Şimdi Ara

iOS 26’da Liquid Glass efekti nasıl azaltılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iOS 26’da Liquid Glass efekti nasıl azaltılır?
    Apple’ın yeni iOS 26 güncellemesi, görsel açıdan birçok yenilik getiriyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise Liquid Glass arayüzü. Yeni arayüzle menüler, bildirimler ve widget’lare sıvı cam efekleri geliyor. Birçok kişi bu yeni tasarımı beğense de, hoşnut olmayan kullanıcılar da bulunuyor. Bazı kullanıcılar, sıvı cam efektinin okumayı zorlaştırdığını ve fazla dikkat dağıtıcı olduğunu söylüyor. Apple, bu efekti tamamen kapatma seçeneği sunmasa da, etkisini azaltabileceğiniz bir ayar seçeneği sunuyor.

Ayrıca Bkz.iOS 26 yayınlandı: İşte iPhone'lara gelen tüm yenilikler

iOS 26’da Liquid Glass efektini azaltma

Liquid Glass efektini tamamen kapatamasanız da, görünümünü azaltarak daha okunabilir ve klasik bir deneyim elde etmeniz mümkün. Bunun için Erişilebilirlik menüsünden yapacağınız birkaç ayar yeterli. iPhone’da olduğu gibi iPad’de de aynı yöntem geçerli. Aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Ayarlar'ı açın

2. Listeden Erişilebilirlik seçeneğine dokunun.

3. Ekran ve Metin Boyutu bölümüne girin.

4. Saydamlığı Azalt seçeneğini aktif edin.

Not: Seçeneği aktif hale getirseniz bile Denetim Merkezi, uygulama klasörleri ve bazı widget’lar kısmen saydam kalmaya devam eder. “Saydamlığı Azalt” seçeneği ise bu tasarımı daha az yoğun kullanmak isteyenler için bir tür denge unsuru olarak sunulmuş. Ayrıca, ana ekranınızda daha düz renkli veya koyu tonlu ikonlar ve widget’lar tercih ederek Liquid Glass efektini minimum seviyeye indirebilirsiniz.

Kaynak:https://wccftech.com/how-to/reduce-liquid-glass-ios-26-settings-guide/

• iPhone 14 kullanıyorum.
    Herhangi bir UI içine entegre edilmiş AI özelliği verilmediğinden, güncellemeyi ne kadar uzun süre yapmadan kalabilirsem o kadar uzun süre iOS 18’de kalacağım.
    Hiç bir artısı yok.

Bu güncelleme iPhone 11’leri 2-3 sene daha yaşatmak anlamında çok faydalı oldu. Ancak 12-13-14 hatta çok saçma hala anlamıyorum ama düz 15’ler için bile gereksiz.

Bir gün yapacağız mecburen orası ayrı. Ancak animasyon değiştirip ZTE teması gibi temayı insanlara dayatarak yenilik yaptık demek… Jobs diğer taraftan güzel kulaklarını çınlatıyordur.
  • iPhone 14 kullanıyorum.
    Herhangi bir UI içine entegre edilmiş AI özelliği verilmediğinden, güncellemeyi ne kadar uzun süre yapmadan kalabilirsem o kadar uzun süre iOS 18’de kalacağım.
    Hiç bir artısı yok.

Bu güncelleme iPhone 11’leri 2-3 sene daha yaşatmak anlamında çok faydalı oldu. Ancak 12-13-14 hatta çok saçma hala anlamıyorum ama düz 15’ler için bile gereksiz.

Bir gün yapacağız mecburen orası ayrı. Ancak animasyon değiştirip ZTE teması gibi temayı insanlara dayatarak yenilik yaptık demek… Jobs diğer taraftan güzel kulaklarını çınlatıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi typing -- 17 Eylül 2025; 10:41:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • saydamlığı azaltında menüdeki duvar kağıdını bulanık yapamıyoruzi bilginize

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.