmuş sadece. Çizikleri görünce ekranı ve kalemin yüzeyini iyice temizledim. Temizlikten sonra hiç çizilme olmadı. Sonra 30dk kadar daha çizim yaptım çizik göremedim. Eğer endişeniz varsa ekran koruyucu kullanın ya da scoth crystal bantlardan alıp ucuna o banttan takın. Çizilmesinin önüne geçersiniz. Ben de ne olur ne olmaz diye ucuna bant taktım, algılamasını düşürmedi.
    Birkaç gün içinde ufak bir test yapıp ekran görüntüsünü koyarım buraya.

Alıntıları Göster
    şuan dr'de Ozaki 43 tl.ama aklımı karıştıran bu linkler:

Biri 43 diğeri 60 tl.Sarı olan da new ipad desteklediği yazıyor fakat diğerinde yazmıyor.Her ikisinde "Kapasitif dokunmatik ekrana sahip tüm cihazlar" yazıyor.

Size sorum bu 43 lira olan benim "New Ipad" de çalışmaz mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mak07

şuan dr'de Ozaki 43 tl.ama aklımı karıştıran bu linkler:

Biri 43 diğeri 60 tl.Sarı olan da new ipad desteklediği yazıyor fakat diğerinde yazmıyor.Her ikisinde "Kapasitif dokunmatik ekrana sahip tüm cihazlar" yazıyor.

Size sorum bu 43 lira olan benim "New Ipad" de çalışmaz mı?

niye çalışmasın? Bu kalemler 100tllik tabletlerde bile çalışıyor. Aradaki fiyat farkı renginden dolayıdır büyük ihtimalle.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.