Şimdi Ara

İnventustan 3000 liralık sistem(güncelledi v2)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar genel kullanım ve mühendislik programları(bilgisayar müh.) için topladığım bir kasa var Aklımda bazı sorular var onları size sormak isterim

MSI Z170-A PRO INTEL Z170, DDR4, LGA1151, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, DisplayPort, DVI, D-SUB ATX Anakart

426,84TL

Bununla değişişebilir
    MSI H110M PRO-VH INTEL H110, DDR4, LGA1151

208,64

INTEL Core i5-6500 Skylake 3.20GHz, 6MB, çift kanal DDR4, 14nm, LGA1151, 65W İşlemci

732,75TL

KINGSTON HX424C15FBK2/8 HyperX Fury Black DDR4-2400Mhz C15 8GB (2x4GB) DUAL (15-15-15) 1.2V Bellek

177,97TL

GALAX GTX970 EX OC BLACK EDITION GTX970, PCI-E16 3.0, 4GB/256bit GDDR5, HDMI, 2xDVI, DisplayPort Ekran kartı

1358,84TL
    Yerine
    EVGA GTX970 Superclocked ACX2.0 4GB
    Fiyat 1335,24 Tl

COOLER MASTER RC-K380-KWA-600 K380, Thunder Serisi 600W, USB 3.0 Kasa

376,90TL

Yerine
    CORSAIR CC-9011023-650VS 200R Carbide Serisi
    Fiyatı 445 lira

Bir 2.5" hdd im var onun için yazmadım onu kullanıcam Sorularıma gelirsek
    1.İnventus hakkında hep iyi yorumlar okudum gerçekten güvenilir bir firmamıdır
    2 Kasayı kendimde birleştirebilirim bilgim var açıkçası üni de yoğun uğraşmak istemiyorum inventusun kasayı toplayıp gönderdiğini duydum kalite olarak nasıldır(kablolamaya dikkat ederlermi parçalara zarar verdikleri durumlarla karşılaşan varmı?)
    Genel olarak sistem hakkında nasıl bir yorum yaparsınız eksik veya şu olsa daha iyi olur diyeceğiniz bir nokta var mı (Baştan söyleyeim parçaları birden fazla yerden temin etmek istemiyorum hepsi topluca gelsin diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WHITE_Wolf -- 8 Nisan 2016; 22:59:42 >

• Selamlar,

evga mı galaxmı derseniz gpu gibi hassas bir komponentte kendini kanıtlamış evga yı tercih ederim .
    z170 serisi anakartlar oc için dizayn edilmiştir. Oc için K işlemci seçmelisiniz eğer böyle bir merakınız var ise.

İnventus internette yada forum şikayet yazılarına rastlamadığımız tek site diyebilirim; aksine çok met ediyorlar.
    bilgisayarı toplatmanızı tavsiye etmem yapabiliyorsanız kendiniz toplayın. Kargoda hasar görme ihtimali çok yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknisyen_GG

Selamlar,

evga mı galaxmı derseniz gpu gibi hassas bir komponentte kendini kanıtlamış evga yı tercih ederim .
    z170 serisi anakartlar oc için dizayn edilmiştir. Oc için K işlemci seçmelisiniz eğer böyle bir merakınız var ise.

İnventus internette yada forum şikayet yazılarına rastlamadığımız tek site diyebilirim; aksine çok met ediyorlar.
    bilgisayarı toplatmanızı tavsiye etmem yapabiliyorsanız kendiniz toplayın. Kargoda hasar görme ihtimali çok yüksek.

Sağolun hocam açıkçası anakart konusunda z170 yada diğeri gibi bir tercihte bulunmadım daha çok fiyat ve özelliklere göre baktım(m2 sata girişini desteklemesi usb 3.1 çıkışı var birde msi ürünlerde şimdiye kadar hiç problem yaşamadım) zaten lga1151 soket ve atx anakartı tercih edince fiyat olarak 3. geliyor(artan fiyat sıralaması ile) İşlemciye oc yapmıyacağım zira gpu ya darboğaz yapmıyacağını düşünüyorum yanlız ramlerde biraz oc yaparak gine performans kazancı sağlandığı ile ilgili bir kaç video izledim dijital foundry nin testi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• KASA KALİTESİNE GÖRE PAHALI DAHA KALİTELİ VE UCUZ KASALAR VAR.

1 ZALMAN Z3 600 W 4 FANLI FAN KONTROLCULU KASA
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-z3-plus-600le-600w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html#genel-bakis
    2 XIGMATEK PRAXİS 600W
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-praxis-1801-xcp-600w-midt-atx-siyah-kasa.html#ozellikler
    3 EVEREST RANGE 7 650 W
    http://www.vatanbilgisayar.com/everest-range-7-peak-650w-usb-30-midt-atx-siyah-kasa.html

2 YIL VATANBİLGİSAYAR GARANTİLİ

• 1.evet guvenilir.
    2.Duzgun toplarlar ustune birde testleri de yaparlar.Piyasadaki en titiz firma. Fakat fiyatlsri piyasada yuksek denebilir imkan varsa kendin topla

Sistemin guzel kasada egzoz fan eksik diye aklimda kalmis thunder psu ile gelir.

Kasa olarak dark n10 da onerebilirim

Anakarttan tasarruf edilebilir bu haliyle de kalabilir

• Bence ekran kartı için pascal mimarisini bekleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

Bence ekran kartı için pascal mimarisini bekleyin

@Aerosol 34
    Bende ilk başta öyle düşünüyordum ama
    çıkan kartlar yüksek seviye fiyatları baya fazla olabilir heleki dolar 3 Tl ye yakınken.
    @Nerd Miner @metekmete
    Sizin önerdiğiniz kasalarda güzel ama bu kasa benim için daha uygun gibi psu su olsun hacim ve şeklide gözüme hoş göründü.
    Birde monitör degiştirmeyi düşünüyorum 400 tl civarında hangi monitörleri önerirsiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    kardeş pascal mühendisi falan mısın anlayamadım, her sistem-ekran kartı konusuna pascal bekle, pascal bekle. Adam ihtiyacı var ki alıyor, alsam mı almasam mı demiyor, aynı şeyleri yazmaktan vazgeç artık.
  • önümüzdeki ay yeni bir mimari duyrulacak ve 16 nm sürecine geçilecek sırf bu sebepten beklenebilir, şu an üst seviye ekran kartı alacaklara sadece tavsiye'de bulunuyorum bekleyip beklememeleri onlara kalmış. zaten beklemezlerse de yazıyorum şu an ki güncel ekran kartlarını

ayrıca bu tavır nedir. sana mı soracağız ne yazacağımızı hayırdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 23 Mart 2016; 22:15:42 >
  • Arkadaşlar garip bir durumla karşılaştım sipariş vermeden birde firmanın nerde olduğuna bakayım diye kendi iletişim sayfalarındaki adresi google maps sokak görünümünde baktım bildiğiniz apartman dairesi çıktı tamam belki apartman dairesi olarak görülebilir ama inventus i bile yok binada anlam veremedim adreste bir yanlışlıkmı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myronides

kardeş pascal mühendisi falan mısın anlayamadım, her sistem-ekran kartı konusuna pascal bekle, pascal bekle. Adam ihtiyacı var ki alıyor, alsam mı almasam mı demiyor, aynı şeyleri yazmaktan vazgeç artık.

Pascal ve polaris pek yenilik sunmayacak zaten.

Gerçekten beklemek isteyenler varsa bir sonraki seriyi beklesin, o zaman cidden farklı bir şeyler göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 30 Mart 2016; 23:35:17 >
  • inventus güvenilirdir. bence anakart b150 gaming m3 ile değiştirin. veya matx isterseniz b150m bazooka da güzeldir.
  • Hocam zaten kime sorsam güvenilir diyorda adamların şirket diye gösterdikleri adres bildiğin apartman ve şirketin logosu bile yok(sokak görünümünden baktım) burda bir problem var.
  • Sistemi güncelledim arkadaşlar kasa olarak bunu seçtim 80+ sertifikası var diye
    CORSAIR CC-9011023-650VS 200R Carbide Serisi
    Fiyatı 445 lira
    Ayrıca 400 liraya kadar monitör bakmaya başladım fhd 60 hz 5ms ve altı özellikleri sizin önerileriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WHITE_Wolf -- 2 Nisan 2016; 2:16:21 >
  • Apartman dairesinde çalışıyorlar zaten. Bi masa bi kasa yer. 2-3 kişi çalışıyor. 500 magazali yerlerin bize bir faydası yok hocam. Bunlar fındık kadar şirket ama ben gtx 980 alırken rev no şuna bakarmisiniz dedim, 10 dakika sonra mail geldi 1.1 diye... bunu sana o büyük şirketlerde yapmazlar bunlarda büyüsün bunlarda yapmaz. O yüzden genelde kucuk esnaftan alışveriş yapın nazıniz geçsin, insan gibi muamele görün.

• quote:

Orijinalden alıntı: rcpdrnc

Apartman dairesinde çalışıyorlar zaten. Bi masa bi kasa yer. 2-3 kişi çalışıyor. 500 magazali yerlerin bize bir faydası yok hocam. Bunlar fındık kadar şirket ama ben gtx 980 alırken rev no şuna bakarmisiniz dedim, 10 dakika sonra mail geldi 1.1 diye... bunu sana o büyük şirketlerde yapmazlar bunlarda büyüsün bunlarda yapmaz. O yüzden genelde kucuk esnaftan alışveriş yapın nazıniz geçsin, insan gibi muamele görün.

Yok hocam olabilir tabide bir tane tabelası bile yok binada doktorlar bile muayene açınca tabela yapıyorlar.
  • Sistem güncellendi yakın zamanda alıncak arkadaşlar değişimler ilk mesajda belirttim.
  • Evet arkadaşlar bir kez daha kararsız kaldığım bir noktaya geldim anakartı msi z170 pro dan msi h110m pro-h çevirmeyi düşünüyorum zira monitör almayı düşünüyorum yalnız aklımda şöyle bir düşünce var Şuan için z170 anakartı i5 6500 ile aslında gereksiz yere kullanıyormuşum gibi geliyor ama ilerde(2-3 yıl) sonra bir 6700k ve güzel bir soğutucu alıp yanına o zamanki ekran kartları ile takviye yapmayı düşünüyorum zira anakart özellikleri çok iyi m2 sata desteği 2 pcı e16x desteği 4 bellek slotu ile uzun süre kullanıma uygun bir kart görünüşü sunuyor Ayrıca fabrikasyon süreçlerinde zorluk sebebiyle 10 nm ve altı 2-3 yıl sonra için bile zora girmişken 6700k oc ile o yıl çıkmış güncel işlemcilerle yetişebileceğini düşünüyorum Sizce hangisi seçilmeliyim?
  • 3 Yıl sonra 9.Nesil belkide 10.Nesil İşlemciler çıkmış olur son dönemlerde çok hızlı gelişiyor bilişim sektörü çok farklı teknolojiler ile gelebilir yeni işlemciler hiç bilmedigimiz şekillerde hayat ne getirir ne götürür bilinmez. benim görüşüm z serisine verecegin paraya monitör al bence
  • Gelecek pek belli olmaz i5 6500 için H110 gaming alınabilir.
    İnventus tan şirkete kendime alım yaptım hiç sorun çıkmaz o giriş katta defalarca girdim önünde araba bile durmaz ama şirkette aldığımız ws amaçlı kullandığımız corsair h100 arızalandı 3930k cpu da stok fan yoktu inventusa yollamam gerekiyordu h100 ü aradım direk biz size geçiçi bir fan yolluyoruz dediler H100 de 3 gün sonra yenisi ile değiştirip yolladılar. Sistemi onlara toplatırsan sadece windows kurar işine bakarsın kablo bağı kullanan bir pc satıcı daha bulman zor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.