Şimdi Ara

IOS' ten Android' e Geçilir mi? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
4
Favori
10.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MinaTo

Adam orada stabilitenin olmadığından bahsetmiş sizde ona ayar, uygulama söylemişsiniz. Bende ne yaparsa yapsın hiçbir telefonun ios stabilitesine ulaşamayacağını söyledim.

Hayır adama da kötü gelen bir şeyi niye övmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum. " Bir kere IOS ile tanışıp o rahatlığa alıştıktan sonra Android hiç çekilmiyor. " yazan adama niye arayüz(program?) öneriyorsunuz ?

Kardeşim ben 3 sistemi de kullanıyorum. Herhangi birinin savunuculuğunu yapmıyorum, övmüyorum. Sadece Android kullanımının, iOS ile benzer olmadığını söylüyorum.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.marvin.talkback

Örneğin linkteki program birçok cihazda kurulu gelir; fakat körler/görme kaybı olanlar için ihtiyaçtır. Kısaca birçoğumuzun ihtiyacı olmayan bir program. Allah kimsenin de başına vermesin görme kaybı. Sen bu programı kullanmadığın halde arka planda çalıştırmaya devam edersen stabilite, akıcılık kaybına sebep olur. Bir ton kullanmadığın widget, kullanmadığın hareketli duvar kağıtları vs devre dışı bırakmazsan sistemin stabilitesi de akıcılığı da azalır. TouchWiz sana ağır gelir başka launcher kurarsın en hafiflerinden Zeam'i örnek verdim.

Kısaca kendin ayarlarsın herşeyi. Bunlar ayar/uygulama değil bunlar kullanıcıların kendilerine göre düzenlemeleri. Ha geldiği haliyle kullanılmıyor mu kullanılıyor çevremdeki birçok kişide o haliyle memnun.

Daha neyi nasıl anlatayım sana?

• JB olmasa ios kullanmazdım ama JB beni esir almış başka telefona bakamıyorum :D

LG G2 aldım 1 hafta kullandım ve iade ettim. Bu süre içinde ben Lockinfo, navigate from maps, double@, appsCenter, iProtect, swipe selection gibi olmazsa olmaz eklentiler barındırmayan vea alternatifi olmayan bir telefona ısınamayacağım gib.

Aslında G2 kullandığım süre boyunca ekran boyutu hoşuma gitmişti. Ve ufak tefek farklılıklar beni cezbetmişti. Mesela ben webde dolaşırken mesaj geldiğinde ekranın sol üst köşesinde mesaj belriyor ve ordan cevap yazabiliyorsunuz. Bu arada webde gezinmeye devam ediyorsunuz. Böyle detaylar güzel.

ama asıl olay işletim sistemlerinin bildimleri gösterme şekillerindeki farklılık. IOS, anında kilit ekranına bildirimi yansıtıyor ordan bir önizleme yapıp gerekirse uygulamayı açabiliyorsunuz. (Lockinfo ile çok daha kullanışlı ve özelleştirilebilir oluyor.) Veya kilit ekranından rehberdeki favoriler kısmında bulunan birini iki tıklamayla arayabiliyorsunuz.

Android tarafında ise bu olay daha çok bildirim ekrana düeşrek oluyor ve önizleme her uygulamada yok. Bildirim merkezini açıp, bildirime tıklamak gerekiyor ki gelenin ne olduğunu göresiniz. Bu işin pratikliğini olumsuz etkileyen bir durum. Tabi çoğu kullanıcı işinin çoğunu kilit ekranında halletmekten çok birde kilit ekranına alengirli parollar koyuyor ki bana pek pratik bir çözüm gibi gelmiyor.

Bunun dışında android uygulamaları ios uygulamalarına oranla daha düşük kaliteli hissi veriyor. Mesela sahibinden.com uygulamasında ürün arama ekranı androidde çok göze hitap etmiyor tasarım olarak. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.

Genel olarak android güzel bir işletim sistemi. Ama IOS daha rahat kullanılan ve kafa karıştırmayan bir sistem. Androidde daha çok detay var ve ayarlarda yapılabilecek değişiklikler daha hatta çok ah fazla.

Sanırım ben jb olduğu müddetçe iostan vazgeçemeyeceğim. Keşke ekran daha büyük olsaydı!! :(

• Note 3' ü bir ayı geçkindir kullanıyorum, hala oldukça hızlı, hala stabil, hala sorunsuz, hala eğlenceli ve hala keşfedecek özellikler var.

Çok memnunum.

Yıllar sonra IOS 7 ile güya arayüz değişti, benim cihazım da ise her gün başka bir tema, ikonlar vs vs vs

IOS' ten Android' e Geçilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 5 Aralık 2013; 14:13:36 >
  • Nokia 5800'a iphone katili diyorlardı,
    Sonra Samsung Galaxy S'e iphone katili dediler.

İkisi de görevini yerine getiremedi ve iphone'u öldürmedi.

Çabalar devam ediyordu ama bir türlü sonuca ulaşılamıyordu. Iphone kumarhanede poker masasına oturup 'bende de beş as var' diyor, adeta dalga geçiyordu. Mülayim'i öldürmek için her yolu deneyip başaramayan mafya babası, aldığı her işi bitiren ünlü kiralık katil kız ismet'i tutmuş Rize'den getirmişti, iphone düşmanları da samsung Galaxy s2'yi tuttu Kore'den getirdi. Galaxy S2 öncekiler gibi değildi, kız ismet gibi profesyonel bir katildi, internet ve oyun performansıyla çok iyi işler çıkardı, iphone'la dans etti hatta onu odasına kadar götürdü, bıçağını çekti ve sonra...
    Çok yaklaşmıştı ama başaramadı. Yeni iphone killer da iphone'u öldürmeyi başaramadı.

Hikaye uzadıkça uzadı, iphone katilleri birbiri ardına sahneye çıktı, ama ne iphone öldü, ne de Android'in yükselişi durdu. Bu muhabbetler sırf piyasayı kızıştırmak adına yapıldı durdu iphone 3gs ile 5800XM bile kıyaslandı, bu millet daha ne rezilliklere kandı haddi hesabı yok. Iphone alan neredeyse herkes çok memnun kaldı, Android ucuz ve işini iyi yapan telefonlarla daha geniş kitlelere akıllı telefon deneyiminin kapılarını açtı. Her iki platforma da çok şey borçluyuz aslında ama gelin görün ki bu anlamsız tartışmalar hala sürüyor ve hiç bitecekmiş gibi de görünmüyor. Biz bilinçli kullanıcılar ona buna laf atmak yerine, her yeni çıkan cihaza sazan gibi atlamak yerine bekleyip göreceğiz, havayı koklayacak ve bize en uygun cihazı en İdeal fiyata alacağız, Fanatik savunucuları işi gücü olmayıp bununla avunarak bir şey yaptığını zanneden bebeler olarak görmeye devam edeceğiz o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 8 Aralık 2013; 18:44:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla ben yeni telefon alacaktım. Daha önce Nokia kullanıyordum. iphone 5 ve mega 6.3 arasında kaldım. arkadaşlarıma ve bir sürü foruma sordum. Çok kişi bana güldü i5 ile m6.3 karşılaştırılır mı diye.
    Ben büyüklüğünün de vermiş olduğu bir kararlılıkla mega 6.3 aldım. İyiki de almışım hiç kimseyi dinlemediğim için çok mutluyum. İnsanların zevklerini biraz da ihtiyaçları belirliyor. Ben çok memnunum mesela.
    Bana bu iki cihaz kıyaslanmaz demişlerdi. Mega 6.3 orta segment bir cihaz deselerde benim gözümde o bir arkadaş. Megamı seviyorum ve mutluyum. Bence eğer bir telefon almayı düşünüyorsanız önce
    ihtiyacınız nedir onu belirleyin. Büyük ekran mı, küçük ekran mı? android mi,ios mu,miscrosoft mu,symbian mı her neyse kimseyi dinlemeyin bence,istediğinizi alın.
  • Hala Note 3 kullanıyorum, fikrim hala rahatlıkla geçilebileceği yönünde.
  • Android'in özelliklede samsung cihazlarının en büyük artısı (bence) ekstra batarya ve şarj kitlerinin olması. Şarj bitmesi olayı resmen tarihe karışıyor ve insanın yaşam kalitesi artıyor birnevi

• telefonda ios, tablette android takıl desem :)
    ben bu şekilde devam ediyorum mesela
  • S3 ten 5s e geçtim kaliteyi stabiliteyi gördüm. Allah korusun androide geçmem bir daha bana yetti o sistem. İos candır gerisi heyecandır şaşmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: herbie

telefonda ios, tablette android takıl desem :)
    ben bu şekilde devam ediyorum mesela

+1

Aynı fikirdeyim. Hatta bir adım öteye gidelim. Telefon olarak iPhone, tablet olarak nexus diyorum ben.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tablette android diyenler neyin kafasini yasiyo ios daki tablet uygulana sayisi ile androiddeki uygulama sayisi her seyi anlatiyo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tablette IOS ' den başka tercih yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylezof77

Tablette android diyenler neyin kafasini yasiyo ios daki tablet uygulana sayisi ile androiddeki uygulama sayisi her seyi anlatiyo

Birader amaca bağlı örneğin bende ipad air var alma sebebim daha çok uygulamalardi. Amma velakin yazı yazma note tutma internette adobe flash destekli browser larla gezinme film izleme uygulamaları yasaklanmadigi için Google Store'da film izleme ve ekran ipadlerdeki gibi 4:3 olmadigindan alttan ustten kesik olmadAn film izleme ozellikle galaxy note tabletlerde süper hafiza karti takilabilmeside önemli faktör.

• Rwenzori kullanıcısına yanıt
    iPhone 5 imi satıp note 3 aldım bir uygulama kurmuştum değişik simgeler falan bildiğin virüs girdi o gün sattım telefonu

• quote:

Orijinalden alıntı: feylezof77

Tablette android diyenler neyin kafasini yasiyo ios daki tablet uygulana sayisi ile androiddeki uygulama sayisi her seyi anlatiyo

Ne demek neyin kafasını yaşıyo ??
    Tableti oyun amaçlı kullanmıyorsan androidlerin (samsung) iş amaçlı daha fazla yarar sağladığını görürsün.

• Tablette ios kesinlikle. Ama telefonlarda tartisilir.

• Tablet dediğin benim için bilgisayara ihtiyac duymamam icin gerekli bir cihazdir. Torrent de indirebilmeliyim sınırsız özelleştirme de yapabilmeliyim. Icabında USB bellek gibi de kullanabilmeliyim. Yani özgür olmalıyım. Malumunuz Apple ekosistemi bunların tamamına aykırı.

Ama amac oyun oynamaksa o zaman isler değişir.

Ama olay telefonsa iPhone bir numara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasolvon -- 2 Şubat 2014; 12:18:26 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Android aldığınız zaman "Neden iOS almadım?" diye bir düşünceye kapılıyorsun. Ama iOS alınca pek böyle bir düşüncen olmuyor. S2'den 4S'e geçtim,iOS'i bırakmam daha da.
  • Telefonuna bağlı.Xperia Z1 e geçersen pişman olmazsın ama tutup da S4 yada Note 3 alırsan,arayüzün yavaşlığından,çirkinliğiden ve plastiktan bıkarsın.
    Sen kal,Z2 yi bekle

• quote:

Orijinalden alıntı: duzeni

iPhone 5 imi satıp note 3 aldım bir uygulama kurmuştum değişik simgeler falan bildiğin virüs girdi o gün sattım telefonu

150 yi geçti kurduğum uygulama, bahsettiğin sorunu hiç yaşamadım. Sen yaşamış olabilirsin ama bu kötülemek yetmez. Ve denilen gibi Android gelişmiş kullanıcıya hitap eden bir sistem.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.