Şimdi Ara

iOS 9.3.5 ya da 8.4.1 sürümünde kalmak güvenli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple Jailbreak Sistemine Karşı iOS 10.2 Geçişini Durdurdu

Apple sürekli işletim sistemi güncellemeleri ile beraber iOS içerisindeki açıkları kapatmaya çalışıyor. Sürekli olarak bu yönde bir çalışma yapan teknoloji devi hem iPhone serisinde hem de iPad serisinde güvenlik güncelleştirmelerine epey bir önem vermeye de başladı.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Yeni bir güncelleme daha duyuran Apple iOS 10.2 serisinden sonra iOS 10.2.1 mini güncellemesini yayınlamıştı. Apple’ın yayınladığı bu yeni güncelleme ile beraber iOS açıkları biraz daha kapatılmış ve yenilik getirmeyen yeni güncelleme ile güvenlik sorunlarının tamamen önüne geçilmişti. Tüm bunlardan sonra ise Apple’ın istemediği haberlerde gelmişti.

iOS 10.2 Jailbreak Çıkış Yaptı

Apple her ne kadar sürekli olarak yeni güncellemeler yayınlansa da hala sistemde açıklar da bulunmuyor değil. Özellikle bu noktada Jailbreak sürümleri Apple’ın engelleyemediği sorunlardan biri olarak dikkat çekiyor. Ne kadar uzun sürse de kısa süre önce iOS 10.2 Jailbreak sürümünün de çıktığını belirtmiştik. Yeni Jailbreak çıktıktan sonra ise Apple’ın nasıl bir karar vereceği merak konusu olmuştu. Söz konusu sürümden sonra Apple ise karşı hamlesini sonunda yaptı.

Apple’ın bu konuda attığı adım ise iOS 10.2 imzalarını durdurması oldu. Artık kullanıcıların iOS 10.2.1 sürümünü kullanmaları bir nevi zorunlu hale geldi. Yeni güncellemeden sonra geri düşüş yapılarak bir önceki güncelleme sürümü olan iOS 10.2 geri dönüşler durdurulmuş oldu.

Kaynak:https://www.appleuzmani.net/apple-jailbreak-sistemine-karsi-ios-10-2-gecisini-durdurdu/

NOT: Jailbreak dediğimiz işlem güvenlik açıklarının bulunması ile ortaya çıkmıyor mu?

• Hocam ne 8.4.1 nede 9.3.5 güvenli diyemeyiz sadece piyasada bu sürümlere ait jailbreak yok ama açık yok mu derseniz tabiki var fakat uğraşmıyorlar zaten bazı haberlere göre 9.3.5 e yakın zamanda jailbreak çıkacakmış. Güvenlik anlamında paranoyak birisi iseniz her zaman son sürüme güncelleyin cihazınızı ve öyle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur2698 -- 29 Mart 2017; 17:3:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur2698

Hocam ne 8.4.1 nede 9.3.5 güvenli diyemeyiz sadece piyasada bu sürümlere ait jailbreak yok ama açık yok mu derseniz tabiki var fakat uğraşmıyorlar zaten bazı haberlere göre 9.3.5 e yakın zamanda jailbreak çıkacakmış. Güvenlik anlamında paranoyak birisi iseniz her zaman son sürüme güncelleyin cihazınızı ve öyle kullanın.

Daha önce e-posta hesaplarım hacklendi. Savcılığa başvurdum. Evet, titiz biriyim :)

• Hocam birde şöyle bir durum var internete bağlı hiç bir cihaz güvenli değildir Bu iPhone bile olsa o yüzden bunları fazla düşünmeyin, tabi mobil cihazlardaki en güvenli sistem iOS dur. Eğer güvenlik sağlamak istiyorsanız 3. Parti uygulamalardan uzak durun ve jailbreakten kaçının.

• onur2698 kullanıcısına yanıt
    Kafam karışık aslında. Bir yandan iOS 10 son sürümde güncellemeyi bırakayım diyorum. Bazen iOS 11 son sürümde bırakayım diyorum. Bazen de her güncellemeyi yapayım diyorum.

• kırmızı çekiç kullanıcısına yanıt
    Güvenlik için güncelleme şart ama güncellemeler zamanla cihazı öldürüyor buda bir gerçek Buradanda şunu çıkarıyoruz güncel cihaz ve güncel yazılım = güvenlik

• hiç bir cihaz güvenli değildir asıl soru hangisi daha az ya da çok güvenli ios çok güvenli neye göre androide windowsa göre ama hiç bir zaman aşılmaz değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden 8-9-10" değilde 7" tablet?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.