09.09.2025 Salı günü. |
iOS 26 | ANA KONU | Beta 9 (74. sayfa)

-
-
15 inde diyorlar genelde hocam. Salı tanıtımdan 1 hafta sonra yani.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
diğer etkinliklerine bakarsak evet o şekilde ama ben bu sene farklılık yapacaklarını düşünüyorum.
-
Daha RC sürüm yayınlanmadı. Lansman günü veya lansman gününden bir gün önce RC sürüm yayınlanır. Ondan sonraki hafta da tam sürüm gelir.
“New Issues/ Remaining Issues
• No hourly battery usage information”
Bir haftaya tam sürümle aynı olan RC çıkacak çözülemeyen soruna bakın. Madem olmuyor eski batarya görünümünü niye değiştiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBlondie -- 4 Eylül 2025; 12:50:5 >
Sonuna kadar katılıyorum size
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben Z kuşağı değilim. Bu tür giflerdeki derin mesajları anlamıyorum. 😁
iPhone 12
5 yıl önce çıkan, 4 GB ramli bir telefona göre gayet iyi çalışıyor ama ram yetersizliği yine de kendini belli ediyor ilk zamanki o pürüzsüz geçişleri yok 11-12-13 bir müddet beklemeli bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
12 pro da 6 gb ram var yine aynı. ios 15 döneminde ki o pürüzsüzlük ios 16 dan beri iyice bozuldu gitti. ios 16 da önce kasan kilit ekranı özelleştirme yeri ve spotlight bugıyla başladı, ios 17 de uygulama geçiş animasyonları cortladı, ios 18 de tamamen gitti pürüzsüzlük. ios 26 ise herhalde toprak atacak üstüne. ios 27 yi falan düşünemiyorum bile. keşke ios 15 de kalsaydım diyorum şu sıralar hep. ilk aldığımda ki o akıcılık kalmadı cihazda. pili de daha geçen sene değiştirmiştim üstelik. şeytan 17 al diye dürtüyor.
-
O şeytan beni de dürtüyor çok fazla 😆
kasma donma olmadan seri çalışıyorsa ona dua edin bırakın da 5 yılda akıcılığı düşüversin iOS her sürümde ağırlaşıyor eğer bütçeniz sarsılmayacaksa 17 alın geçin bir 5 yıl kafanız rahat olur pro'ya bile gerek yok düz bile alsan 12 pro'dan sonra herşey aşırı fark eder 120 hz olan ilk düz iphone olacak diğer farkları hiç saymıyorum bile 5 yıllık bir teknoloji farkı söz konusu. apple yatay modda face id kilidini bile 12 serisine vermemişti gerisini sen düşün ne kadar geride olduğunu
ağırlaşıyor da biz de iphone 4s kullanmıyoruz yani. 12 pro hala çok güçlü bir telefon. a14 bionic öyle efektleri işlerken zorlanacak takılacak bir çip değil. günümüz de artık iphone çipleri çok gelişti, eskiden hiçbir iphone 5 sene akıcı çalışamazdı. sorun apple ın yeni cihaz aldırma politikasından ötürü normal şartlarda kasmayacak cihazı bilerek kastırması. yeni cihazlar da bile arayüz de sıkıntılar var. misal kontrol merkezi iphone 16 da bile bazen kasarak çalışıyor fps düşüyor. ama eski modellere nazaran daha az hissettiriyor bunu. yine de bir sıkıntı var yani. apple eskisi kadar optimizasyona, stabiliteye önem vermiyor. kervan yolda düzülür mantığı önce yalap şalap bir final sürümü çıkartıyorlar 6-7 ara sürümde ancak adam ediyorlar o sürümü. eskiden sadece 1-2 ara sürüm yeterli oluyordu. diyeceksiniz cihaz sayısı arttı, eee koskoca apple sın ekip mi kuramıyorsun bunları kontrol edecek? eskiden de yeni telefon aldırmak için böyle yaparlardı ama bu kadar bariz insanın gözüne soka soka yapmazlardı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
önceden yazılım yenilikleri fazlaydı ama donanım zayıftı şimdi donanım iyi yazılımda ek bir şey yok sonuçta ne olacak yavaşlatma uygulanır
-
evet eskiden yenilikler fazlaydı en azından yavaşlasa bile o yüzden yavaşladı diyebiliyorduk. misal her yeni ios sürümünde apple çıkar işte 300 tane yeni özellik ekledik diye ballandıra ballandıra anlatırdı. şimdi doğru düzgün yenilik yok ona rağmen cihaz yavaşlatılıyor. ios 26 yı hatta sırf o yüzden çıkardılar bence. ağır görsel efektler ekleyip işlemciye ek yük bindirdiler, bu da bazı eski modelleri olumsuz etkiledi. bu efektleri hakkıyla işleyecek olan da 17 serisi. haliyle ios 26 yı düzgünce kullanmak isteyen gidip 17 serisinden ya da 16 serisinden bir cihaz almak durumunda kalacak.
siz 12'de ne yaşıyorsunuz bilemem kullandığım dönem bende memnun değildim ama şuanda iOS'tan akıcılığından gayet memnunum hocam ailede 14 ile 15 var onlarda da sorun yok bence 12 serisi extra kötü özensiz bir seri olmuş kilit ekranları bile berbat çalışırdı optimize etmekle hiç uğraşılmamış bence 26'yı hiçbir şekilde yüklemeyin 13 pro, 14'ten aşağısı kurtarmaz
İPhone 12’dekiler zaten yüklemesin tamam 5 senelik bi güncelleme desteği var Apple bunu vaad ediyor ve yapıyor ama eski iPhone serileri yeni sistemlere dayanamıyor tamam yüklüyorsun akıcı ama pil ve çip hadi bana artık müsaade diyor en az 3 sene de bir iPhone yenilenmeli
Yapay zeka 26 ile birlikte Türkçe olacak değil mi ?
Bu yıl içinde bekleniyor hocam bir tarih yok henüz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X