Şimdi Ara

iOS downgrade sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forum aliskindir zaten direkt konulara geçmelere -mâlum su Apple ne sinir krizleri ne ağrılar ne sızılar cektirmistir zamanında herkese- ben de direkt konuya giriyorum kusra bakmayın arkadaslar.Problemim su ki benim home tuşum bozuk oldugundan jailbreak isleri de yapamıyorduk bu yüzden iOS 7 yuklemistim taa ki bugün home tuşumu yaptırana kadar.

İlk isim tinyumbrella'dan cydia merkezli shsh kayıtlarımı bilgisayarıma kaydetmek oldu.iOS 4 - 5 - 6 diye gidiyor shsh'lerim

iFaith de indirdim ordan da doğuladim bu shsh'leri.Aci olan cydia'daki tüm iOS 6.x.x shsh'lerinin bozulduğu gerçeğin ise bunu onceden okuyarak degil ; firmware ile ios 6.0.1 shsh'mi birleştirmeyi deneyip hatalar alıp sinirlenmem oldu.

Hadi onu geçtim iFaith'le 5.1.1 shsh'mi 5.1.1 firmware'ine gomebildim onda problem çıkmadı.Fakat cihazi dfu moda alıp itunes'dan geri yuklemeyle custom firmware'imi seçsem bilinmeyen hata oluştu (11) 'le karşılaşıyorum ; redsn0w'la extras even more restore'den 5.1.1 ipsw'mi seçip cihazı dfu moda alıp local'den shsh'imi seçtiğimde found dfu mode instead of recovery mode hatası alıyorum.Cidirmak üzereyim lütfen yardımcı olun...

Ekliyim : Tüm dfu moda aldım dediğim yerlerde dfu moda alın dendiği icin aldım hatta sonra Dfu mod'a alacağım yerlerde recovery mod'a alarak da denedim tüm bunları ama sonuc nafile

• İfaithden pwned dfu moda alın ios 6 downgrade için itunes sürümü 11.0 olsun ben öyle yaptım. Bende 11 hatası alıyodum öylr yapınca sorunsuz downgrade yaptım.

Edit: dfu değil ifaith aracılığıyla pwned dfu mod burası çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iceman05 -- 16 Ekim 2013; 11:12:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceman05

İfaithden pwned dfu moda alın ios 6 downgrade için itunes sürümü 11.0 olsun ben öyle yaptım. Bende 11 hatası alıyodum öylr yapınca sorunsuz downgrade yaptım.

Pwned dfu zaten yani soft dfu da değil pwned dfu'ya aldım hep.itunes 11.0 ile deneyeceğim sağ olun fakat iOS 6'yı anlayamadım ben 7'den 5.1.1'e düşüreceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu_11

quote:

İfaithden pwned dfu moda alın ios 6 downgrade için itunes sürümü 11.0 olsun ben öyle yaptım. Bende 11 hatası alıyodum öylr yapınca sorunsuz downgrade yaptım.

Pwned dfu zaten yani soft dfu da değil pwned dfu'ya aldım hep.itunes 11.0 ile deneyeceğim sağ olun fakat iOS 6'yı anlayamadım ben 7'den 5.1.1'e düşüreceğim.

7 den 6 ya düştüm ben itunes 11.0 ile 5.1.1 de de olur mu bilmem.
  • quote:

quote:

quote:

Peki sağ olun deneyeceğim olmazsa bide iOS 7'den shsh'siz iOS 6.1.3'e dönülüyor diyorlar doğru mu daha hiç araştırmadım 6.1.3'un JB'si yok diye.iTunesin önceki sürümleri iOS 7 diye desteklemezse o doğruysa iOS 6.1.3'e dönüp onu destekleyen iTunes'la yaparım.

Elimde sonuc vermezse sinirlenip iphone'umu kıracağım bol bol fikir oluştu :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki sağ olun deneyeceğim olmazsa bide iOS 7'den shsh'siz iOS 6.1.3'e dönülüyor diyorlar doğru mu daha hiç araştırmadım 6.1.3'un JB'si yok diye.iTunesin önceki sürümleri iOS 7 diye desteklemezse o doğruysa iOS 6.1.3'e dönüp onu destekleyen iTunes'la yaparım.

Elimde sonuc vermezse sinirlenip iphone'umu kıracağım bol bol fikir oluştu :)

iOS 7 ilk çıktığı zamanlarda 6.1.3'e geri dönülebiliyordu ama artık dönülemiyor.
    iTunes 11.0 denemelisin, son sürüm iTunes ile 11 hatası alırsın. Ben de 5.1.1'e bu şekilde döndüm.
    Daha eski iTunes sürümlerini kurma çünkü onlar da ipsw'yi tanımıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SkiNNy
    iOS 7 ilk çıktığı zamanlarda 6.1.3'e geri dönülebiliyordu ama artık dönülemiyor.
    iTunes 11.0 denemelisin, son sürüm iTunes ile 11 hatası alırsın. Ben de 5.1.1'e bu şekilde döndüm.
    Daha eski iTunes sürümlerini kurma çünkü onlar da ipsw'yi tanımıyor.

quote:

Sağ olun her şey için çok teşekkürler , ben sorunumu çözdüm . Yardımcı olucaksa diye de arkadaşlar için buraya yazayım dedim :
    *iFaith'le cihazımın cydia'daki 5.1.1 shsh'sini bilgisayarıma kaydettim
    *iFaith'le shsh'mi gösterip ona göre firmware indirmesini bekledim
    *iFaith'le shsh'me uygun firmware'ime shsh'ımı gömdüm
    *Pwned Dfu moda geçtim
    *iReb ile telefon modelimi seçip yama yaptım
    *C:\Windows\System32\Drivers\Etc\Host dosyasını masaüstüne taşıdım (kes yapıştır) [ downgrade işlerinden sonra da sildim :) ]
    *iTunes 11.0 ile shift+restore'yle kendi shsh'mı gömdüğüm custom 5.1.1 firmware(ipsw)'yi seçip geri yüklememi yaptım
    Not: : iOS 7'de iTunes 11.0'a girince bu versiyon desteklemiyor 11.1 yükleyin bildirisi geldiğinde görmezden gelin , dfu moda geçince itunes kurtarma modunda zaten tanıyor aygıtı :)

Cihazımın işletim sisteminin bu yolla iOS 7.0.2'den iOS 5.1.1'e versiyonunu düşürmüş (downgrade) oldum
     iOS downgrade sorunu

• Cihaziniz 4 mu 4s mi acaba? 4s se ben de 5 imi dusurmek istiyorum ios 6 ya

• bana da yardımcı olur musunuz 7.1 beta 4 kullanıyorum 7.0.4'e nasıl düşebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahankazim

bana da yardımcı olur musunuz 7.1 beta 4 kullanıyorum 7.0.4'e nasıl düşebilirim?

7.0.4 ipsw dosyasını indirip Beta 4 yükler gibi yükleyeceksin.

• Dmitri Karamazov kullanıcısına yanıt
    dfu moda falan almak gerekiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahankazim

dfu moda falan almak gerekiyor mu?

Almak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

• oyuncu_11 O kullanıcısına yanıt
    Direkt konuya gireceğim diyip 1 paragraf girizgah (giriş) yapmanıza ne demeli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARkadaşlar ben 5.1.1 deyim hala , 7.0 geçmeye düşünüyorum de siz niye düşürmeye çalışıyorsunuz acaba ..merak ettim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: get_up

ARkadaşlar ben 5.1.1 deyim hala , 7.0 geçmeye düşünüyorum de siz niye düşürmeye çalışıyorsunuz acaba ..merak ettim ?

iPhone 4'ün iOS 7'de yavaşladığı kanısı olduğundan eski sürümlere dönülmeye çalışılıyor.
    iOS 7'ye geçeceksen shsh kaydını saklamanı öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.