Şimdi Ara

iOS'a Nasıl Oyun Yapılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyigünler arkadaşlar . iOS için uygulama veya oyun geliştirmek istiyoruz . Forumda çok konu gördüm tutuluyor heralde bu yapılan oyunlar . Basit oyunlar yapmamız için ne gerekli ? Sanal Mac kursak yapabilir ve AppStore ' a sunabilir miyiz ? Basit ve fazla kodlama gerektirmeyecek hangi programları kullanabiliriz ?
    Kodlama bilgimiz pek yok gibi . Eğer çok gerekliyse (ki öyledir ) internet üzerinden videolar ile ne kadar zamanda bilgi sahibi olabiliriz ?

Kodlama işi ile uğraşan ve önceden oyun yapmış , tecrübeli abilerimden yardım bekliyorum .

EDİT NOT : Gereksiz mesaj atana ve laf sokmaya çalışana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phnexis. -- 11 Temmuz 2012; 16:38:45 >

• Sıfırdan bi oyun tasarlayıp store'a sunup para kazanabilmen için programlama bilgisi süreci dahil en az 1 seneye ihtiyacın var.Ve bu bir sene içinde sürekli haşır neşir olman gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alexander Supertramp!

Sıfırdan bi oyun tasarlayıp store'a sunup para kazanabilmen için programlama bilgisi süreci dahil en az 1 seneye ihtiyacın var.Ve bu bir sene içinde sürekli haşır neşir olman gerek.

Teşekkürler :) . Peki nereden öğrenebilirim bunları
  • UP
  • öncelikle bir yazılım dilini çok iyi biliyosan obj. c yi öğrenmen fazla zamanını almaz. iOS uygulama falan yazmak için obj. c bilmen lazım. obj. c'nin doğru düzgün kursu bile yok başka yazılım dili bilmeden öğrenmen baya zor, ayrıca böyle bir uygulama yazman için bir mac sahibi olman lazım ve xcode diye bir program var onu indireceksin bu programın ücretli olanı var onu indirceksin geliştirmek açısından sonra bir uygulama yazdın diyelim bunu appstore da yayınlamak için 99$ veriyosun bence sen ilk başta c#öğren direk obj. c baya zor..
  • mac lazım. untiy 3d ile yazabilirsin obj c ye gerek yok ama sadece oyun yazmak istiyorsan ggerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Striker64

Hocam mac olmazsa olmaz!Uygulama geliştirmek için objective-C bilmeniz gerekiyor.Oyun için ise unity3d nin desteklediği dillerle oyun yazabilirsin

En baştan anlatabilir misiniz kafam karıştı :( :( :(

şunları biliyorum :
    1- Sanal Mac kuracağım .
    2- Obj C öğreneceğim .
    3- Oyunu yaratacağım . ( MAP , karakter vs . FAKAT 2D olacak oyun ) ( HANGİ PROGRAMLA ? ? ?)
    4-Sanal Mac üzerinden XCode yükleyip kodlamasını yapacağım .
    5- Test edeceğim .
    6- Tamam ise developer hesabı alıp aktive edeceğim ve oyunu göndereceğim .

DOĞRU MUDUR ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ipad e film nasıl yüklenir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enuT®

quote:

Hocam mac olmazsa olmaz!Uygulama geliştirmek için objective-C bilmeniz gerekiyor.Oyun için ise unity3d nin desteklediği dillerle oyun yazabilirsin

şunları biliyorum :
    1- Sanal Mac kuracağım .
    2- Obj C öğreneceğim .
    3- Oyunu yaratacağım . ( MAP , karakter vs . FAKAT 2D olacak oyun ) ( HANGİ PROGRAMLA ? ? ?)
    5- Test edeceğim .

DOĞRU MUDUR ?

Hocam doğrudur. Oyun motoru olarak unity olabilir.

Teşekkürler kardeşim. Başlıyorum o zamann

• quote:

quote:

şunları biliyorum :
    1- Sanal Mac kuracağım .
    2- Obj C öğreneceğim .
    5- Test edeceğim .

DOĞRU MUDUR ?

6. adıma gelene kadar windows ta halletsene işini mübarek. Zaten %90 o noktaya gelemeyeceğin için sanal mac te boşuna eziyet çekmiş olmazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

quote:

şunları biliyorum :
    1- Sanal Mac kuracağım .
    2- Obj C öğreneceğim .
    5- Test edeceğim .

DOĞRU MUDUR ?

6. adıma gelene kadar windows ta halletsene işini mübarek. Zaten %90 o noktaya gelemeyeceğin için sanal mac te boşuna eziyet çekmiş olmazsın.

ÇOKOMİKSİN .

• Sana yapılan hayali tavsiyelerden dolayı yazdıklarım komik gelmiş olabilir. Prog. dili öğrenmek ve etkin şekilde kullanmak uzun bir süreç gerektirir. Oyun geliştirmeyi öğrenmek ve geliştirmek ise çok daha uzun bir süreç.

Bu söylediklerimin hiçbiri için mac e gerek yok. Windows ta obj-c öğrenirsin, oyununu yaparsın ve 2 günde mac e port edersin (Kısa süren tek tarafı bu).
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Sana yapılan hayali tavsiyelerden dolayı yazdıklarım komik gelmiş olabilir. Prog. dili öğrenmek ve etkin şekilde kullanmak uzun bir süreç gerektirir. Oyun geliştirmeyi öğrenmek ve geliştirmek ise çok daha uzun bir süreç.

Bu söylediklerimin hiçbiri için mac e gerek yok. Windows ta obj-c öğrenirsin, oyununu yaparsın ve 2 günde mac e port edersin (Kısa süren tek tarafı bu).

Bu seferki ciddi tavrın için öncelikle teşekkür ederim . Zamanım bol , gelecekte yapmak istediğim iş zaten programlama .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.