< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
IOS & iPadOS 15 [ ANA KONU ] 15.8.3 (89. sayfa)

-
-
Matematiği iyi ayarlaman lazım. 13 te kalırsan seneye bir uygulama ios13 desteklemezse mecbur 16 ya güncellemek zorunda kalırsın. Ben olsam iOS 15 in en son sürümüne kadar günceller 16 ya geçmezdim. Bence şu anda iOS 13 de kal . iOS 16.0 ilk çıktığında en güncel iOS 15.x versiyonuna günceller olayı bitirirsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim telefonun şarjı geceden sabah %10 civarı kendi kendine düşüş yaşıyor. Önceki sürümde olmuyordu. Nasıl düzeltilir bu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Güncelleme yapıldıysa ya da uzun süre düşük güç modunda kullanıldıktan sonra düşük güç modu kapandığında arkaplanda sistem verileri düzenleniyor. Bu senaryolar başıma geldi, oradan biliyorum. Bir gecede yüzde 40 pil harcamıştı iPhone'da, üstelik tüm bağlantılar kapalı ve uçak modundayken.
Ben 7-8 aydır sürekli düşük güç modunda kullanıyorum. O haldeyken dahi sabaha kadar ortalama %25 şarj yiyor. iPhone X, pil 82, iOS 15.1. Sürüm 14 ken de aynı şekilde harıl harıl şarj eksiliyordu. Şimdi sizin üstteki postu görünce düşük modu kapatıp, normale aldım.
Hocam eğer konum, Wi-Fi, Bluetooth, yedeklemeler vs. açık konumdaysa pil sağlığını da göz önünde bulundurarak bu değere normal diyebiliriz.
Bendeki cihaz 1 aylık pil sağlığı 99 olan iPhone SE 2020 idi. Yaklaşık 2-3 hafta düşük güç modunda kullanmıştım ve 14.1 sürümünden 14.3'e yükseltme yaptıktan birkaç gün sonra düşük güç modunu kapatmıştım çünkü hiçbir etkisi yoktu pil süresine. Tüm bağlantılar, konum, yedekleme aklınıza ne geliyorsa kapalıydı ve uçak modundaydı. Cihazı bırakıp sabah uyanınca baktığımda %40 pil tükettiğini gördüm ve tüketim verisi yoktu. Apple Destekle konuşmuştum, hiçbir şey anlamadılar. En son ben yabancı kaynaklardan araştırdım ve buldum. İndeksleme yapıyormuş bu şekilde. Bendeki detay bu şekilde. Neyse ki artık o berbat cihaza sahip değilim.
Ayrıca ekleme yapayım. Ben bu senaryoyu tekrarladım sonrasında. Yaklaşık aynı süre düşük güç modunda kullandım. Sonra yine her şeyi kapatıp düşük güç modunu kapattım. Sonuç benzer oldu. %20 pil tüketti gece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwinPowerTurbo -- 30 Ekim 2021; 23:11:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şimdi şarjda. Merak ettim. Birkaç gün bu şekilde kullanayım. Konum; hava durumu, metro gibi şeyler açıl, arka plan yenileme kapalı, ekran parlaklığı otomatik. Alarm ve uyku modu açık. Night shift automatic
iPhone kullanırken,konum servisler, email ,mobile data ,bildirimler vs. pil gidiyor diye kullanmamak mantık dışı...
O zaman mobile datayı ,bildirim ,konum ,otomatik uygulama gülcelleme,iCloud ,email vs özelliği barındırmayan tuşlu telefon alıp kullanmak daha mantıklı …
Yanlız bekleme modunda % 20 ,%30 seviyelerinde pil kaybı normal değil.Beta sürümlerinde bile % 25 üstünde kayıp olmuyor …
En fazla % 5 düşmelidir ..Bende her şey açık 7/24 mobil internet , hiç wlan kullanımı yapmıyorum …
Uçak modunda veya düşük güç modunda %20 ile % 40 arası kayıp çok extrem bir durum.Bu oranları XS max ( 15.2 b) ,11 pro Max ( 15.2 b) 12 pro max ( 15.2 b )ve 13 pro max ( 15.1) görmedim .Günlük kullandığım iPhone hariç beta testlerini incelemek için konu başlığında ,sürekli testler ve betalardan performans sizlerle paylaşıyorum …
Temiz kurulum yapıp pilin durumunu kontrol etmek gerekiyor.Halen durum aynı seviyede pil kaybı varsa pil sağlığında bir sorun var demektir …
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 31 Ekim 2021; 17:37:14 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
iPadOS 15 sürümünde haber sitelerinde haber okurken dokunduğum haberlerin hepsi yeni sekme olarak ayrı açılıyor. Ben direkt aynı sekmede açılsın istiyorum. Var mıdır bunun çözümü?
-
11 pro Max kullanicilari hangi surumdesiniz
iPadOS sürümünün iOS ayrılması ile bu özellik gelmişti.iPadOS 15 alakalı bir durum değildir..
iOS cihazlarda her Link aynı sayfada gösterilir.Mobil browser gibi.Fakat ipad safari masa üstü görünümünde çalışma biçimine uygun hale getirilmiştir..Özellikle ( sabah ,hürriyeti vs) haber sitesi formatını taşıyorsa.Ana sayfadan ayrılmadan linkleri ayrı sayfada açtırıyor.Bunun aynısı Mac OS X ,Windows gibi işletim sisteminde bu şekildir ..
iOS safarisi ile ipadOS safarisi farklıdır..iPadOS tamamen bilgisayar browser gibi davranıyor.Zaten bu özelliği yüzünden tabletlerde isteniyor.Bir makaleyi okurken not almak vs. iki sekme açılınca sekmeler arasında gezinmeyi kolaylaştırır .
Örneğin 12 inç iPad Pro browser mobil safari olamsı mantıksız olup kullanıcıyı yorar.Masaüstü tasarımlı safari kullanılmalı.İPad safarisindeki sayfayı Mac OS X direk format değişmeden aktarılır..Bu özellik uzun zamandır beklenen ve istenen şeydi.iPadOS 14 ‘deki Safaride aynı formatta açar haber sitelerini.Açtığınız sitenin algoritması tasarımı bu şekilde.iPadOS 15 sadece sayfa formatı bozulmadan Mac OS X transferi eklendi …
iPadOS 14 kullanan bir iPad ile yanyana getirin aynı şekilde davrandığını göreceksiniz .iPadOS çıkış sebebi mobil gibi davranmadan gerçek web deneyimi sunmak hedefleniyor …
Ya iPadOS yüklü olmayan iOS yüklü bir eski iPad yöneleceksiniz ki bu çok saçma olacaktır.Yada safariden vaz geçeceksiniz …
Çözümü basit applestore Google chrome vs . gibi üçüncü taraf bir web browser yüklemelisiniz .Çoğunlukla mobil browser özelliği bulunuyor.Desktop özelliği olmayan bir web browser aramalısınız ..Tek tek indirip denemelisiniz …
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 1 Kasım 2021; 11:7:16 >
-
Büyük bir bölümü iOS 15 kullanıyor.Çünkü performans kaybı bulunmuyor.İOS 15 getirdiği bir çok yeni kullanım kolaylığı ( Live Text ,focus ,FaceTime paylaşım ve android ve PC üzerinden konuşmaya katılması vs ) kullanmak için ...
Bir kısım kullanıcıda iOS 13.14 gibi önceki sürümlerde kalmayı ,JB yararlanmak gibi kişisel tercihleri yüzünden istiyor…
Her cihazı kullanan kişilerin tercihleri seçimleri farklıdır ve buna kimse müdehale edemez …
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 1 Kasım 2021; 11:17:24 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Safari’den asla vazgeçmem. Yer imlerimi içeri/dışarı aktarma sorunu dışında çok beğendiğim bir tarayıcıdır. Windows üzerinde yeni tarayıcılarda ayrı sekme açıyor ama Internet Explorer’da aynı sekmede açılıyor ve geri giderek haber ana sayfasına dönebiliyoruz. Chrome üzerinde ayrı açıyor. Sanırım çözümü yok ancak bu önemli değil. Bir de macOS detayını tam anlayamadım. Sadece masaüstü düzeninde açtığını mı belirtmek istediniz?
-
iPad üzerinde Safaride baktığınız işarettiğiniz ve aldığınız notları direk Mac OS X den açtığınızda sayfayı aldığınız alıntılar ve notları işlem yapmadan kaldığınız yerden devam edebilirsiniz ..
iCloud senkronizasyonu yaparken zaten ipadOS sayfa düzeni Mac safari düzeni ile aynı formatta olduğu için sorunsuz aktarım yapar …
Mobil safari ( iOS ) sayfa düzeni masa üstü düzenine uygun yapıda değildir.Mobile safaride aldığınız Notlar ve işretlemeleri geçerli yapıda olmadığı için baştan Mac OS X tekrar yapmanız gerekiyor.Bu tür detayları çözmek için ipadOS safari (masa üstü ) , Mac OS X safari yapı ve düzen olarak paraleldir …
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 1 Kasım 2021; 15:32:52 >
ios 15 ile başlayan mail login ve sürekli şifre isteme sorunu 15.1 ile çözülmüş görünüyor. Artık iki günde bir şifre istemiyor exchange hesabı.
Anladım, teşekkürler yardımınız için.
Ben teşekkür ederim .Umuyorum verdiğim cevap sizin için yeterli olmuştur …
Exxchence mail hesapları sorunlu oluyor.E mail sağlayıcıları güvenlik amaçlı sürekli doğrulama istiyor.Aslında sorunu çözecek olan servis sağlayıcılar olmalıdır …
Sorun ios kaynaklıydı. 15.1 ile düzeltildi.
15.1.1 çıktı diye yazmışlar ama yanlış haber mi acaba
Bene hala gelmedi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikayhan -- 1 Kasım 2021; 20:12:23 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X