Şimdi Ara

iOS 9 [ANA KONU] (1428. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
32.657
Cevap
111
Favori
970.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
68 oy
Giriş
    Hocam son 2 yıldır android tarafında çıkan amiral gemileri gayet stabil çalışıyor. Hatta sizi şaşırtacak kadar stabiller :) Aslında htc ve sony nin uzun zamandır android tarafındaki amiral tabir edilen cihazları arayüzlerinin de sadeliği yüzünden gayet güzel, şişmeden çalışıyor. Samsung ise özellikle s6 ile kendisine yöneltilen eleştirileri göz ardı etmeyip arayüzünü düzeltti. Ama giriş seviyesi telefonlar maalesef androidde istenileni hala verememekte. En azından amiral gemisi tabir edilen cihazlara nazaran. Fakat ne yazık ki eskiden kalma kötü ünleri yüzünden, özellikle samasung'un bu önyargıyı kırmaları biraz zaman alacaktır. Her iki platformu kullanan biri olarak bugün 6s i satsam düşünmeden htc10 alabilirim. Sony z5 alabilirim. Ya da s7 edge alabilirim. Ama almam note 6 yı bekliyorum. :)) Çünkü ağırlıklı internet kullanan biri olarak kalem ve büyük ekran kullanımımı kolaylaştırıyor. Ha sahip olduğum iphone'dan rahatsız mıyım? Hayır! Küçük buglara rağmen memnunum :)) Tek elle kullanım kolaylığını seviyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @göge estağfurullah, burası bilgi platformu. soru soracaksınız bilenler cevaplayacak işleyiş böyle :)

@DODANLI benim de önyargım sanırım bu giriş seviyesi cihazlardan ötürü, sonunda rayına oturtabildiler sistemi demek, aslında bi ara elime android bir cihaz geçse detaylı bir kurcalayacağım ama fırsat olmadı. en olmadı tekno marketlerdeki demo cihaz standına yöneleceğim :) iOS kullanıcıları son çareyi 9.3.2 de buluyor valla gene hüsran olursa epey güven kaybettirecek..kimse iOS 10'un stabil ve sorunsuz olacağına inanmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 13 Mayıs 2016; 11:21:10 >
    Hocam iphone'ların boyutları farklılaşınca bu tarz sıkıntılar maalesef baş gösteriyor. Ama apple ın hakkını da yemeyelim. :) Her ne kadar kızsakta hala kullanılabilirliği yüksek bir sisteme sahip. Evet betalar sürekli düzelme sağlayacağına bir iyi bir kötü oldu. Ama dediğim gibi şu an için kabul edilebilir bir seviyede. Şahsi fikrim apple bundan ders çıkaracak bir firma ios 10 daha kötü olmayacaktır (inşaallah)

Şimdiye kadar neredeyse kullanmadığım ve denemediğim cihaz kalmadi desem yalan olmaz. Çok cihaz geçti elimden, sıkıldım sattım , yeni aldım memnun kalmadım sattım , birinin ses kalitesi kötü çıkar, birinin telefonla görüşme kalitesi rezalet çıkar, birinin boyutu çok büyüktür cebe sığmaz, birinin yazılımı zamanla şişer saçmalamaya başlar vs derken elimden onlarca hatta belki 100 e yakın cihaz kullanmışlığım vardır. Uzakdoğunun meşhur cihazlarını da denedim tabiki, Xiaomi, Oneplus, Meizu, Zuk gibi markalarıda aldım kullandım. Yani belli bir markanın fanatiği falan değilim kesinlikle. Lafı hiç daha fazla dolandırmadan şunu diyeceğim; iphone ve ios şuan tartışmasız en iyi cihaza ve en iyi yazılıma sahip. Cihazlarınızın kıymetini bilin ve sakın macera aramayın. Ve şunuda unutmayın kalite hiçbir zaman ucuza alınabilecek bir şey değildir, iphone lar bu yüzden pahalıdır ama emin olun 1000 lira civarinda satılan malzeme kalitesi düşük, yazılımı şişen, güncelleme desteği belli belirsiz cihazlar uzun vadede size çok daha pahalıya malolacaktir.

Xiaomi ve Oneplus ilk elime alip kullanmaya başladığım zaman, vay be hem ucuz hemde iphone gibi falan demiştim ama kullandıkça eksiklerini ve aradaki kalite farkını çok daha iyi anlıyorsunuz. Görüntü iyi ama mesela ses berbattı mi4 ve oneplus one da dayanamadım hemen sattım. Ha kullanılmazmı? Tabiki kullanılır. Kötü cihaz değiller kesinlikle ama bence kesinlikle bir iphone kalitesi yok. Bunu zamanla anliyorsunuz. Ayrıca android artik eskisi gibi şişmiyor kasmıyor diyen arkadaşlar birkaç hafta öncesine kadar katılıyordum ama şuan kesinlikle katılmıyorum. Android malesef hala şişiyor, 64gb android bir cihazı alın ve 40gb doldurduktan sonra nasıl şiştiğini görün. Baya hayal kırıklığı benim için. Android cihazıma sürekli, neredeyse her gün yeni rom yüklemekten ve sıfırdan kurulum yapmaktan bu gerçeği çok geç farkettim. Uzun süreli kullanma kararı alıp romlardan vs uzak durunca cihaz birkaç ay sonra gerçekten yavaslamaya başladı. Üstelik 3gb ram 64gb depolama snapdragon 801AC , adreno 330 ve Marshmallow olan sağlam bir cihazdan bahsediyorum.

Ama şöylede bir durum var, eğer maddi imkan yoksa xiaomi ve zuk alıp kullanılır, güzel cihazlar gerçekten. Özellikle Miui ve Cyanogen OS gercekten çok stabil arayüzler, bunlar haricinde android cihazlara bulaşmayın derim. Xiaomi, Zuk ve Oneplus benim en memnun kaldığım android cihazlar bunlar olmustu. Mediatek işlemcilerdende kesinlikle uzak durun derim.

Neyse arkadaşlar uzun lafın kısası cihazınızın kıymetini bilin ve macera aramayın, şuan iphone 5S bile android dünyasındaki cihazların çoğunu ezer geçer. Ve kaç yıllık cihaz düşünün yani, ve daha 1-2 yıl sıkıntısız kullanılabilecek bir cihaz.

• Valla hocam,eşimin 8 aydır kullandığı note 5 de 32 gb dan 600 mb boş alan var ve cihaz hala çatır çatır çalışıyor,keşke ios da şu an en azından ui performansında 6s plus da akıcı olsa,haaa ios kaç aydır daha hala arayüzde takılıyorsa demek ki kendine çeki düzen vermeli bence

Orijinalden alıntı: MrSAVIOR

ios akıcılıgını bozdu ben hissediyorum yavaslamalar 9.3.1 de cok fazla var oncekı surumlerde bu kadar degildi telefonum 5S

9.3.1 iphone 5S kullandım ve 3 yıllık bir cihaz olduğunu düşünürsek bence hiç şikayet etmemek gerekiyor. 3 yıl önceki androidler ne alemde acaba merak ediyorum ve kaç tanesine marshmallow guncellemesi geldi acaba. Bence haksızlık yapmamak lazım, 5S şuan hala en güncel yazılım ile stabil kullanılabiliyor ve amiral gemilerinden çokta bir eksiği yok, sadece biraz daha yavaştır hepsi bu, o da çok abartı bir fark yok yani

• barocker kullanıcısına yanıt
    Hocam siz çok ios bağımlısısınız ;) O yüzden apple'ın ios9 la tökezlediğini, kullanıcı kitlesini üzdüğünün farkına varamıyorsunuz. Ben android ve ios platformunu kullanan bir insanım. 4s,5s, 6, 6 plus, 6s, 6s plus kullandım. Android dünyasında kullandığım telefonların haddi hesabı yok! Dolaysıyla kullanıcıların artık ios'ta alışkın oldukları stabiliteyi özlediklerini görebiliyorum. Maalesef bu kaçınılmaz sondur. İos ne kadar android vari zengin bir işletim sistemi kurmaya çalışırsa o kadar hata ile karşılaşacak ve bu son tahlilde kullanıcılara yansıyacaktır. 5s dediğiniz telefon benim en az 5-6 defa aldığım bir telefondur. Ama en ios 9 dan sonra bir daha elime almadım. Kim şu kadar stabil bu kadar müthiş derse desin. 5s bütün ününü ios 9 la kaybetmiştir. Ha ios 10 5s e ne kadar can verir bilemem. Bekleyip göreceğiz.
    Ayrıca kimse ios öldü, apple bitti demiyor. İos 9 da yaşanan betaların birbirini dahi tutmaması, bir sonraki beta düzeltecekken daha beter etmesi apple'a yakışmadı diyoruz. Bakın mayıs ayının ortasındayız. 8 ay olmuş ios 9 çıkalı hala final bekliyoruz!! Bu benim için sorun değil çünkü en son 9.3.1 in betalarında sattım başka telefonlar kullandım. Ama herkes benim gibi değil. İos tan başka platform kullanamayan arkadaşalar var. Onlar aylardır bu rezilliği çekiyorlar.
    O yüzden eleştirilerinde haklılar. Sadece önyargılı bakmayın diye yazdım bunları. Eleştirilecek kadar var apple'ın suçu!

• Yazdıklarınızın her bir harfine katılıyorum. Benim sizin kadar cihaz test etme şansım olmadı ancak ben ilk defa bir iOS sürümünde bir sonraki güncellemeyi dört gözle bekler oldum. iOS 10 un 5s e can getireceğine inanmıyorum çünkü hesapta 4s içinde aynısı denmişti. Umarım en azından iOS 10 ile bir değişikliğe gidilir.
    Hocam ben ios 9 serüveniyle başlayan süreçteki izlenimlerim ve arkadaşların şikayetlerine dayanarak yazdım. Asla bir platformun savunucusu değilim. Dediğim gibi ben her iki platformu da kullanan biriyim. Yarın note 6 hoşuma giderse onu alırım. Gitmezse iphone 7 ye bakarım. Yani platform tercihim değişmez değil. Ama yazık insanlara 9 aydır güncellemeden medet umar oldular. Bir güncelleme 5s i rahatlattı başka bir güncelleme bozdu. Şu an 9.3.1 ile nasıl bilmiyorum ama bakın siz şikayetçisiniz. Şu an 6s de 9.3.2 beta kullanıyorum. Birkaç bug dışında sıkıntısız. Fakat ios 9 u sadece 6s kullananlar kullanmıyor ki 4 ten tutun 6s e kadar tüm cihazlar kullanıyor. Benim memnun olmam 4 ya da 5 kullanan arkadaşların memnun olduğu anlamına gelmez. Neyse forumu kirletmeyeyim. Sanırım anlatmak istediğim anlaşıldı. Burda ios 10 ne kaldı ki :)))

Orijinalden alıntı: DODANLI

Hocam siz çok ios bağımlısısınız ;) O yüzden apple'ın ios9 la tökezlediğini, kullanıcı kitlesini üzdüğünün farkına varamıyorsunuz. Ben android ve ios platformunu kullanan bir insanım. 4s,5s, 6, 6 plus, 6s, 6s plus kullandım. Android dünyasında kullandığım telefonların haddi hesabı yok! Dolaysıyla kullanıcıların artık ios'ta alışkın oldukları stabiliteyi özlediklerini görebiliyorum. Maalesef bu kaçınılmaz sondur. İos ne kadar android vari zengin bir işletim sistemi kurmaya çalışırsa o kadar hata ile karşılaşacak ve bu son tahlilde kullanıcılara yansıyacaktır. 5s dediğiniz telefon benim en az 5-6 defa aldığım bir telefondur. Ama en ios 9 dan sonra bir daha elime almadım. Kim şu kadar stabil bu kadar müthiş derse desin. 5s bütün ününü ios 9 la kaybetmiştir. Ha ios 10 5s e ne kadar can verir bilemem. Bekleyip göreceğiz.
    Ayrıca kimse ios öldü, apple bitti demiyor. İos 9 da yaşanan betaların birbirini dahi tutmaması, bir sonraki beta düzeltecekken daha beter etmesi apple'a yakışmadı diyoruz. Bakın mayıs ayının ortasındayız. 8 ay olmuş ios 9 çıkalı hala final bekliyoruz!! Bu benim için sorun değil çünkü en son 9.3.1 in betalarında sattım başka telefonlar kullandım. Ama herkes benim gibi değil. İos tan başka platform kullanamayan arkadaşalar var. Onlar aylardır bu rezilliği çekiyorlar.
    O yüzden eleştirilerinde haklılar. Sadece önyargılı bakmayın diye yazdım bunları. Eleştirilecek kadar var apple'ın suçu!

Hocam emin ol ben ios bagimlisi degilim, mesajimda da belirttim bunu. Cok cihaz kullandım windows phone dan tutunda blackberry e kadar hepsini kullandım, android cihazlari zaten söylemiyorum bile son 2-3 cihazim android idi. Ben ios un 2.0 zamanlarından beri biliyorum hatta suan elimde ios 2.x yazılımlı iphone var. IOS un nereden nereye geldiğinin farkindayim, ios 7 ile bambaşka bir kafaya girdi Apple, herkesin ios 6 yi özlediğinin farkındayım, bende diyorum ah o ios 6 li iphone 5 nerede diye. İos un zirve yaptığı dönemdir bence ios 6 final sürümlü iphone 5. Ama iste arayuzdeki bazi görsel degisiklikler yazılımın alt yapısıyla ve çalışmasıyla direkt olarak alakali bir sey degil. Bakiniz android dunyasinda bir sürü launcher yada rom var ama iste hepsi android alt yapısı üzerine inşaa edilmiş giydirmeler süslemeler. Önemli olan işletim sisteminin istikrarlı çalışması. Ben öyle hız delisi bir kullanıcıda değilim, varsın biraz yavaş olsun ama surpriz yaşatmasın. İos 9 un bir tık daha hantal çalıştığı doğrudur ama telefon dünyasına bakınca kötü surprizler yasama ihtimali en düşük mobil işletim sistemi yine ios suan. İphone 5 ve oncesindeki cihazlari baz alarak ios 9 u elestirmek son derece haksızlık olur. 4-5 senelik donanımlar elbette gelişen teknolojiye ve yazılımlara ayak uydurmayacaktır, bu çok doğaldır. Ama iste cihazdan çok fazla bir performans beklentisi olmayan ve tamamen günlük iletisim ihtiyaçları ve sosyal medya kullanan kullanıcılar için cihazin güncel kalması adına eski cihazlarada guncelleme desteği veriyor Apple. Zaten performans beklentisi olan kişi son donanima sahip bir cihaz alması gerektiğini bilir. Kaldıki 5S sentetik testlerden tutunda pratiktede herhangi bir oyunda yada uygulama kasmayan ve zorlanmayan bir cihaz hala. Kendisinden 1-2 nesil sonraki android cihazlarla karşılaştırılıyor hala, bu bile ne kadar başarılı bir cihaz olduğunun göstergesidir. İnanın ben bunlari iskembeden sallamıyorum, gercekten cok cihaz gecti elimden, benimde elimden 4 tane 5S geçti mesela, farkli renk ve farkli depolamaya sahip modeller kullandım. Ha tabiki Apple babamın oğlu değil, bende her platforma anında geçebilecek durumdayım, çünkü hepsine alışkınım ve hepsindede hesaplarım var kullandığım. Hangi firma iyi cihaz yaparsa ben oradayım hepsi bu. Tabi maddi imkanlar el verdiği müddetçe. Ayrıca siz android ekosisteminde yayınlanan betalari gördünüzmü acaba? Cok daha rezalet betalar gördüm android dünyasında. Kaldıki bir yazılımın beta versiyonuna bakarak eleştirmek haksızlık olur, adı üzerinde "beta" zaten.

Neyse hocam sonuçta herhangi bir markanın fanı olmak dogru degil bu konuda hemfikiriz zaten. Benim düşünceme ve tecrubelerime göre şuan blli bir çizgisi olan ve surpriz yaşatmayan vede en stabil çalışan sistem ios bana göre. Fanatik yada bagimli olsam son 2-3 cihazım android olmazdı.

Edit : son 2-3 cihazim android derken yanlış anlaşılmasın, simdiye kadar 10-15 civarinda android cihaz kullanmışımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barocker -- 13 Mayıs 2016; 16:53:28 >

• barocker kullanıcısına yanıt
    Hocam çok noktada hem fikiriz. Ama ios9 eski cihazlarda sıkıntı olacaksa en azından apple eski cihazlara istedikleri sürümde kalmalarına olanak sağlamalı diye düşünüyorum. Ha yok benim bütün cihazlarım en son sürüme güncellenecek dayatmasını koyacaksa; kusura bakmasın öyle bir sistem yapacakki tüm kullanıcılar memnun olacak.
    Beta konusunda yanlış anlaşıldım. Demek istediğim bir sonraki beta bazen bir öncekinden kötü oldu. Yoksa dediğiniz gibi adı üstünde beta. :)
    Android dünyasının yanlışlarına bakarakta karşılaştırma yapmak be kadar doğru olur bilemiyorum. Çünkü X firmanın zibilyon tane modeli var. Kaldıki android platformu bana göre daha yeni yeni adam olmaya başladı.
    Evet ios platformunu androidden ayıran en önemli özellik süprizlere pek yer yoktur. Android tarafında google'nin bir uygulaması hata oluşturur hiç yaşamadığınız şeyleri yaşarsınız. İos ta buna pek denk gelmezsiniz. Kullanıcıların stabilite dedikleri de budur.
    Neyse kafanızı şişirmeyeyim. İnşaallah ios 10 daha iyi olur ve daha kısa sürede toparlayarak ios 9 a benzemez :)) İyi forumlar

• Yorumunuzu destekliyorum, katılıyorum, tşk ediyorum. 6s kullanıyorum, ios 9'un son sürümüne kadar kullancam yüklencem, orda bırakcam, belki ios 12 çıkar tabi apple ios 10'la kendini bitirmezse :) o zamanki duruma görede artık androide mi geçeriz yeni bir işletim sistemi mi çıkar nolursa. Özellikle yazdığınız bi yere çok dikkat ettim; "9 ay oldu hala stabilite bekliyoruz" bu bir dramdır bir firma için. Bazıları 4s'in hala güncelleme aldığını sölüyorlar keşke vermeselerdi 4s ve 5'lere nasıl aldığı ortada. Neyse fazla siyasete dönmeden susuyum ben
    Hocam şu cümlenize ben de hak veriyorum "ama telefon dünyasına bakınca kötü surprizler yasama ihtimali en düşük mobil işletim sistemi yine ios suan". Yani android ileri apple geri gidiyor ama hala karşılaşamadılar.:):) Android şu arkaplanı kontrol edip standbyda şarj yemeyi de çözüp 2k ekrana göre şöyle en az 6 plus veya vibe p1 batarya seviyesinde bi ekran süresi verse bi de bu cihaz note 6 olsa alınır ve tadından yenmez oyunlara o kadar hızlı girmese de olur. S7 edge ile note 6 beklentisi güzel görünüyor ama bakalım belli olmaz bunlara...

• bu haftayı boş geçtik :) haftaya umarım bir hareket olur final adına

• Aslında herkes kabul ediyor ki iOS eskisi gibi iyi değil android eskisi gibi kötü değil. İbre android kısmına doğru kaymaya başladı. Apple için iPhone 7 ve beraberinde gelecek iOS 10 kritik bir viraj. Döndü döndü yoksa ibre belki de bir daha iOS tarafına dönmemek üzere androide kayar. Ama bu işlerde uzun vadeli yorum yapmak zor bir yenilik veya hata herşeyi değiştirebilir.

• Şu ios 9 artık sağlam bir versiyon verse de rahatlasak. Bu nedir arkadaş iphone 6 bile takılıyor kasıyor. Eskiden apple da en son telefondan 2 önceki seriye kadar sapasağlam çalışırdı şimdi 5s iptal 6 da sendeliyor. S6 dan geçtim tek artısı pili daha iyi oldu bi ton eksisi oldu. Touchwiz bile şuan iostan rahat çalışıyor. Beklemedeyiz. İos 10 a güncellemem bu gidişle. Çünkü iphone 4ten tecrübem var ios 7 faciasıyla. Ha birde şuan ios 7li bir iphone 4 ios 9lu iphone 5sten daha stabil çalışıyor resmen

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.