Şimdi Ara

İÖ ÇEKO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben bu yıl sınava gireceğim ist ya da marmara üni de çeko istiyorum.
    1.si puanları 350 civarı mı 307 civarı mıdır? 2013-2014 puanları sitelerde farklı farklı
    2.si ikinci öğretim nasıldır, nedir hiç bi fikrim yok eğer yardım ederseniz sevinirim :)

• Bir de çeko mezunları nerelerde çalışabilir? iş imkanları nelerdir bi bilgilendirin beni. şimdiden sağolun

UUP!
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayanMadam

arkadaşlar ben bu yıl sınava gireceğim ist ya da marmara üni de çeko istiyorum.
    1.si puanları 350 civarı mı 307 civarı mıdır? 2013-2014 puanları sitelerde farklı farklı
    2.si ikinci öğretim nasıldır, nedir hiç bi fikrim yok eğer yardım ederseniz sevinirim :)

1. si sen geçen seneki puanlara bakmanı tavsiye etmem sınav zorluğuna göre puanlar değişiyor ki geçen sene puanlar accaip düştü TM olarak.
    2. si ikinci öğretim dersleri aksam saatlerinde başlar geçe 11 e kadar sürebilir ve harc parası vermek zorunda kalırsın tavsiye etmiyorum ben.

Tm bölümleri olan çeko işletme iktsisat ekonomi... bölümlerinin hepsi özel sektörde aynı işleri yapar devlette ise nerdeyse aynı yerlere kpss ile gidebilirler fakat bazırının sektör olarak dar bazılarının ise geniş bir yelpazeye sahiptiler.

• alprn-yldrm A kullanıcısına yanıt
    tamam çok teşekkür ederim sağol :)
  • Ben mesela bu sene hiç beklemezken höte bala İstanbul Üniversitesi - İktisat İÖ kazandım aga. TM1 sıralamam 109.000'di. Şok oldum valla. Mesela bizim okulda dersler 17:00 gibi baslar, en geç 21:00'de biter. O da haftanın bi günü oluyor. Diğer günler 19:00, 20:00 gibi çıkıyoruz okuldan.
    İş imkanları olarak devlette çalışmak istersen kpss'ye girip normal memur olabilirsin, (SGK, PTT, Vergi Dairesi Başkanlığı vs. gibi devlet kurumları) kpss kariyer dediğimiz sınava da girebilirsin. Bu biraz meşakatlidir ama sonucunda hatrı sayılır işler yaparsın. Müsteşar, müfettiş, uzman, denetmen gibi alanlara da yönelirsin. Tabi kariyer meslekleri için hukuk, muhasebe, iktisat, maliye gibi alanlarla ilgili bilgi sahibi olmalısın.
    Özelde ise genellikle bankacılık tercih ediliyor kardeş.

• Bende aynı yeri düşünüyorum bayağı araştırdım. 2010 dan beri puanlar düzenli olarak düşmüş fakat sıralama 105 bin ie 140 bin arasında. Tahminimce bu sene de 120 ve 150 bin arasında olacaktır.
  • Ikinci ogretim konusunda cok dusuncwliyim gercekten. Neden mormalden daha dusuk puanlari sirf aksam oldugu icin veya harc parasi daha yuksek oldugu icin degildir dimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ikinci ogretim konusunda cok dusuncwliyim gercekten. Neden mormalden daha dusuk puanlari sirf aksam oldugu icin veya harc parasi daha yuksek oldugu icin degildir dimi?

Sorunun 2 tane net cevabını da vermişsin aga. Harç ve akşam olduğu için. Fakat İstanbul düşünüyorsan harç dezavantaj, akşam olması avantaj bence
  • Tipik 1 Doksanbesli kullanıcısına yanıt
    Bir kiz cocugu olaraktan cok gec kalmam ihtimalinde ailemin pekmezimi buyuk bir itina ile akitmasi muhtemeldir. Ama yok ya takilirik :D
    harc ne kadardir acaba, yani ne kadar pahalli olabilir ki diye bi dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bir kiz cocugu olaraktan cok gec kalmam ihtimalinde ailemin pekmezimi buyuk bir itina ile akitmasi muhtemeldir. Ama yok ya takilirik :D
    harc ne kadardir acaba, yani ne kadar pahalli olabilir ki diye bi dusunuyorum.

İktisat Fakültesi'nin bir yıllık harç miktarı 1155 liradır. Bunu dönemde 2 defa ödüyoruz 577.5 lira olarak.
    İl dışında örgün eğitim alıp aylık minimum 700 lira ( kira, gıda, fatura, ulaşım vs. ) harcamaktan kat kat iyidir ve eğitim kalitesi olarak İstanbul Üniversitesi bir ekoldür.
  • Tipik 1 Doksanbesli kullanıcısına yanıt
    aynen haklısın
  • Ben İü Çekodayım 1 öğretim 1.sınıfım. 325 puan 105 bin sıralama ile 91. olarak geldim bölüm kontenjanı 105. Ama bunlara aldanma yukarda arkadaşın dediği gibi sınav geçen sene çok zordu ve baya düştü sıralamalar yani en azından 100 binin altında kalmaya çalış.

İkinci öğretim daha rahat gibi, ama geç çıkma sorunu var işte. Ama 1.öğretimden arkadaş bularak soruları önceden görme gibi güzel avantajları da vardır.

Onun dışında kesinlikle iyi düşün ne istediğini. Sonradan pişman olma sevmediğin bir şeyi okumak çok zor olabilir. Başka soruların varsa sorabilirsin..
  • Lucia kullanıcısına yanıt
    çok iyi olur gerçekten. peki bundan evvel kaçla aldı peki? bide iö müsün
    çok sağol gerçekten
  • quote:

çok iyi olur gerçekten. peki bundan evvel kaçla aldı peki? bide iö müsün
    çok sağol gerçekten

Yukarıda yazmıştım zaten 1.öğretim Benden önce 85 binle almıştı. düşün artık 20 bin gerideydim.
    ya napalım kardeşim psikolojim bozuldu aptal aptal sivilcelerim çıktı kilo aldım stresten kaç yıllık arkadaşlarımla aynı semtte oturmama rağmen yüzlerini bile göremiyorum. çıkamıyorum bi yere gidemiyorum ama buna rağmen çalışamıyorum hala bunalıyorum.. napalım olmadı 1 sene daha denerim, artık gelecek yılda olmazsa yeniyüzyıla falan giderim.
  • quote:

ya napalım kardeşim psikolojim bozuldu aptal aptal sivilcelerim çıktı kilo aldım stresten kaç yıllık arkadaşlarımla aynı semtte oturmama rağmen yüzlerini bile göremiyorum. çıkamıyorum bi yere gidemiyorum ama buna rağmen çalışamıyorum hala bunalıyorum.. napalım olmadı 1 sene daha denerim, artık gelecek yılda olmazsa yeniyüzyıla falan giderim.

Sıkıntı yapma o kadar ya ben de 2.senemde kazandım olmazsa bir sene daha denersin. Öyle arkadaşlarla görüşmeyecek, kilo alacak, sivilce çıkartacak kadar germe kendini zaten o kadar da zor değil hedefin yahu yapılacak şey yani biraz çalışmayla.
    peki bi yıl daha mezuna kalsam 2015te klasik soru sormazlar dmi
  • BayanMadam kullanıcısına yanıt
    özelde iş olanakları ve maaşlar nasıl
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.