Şimdi Ara

Iosun stabilliği vs. Kalmadı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
2.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: Recharged

iOS kullanıyorum artı iOS'a uygulama yazıyorum. Uygulamadan atmalar falan elbette oluyor fakat bu tamamen iOS ile alakalı bir durum değil.

ben sebebini öğrenmek isterim... bildiğimiz programcının bugları mı yoksa başka birşey mi?

Bazen buglar olabiliyor. Aşırı yüklenme durumunda atmalar meydana gelebiliyor. Çok stabil uygulama yazsanız bile beklemediğinzi yerde atabiliyor. Çok başıma geldi. Bir iki gün sorunsuz kullanıyorum mesela üçüncü gün beklemediğim bir anda direk attığı oluyor. Sadece kendi yaptığım uygulamalarda değil büyük firmaların uygulamalarında bile buna rastladığım oldu. Yani aslında çokta büyütülecek bir durum değil bu. Tabii kimse olsun istemez ancak maalesef olduğunda da bir şey yapamıyorsun. Sorun nedir diye kodlara bakıyorsun her şey normal gözüküyor. Hata vs. yok gibi. Hatta alternatifler falan deniyorsun. Fakat bazen atıyor bazen hiç atmıyor. Değişik bir durum. Sürekli yaşanmadığı sürece sorun yok. Ancak bu tür olaylar genelde interneti kullanan uygulamalarda yaşanıyor.

• Recharged kullanıcısına yanıt
    İnternet sayfasinin asiri ram tuketmesi olabilir mi? İpad air imda yasadigim cokmelerin ozel bir sorun olmadikca tek nedeni ram eksikligi ozellikle safari ram tuketen sayfalarda direk cokuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

İnternet sayfasinin asiri ram tuketmesi olabilir mi? İpad air imda yasadigim cokmelerin ozel bir sorun olmadikca tek nedeni ram eksikligi ozellikle safari ram tuketen sayfalarda direk cokuyor.

O konuda net bilgim yok ancak mesela ben çok internet içerikli bir uygulama yaptığımda yani atıyorum haber uygulaması ağır grafiklerde çökme durumu oluyordu. Bunun bellek kullanımıyla alakası olabilir. Bellek yönetimini iyi yapmak gerek. Safari için bilmediğimden dolayı bir şey diyemem tabii.
  • Gecin Windows Phone'a rahat edin. 8.1 guncellemesi ile dediginiz tum sorunlar çözüldü. Internet Explorer resimde yukluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

Orijinalden alıntı: KemalAkman

quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

Yaşadığınız şeylerin hepsini hiçbir zaman yaşamadım ve pek yaşayan olduğunu da sanmıyorum.

Birader resim ekle diyerek safari ile foruma resim ekle bakalim.

Arkadaşım bu forumun sorumu. iOS ile ne alakası var? Forumun kodlamasından sorumlu olanlar düşünsün bunu. Ve hata verse de resmi upload ediyor. Deneyebilirsiniz. Forumun hatası bu. Uygulamalar veya kodlar kendini iOS 8'e optimize eder, iOS 8 kendini değil. Bak App Store'a. Çatır çutur güncelleme çıkıyor iOS 8 için. Bunu forumun kodlayıcısı düşünecek Apple değil. Ayrıca fotoyu upload ediyor keşke bilmeden konuşmasaydınız. Ayrıca iOS 8'de hatalar var ben bile 7'ye geri döndüm ancak bunlar düzeltilemeyecek şeyler değil. Güncellemeler gelecek daha. Her sürümde olan şeyler.

Evet hiçbir şekil de, hiçbir siteye bende upload yapamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fafa1236 -- 22 Eylül 2014; 11:44:14 >

• 1.si demekki önceden apple cihazı kullanmamışsınız önce baştan söyleyeyim apple fanı değilim
    2.si ios her yeni sürümü başlarda hatalı olup gelen güncellemelerle stabilite kazanır 6.0 da 7.0 da olduğu gibi
    3.sü ise cihaz uzun süre kullanım ömrüde diyebilirim aynı stabilliğini korur sürüm yükseltme vs vs işlemleri yapmadan önce fakat android bir cihaz sürüm yükseltme vs vs işlemler yapmadan sonra ilk günkü stabilliğini koruyamıyor aynı pc ye format işlemi gerekiyor bir zaman sonra aradaki en büyük fark iosun ilk günkü stabil kalması aynı sürümde mesela örnek vereyim iphone 4 ü güncellemeden ios 4 5 hatta 6 demdiyenilirim ilk günkü stabilliğini cihazın kullanım ömrünün sonuna kadar kalabilir fakat bir s3 yada başka bir android cihaz sürüm yükseltmeyi geçtim geldiği sürümde kaldığı halde bir zaman sonra yavaşlıyor stabilite kaybı yaşıyor bence herkes bu konuda objektif tarafsız olmalı eğer durum androidde tam tersi olsaydı şuanda android kullanıyor olabilirdim

• iOS son yıllarda sadece görsel olarak yol alabildi, iOS 4-5-6 grafik olarak çok ufak birkaç değişiklik dışında neredeyse aynı kullanıcı arabirimi olarak, Apple iOS 7 ve 8 ile ne kadar görsel olarak farklı bir yorum getirse de altında yatan işletim sistemi çok kapalı ve çok bencil, kullanıcısını diğer Apple ürünlerini kullanmaya mecbur bırakıyor ki bu da Türkiye gibi Mac bilgigisayarların kullanım oranının çok düşük olduğu bir ülkede işlevsel değil. Android'in çok daha önceden başardığı şeyleri Apple "devrim" diyerek tüketiciye yutturmaya çalışıyor. Apple'ın sektördeki yeri ve katkıları azımsanamaz, ancak eskiden Android cihaz sahipleri iPhone'lara imrenirken şu an durum tam tersi hale geldi. Nedeni de belirttiğim gibi iOS'in kullanıcıya artık elle tutulur bir şey verememesi. NFC gelir, sadece bizim servisimizi kullan diye dayatırlar, ekran büyür, ancak hala 5.5" ekranda bile ekranı ikiye bölüp üretkenliği arttıramayız...

Kısacası şu an Apple cihaz almak işlevsellik açısından bakıldığı zaman yersiz. Ha dersiniz ki ben tasarımını seviyorum, o zaman diyecek laf kalmaz, kişisel tercih denir geçilir. Ama Android'in şu sıralar en az iOS kadar stabil ve akıcı olduğu zamanlarda iOS'i Android'e tercih edip övünmesin.

Eski bir iPhone kullanıcısı.

• ios çöp bir işletim sistemi, apple şerefsiz bir firma. 5 yıldır apple kullanıyorum(hediye gelir, şirket verir vs) bir kere bile sorun yaşamadığım cihaz kalmadı, kendim para verip herzaman android alıyorum, cihazı ios 8 yapayım dedim güncelleme sırasında takıldı, tekrar recovery moda alıp kurmayı deniyorum 3 gündür, geri yükleme ekranında %5 te filan takılıp kalıyor, ben androidde 1 kere bile böyle bir sorunla karşılaşmadım. ya kardeşim ben 3014 vsvsvs hatası almak zorunda mıyım? tamam hadi ben hosts dosyası düzenlemeyi biliyorum, bilmeyenler ne yapacak? programsan gerekli ayarları kendin yapacaksın, hadi itunes diye bir zorunluluk veriyorsan ve böyle sorunlar yaşatıyorsan cihaza tam erişimi açacaksın, androidde günde 5-6 rom kurduğumu bilirim ama bir türlü ios8 kuramadım, hep sorun hep sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guhong01

ios çöp bir işletim sistemi, apple şerefsiz bir firma. 5 yıldır apple kullanıyorum(hediye gelir, şirket verir vs) bir kere bile sorun yaşamadığım cihaz kalmadı, kendim para verip herzaman android alıyorum, cihazı ios 8 yapayım dedim güncelleme sırasında takıldı, tekrar recovery moda alıp kurmayı deniyorum 3 gündür, geri yükleme ekranında %5 te filan takılıp kalıyor, ben androidde 1 kere bile böyle bir sorunla karşılaşmadım. ya kardeşim ben 3014 vsvsvs hatası almak zorunda mıyım? tamam hadi ben hosts dosyası düzenlemeyi biliyorum, bilmeyenler ne yapacak? programsan gerekli ayarları kendin yapacaksın, hadi itunes diye bir zorunluluk veriyorsan ve böyle sorunlar yaşatıyorsan cihaza tam erişimi açacaksın, androidde günde 5-6 rom kurduğumu bilirim ama bir türlü ios8 kuramadım, hep sorun hep sorun.

Bu bir neden değil kötülemek için objektif olarak bakarsan çözülmeyecek sorun değil yapan yapıyor hocam teknoloji tamamen şans işi

• Nexus, Moto G v.b. telefonlarla stock android deneyimini yaşayıp daha sonra android ve ios u karşılaştırmak en güzeli olur.

Android bu cihazlarda stabil,hızlı ve verimli çalışıyor.(MaşAllah) Diğer cihazlarda mevcut arayüzler,firmaların eklemiş olduğu özellikler sorunlu olabiliyor.

Kullanıcı ihtiyaçları,bütçesi doğrultusunda ios ve android tercih edebilir.

Kısacası arada dağ yok.Android in yükselişini de görmemek yanlış ve taraflı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szm428 -- 22 Eylül 2014; 15:26:03 >
  • 4s veya iPad 2 ise normal..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hess.com

quote:

Orijinalden alıntı: Guhong01

ios çöp bir işletim sistemi, apple şerefsiz bir firma. 5 yıldır apple kullanıyorum(hediye gelir, şirket verir vs) bir kere bile sorun yaşamadığım cihaz kalmadı, kendim para verip herzaman android alıyorum, cihazı ios 8 yapayım dedim güncelleme sırasında takıldı, tekrar recovery moda alıp kurmayı deniyorum 3 gündür, geri yükleme ekranında %5 te filan takılıp kalıyor, ben androidde 1 kere bile böyle bir sorunla karşılaşmadım. ya kardeşim ben 3014 vsvsvs hatası almak zorunda mıyım? tamam hadi ben hosts dosyası düzenlemeyi biliyorum, bilmeyenler ne yapacak? programsan gerekli ayarları kendin yapacaksın, hadi itunes diye bir zorunluluk veriyorsan ve böyle sorunlar yaşatıyorsan cihaza tam erişimi açacaksın, androidde günde 5-6 rom kurduğumu bilirim ama bir türlü ios8 kuramadım, hep sorun hep sorun.

Bu bir neden değil kötülemek için objektif olarak bakarsan çözülmeyecek sorun değil yapan yapıyor hocam teknoloji tamamen şans işi

ben teknoloji konusunda bütün sorunlarımı kolayca hallederim, ama apple sorunları bir tuhaf, android ios'e göre çok daha kapsamlı bir sistem, her noktasında değişiklik yapılabiliyor, ama buna rağmen yapılan bir şey kolayca geri alınabiliyor. ben apple sorunları dışında hosts dosyasını hiç değiştirme ihtiyacı duymadım, ama apple da sürekli hosts dosyasıyla uğraşıyorum, bunu yapmak zorunda değilim, android gibi işletim sistemini iki tıkla cihaza kurabilmeliyim, pc yoksa telefona yükleyip telefondan kurabilmeliyim, yani önüm açık olmalı, itunes gibi bir programa bağımlı kalmamalıyım ya da her yeni sürümde bu gibi açıklar(olması gereken açıklar) kapatılmamalı. kısaca şunu söyleyebilirim, asla para veripte bir ios cihazı almam. şuan nexus 5 kullanıyorum ve bu kadar rahat ve özgür bir cihaz olamaz

• Apple 8.0.2 ile yada 8.0.3 le en geç 8.1 ile çözer bütün sorunları.Bu kadar kişi konuştuğuyla kalır sadece.İos 7 nin ilk zamanları ios 8 in şu anki halinden kötüydü.Sonra ne oldu 7.1 ile 4 kullanıcılarında bile yağ gibi akmaya başladı cihaz..Biraz sabır.En geç 1-2 haftaya kadar gelir.Bu kadar büyütmeye gerek yok.Sonuçta 3. parti klavyelerde dahil bir sürü yenilik geldi.O nedenle 1-2 hafta bekleseniz pek bir şey kaybetmezsiniz
  • Zaten iOS'u stabil yapan kapalı sistem olması ve çok az bilesen barındırması. Android gibi yüzlerce işlem calistirmiyor. Android yüzlerce çalıştırıp kağnı gibi yavaşlıyor. Ancak özellikle Samsung gibi telefona olur-olmadık bir sürü teknoloji koyunca (göz takibi bilmem ne) mecburen bu kadar işlem çalışıyor.

iOS'ta da özellik ve bilesen sayısı arttıkça yavaşlama kaçınılmazdır.

Android neden özgür? Çünkü geniş bilesen desteği var, mesela ev ekranı uygulaması değiştiğinde bunu algilayacak bilesen var bu sayede ev ekranı kolaylıkla değişebiliyor.

Işte bu yüzden ben Nexus diyorum her ne kadar 18 ay desteği olsada... Stabil ve özgür. Samsung gibi özelliklere bogulmamis. iPhone gibi kapalı değil.

• Guhong01 kullanıcısına yanıt
    o kadar karışık anlatmışsınız ki görende ios o kadar karışık bir sistem sanacak. host dosyasıda host dosyası deyip durmuşsunuz ben host dosyasının yerini dahi hatırlamıyorum nerdedir bir kere dokunduğum yok. format işlemi tek kabloyu itunes aç geri yükle de cihaz tüm işlemleri kendi kendine yapsın bunun nesi karışık. root aramıyorsun acaba bu uyumlu mu derdin yok sıkıntın yok nesi karışık bunun, teknolijiyi en basite indirmiş adam insaf edin biraz. yaşadığınız sorun ios 8 yayınlanmaya başladığı ilk saatlerde sunucu yoğunluğundan aldığınız hata bunu bilmiyorsanız yanlış yönlendirmeyin. oda kolay değil kaç milyon kullanıcın var bunların hemen hemen hepsi cihazlarına yükleme yapıyor serverlar iyi bile dayanıyor o yoğunluğa. samsung geçen sene güncelleme vermişti ertesi gün geri çekmişti o durumları da biliyoruz. ios mükemmel değil ama en iyisini yapanda yok şuan için.
  • Yav varya takım tutarmış gibi işletim sistemi tutuyoruz ya.
  • Iphone kullanıcısı olarak ve apple fanı olarak şahsi fikrim iosun eski stabilitesinin kalmadığı yönünde.

İos 6 la tanıştm apple ile. Ozamanlar telefonum abartısız 4 ay boyunca birkere hatalı bi davranış göstermedi nezamanki ios 7 e geçtim günde bir kez saçmalamaya başladı. Şuan 7.1.2 kullanıyorm kullanılabilecek en stabil sürüm. Bu sürümde de hatalar oluyor haftada bir saçma tepkiler verdiği oluyor ama emin olun android cihazlardan çok daha stabil ve kullanışlı.

Çevremde android kullanan çok özellikle samsung telefonlarda hafıza dolduğundan resim bile gösteremeyen arkadaşlarla karşılaştım telefonları kafayı yiyor 1 yıl sonra.

Apple çok çok iyi değil ama şuan en iyisi tek sıkıntısı şarjı az gidiyor. Ve garanti hizmeti, ios, app store gibi etkenlerle kendini nekadar geriyede götürse bu etkenlerle gene hepsinden önde.

İphone 7 e kadar ıphone 5 imi kullanmayı düşünüyorum . 7 ile şarj problemi çözülmezse belki bir ihtimal şarjı iyi giden stabil bir android cihazı deneyebilirim şuan ki m8 gibi.

• Simdi bu dediklerini kiz arkadasim 4 te yasiyor. Ama benim 5s stabilitede tarih yaziyor. Cihaza gore yorum yap ios deme bence. Ya da telini bi garantiye ver bence.

• kısmet
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.