|
iOS 26.0.1 güncellemesi, iPhone 17 sorunlarına odaklanacak

-
-
100 bin TL para verip çöpple'nin beş para etmez yazılımının bir sonraki güncellemesini bekleyin düzelecek diye 😆😆😆
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Android alıp 40 sene güncelleme mi bekliyelim ?
_____________________________ Haberleşme Forumu Kuralları:
https://forum.donanimhaber.com/yeni-haberlesme-forumu-kurallari--38099922
------------------------------------------------------------------------
Referans Paylaşım Konuları:
https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311 -
Benim cihazda bir sorun ve eksiklik yok güncelleme gelmese de olur. Gelirse de bir şeyin bozulduğu yok.
Yeniliğe açık değilsin demekki biz bi sorun yaşamıyoruz para veriyorsam o güncelleme dağıtımında tüm dünya ile aynı anda gelecek apple kalitesi diye bir şey var ki 120 bin tl de günümüz şartlarında bedava. elimizdeki cihazı verdiğimizde zaten yarısı cıkıyor.
quote:
Sırf şu kafayı yaşayabilmek için çıkar çıkmaz iPhone 15 Pro aldım 1.5 senelik hayatımın kara günlerini yaşadım deneyimledim. 70 bin liralık telefon ile şarj aleti olmadan sokağa çıkamaz oldum. Her gelen güncellemede sorunsuz çalışan şeylerin bozulmasını falan hiç saymayacagim. Devam edin kanka ne diyim. Alışmış ellenmisten beterdir...
16 pm her hangi bir problem yok yoğun kullanmama rağmen hiç bir sorun da yaşamadım gidipte paramı androide veremem 2.eli para etmez bir şey etmez boşuna android güzellemesi yapmayın o yüzden.
İki küme de bir olabilip biz tüketiciyiz arkadaş diyip dalaşmaların yönünü markalara çevirseydik biz efendi markalar hizmetkar olurdu şu anın tam tersine.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarveOfMurder -- 28 Eylül 2025; 20:28:22 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Android kullanıcısı olarak Samsung'u kullanmayı aynen böyle bıraktım. Şirket kendini Apple sanmaya başladı hiç durmadan terk ettim. Android kullanıcıları kendilerinin tüketici olduğunun bence bir tık daha farkında.
Yazılım ve işletim sistemlerinden zerre anlamayan birinin yorumu böyle olurdu. Beş para etmez olan, alelacele uygulama çoğalsın diye mis gibi C++ altyapısı varken Java altyapısı kullanan, işlemcide yüzde 30’a kadar işlemci performans kayıpları yaşatan işletim sistemini bilmesek inanacağız. Kendini küçük duruma düşürme bundan sonra. iOS’ta tüm yazılım doğal yazılım dillerinde yazılır ve uygulama işlemci gücünün %95’ine kadar erişebilir. Android ise taş çatlasın %75’e kadar erişebilir. Aradaki fark kodların çevrilmesine harcanır. Her uygulama açılışında oluşabilecek kayıpların önlenmesi için kodlar RAM’de hazor tutulur. Bu sebeple de iOS’a göre hep daha fazla bellek ihtiyacı olur. iOS’ta ise uygulamalar doğrudan işlemcinin anlayacağı dilde yazıldığından çevrilme işlemine tabi tutulmaz. İşlemci arada ek bir bileşen olmadan doğrudan uygulamayı çalıştırır. Bu aynı zamanda ek bir tüketime de sebep olmadığı için daha düşük hızda çalışıp pilden tasarruf edilmesini sağlar. Yani iOS daha düşük işlemci hızlarında çalışarak Android’in yaptığı işi kolaylıkla yapar. Bu da daha düşük pil kapasitesine rağmen iOS’un daha uzun pil süresi vermesini sağlar. Android gibi alelade yazılmış derme çatma verimsiz bir işletim sistemini iOS ile mukayese etmem bile. Altyapı olarak aralarında uçurum var. Android dediğin sistem zaten GNU özellikleri çıkarılmış çekirdek haricinde Linux ile alakası bile olmayan bir saçma sapan bir sistem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 28 Eylül 2025; 21:15:0 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Senin de yazılımdan ve işletim sisteminden anlamadığın ortada :D
Öncelikle;
Yorumun üslubu oldukça fanboyca ve küçümseyici. Teknik olarak doğru kısımlar var.
Ancak verilen yüzdelik rakamlar, performans kaybı iddiaları ve “iOS doğrudan işlemci dili” ifadesi tamamen sallama.
iOS, Apple’ın kapalı ekosistemi ve donanım-yazılım entegrasyonu sayesinde daha verimli olabilir; ama Android’in de farklı avantajları var (özgürlük, çeşitlilik, daha geniş donanım desteği).
iOS uygulamaları Swift veya Objective-C de derlenip makine koduna çevrilir. Yıl olmuş 2025 kim niye makine kodunda geliştirme yapsın ?
Android tarafında ise Java/Kotlin önde. Java daha ağırlıklı. Kaldı ki javanın felsefesi olan: "Bir kere kodla her yerde çalıştır" mantığı ile bugün buzdolabında bile android çalışabilir. Milyarlarca android kullanan cihaz var.
"Android Java yüzünden %30 performans kaybı yaşıyor" Çok çok abartılı bir iddia Eğer böyle bir şey olsaydı android bu kadar yaygın olmazdı.
Son olarak daha önce başka bir haberde söylediğim gibi IOS stabilitesini büyük oranda işletim sisteminin boşluğuna borçluydu. Son 2 sürümdür gelen ek uygulamalar, özelleştirme seçenekleri, yeni programlar, yapay zeka özelliklerinin eklenmesiyle bu stabilite ortadan kalktı. Gayet beklenen bir durum çünkü tüm telefon markaları AI üzerine yatırım yaparken Apple 1 sene boyunca hiç bir şey yapmadı. Open AI ile entegrasyona gittiler onu da ellerine yüzüne bulaştırdılar.
-
Sallamasyon diyene bak hele. Kapalı sistem ile entegrasyon aynı kavramlar değildir. Windows kapalı sistem de ne oluyor? Linux açık olduğu halde Windows’tan daha stabil bir sistem. Şu an Debian kullanıyorum ve kullandıkça Windows kullandığım günlere lanet ediyorum. Taş gibi sistem. Bir sistemhiç mi çökmez hata vermez? Android sanılanın aksine o kadar da açık bir sistem değil. Google’ın Android’i gittikçe kapalı hale getirdiği, yazılımcıları daha da kısıtladığı bilinen bir gerçek. Kapalılık ile entegrasyon aynı kavramlar değil. Öncelikle bunu idrak etmen gerekir. Zamanında MeeGo Harmattan’ı gördük. Android gibi öyle çakma Linux değildi. GNU özelliklerine sahip gerçek bir Linux tabanlı işletim sistemiydi. Tüm bunlara rağmen Android’den daha açık ve daha stabildi. Android dediğin sistem GNU özelliklerinden yoksun bırakılmış, derme çatma oluşturulmuş ancak beşinci sürümden sonra yavaş yavaş adam olmaya başlamış bir sistem. Yani yenilik sistemi bozmaz. Java kalitesizliktir. Bir kere yaz her yerde çalışsın mantığı kolaya kaçmaktır, kalitesizliktir. Android’de bazı C++ kullanan yazılımlar var. Java ile aralarında bariz kalite farkı var. Apple asla Java gibi performans kayıplarına sebep olacak dillere müsade etmez. Android de kullanıyorum iOS da. Aynı uygulamanın bir Android Java versiyonuna bakıyorum bir de iOS versiyonuna. Arada dağlar kadar grafiksel gerçişlere kadar kalite farkı var. Bir kere yaz her yerde çalışsın tabi paçalardan kalitesizlik de aksın. Objecktive C > Java bitmiştir. Android ne zaman tamamen C++ geçişi yapar o zaman iOS’u geçer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 28 Eylül 2025; 21:57:47 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Yazılanları bir de bu şarkı eşliğinde okuyun Slayer - Topicyoutube
Delusions of Saviourhttps://www.youtube.com/watch?v=Zo-zaoV2M6M&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarveOfMurder -- 28 Eylül 2025; 22:4:35 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evrensel geri tuşu yok, klavyeye sayı satırı bile ekleyemiyorsun gelmiş burda android gömmeye çalışıyorsun. İyiymiş.
Geçen gün markette telefonda nfc'yi açtım, temassız mobil ödeme yaptım iPhone'u olan arkadaş bakakaldı Türkiye'de var mıydı bu diye
_____________________________ -
Bu durum beni de çok şaşırtmıştı giriş seviyesi diyebileceğimiz bir A serisi telefon kullanıyorum. Bir gün markette ödemeyi NFC ile yaptım. Adam şaşırdı, sordu nasıl yapılıyor bende de var mıdır ? diye Elime aldım telefonunu IP15 di sanırsam. 2 Dk aradım taradım NFC ile ödeme ya da Mobil Ödeme seçeneği bulamadık. Eve dönünce baktım Apple Pay dışında NFC ile ödeme yokmuş :d
En Beğenilen Yanıtlar

Senin de yazılımdan ve işletim sisteminden anlamadığın ortada :D
Öncelikle; Yorumun üslubu oldukça fanboyca ve küçümseyici. Teknik olarak doğru kısımlar var. Ancak verilen yüzdelik rakamlar, performans kaybı iddiaları ve “iOS doğrudan işlemci dili” ifadesi tamamen sallama. iOS, Apple’ın kapalı ekosistemi ve donanım-yazılım entegrasyonu sayesinde daha verimli olabilir; ama Android’in de farklı avantajları var (özgürlük, çeşitlilik, daha geniş donanım desteği). iOS uygulamaları Swift veya Objective-C de derlenip makine koduna çevrilir. Yıl olmuş 2025 kim niye makine kodunda geliştirme yapsın ? Android tarafında ise Java/Kotlin önde. Java daha ağırlıklı. Kaldı ki javanın felsefesi olan: "Bir kere kodla her yerde çalıştır" mantığı ile bugün buzdolabında bile android çalışabilir. Milyarlarca android kullanan cihaz var. "Android Java yüzünden %30 performans kaybı yaşıyor" Çok çok abartılı bir iddia Eğer böyle bir şey olsaydı android bu kadar yaygın olmazdı. Son olarak daha önce başka bir haberde söylediğim gibi IOS stabilitesini büyük oranda işletim sisteminin boşluğuna borçluydu. Son 2 sürümdür gelen ek uygulamalar, özelleştirme seçenekleri, yeni programlar, yapay zeka özelliklerinin eklenmesiyle bu stabilite ortadan kalktı. Gayet beklenen bir durum çünkü tüm telefon markaları AI üzerine yatırım yaparken Apple 1 sene boyunca hiç bir şey yapmadı. Open AI ile entegrasyona gittiler onu da ellerine yüzüne bulaştırdılar. |
Evrensel geri tuşu yok, klavyeye sayı satırı bile ekleyemiyorsun gelmiş burda android gömmeye çalışıyorsun. İyiymiş. Geçen gün markette telefonda nfc'yi açtım, temassız mobil ödeme yaptım iPhone'u olan arkadaş bakakaldı Türkiye'de var mıydı bu diye |
Yazılım ve işletim sistemlerinden zerre anlamayan birinin yorumu böyle olurdu.
![]() |
Benzer içerikler
- whatsapp arama engelleme
- exxen üyelik iptal edilmiyor
- ea play pro fiyat
- bin uzantılı dosya açma
- instagram giriş web
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X