Şimdi Ara

ıp adresinden kamera dvr cihazına baglanma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
2
Favori
42.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    konuyu doğru yere açmadıysam özür dilerim arkadaşlar.
    ben yardım edebilecek arkadaşlardan ofis dışında dvr kamera kayıt cihazına bağlanıp nasıl kamera görüntülerini izleyebilirim onu sormak istiyorum.

modemimin markası ZTE ZXV10 W300
    dvr kayıt cihazı markası balitech H.264 DVR 16 KANAL
    sabit ip var 81.***

ilk olarak modemden firewall kapattım erişim yönetimi kısmında ACL seceneğinde arayüz kısmını WAN LAN ve HEPSİ seceneklerinden "HEPSİNİ" sectim.
    yine modemin gelişmiş ayarlarından NAT secenğinden iki tane port açtım. portları açarken protok ALL seçtim portların birini 80 digerini 9000 yaptım
    ve yerel ip adresi kısmına kayıt cihazının ip sini girdim 192.***** . sanırım burada bir yanlıslık yok?

kayıt cihazında betvork setup kısmında port 9000 web port 0080
    statik ip ve DHCP tür olarak belirtilmiş.
    statik ip seçtiğimde

burada bir değişiklik yapmam gerekiyormu?

yada DHCP mi secmeliyim?

yardım edebılırsenız sevınırım.

• yapman gekenleri yapmışsın 900 ve 80 değerinde port acmışsın ama yetmez mobil için ayrı bi port olması gerekli.İç ip farklıdır yani bulunduğun ofisteki modemden giriyorsan dvr nin ipsi ile senin bağlantı ip aynı oldupu için büyük ihtimal 192.168.2.1 den giriyosundur.Ama dış ip farklıdır dışardan zlemek için sabit ip adresin vardır.ve dış ip için ayrı bir port açman gerekli.mobil izleme gibi birşey olması gerekli dvr ında ordan bakıp 1 tane daha port açabilirsin.benim dvr de 4 tane port açılı.2tane olması mantıksız zaten 2 tane iç ip 2 tane dış ip olmalı.biraz karışık oldu yazdıklarım ama anlamadığız birer olursa tekrar sorabilirsiniz.
  • ilgin için sagol busvas
    evet soyledıgın gıbı bır mobıle kısmı var;

burdakı seceneklerı su anda wifi olarak yaptım
    portu da aynı sekılde ılave ettım;

ama yıne baglanamadım :S

telefona da MEye adında bır program yukledim iphone uygulaması dvr cihazımın öngorduğu bir program.
    ancak halen sonuca ulasmıs değılım.
    yapıtıklarımda neresı yanlıs olabılır hala tekrar bır yardımıc olabılırsenız sevınırım.

• yada port acarken ip sayısını coklu seceneğinimi secip acmalıyım ?

• tcp ve udp leri düzgün yaptınmı?
  • Merhaba,

İlk olarak şu modeme ve DVR cihaza reset at arkadaşım.. Sonra tekrar dan modem'in "Firewall"ını devre dışı bırakıp port açmaya başla..

Modem den TCP için 8080 portunu açıp, ona göre DVR cihaz dan ayarlaması yapıp test et bakalım.
  • merhaba arkadaşlar konuyu yanlış yerde açıyorum biliyorum ama forumda yeniyim ve bu işi acil çözmemlazım yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum şimdi vaarsayalımki dvr cihazının ethernet çıkışından aldığım rj45 bağlantıyı wireless cihazına bağladım ve bunu verici olarak ayarladım 200 metre uzaktaki hedefimede bir alıcı koydum ve köprüleme bağlantısı yaptım bu görüntüyü wireless cihazımdan direk olarak monitöre yansıtabilirmiyim hangi arabirimleri kullanmam gerekir ben bu bağlantıyı internet ve pc olmadan yapmak istiyorum ilginize şimdiden teşekkür ederim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Kocaturk, merhaba.

İnternet olmadan, bu şekilde yapmanız imkansız.
  • bilmiyorum belki ben size konuyu tam açamadım ama bu sistem daha önce bir televizyoncu tarafından yapılmış bir sistem üstelik bu görüntüyü 30 km taşıdı
  • Ya gerçekten sorunu sen tam olarak anlatamıyorsun, yada ben anlamıyorum..

Fakat, bir televizyoncu "30 KİLO METRE" mesafeye görünütüyü "Wireless" ile taşıdı. <- Sen bunu hiç gördün mü? Yada ne kadar mantıklı geliyor sana bu cümle?

Benim bildiğim kadarı ile, DVR cihazlar da internet olmadan, uzak bir bağlantıya Wireless ile sadece görüntü aktarımı olmuyor.

Kaldıki senin bahsetmiş olduğun 200 metre kadar bir mesafe.. Görüntüyü oraya aktarabilmen için iki seçeneğin var.

- İnternet bağlantısı kuracaksın ve sabit IP alacaksın.

- DVR cihaz dan kablo ile, 200 metre uzağa yani televizyonun yanına gideceksin.

Fakat şöyle bir durum var.. DVR cihaz dan kablo ile 200 metre ilerideki televizyona gittin diyelim. Ki bu mümkün. Ben 3 Kilo metre mesafeye net bir görüntü alabildim kablo ile..

DVR cihaz bir başta, televizyon bir başta olacağı için ana kumanda yeri her daim DVR cihaz'ın olduğu yer olacaktır. Bunun için sanırım sen iki tane televizyon kullanacaksın. 200 metre ileri deki televizyon sadece, paralel görüntü alabilmesi için değil mi?

• 30 km taşınan sinyali ben gördüm afyon/bolvadin'de belediyeden heybeli termal tesisine aktarılan bir sistemle yapılmış birşeydir bu entegrelerine güçlendirme yapılan cihazlarla %10 luk sinyal gücü %70 yükseltilmiş ve bağlantı sağlanmıştır bu sistemi yapan kişiyide tanıyorum bunu biyana koyalım birde lnb aracılığıyla bir yerdeki dvr cihazının görüntüsü başka bir yere (takriben 2 km lik bir mesafeyle) koaksiyel kabloyu bnsye çeviren bir cihaz aracılığıyla başkabir dvr cihazına bağlanıp görüntü aktarıldığınıda gördüm ancak ordaki çevirici cihazın ne olduğunu öğrenme imkanım olmadı bende böyle bir sistem yapmaya çalışıyorum anlayacağınız kumanda işlemini bir şekide çözeceğime inanıyorum o sorun değil ancak bana rj45 den gelen görüntü sinyalini vga ya yorumlayacak bir cihaz lazım
  • yokmu bir bilgisi olan
  • 30 km mesafe demişsin ne kadar güçlendirini olursa olsun sonuçta bunlar ters orantılı nekadar uzun kablo o kadar kötü görüntü.internetlerdede öyledir 60m ye kadar bişi olmaz ama 61 den sonra kopmalar sinyaller gelmemeye başlar.bunları routerler ile güçlendirebiliyoruz bunu telekom sinyallerin az gittiği yerlere yapıyor muhtara müracat ediyorsunuz herneyse.lakin 30 km gibi ciddi uzaklıktaki bi yer cidden cok cok ilginç bece.İnternet üzerinden neden yapmayı düşünmeyipte RJ-45 üzerinden vga dönüştürmeyi düşünüyorsunuz acaba?
  • ilk yazıdakı resımdekı gıbı yaptım dogrumudur bılmıyorum yani ?
  • dvr kendi tanımladığı portlarmı onlar ?
  • bu istem lnb ile yapıldı hatta bakım yapmayada ben gittim ama ozaman böyle bişeye merakım yoktu programlama çalışıyordum ama şimdi mesleğim geregi o işin içindeyim yani güvenlik sistemleri ama işte burada takıldm ve pes ettim
  • Bu h 264ten kayıt nasıl sılınıyor bırkac saatlık kayıtları nasıl sılebılırız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende de balitech'in DVR Kayıt Cihazı var. Ve bende bu kameraları cep telefonumdan izlemek istiyorum. Ama bir türlü başaramadım.

DVR menüsü bu şekilde

Modem menüsü de bu şekilde.

Şimdi:
    1) Neyi nereye yazmam gerekiyor ?
    2) Her kamera için ayrı ayrı işlem mi yapmam gerekiyor ?
    3) Yoksa tek bir ayarla hepsini seyredebilir miyim ?

Lütfen yardım eder misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berok -- 2 Haziran 2013; 1:55:05 >

• Dükkanımdaki Güvenlik kamerama telefonum ve bilgisayarımdan kameramın bağlı olduğu modeme bağlıyken kameralarımı izleyebiliyorum, ama başka bir modemde izleyemiyorum yani dükkanda izlerken evde izleyemiyorum ACİLLLLLL YARDIM ?
  • Merhaba arkadaşlar,bundan yaklaşık bir ay kadar önce işyerinde bulunan DVR izleme sistemini yönlendirme ile kurdum.Ama şu an çalışmıyor.IP adresim
    sabit değil,geçenlerde elektrtik kesintisi olmuştu,modem açılıp kapandığı için başka bir ıp verilmiştir.Kamera sistemine bağlanmak istediğimde "bağlantı network hatası" uyarısı alıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum,teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.