Şimdi Ara

IOS & iPadOS 15 [ ANA KONU ] 15.8.3 (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.139
Cevap
107
Favori
490.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AdGuard DNS zaten bilinen güvenlik açığı sorunlarını yaratmayan bir servistir..

Yanlız her DNS servisi güvenli anlamına gelmiyor.Ücretsiz DNS sunan uygulamalardan uzak durmalıyız ..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İos 14.3 deyim jb yapayım mı yoksa ios15 mi yükleyeyim sizlere sorayım banka app açısından jb sorun olur mu?

• mcanozen kullanıcısına yanıt
    İOS da JB tweaks özelleştirme yapıp kullanmayı seviyorsanız kalabilirsiniz.iOS 14.3 sonrasındaki sürümlerde JB yapma şansınız yok..

Root şiresini değiştirirseniz güvenlik sorun yaşayacağınız pek sanmıyorum..

Bilinçsizce tweaks yüklemek telefonu yavaşlatıp çeşitli kasma sorunlarını , yazılım çökmesi yüzünden elma ekranında kalma gibi sorunlar yaratabilir ..

Bazı Streaming servisleri ve bankacılık uygulamaları JB olduğu için uyarı alırsınız .Bunu aşmak için özelleştirilmiş iki tweak bulunuyordu …

Öylesine denerim fazla JB işim yok diyorsanız rahatlıkla iOS 15 geçebilirsiniz ..

En son kararı siz verebilirsiniz ..JB bana neler katıyor sorusunu kendinize sorsanız cevabı kendinizde bulursunuz..

iOS 15 geçmek bana ne avantajlar sağlar sorusunda
    düşünmekte gerekli …

DH Forumun JB bölümüne sorsanız size daha çok yardımcı olacak arkadaşlar bulunuyor …

DH JB konusu linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 9 Eylül 2021; 20:53:23 >

• QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Next Dns gayet iyi

• Ben kişisel VDS üzerinden kullandığım VPN bulunuyor .O yüzden kullanım ihtiyacı duymuyorum ..

Adblock DNS servisleri uzman olmayan kişilere çok ama çok gerekli bir servis .Kafanız rahat reklam ve izleyici track takılmadan web sörfü için gereli servislerdir ..

Küçük bir not :

Mobil internet kullanımında sayfalardaki reklamları aştığınız için tasarruf sağlar.Boş yere reklam viideoları ve banerl’arlardan arınmış olursunuz…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 9 Eylül 2021; 21:3:51 >
    Çok güzel bir özet olmuş elinize sağlık. Ancak bazı özelliklerin işlemci desteklemediğinden dolayı hangi modellere geleceğini veya gelmeyeceğini de eklerseniz daha iyi olacağını düşünüyorum.

• eorenc kullanıcısına yanıt
    Bazı arkadaşlar tepki vereceği için özellikle yazmadım..

Apple 12A işlemci ayrımı yapıyor ..Konu başlığının ilk bölümünde azda olsa bahsetmiştim ..

IOS 15 büyük miktarda iOS 14 benziyor .Zaten Live Text ,offline Siri özelliklerinden yaralanamıyacaklar .İOS 15 4 GB RAM sınır olarak kullanıyor .. Bunu göze alanlar ilk iOS 15 sürümüne geçer.Fakat stabil bir versiyonu çıkmadan ben olsam geçmem.

A12 altı özellikle A10 işlemcilerde pil performansı düşecek.Zaten en önemli özellikler onlar için kırpılmış durumda.Beta sürecinde işletim sistemi tam oturmadı .RC ( GM ) iyileştirme varmı onu bilemiyorum.

İlk kullanımda farkedilemeyeceği sistem alt yapısı var ..Tamamen süpriz dolu ..A10 işlemci sınırda .4GB RAM olmayan arkadaşlar iOS 15 ilk yorumlara bakarak bu işe girmeli ..

Sabretmeli satabil iOS 15 sürü ile başlayacak kişiler şanslı durumda …

XS ,iPhone 11 ve 12 ilk iOS 15 sürümüne endişelenmeden geçebilir ..

Bu benim kişisel yorumudur.. Kullanıcılar bunu biraz hesaplayıp ilk sürüme geçmeli ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 20 Eylül 2021; 17:17:1 >

Beta 8 XS cihazımda kurulu. GM ya da resmi olarak geldiğinde, tekrar güncelleme alacak mıyım ?

Teşekkürler.

• SeneCa61 kullanıcısına yanıt
    Normalde Beta 8 den RC ( GM ) geçerken güncelleme alırsınız .Ama RC ( GM ) gelde ana sürümün aynısı oluyor.Beklendiği gibi GM ana sürümle aynı versiyon kodu taşırsa güncelleme almazsınız …

Eğer iOS 14 deki gibi bir durum olur GM ana sürüme geçerken son anda bir şeyler değişirse o zaman güncelleme alacaksınız .Yanlız çokta büyük güncelleme boyutu olacağını sanmıyorum ..

Garip bir durum var beta 8 GM sayılırsa bu saçma olur.Ortada ne beta 9 nede RC ( GM ) yok..

Apple için alışılmadık davranış şekli bu durum ..

Tüm bu süreç gidişata bakıp tahmin yürütmeden öteye geçemiyor ..

Çünkü en son kararı Apple veriyor ..
    Her an herşey olabilir …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 10 Eylül 2021; 0:41:47 >
    Yarın rc haftaya cuma normal sürüm diyorum ben.

• Aslında dediğiniz doğru Cuma bir sürüm RC ( GM ) gelirse 14 Eylülde normal sürüm gelebilir ..

Yada cuma günüde sürüm gelmeyip 14 Eylül’ de RC ( GM ) sonraki haftada Ana sürüm iOS 15 gelecek olursa kötü …

Benim tahminim 14 Eylül ‘de RC ( GM ) gelip bir sonraki hafta 21 ile 24 Eylül arası ana sürüm gelmesini bekliyorum ..

Tabiki bizim düşüncelerimiz sadece Tahmin üzerine kurulu ..

Bekleyip görmek lazım ..

Apple sağı solu belli olmuyor..iOS 14 itibari ile takvim falan düşünmeden sürüm çıkarma olayı başladı umarım iOS 15 tekrarlamaz ..

Hep dediğim gibi en son Apple kararı veriyor …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 9 Eylül 2021; 23:53:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: QRocKfire

Bazı arkadaşlar tepki vereceği için özellikle yazmadım..

Apple 12A işlemci ayrımı yapıyor ..Konu başlığının ilk bölümünde azda olsa bahsetmiştim ..

IOS 15 büyük miktarda iOS 14 benziyor .Zaten Live Text ,offline Siri özelliklerinden yaralanamıyacaklar .İOS 15 4 GB RAM sınır olarak kullanıyor .. Bunu göze alanlar ilk iOS 15 sürümüne geçer.Fakat stabil bir versiyonu çıkmadan ben olsam geçmem.

A12 altı özellikle A10 işlemcilerde pil performansı düşecek.Zaten en önemli özellikler onlar için kırpılmış durumda.Beta sürecinde işletim sistemi tam oturmadı .RC ( GM ) iyileştirme varmı onu bilemiyorum.

İlk kullanımda farkedilemeyeceği sistem alt yapısı var ..Tamamen süpriz dolu ..A10 işlemci sınırda .4GB RAM olmayan arkadaşlar iOS 15 ilk yorumlara bakarak bu işe girmeli ..

Sabretmeli satabil iOS 15 sürü ile başlayacak kişiler şanslı durumda …

XS ,iPhone 11 ve 12 ilk iOS 15 sürümüne endişelenmeden geçebilir ..

Bu benim kişisel yorumudur.. Kullanıcılar bunu biraz hesaplayıp ilk sürüme geçmeli ..

iOS 14 widgetlar gibi sistemi yoran köklü değişime sahipti ..Ama ios 15 ile 14 arasında widgetlar kadar köklü olan çok büyük bir değişim yok .. iOS 15 sanki iOS 14.8 miş gibi geliyor .. ona rağmen neden A12 bionic ve altında iyi performans veremiyor ki ? enteresan

beta 9 beta 10 falan gelecek diyordun mühendisim bilirim falan diye üste çıktın sana beta 9-10 gelmeyecek 8'den sonra rc gelecek demiştim... mühendis değilim ama 10 senedir ben de takip ediyorum. dediğime geldin şimdi, ey bu arkadaşın müritleri, güdülmeye devam mı yoksa işi bilenden mi öğrenmek istersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aria26 kullanıcısına yanıt

Valla sana bravo, ne kadar da guzel bildin, helal sana. Çook kutluyorum. Sen bu işi biliyorsun. Sen en iyisin, konu Apple yazilim güncellemesi olunca senin üzerine tahmin yürütebileni tanımam artik. 👏🏼👏🏼👏🏼

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yazdığım bu mesajda dediğimi net bir şekilde anlattığımı umuyorum..

Konu dışı olan kısmını kaldırıyorum.Kişisel yazışmaya dönmüş durumda …

DH forumun kurallarını net şekilde ihlal ediyorsunuz …
    Nasıl ihlal ettiğinizi de açıkça anlattım …

Her zaman saygılı üslubu kullanmaya çalışıyorum..
    Sayfadaki okuyan yorum yapan arkadaşlarıma saygı duyduğumdan dolayı bunu yaptığımı bilin …

Size yazdığım her satırın arkasındayım …

Bana karşı saygınız yoksa bu sayfada olan arkadaşlara saygı duyun …

Çünkü bu sayfa PM bölümü değil..
    Özelden yazabilirsiniz…

Her zaman her yerde yapıcı olmayı ögrenmelisizin..
    Burası DH forum huzursuz kavga çıkarma üslupları yakışmaz ! ..

Zaten bu üslubunuz DH Forum’da bir çok konu başlığında yaptığınız sayğısızlıklar net olarak belli …

Ben bilirim dediğim dedikle normal hayattada sorun yaşabilirsiniz .Önceki mesajınıza cevaptada demiştim eleştiri çok iyidir direk karşıt fikirde bulunmak bunu anlatmak çok önemli ..Dediklerinize sayğı duyarım demiştim …

Ama her şeyin bir üslubu var..

Bana saygı duymamanız çokta önemli değil.Fakat bu sayfayı okuyup fikir sahibi olmak tahminler olasılıkları testleri incelemek ve kendi fikirlerini anlatmak isteyen arkadaşlarımıza direk üslupsuz yorumlarınızla rahatsızlık vermiş oluyorsunuz .Tartışma ortamı gerginlik yapma iyi bir hareket değil …

Aylardır sayfayı okuduğunuzu ve yanlış bilgi paylaştığımı ahkam kestiğimi üslubu bozuk şekilde dile getirdiniz .10 yıllık deneyiminizi bu süreç içinde betaları test edip neden kendi düşüncenizi paylaşmadınız ?

Zaten konu başlığında kendi kişisel deneyimlerimizi paylaşırsak süreç doğru ilerler diye belirttim.Siz sustunuz ..

Son anda beta süreci sona ermesi ve nihayi sürüm çıkışına günler kala ‘’ ben demiştim ,, demekle bu işler olmaz …

Tüm Apple kaynakları ve inceleyenler bir çok beyanda bulunup sürece bakıp tahminlerde bulunuyor…

Siz tüm Türkçe ve yabancı kaynaklarda hemen hemen benim gibi düşünüp paylaşanlarda daha iyi bilir diyorsunuz ..

Adı üzerinde sürecin gidişatına bakıp yorumlar yapılıyor.Bu çok doğal bir şeydir ..

On Eylül Cuma günündeyiz ve 14 Eylülde Apple Lansmanı var ..Ortada RC ( GM ) yok..Dört gün sonra nihayi sürüm gelebilir …

Tabi buda bir tahmin ve sizde tahmini geçip kesindir diyorsunuz ..

Ya Lansman günü GM gelip sonrası günlerde ana sürüm çıkarsa ne yapacaksınız ?

Siz tahmin değil direk gün veriyorsunuz .Ya dediğiniz gibi olmazsa ?

Süreci Apple yürütüyor …

İlk kez eski sürümde kalma gibi radikal kararlar veriyor ve iOS 15 varken aynı zamanda iOS 14 de güvenlik sürümleri çıkaracak …

Apple takvim sürecini tamamen bozdu ..Lansmanda GM gelirse kullanıcılar üzülecek demiştim ..

En son kararı veren Apple , tüm beyanlar tahminin ötesini geçemez .Bunu her Apple kullanıcısı net şekilde biliyor ..

Sayfayı okuyan bu süreci bilen deneyimli tüm arkadaşlar bunun farkında ..Testleri okuyup gidişat hakkında olan mesajları okumak için zaman ayırıyor ve yorumlarını dile getiriyorlar ..

Apple söz konusu olunca süprizler olacağını ve sürecin her an değişeceğini bilerek benim yazdıklarımı okuyorlar.Bende onların yazdıklarını …

Zaman ayırıp saatlerce inceleme yapıyorum..Telefonla beta teslerini yaparak deneyimliyorum..

En son iPadOS 15 ve dünde iOS 15 genel incelemem sonucunda üç aylık sürecin bir özeti.Son anda gözden kaçanları tekrar eklediğimi görüyorsunuz …

Başka diyecek bir şey bulamıyorum ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 10 Eylül 2021; 10:51:24 >

Sakin olum arkadaşlar. Apple’ın güncellemesini bilince cebiniz para dolmuyor. Apple ödülde vermiyor.

• Son 4 gün yeni güncellemeye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    Valla bende heyecanla bekliyorum :) Pek bir yenilik yok ama olsun seviyoruz bu işleri 😀

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    Bakalım nasıl olacak iOS 15. Sanki iOS 11 gibi olacakmış gibi gelmiyor değil bana.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.