Şimdi Ara

iPad 2 recovery mode'dan çıkarmak için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önce Youtube'da video aradım, listeyi karşıma çıkardı, ama aralarından birine tıklayınca kapanmaya başladı. O andan beri Youtube programı video oynatmayı denediğimde kapanıyor.

Aynı şekilde Safari'de normal şekilde çalışıyor. Ama ne zaman video olan sitede gezerken, çıkan PLAY simgesi olan ok işaretine basarsam Safari de kapanıyor.

Dailymotion programından video oynatıyo mu diye denedim. Ses var görüntü yok.

Neydi hani bi A..HD video oynatma programı vardı. İşte onunla da daha önceden iPad'e uygun formatta convert ettiğim (mp4) videoları oynatmadı. Ama sonradan avi formatında bir video attım onu oynattı.

Neyse durum 3 gündür böyle ve kendi kendine başladı bu durum.

2 dakika önce 4.3.3'ün firmware'ini indirdim, SHIFT + RESTORE yaptım iTunes'dan. Önce extracting dedi, sonra Yükledi, iPad'de Apple logosu çıktı altında da yükleme işlemi durum çubuğu dolmaya başladı. Doldu doldu, bitti.

Sonra iTunes mesaj gösterdi, hata mesajı :

The iPad (iPad'im ismi) could not be restored. An unknown error occurred (1013)

iPad'in ekranında "iTunes'e (pc'ye) kablo ile bağlayın" işareti var.

Sonra iTunes şöyle dedi...

iTunes has detected an iPad in recovery mode. You must restore this ipad before it can be used in iTunes.

NAPMAK LAZIM, BU SEFER DE BEN YARDIM İSTİYORUM....???
    ACİL

• Bu yazıyı buldum...

Son zamanlarda özellikle de iOS 4.3.3 sürümünü TinyUmbrella ile baseband sürümünü korumak adına yüklemeye çalışan kullanıcıların karşılaştığı 1013 hatası ve recovery mode durumundan çıkamama olayına çözüm için uygulayacağınız bir yöntemi sizlerle paylaşacağız. Yine TinyUmbrella uygulamasının geliştiricisi tarafından hazırlanmış olan Fix Recovery uygulaması restore sonrası sürekli olarak cihazın recovery modunda kalıp çıkamadığınız durumda yardımcı olacak bir araç olarak Fix Recovery'i kullanabilirsiniz. Yazımızın devamında Fix Recovery uygulamasını indirebileceğiniz gibi nasıl kullanacağınızı da basit olarak sizlere izah etmeye çalışacağız.

Bilindiği gibi TinyUmbrella uygulaması içinde "Exit Recovery Mode" butonu olmasına rağmen özellikle iOS 4.3.3 restore dosyasının yüklenmesi sonucu bu buton işlevini yerine getirememekte ve recovery mode döngüsünden çıkılamamaktadır. Anlatımımızda iOS 4.3.3 sonrası recovery moddan çıkış için yapılması gerekenleri bulacaksınız ki iOS 4.3.x sürümlere ait recovery mod döngüsünü de bu şekilde aşabileceksiniz.

iPhone 4/3GS iOS 4.3.3 Fix Recovery Kullanımı

Öncelikle iOS 4.3.x için TinyUmbrella (fix recovery) uygulamasını Mac veya Windows için buradaki bağlantıdan indirin.
    Bir diğer dosyamız olan zlib1.zip isimli dosyayı da bu bağlantıdan indirerek içinden çıkan "Zlib1.dll" isimli dosyayı fixrecovery43.exe uygulaması ile aynı dizinde olsun.
    Şimdi iTunes uygulamasını çalıştırın ve cihazınızı bilgisayara USB kablosu aracılığı ile bağlayın. Cihazınızı bu aşamada DFU moduna alacaksınız. Tabi DFU moduna alırken iTunes'in çalışıyor olması gerekiyor. DFU moduna cihazı nasıl alacağını bilemeyenler linkteki anlatımdan faydalanabilirler. iPhone DFU moduna nasıl alınır? >>
    Şimdi indirmiş olduğunuz fixrecovery43.exe uygulamasını çalıştıralım. Bu aşamadan sonra uygulama en fazla 1 dakika sürecek bir işlem yürütecek ki bu arada internet bağlantınızın da aktif olduğuna dikkat edin.

Bu da ingilizcesi

If you are also stucked in iOS 4.3/4.3.1 or iOS 4.3.2 recovery mode loop, you can give TU (FR) a try by following the instructions below:

1 Download TinyUmbrella (FixRecovery) for iOS 4.3 for Windows | Mac OS X
    2 Download zlib1.dll from here
    3 Place fixrecovery43.exe and zlib1.dll in same directory
    4 Run iTunes in background otherwise you will get The process iTunes.exe and iTunesHelper.exe not found error.
    5 Launch fixrecovery43.exe and place your iDevice in DFU mode by using the instructions below:
    * Hold down the Home+Power button for 10 seconds.
    * After 10 seconds, release the Power button but keep holding the Home button.
    * Your iDevice should be in DFU mode. If for some reason you are still unable to enter DFU mode, check this video tutorial.
    6 Now leave the rest on TinyUmbrella (Fix Recovery). Once you see Exiting libpois0n in DOS window, you may disconnect your iDevice from your computer as the rest of the code will run on your iDevice.

AMA iTunesHelper.exe bulunamadı diyo.
    İngilizcesi demiş ki iTunes arka planda çalışmalı... Ama "fix" programını calistirir calistirmaz arka plandaki iTunes pat diye kapanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xagdas -- 11 Ağustos 2011; 18:40:06 >

• Suan 4.3.5 fw ciktigi icin sorun oldugunu dusunuyorum. Tinyumbrella indirim start tss server tusuna basip birkez daha restore denerseniz sorununuz cozulur gibi geliyor. Yine 4.3.3 yukleyebiliyor olman gerekiyor
  • Cagdas benim son actigim basliklara bakarsan bu sorun icin konu actim. 4.3.3 shsh kaydin varsa srounsuz gecersin.
  • Akşam bakarım tamam.

Şu an Lydia dayım, bi'haberler cihazlardan :)))

Jailbreak diyince ayağa kalkıyo oturan elemanları :)

Ya dediğim gibi cevabı buldum galiba ama iTunes kapanıyor.

Sanırım sen diceksin ki, normal "Restore and Upgrade" et, sonra SHSH kaydın ile tekrar Downgrade edersin ve 4.3.3'e dönersin diceksin di mi?

Ben Jailbreak hemen ardından shsh kaydı oluşturmaya çalıştım ama olu mu olmadı mı bilmiyorum. iPhone'um tam güzel şekilde oldu, hatta kaydı mail de attım kend adresime ama iPad'in SHSH KAYDI anca varsa Cydia'da vardır çünkü dosya olarak bende yok. iSHSHit ile tam güzel yapamadım galiba ilk ben onu. Cydia üzerinden birşekilde kaydetmemişse sanırım, yok. Eğer Upgrade et diceksin o iş şimdilik çok riskli. Tadına baktım JB'in 7 ay sonra, şimdi 4.3.5'te hapsolmak istemiyorum.

Sen yine de TAM link verir misin, iPhone ile çok aratma bana lütfen konuyu.
    Sağol,
    Görüşürüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xagdas -- 12 Ağustos 2011; 9:03:49 >

• Ben de mobildeyim :)

Pcye gecince bak ayni sorun icin yazdim
  • Okudum konuları (ilk mesajları).

quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

Orijinalden alıntı: kain061

Benim ipad 2 de tiny fix recovery calisiyordu.recover moddan cikartiyodum cihazi :s

Tiny umbrella blogundan bir kesit:
    "or else the baseband update will not work and you will get a 10xx error and need to use fixrecovery. (Works for iPhone 4 - will not work for iPad 2)"

Artık ipad 2 için çalışmadığını söylüyor. Maalesef o yöntem işe yaramıyor.

Nedir şimdi, iPad2 için olmuyor muymuş?

SHSH Kaydım varmış di mi?

Böyle kayıyor. Kaç saniye basarsam basıyım bütün kombinasyonlarda, böyle kalıyor kımıldamıyor.

Bu arada ben 4.3.3'ten update etmedim hiç daha üst versiyona. İçinde hala 4.3.3 var diyor zaten resimde. 4.3.5 yaparsam geri dönememekten korkuyorum. Bir şekilde DFU moddan çıkmam lazım.

Bu arada ben ireg dediğin pwned dfu ya da normal dfu nedir ve aradaki fark nedir anlayamadım.

Benimki Restore dan sonra kablo ve iTunes işaretiyle kaldı. Zaten normal DFU değil mi? Ben kendim sokmadım DFU moda falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xagdas -- 12 Ağustos 2011; 11:44:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Senin onunla işin yok.

http://forum.donanimhaber.com/m_51124402/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51124402

Bu ipad 2 için olan. Tiny umbrella 5.00.09u çekiyorsun. Arka planda tiny umbrellada 4.3.3 shsh'i seçiyorsun ama o .shsh klasöründe sadece 4.3.3 kalsın, diğerlerini başka yere taşı. Advanced sekmesinden "request shsh from cydia" tikini kaldır. Start tss server de. Ipad2'i DFU moda al ve itunesdan shift+restore yap. 1013 hatasını tiny hallediyor, fixrecovery ile işin yok.
  • 4.3.3'e geri döndüm. Dedi ki bigisayarda iTunes "The SIM card inserted in this iPad is PIN locked." Pin kilitli olmayan bi sim ile deneyi. Sim'i çıkardım iPhonuma taktım, sim sorma özelliğini kapattım. Sonra getirdim iPad2'te taktım, aktif oldu, iPad2 açıldı. Sonra benden onay aldıktan sonra backup'ı yükledikten ve bitirdikten sonra bütün programlar dahail 20 dakika Eşzanlama yaptı. Herşey güzel ama tek şey kaldı. O da zaten iPad alma amacım ! Sorun şu

Kapatıp açsam da, uçak moda sokup çıkarsam da, sim'i çıkarıp taksam da, "SİM YOK" diyor. Sallamıyor Sim'i. Sim Turkcell, iPad'i TR'den aldım. Unlock manlak uğraştırmasa keşke, neden SIM YOK diyor, SIM TAKILI DEĞİL diyor.?

EDIT 1 = yazıyı yazdıktan sonra iPhone'daki Vodafone hattı taktım, 3 saniyede çalıştı... Tekrar Turkcell (asıl iPad'de kullandığım) hattı denicem...

EDIT 2 = Turkcell sim karta hiç tepki vermiyor. SIM YOK diyor terbiyesiz. 4 aydır aynı hatla çalışan başka iPad miydi terbiyesiz? :( Aklıma başka birşey geliyor ama söylemeye bile çekiniyorum. Sakın bu kurduğumuz IPSW Türkiyeye ve Turk sim kartlarına uyumlu olmayan olanlardan olmasın. Ama öyle olsa, yani uyumsuzlardan olsa, o zaman neden Vodafone hat çalıştı, sonuçta +90543..... numarası, Turk yani. Bir forumda gördüm, aynısı olmuş. Adam sim kartını yenisiyle değiştirmiş, geçmiş.

EDIT 3 = Aradım, yeni SIM kart 12,5 TL'ymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xagdas -- 12 Ağustos 2011; 17:07:06 >

• ben tinyumbrella ile shsh kaydını almıştım.daha sonra ipadimle alakalı bir sınıtı olunca en son güncel sürüm tinyumbrellayı yükledim. benim daha önce aldığım shsh kaydına nasıl ulaşabilirim.
  • Senin ipsw ile hiçbir alakan yoktu. Boşuna kendini strese soktun. Hactivation yapmışsın, unlock yapmadan olmaz. Madem elin custom'a alıştı, seçeneklerinden hactivation'i kaldır öyle bir custom ipsw hazırlayıp yeniden yükle. Bu sefer olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.