Şimdi Ara

ip scaner amaçlı komut

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumlarda çok kez sorulmuş ama, yanlış anlaşılmadan dolayı herkez IP Scanner programları önermiş, asıl soru bu programlar hangi komutları kullanıyor da networke bağlı tüm IPv4 adresleri listeleyebiliyor.
    Bunu biz CMD komut satırından manuel yapmak istesek nasıl yaparız veya daya pratik olarak bir ".BAT" komut listesi olarak nasıl hazırlarız? tarayacak ve ping geri dönüyosa bulunduğu dizindeki IPlist.txt içine alt alta IP adreslerini ekleyecek.

• Belirledigin network araligindaki adreslere sirayla ICMP Echo yani PING atarak. Gerisini bilmem, programlamaya giriyor. Yani oyle sandigin gibi armut pis agzima dus bir durum yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Belirledigin network araligindaki adreslere sirayla ICMP Echo yani PING atarak. Gerisini bilmem, programlamaya giriyor. Yani oyle sandigin gibi armut pis agzima dus bir durum yok..

ICMP Echo reply olduğunda ping atılan ip'yi bir *.TXT listesine nasıl ekleriz diye sorim ozaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan_95 -- 28 Şubat 2013; 2:47:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan_95

quote:

Belirledigin network araligindaki adreslere sirayla ICMP Echo yani PING atarak. Gerisini bilmem, programlamaya giriyor. Yani oyle sandigin gibi armut pis agzima dus bir durum yok..

ICMP Echo reply olduğunda ping atılan ip'yi bir *.TXT listesine nasıl ekleriz diye sorim ozaman

Google'layiniz o zaman..
  • quote:

quote:

quote:

Google'layiniz o zaman..

onu yapalı çok oldu ama millet hep hazır program önermiş, ben açık komut arıyorum

• quote:

quote:

ping 192.168.1.1 >> liste.txt
    ping 192.168.5.2 >> liste.txt

tek > yaparsan varılan dosyanın üzerine yazar, çift >> yaparsan dosyanın altına ekler. Ve bütün msdos komut dosyalarında kullanabilirsin, DIR *.avi /s >> d:\filmler.txt gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 28 Şubat 2013; 13:16:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

quote:

quote:

ping 192.168.1.1 >> liste.txt
    ping 192.168.5.2 >> liste.txt

tek > yaparsan varılan dosyanın üzerine yazar, çift >> yaparsan dosyanın altına ekler. Ve bütün msdos komut dosyalarında kullanabilirsin, DIR *.avi /s >> d:\filmler.txt gibi.

çok iyi bilgi, peki bunlar gibi bilgileri bulabilceğim bir kaynak var mı, md-dos 6.22 koca kitapta bunlar yok tu vallaha

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VPN ile ip yönlendirme...
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Keşke windows olmasaydı da ms-dos ile hala komut satırından işleri yönetiyor olsaydık, görürdüm o zaman ben klavye delikanlılarını

ihtiyaç durumuna göre kitaplarda yer almayan birçok komut vardır, mesela ; subst a: d:\disket komutu ile kendinize sanal bir disket sürücü oluşturabilir ve dosyaları illaki disket sürücüye atmak isteyen bir uygulamayı kandırabilirsiniz ...

Kaynak konusunda birşey söyleyemem, çünkü ben 1989 yılında ms-dos 4.0 ile başlamıştım ve bütün bilgim kendi bilgi birikimi ve tecrübeden ibarettir, herhangi bir kitap yada kaynak kullanmadım. Eskiden dergilerle beraber verilen disket ve cd içeriğinde yer alan toplu komut dosyalarını inceleyerek edindiğim bilgilerdir birçoğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 1 Mart 2013; 11:11:51 >
  • Bende 89 veya 90 yılında pc ile tanıştım, yaş 6-7 falan, dizinler arasında prince.eze'yi aradığımı hatırladım sayende :).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.