Şimdi Ara

Interrail & Work and travel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta yazan programlar hakkında geniş bilgisi olan daha önce bu programlara gitmis veya bu programlara gidicek arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Ben gelecek yaz için yurt disi programlarina bakıyorum sizce bunlardan hangisi daha güzel olur?

Sizin önereceğiniz farklı programlar var mı?.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kostokss kullanıcısına yanıt
    Bence Work and Travel. Tabi biraz kendini sıkıp çalışabileceksen. Çünkü Avrupa'yı her zaman gezebilirsin, Interrail'i her zaman yapabilirsin. Ama Amerika'ya bu kadar kolay gitme fırsatı bir daha gelmeyebilir.

Son olarak bu da ufak bi bilgilendirme olsun:https://edumag.net/galeri/dil-okulu-mu-work-and-travel-mi-yoksa-erasmus-mu/
  • Bence interrail work and travel yaparsan Amerikalıların yapmak istemediği işleri yapmak zorunda kalacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: Taklitçi karşıtı

Bence interrail work and travel yaparsan Amerikalıların yapmak istemediği işleri yapmak zorunda kalacaksın

Hocam bazen hamburgercide falan calisiyorsun o zor olmaz

• 2015 yılında interrail yapmıştım. Interrail Work and travel tarzı her şeyin dahil olduğu/belli olduğu bir program değil sadece bi tren kombine bileti interrail. kalacak yeri gidiş geliş ucağı vizeyi yiyecek içeceği gezecek yerleri her şeyi sen ayarlayacaksın ve 20 gün civarı ortalama sürer.

Work and travel'sa tam bir program. Çalışılacak yer, genelde kalınacak yer de, uçak bileti de vize de bunlar ayarlı oluyor en azından şirket yardım ediyor. İyi bir şirketse zaten hep onların koruması altında gibi bir şeysin. O yüzden paran varsa work and travel daha iyi olabilir. Ama tabi onda da Türklerle dolu bi otele gidip çalışırsan hiç bi şey anlamadan geri dönebilirsin. Gideceğin yeri iyi seçmen lazım. Avrupa ve interraili her zaman yapabilirsin. Work and Travel'ı ise sadece üniversitedeyken. Bu yönü de var.

Fakat hangisini yaparsan yap, Türkiye'yi düşünmemeye/özlememeye çalış. Çünkü görüyorum adam Work and Travel'la San diego'ya New york'a falan 2-3 saat mesafede yaşıyo, forumlarda Simit ayran yemeyi özledim yazıyor. Zaten geleceksin 3 ay sonra. Bu 3 ayın çıkarabildiğin kadar tadını çıkar. Hiç yapmadığın şeyleri yap. Sınırlarını biraz aş. Türkiye'ye gelince yine eski hâline dönersin. Mesela içki içmiyorsan, iç. Kızlara yanaşıp selam bile veremiyorsan orada kendini zorla git. Selam ver bira ısmarla. Dans et. Korkmadan yeni şeyler denemeye çalış yani. Eğer bunları yapmayacak bir iki fotoğraf çekip geleceksen. İkisine de gitmenin bi anlamı yok açıkcası.

• quote:

Orijinalden alıntı: napoli1926

2015 yılında interrail yapmıştım. Interrail Work and travel tarzı her şeyin dahil olduğu/belli olduğu bir program değil sadece bi tren kombine bileti interrail. kalacak yeri gidiş geliş ucağı vizeyi yiyecek içeceği gezecek yerleri her şeyi sen ayarlayacaksın ve 20 gün civarı ortalama sürer.

Work and travel'sa tam bir program. Çalışılacak yer, genelde kalınacak yer de, uçak bileti de vize de bunlar ayarlı oluyor en azından şirket yardım ediyor. İyi bir şirketse zaten hep onların koruması altında gibi bir şeysin. O yüzden paran varsa work and travel daha iyi olabilir. Ama tabi onda da Türklerle dolu bi otele gidip çalışırsan hiç bi şey anlamadan geri dönebilirsin. Gideceğin yeri iyi seçmen lazım. Avrupa ve interraili her zaman yapabilirsin. Work and Travel'ı ise sadece üniversitedeyken. Bu yönü de var.

Fakat hangisini yaparsan yap, Türkiye'yi düşünmemeye/özlememeye çalış. Çünkü görüyorum adam Work and Travel'la San diego'ya New york'a falan 2-3 saat mesafede yaşıyo, forumlarda Simit ayran yemeyi özledim yazıyor. Zaten geleceksin 3 ay sonra. Bu 3 ayın çıkarabildiğin kadar tadını çıkar. Hiç yapmadığın şeyleri yap. Sınırlarını biraz aş. Türkiye'ye gelince yine eski hâline dönersin. Mesela içki içmiyorsan, iç. Kızlara yanaşıp selam bile veremiyorsan orada kendini zorla git. Selam ver bira ısmarla. Dans et. Korkmadan yeni şeyler denemeye çalış yani. Eğer bunları yapmayacak bir iki fotoğraf çekip geleceksen. İkisine de gitmenin bi anlamı yok açıkcası.

Değerli yorumun için teşekkür ediyorum hocam alkol kullanmıyorum ama diğer dedikleriniz yok kızlarla vs sıkıntı çekmem konusurum dans ederim vs alkolde duruma göre belki.Peki interrail ı yazın yapabiliyor muyuz , hırsızlık vs olur mu grup halinde gidebilir miyiz daha detaylı anlatabilir misiniz? Work and travel icinde aynisi gecerli yalnız gitmek istemiyorum sadece 1 arkadasim daha gelmesini istiyorum ing iyi olan ben onunla türkçe konusmayacagim hep ing konusucagim zaten ama amac yalnızlık cekmemek.

Ben üç kişiden fazlasını önermem. Nereye gidelim ne yiyelim derken sıkıntı çıkar 4 kişi gitsen zaten kendi başına grupsun. Gidip birileriyle tanışmak sıkıntı olur. 3 kişi bile fazla ama maksimum 3 diyelim yani. Biz iki kişiydik. Bir sürü insanla tanıştık iyiydi. bizim tur: roma-floransa-venedik-nice-barcelona-paris-amsterdam-berlin-prag-budapest seklindeydi. Hırsızlık konusunda italya'da dikkatlı ol bi de paris barcelona'ya gidersen orada. Bi de marsilyaya gidersen oralarda da dikkatli ol. Gerisinde bi şey olmaz. Biz çoğu zaman çantaları serip dışarda yattık. Hiç bi şey olmadı. Yanında yalnızlık çekmemek için bi arkadaşınla gitmen iyi olur dediğin gibi. Ama sürekli başka arkadaş gruplarına girip yabancılarla dostluk kurmaya çalışın. Hem yanında bi türk olursa arada Türkçe konuşmak iyi oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2010 work & travel kazancım
    8 yıl önce açıldı
    work and travel
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: napoli1926

Ben üç kişiden fazlasını önermem. Nereye gidelim ne yiyelim derken sıkıntı çıkar 4 kişi gitsen zaten kendi başına grupsun. Gidip birileriyle tanışmak sıkıntı olur. 3 kişi bile fazla ama maksimum 3 diyelim yani. Biz iki kişiydik. Bir sürü insanla tanıştık iyiydi. bizim tur: roma-floransa-venedik-nice-barcelona-paris-amsterdam-berlin-prag-budapest seklindeydi. Hırsızlık konusunda italya'da dikkatlı ol bi de paris barcelona'ya gidersen orada. Bi de marsilyaya gidersen oralarda da dikkatli ol. Gerisinde bi şey olmaz. Biz çoğu zaman çantaları serip dışarda yattık. Hiç bi şey olmadı. Yanında yalnızlık çekmemek için bi arkadaşınla gitmen iyi olur dediğin gibi. Ama sürekli başka arkadaş gruplarına girip yabancılarla dostluk kurmaya çalışın. Hem yanında bi türk olursa arada Türkçe konuşmak iyi oluyor.

Dostum peki odalar temiz mi banyolar vs nasıl? Yolculukta sıkıntı yasanir mi trenle gittiniz de mi siz otobüs degil?

• Ben de bu önümüzdeki yaz tatili yani seneye falan için dil okulu düşünüyordum ama work and travel da mantıklı gelmeye başladı dil okulunun güzel tarafı gezecek zamanın olması okuldan arkadaşlar olması vs. Ama bilmiyorum ya sana önerim Work and Travel
    +interrail genelde avrupa'da seyahat için kullanılan bir terim haline geldi de aslında sadece avrupa'daki ucuz tren biletinin adıdır. Temiz banyo olayı tamamen senin orada ayarladığın hostel veya otellerle ilgili; veyahut kaldığın couch'unun evinin durumuna bağlı(couchsurfing için düşünürsen diyorum)
    +Avrupa'da ayrıca ucuz otobüsler var, 13-28 eur arası batı avrupa'da çokça otobüs bulunuyor şehirler arası, hatta italya'da ülke içi ayrı ucuz firmalar var.
    Ben gitmedim ama çokça okudumm, floransa ve roma'ya dikkat et. ROMA'ya dikkat et. Askeri malzeme satan dükkanlara uğra, kolye gibi olan pasaport korumalıklarından al ya da nasıl işine geliyorsa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.