Şimdi Ara

iPad 3'ün A5X'i ile Tegra 3 karşılaştı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  •  iPad 3'ün A5X'i ile Tegra 3 karşılaştı!

Apple'ın yeni iPad için söyledikleri doğru mu? İşte yeni iPad ve Tegra 3'ü karşılaştıran testler...

Apple'ın yeni iPad'inde kullandığı işlemci için "Tegra 3'den kat kat hızlı" demesi, tartışmalara yol açmıştı. Laptop Magazine tarafından yapılan tam bir hız testi ise yeni iPad'in Tegra 3 karşısındaki performansını gözler önüne serdi.

Tegra 3 işlemcisi şu an Asus'un yeni tableti Transformer Prime'da bulunuyor. GLBenchmark 2.1'de iPad'in A5X işlemcisi, Tegra 3'den neredeyse 5 kat daha yüksek bir sonuç veriyor.

Bununla birlikte CPU hızına geldiğimizde Nvidia Tegra 3, A5X'i deviriyor ve GeekBench'de onun iki katından daha yüksek bir sonuç veriyor.

Aslında sonuçlar şaşırtıcı değil. Zira A5X ve Tegra 3'ün her ikisi de ARM'nin Cortex-A9 tasarımını kullanıyor. A5X çift çekirdeğe sahip, ancak Tegra 3 dört çekirdekli. Transformer Prime, 1.3GHz saat hızında çalışırken, iPad 1GHz'de çalışıyor. Dolayısıyla A5X, çekirdek başına daha çok iş yapabiliyor olsa da toplam güçte daha zayıf kalıyor.

Diğer bir test, GeekBench grafiği ve sonu
     iPad 3'ün A5X'i ile Tegra 3 karşılaştı!

Nvidia'ya göre bu sonuçlar, gerçek dünya performansını yansıtmıyor. Bu arada Android 4 tarayıcısı, Sunspider Javascript testinde iPad 3'ün Safari'sinden daha düşük bir puan alıyor. Dolayısıyla bu da A5X işlemcisinin lehine bir sonuç.

Tegra 3, fizikler ve yansımalar gibi efektlere önem veriyor, iPad 3'de ise bunlar yok. Ancak 2048x1536 çözünürlüğündeki ekranı ile yeni iPad, çok daha keskin grafikler sunabiliyor. Grafik olarak Transformer Prime ve iPad 3, birbirlerine yakınlar ancak belirli uygulamalarda görsel efektlerde Tegra 3'lü 1280x800 çözünürlüğündeki Transformer Prime öne geçiyor.

Kaynak:veteknoloji.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacan34 -- 26 Mart 2012; 11:22:34 >

• Tegra malasefki a5 ile şu an yarışıcak durumda değil ilerde ne olur bilemem ama

Orijinalden alıntı: söny

Tegra malasefki a5 ile şu an yarışıcak durumda değil ilerde ne olur bilemem ama

Bir satırda iki hata var. Birincisi A5X ile yarışamaz demen gerekiyordu. İkincisi tegra çok güzel alt ediyor. A5X Tegra2den üstün ancak Tegra3ün altında kalıyor. Aynı oyunlarda farkı görüyorsunuz. A5X öyle bir fark atabiliyor değil. iki işlemcinin de birbirinden üstün olduğu yerler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myfranco -- 22 Mart 2012; 1:53:41 >
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

Bir satırda iki hata var. Birincisi A5X ile yarışamaz demen gerekiyordu. İkincisi tegra çok güzel alt ediyor. A5X Tegra2den üstün ancak Tegra3ün altında kalıyor. Aynı oyunlarda farkı görüyorsunuz. A5X öyle bir fark atabiliyor değil. iki işlemcinin de birbirinden üstün olduğu yerler var.

Örneklendirme yapabilirmisin hocam
    Tegranın üstün olduğu yerleri fan boyluk yapmıyorum benim görüşlerim a5x'in üstünlüğü konumunda belkide tegrayı tam araştırmamamdan kaynaklıdır fakat aydınlatırsan bende memnun olurum

• quote:

quote:

quote:

Tegranın üstün olduğu yerleri fan boyluk yapmıyorum benim görüşlerim a5x'in üstünlüğü konumunda belkide tegrayı tam araştırmamamdan kaynaklıdır fakat aydınlatırsan bende memnun olurum

Fanboyluk demedim zaten ki herhalde forumda çoğu kişi bana fanboy derdi öyle olsa :)
    Tegra3 oldukça güçlü bir işlemci. Efektler konusunda oldukça başarılı. Teknik ayrıntılara girersek büyük ihtimalle internetten kopyala yapıştır yapmak gerekir. Ben ikisinin karşılaştırma testlerine baktım ve oldukça etkileyici buldum. Tabiki o işlemciyi kullanan cihaz ipad kadar uzun batarya ömrü vermeyecek (mesela asus prime) ancak öyle yabana atılacak bir işlemci değil.
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Fanboyluk demedim zaten ki herhalde forumda çoğu kişi bana fanboy derdi öyle olsa :)
    Tegra3 oldukça güçlü bir işlemci. Efektler konusunda oldukça başarılı. Teknik ayrıntılara girersek büyük ihtimalle internetten kopyala yapıştır yapmak gerekir. Ben ikisinin karşılaştırma testlerine baktım ve oldukça etkileyici buldum. Tabiki o işlemciyi kullanan cihaz ipad kadar uzun batarya ömrü vermeyecek (mesela asus prime) ancak öyle yabana atılacak bir işlemci değil.

toshiba satellite ac 100 10

tegra kullanıyor ve kullancıların %99u malasefki memnun değil ben galiba bu yüzden soğudum tegradan hatta ve hatta deneme fırsatı buldum ipad'i malasef daha deniyemedim o yüzden %100lük bir şey söyliyemem ama aralarında dağlar kadar fark olduğunu düşündüm sırf interneten izlediğim a5x videoları hile

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

toshiba satellite ac 100 10

tegra kullanıyor ve kullancıların %99u malasefki memnun değil ben galiba bu yüzden soğudum tegradan hatta ve hatta deneme fırsatı buldum ipad'i malasef daha deniyemedim o yüzden %100lük bir şey söyliyemem ama aralarında dağlar kadar fark olduğunu düşündüm sırf interneten izlediğim a5x videoları hile

Bildiğim kadarıyla tegra2 o. Android tablet kullanımımı içinde android olduğu için sınırlı tutuyorum gerçi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Burada yanlış anlaşılma olmasın. A5X denilen chip, Dual-Core bir CPU ve Quad-Core bir GPU barındırıyor. Yani CPU, 4 çekirdekli değil; GPU, 4 çekirdekli.
  • ikisini asagidaki linkteki teknik bilgilere gore kiyaslayinca tegra 3 un onde oldugu acik fakat isletim sistemi ile birlikte performansi ve batarya tüketimi acısından biraz daha yol katetmesi gerekiyor tegra nin sanirim.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tegra

http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_A5

Şu an Tegra 3 cihazların çoğu tegra 2 kernellerini kullanıyor (Asus Transformer'ı bilmem ama benchmark sonuçarı bence istenilen düzeyde olması). Android cihazlarda Tegra 3 çok yeni bir sistem olduğu ve grafik işlemcisinin karışık olması(birden fazla çekirdeğe sahip olması) nedeniyle daha tam istendiği verime kavuşamadığını düşünüyorum.

Düşünmemin tek nedeni özellikle nvidia destekli oyunların diğer android cihazlarda oyun efektlerinin daha zayıf olması.

Ben şu an 0ne X kullanıyorum. Ondan önce Galaxy Note kullandım ve efekt açısından One X daha iyi.

Tek söyleyeceğim tabletler dışında Tegra 3'ün ilk kullanıldığı cihaz "HTCOne X" ve "LG Optimus 4X". Batarya oyun oynayınca zayıf olsa da. Tegra 3 "ulp geforce 2" grafik işlemcisi bakımından Ipad ile yarışabilecek tek cihazdır.
  • bu ios olduktan sonra, bukadar stabil calisan bir cihaz oldukca. ne getirsen nanay kardesim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.