Şimdi Ara

INVERTORLER HAKKINDA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • zaten burda bir devir daim soz konusu,ayni oto da kullanilan sekilde,bak senin tahminin gorusune katiliyorum,yanliz yukarda soyledigim sozle senin bu gorusunu curutuyorum,oto sarz unitesini dusun,sekil olarakta ayni calisma prensibi..
    quote:

Orjinalden alıntı: encrypted

akü inverteri 1 saat beslese inverter dan alınan enerji 1 saate aküyü yeniden dolduramaz bence şarj deşarja göre daha uzun oluyor,
  • Selamlar konuyu okudumda, daha once forumda acilmisti sonsuz enerji diye bi konu, amac ayni yanliz uygulama cok farkli, arkadasimiz cok guzel dusunmus tebrik etmek gerekir .(olumlu veya olumsuz),Arkadaslar sunu unutmayalimki fizik kanunlari fizik yasalari degismez degildir,
    Bu konu hakkinda yeterli bilgiye sahip olduguma inaniyorum.varsa aksini soyleyen buyursun soylesin,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snatc10 -- 8 Şubat 2005, 4:02:05 >
  • Daha once sonsuz enerji adli foruma yazdigim bir yazi..

BU PROJE DOGRUDUR YANLIZ UYGULAMA YANLISTIR,BU SEKILDE BU CIHAZI UZAY BOSLUGUNDA RAHAT
    CALISTIRIRSINIZ HATTA SUREKLI GUC GEREKTIRMEZ BIR KERE ITIN SONSUZA KADAR DONSUN,FAZLA GEYIK OLDU,YOKTAN ENERJI YARATMAK YERYUZUNDE IMKANSIZ BUNU HERKEZ BILIYOR,DISCOVERY CHANELDA KENDI ENERJISINI KENDI URETEN KENDINI SARJ EDEN ARABALARA TANIK OLDUM,YANI DUSUNUNKI ARABA GIDERKEN BI YANDAN AKUSUNU DOLDURUYOR BI YANDAN 110 KM HIZLA ILERLIYOR HIC DURMADAN,EEE BU FIZIK KANUNLARINA AYKIRI DEGILMI,BU ADAM BUNU YAPMISTIR VE BELLI BIR SURE CALISIYORDUR,ISINMA YAPIYODUR ISI DEMEK GUC KAYBI DEMEK,ENERJI ISIYA DONUSUYOR SURTUNME ARTIYOR VE BELLI BIR MUDDET SONRA DİNAMO URETTIGI ENERJIDEN DAHA FAZLA GUC HARCAMAYA BASLIYOR,VE FİYASKO GERCEKLESIYOR BU SEKILDE YARIM SAATTEN FAZLA CALISMAZ,NASIL KINETIK KURAMINDA SIFIR VE BIRLERIN VAR VE YOK OLMA OLASILIKLARI TARTISILIYORSA BU PROJEDE BOYLEDIR,YAKIN ZAMANDA KINETIK KURAMINDA CALISAN PC VE MAKINELERE RASTLARSAK SASIRMAYIN

• quote:

Orjinalden alıntı: maxsimus77

Guzel kardesim senin mantigin yatmiyorsa banane ,cvp vermek cvp yazmak zorunda degilsinki birakta basklari goruslerini sunsun,ben bu soruyu sirf senin icinde sormadim,liseli bir gence benziyorsun,benim vizyonum senin mantiksiz konulari tartismam kelimesine takilacak kadar dar degil,sana tavsiyem kendini bazi yonlerde gelistirmeye bak,her lafada atlama boyle mors olup kalirsin. Arastirma kismina gelince ;senin mantiginda dusunmedigim icin bu coklu yollari biliyorum,yoksa bisi arastirdigim yok,

imzamı göremedin heralde ben sana adresimi ve numaramı vereyim, aklına takılan her türlü konuyu danışabilirsin veya alaka gösterip çalıştığım yere de gelebilirsin bir çayımı içersin. elektronik mühendisleri nasıl çalışıyor bakış açısı nedir nelerle ilgilenir bir fikir sahibi olursun, hem ufkunda genişler böyle mantıksız sorular sorup kendinide rezil etmezsin. benim burdaki amacım senin gibi meraklı fakat kendini bilen kişilere elimden geldiği kadar yardımcı olmak bişeyler verebilmektir, gel buyur görüşelim seni kendi ellerimle yetiştirmek isterim, bekliyorum...

• Arkadaşlar, yine aynı şey oldu: İnvertörden girdik, devr-i daim makinasından çıktık. Zaten bir başlık açılmış, herkes yeni bir başlık açınca, tartışmalar da baştan başlıyor, öncekiler çöpe gidiyor. Lütfen açılmış başlık altında devam edelim. Yöntemler farklı olsa da, sistem aynı, adı da devr-i daim (Sonsuz döngü) makinaları.

Bu tartışmalara başlamadan önce de biraz araştırma gerekli. En yeni ve derli toplu yazı Tübitak Bilim Teknik Ocak sayısında. Üşenmeyin, o yazıyı bir okuyun, onun üzerine konuşalım. Birbirimizi de gereksiz yere üzmemiş oluruz.

Kolay gelsin.
  • Arkadasim adam mantiksiz dusunmemiski,oto da kullanilan sistemin aynisini evinde deneyecek,birde muhendis ayaklarina yatmissinki uslubundanda ne muhendisi oldugun cok belli,ben bogazici elekt.muh 97 mezunuyum ,hatirlarsan Einstein ' ın öğretmenine sorduğu " ışığın üzerine binip gezebilir miyim " sorusuna karşılık öğretmeninin onu evine gönderip ailesine de "bu çocuk gerizekalı... okula göndermenize gerek yok demisti,
    quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

quote:

Guzel kardesim senin mantigin yatmiyorsa banane ,cvp vermek cvp yazmak zorunda degilsinki birakta basklari goruslerini sunsun,ben bu soruyu sirf senin icinde sormadim,liseli bir gence benziyorsun,benim vizyonum senin mantiksiz konulari tartismam kelimesine takilacak kadar dar degil,sana tavsiyem kendini bazi yonlerde gelistirmeye bak,her lafada atlama boyle mors olup kalirsin. Arastirma kismina gelince ;senin mantiginda dusunmedigim icin bu coklu yollari biliyorum,yoksa bisi arastirdigim yok,

imzamı göremedin heralde ben sana adresimi ve numaramı vereyim, aklına takılan her türlü konuyu danışabilirsin veya alaka gösterip çalıştığım yere de gelebilirsin bir çayımı içersin. elektronik mühendisleri nasıl çalışıyor bakış açısı nedir nelerle ilgilenir bir fikir sahibi olursun, hem ufkunda genişler böyle mantıksız sorular sorup kendinide rezil etmezsin. benim burdaki amacım senin gibi meraklı fakat kendini bilen kişilere elimden geldiği kadar yardımcı olmak bişeyler verebilmektir, gel buyur görüşelim seni kendi ellerimle yetiştirmek isterim, bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snatc10 -- 8 Şubat 2005, 14:33:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: snatc10

Arkadasim adam mantiksiz dusunmemiski,oto da kullanilan sistemin aynisini evinde deneyecek,birde muhendis ayaklarina yatmissinki uslubundanda ne muhendisi oldugun cok belli,ben bogazici elekt.muh 97 mezunuyum ,hatirlarsan Einstein ' ın öğretmenine sorduğu " ışığın üzerine binip gezebilir miyim " sorusuna karşılık öğretmeninin onu evine gönderip ailesine de "bu çocuk gerizekalı... okula göndermenize gerek yok demisti,
    quote:

quote:

2000 19mayıs üni elek-elektronik müh. mezunuyum, sende misafirim ol senide bekliyorum gelirken bide kağıt getirde sanada diplomanın fotokopisini hediye edeyim...

• maxisumus arkadasim sende topici acip ikilemissin,bu gibi denyolar adina senden ozur diliyorum,zaten ne zaman boyle ilginc fikirler sunan insanlar ciksa bu gibi denyolar yuzunden arapsacina doner olay, bu konuyu incele pes etme, saygilar
  • kötü sözler sarf etmeden cevaplamanı beklerdim ama seviyeni gösterip beni şaşırttın!
    sayfayı baştan sona okursan kimin haklı olduğunu anlayacaksın. herkez haddini bilmeli ben kimseye burda durup dururken kötü söz söylemedim, söylememde.

buraya kadarki yazılarımı senin seviyene indirerek yazdım umarım anlarsın...
  • Saticinin soylediklerini birak, verdigin linkte dahi cihazin ozellikleri, teknik adina yanlislarla yazilmis.Yaziyi okudugunuzda, 12v dan 230v urettigi max 1500W ile de yuklenebildiginden sozediliyor. Sebekeye baglanip akuyu sarj etmesi ise soz konusu degil.

1500W ile yuklenebilen bir cihaz 12v da 125A akim ceker. Bu degerde bir akimi tek bir akuden uzun sure cekemezsin. Hele hele otomobilin cakmak yuvasindan hic cekemezsin.

60AH kapasitede bir guc kaynagi 1500W yuk ile 60*60/125=28 Dakikada enerjisini bitirir. Klasik otomobil akusunu bu amacla kullanirsan akunun 5 dk anca dayanir.

Bu fiyata 1500W gucunde cihaz zaten cok iddiali olur.

Eger akuden calistirmak istedigin elektrikli alet 100-200W civarinda ise PC'ler icin satilan ucuz UPS cihazlarini otomobilde kullanabilirsin. Yapacagin tek sey UPS icinden akulerini cikartmak ve aku uclarini kablo ile otomobilin akusunun kutup baslarina baglamak. Bu sana cok daha ucuz bir cozum olur.

(Tabiki UPS'in 2 tane seri bagli 12v aku ile degil de tek 12V aku ile calistigindan emin olman lazim.)

Bu arada dedigin gibi akuye baglaninca hem elektrik uretip hemde urettigi elektrikle akusunu sarj eden sonsuz dongudeki bir cihaza 65$'i birak 65 milyon dolar bile verilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: bunalmis

Saticinin soylediklerini birak, verdigin linkte dahi cihazin ozellikleri, teknik adina yanlislarla yazilmis.Yaziyi okudugunuzda, 12v dan 230v urettigi max 1500W ile de yuklenebildiginden sozediliyor. Sebekeye baglanip akuyu sarj etmesi ise soz konusu degil.

1500W ile yuklenebilen bir cihaz 12v da 125A akim ceker. Bu degerde bir akimi tek bir akuden uzun sure cekemezsin. Hele hele otomobilin cakmak yuvasindan hic cekemezsin.

60AH kapasitede bir guc kaynagi 1500W yuk ile 60*60/125=28 Dakikada enerjisini bitirir. Klasik otomobil akusunu bu amacla kullanirsan akunun 5 dk anca dayanir.

Eger akuden calistirmak istedigin elektrikli alet 100-200W civarinda ise PC'ler icin satilan ucuz UPS cihazlarini otomobilde kullanabilirsin. Yapacagin tek sey UPS icinden akulerini cikartmak ve aku uclarini kablo ile otomobilin akusunun kutup baslarina baglamak. Bu sana cok daha ucuz bir cozum olur.

(Tabiki UPS'in 2 tane seri bagli 12v aku ile degil de tek 12V aku ile calistigindan emin olman lazim.)

Bu arada dedigin gibi akuye baglaninca hem elektrik uretip hemde urettigi elektrikle akusunu sarj eden sonsuz dongudeki bir cihaza 65$'i birak 65 milyon dolar bile verilir.

anlayana arkadaşım ben anlatamadım umarım sen başarılı olmuşsundur...
    saygılarımla...

• selamlar,Arkadas linkteki cihazi ornek gostermemis galiba sadece bakmamiz icin vermis,oto icin dusunmemis iyi okursak,piyasada degisik guclerde invertorler oldugunu biliyoruz zaten,eger burda cektigi akimi yerine koyabiliyorsa bir kazanc vardir,kullanacagi akuye gorede degisir,ni-cd ve yahut nornal kuru tip her birinin sarz suresi ayridir,iki aku arasinda anahtarlama yapilirsa boyle biseyin olabilecegi kanisindayim,
    tabii herkesin gorusune saygi gostermek gerekir,
    quote:

Orjinalden alıntı: bunalmis

Saticinin soylediklerini birak, verdigin linkte dahi cihazin ozellikleri, teknik adina yanlislarla yazilmis.Yaziyi okudugunuzda, 12v dan 230v urettigi max 1500W ile de yuklenebildiginden sozediliyor. Sebekeye baglanip akuyu sarj etmesi ise soz konusu degil.

• Sana gelince sen uckagitcinin birisin,bir kere saygili olmayi ogren,adamm bisi sormus sen diyorsunki gelin size diplomamin fotokopisini cekip vereyim,ne alaka kendini tatminmi ediyorsun,unutmaki ayni meslegi paylasiyoruz bir meslektasimin kendini boyle dusurmesi beni utandiriyor,sen boyle onla bunla ugrascagina git biraz kod yaz ve onlarida ucretsiz yayinla memleket faydalansin,hadi kolay gelsin
    quote:

kötü sözler sarf etmeden cevaplamanı beklerdim ama seviyeni gösterip beni şaşırttın!
    sayfayı baştan sona okursan kimin haklı olduğunu anlayacaksın. herkez haddini bilmeli ben kimseye burda durup dururken kötü söz söylemedim, söylememde.

• quote:

Orjinalden alıntı: snatc10

Sana gelince sen uckagitcinin birisin,bir kere saygili olmayi ogren,adamm bisi sormus sen diyorsunki gelin size diplomamin fotokopisini cekip vereyim,ne alaka kendini tatminmi ediyorsun,unutmaki ayni meslegi paylasiyoruz bir meslektasimin kendini boyle dusurmesi beni utandiriyor,sen boyle onla bunla ugrascagina git biraz kod yaz ve onlarida ucretsiz yayinla memleket faydalansin,hadi kolay gelsin
    quote:

kötü sözler sarf etmeden cevaplamanı beklerdim ama seviyeni gösterip beni şaşırttın!

hak eden kişiye saygıda kusur etmem ve sen kötü sözlerinde saygının "s" sini bile hak etmiyorsun. yanlız dikkat et bu 3 etti dördüncüsünde forum morum tanımam dümdüz giderim haberin olsun. herkesin bir sabrı var.

• seni blockluyorum,allahselamet versin senin gibi kullarina
  • http://www.elyapimiprojeksiyon.com Bu konu hakkinda bilgi var,
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.