Şimdi Ara

İnternetten ücretsiz R öğrenme programı/sitesi arıyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, öncelikle iyi forumlar. Yazılım geliştirme alt forumunda R başlığı yok, bu yüzden hem R hem Python istatistikle alakalı olduğu için konuu buraya açmayı uygun buldum, yalnış ise değiştireyim.

    datacamp ile R öğrenmeye başladım, şimdilik izin veriyor fakat devamında premium isteyecek gibi. Ayrıca codecademy gibi, derslerin ücretsiz quizlerin ücretli olduğu bir şeye de okeyim. Yeter ki dersleri parasız versin. İleride bana para isteyerek sorun yaratmayacak, ücretsiz R öğreten bir site/ders/app/program arıyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.



  • DataCamp'e para vermek ister misiniz bilmiyorum ama verdiğiniz paraya kesinlikle değiyor. İçinize sinerse bir ihtimal internetten korsanlayabilirsiniz de.

    Ben şuradaki 50 videoyu izlemiştim bir iş için gerekiyordu;

    https://www.youtube.com/watch?v=riONFzJdXcs&list=PLqzoL9-eJTNBDdKgJgJzaQcY6OXmsXAHU

    Sade, anlaşılır şekilde anlatıyor.
  • Veri Bilimi gittikçe yaygınlaşıyor ancak olayı öğrenme ve pratik yapma konusunda özellikle ingilizce bilmeyen için sıkıntı var.



    https://www.syncfusion.com/resources/techportal/ebooks Syncfusion'un ücretsiz succintly serisinde veri bilimi üzerine 6 ebook var:



    İnternetten ücretsiz R öğrenme programı/sitesi arıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, çok fazla benzer yorum okudum sanırım datacamp'e para vermeye de ısınıyorum böylelikle. Öncelikle coursera'dan ücretsiz derslere bakacağım, fakat devamında datacamp'e dönebilirim. Youtube serisini de kaydettim, çok teşekkürler.
  • Merhabalar, ingilizce biliyorum, kitapları not ettim çok teşekkür ederim. Veri üzerine çalışıyorsanız size de danışayım, anladığım kadarıyla geçmişte veya şimdi C# da bu hususta kullanılıyor sanırım. Python ve R sonrasında C#a da bakmamı önerir misiniz?
  • panthy93 P kullanıcısına yanıt
    Python veya R biliyorsanız C#'dan ziyade Java öğrenmek daha kârınıza olacaktır. Hadoop, spark gibi frameworklerle büyük veri üzerine uğraşabilirsiniz java ile. C# ile machine learning kodlamak biraz kısıtlı oluyor. Microsoft teknolojilerine bağlı kalmanız gerekir. ki bu işlerin çoğu genelde linux kurulu dev workstation'larda yapıldığından C# manasız kalabiliyor.

    İleride Microsoft Azure veya Microsoft'un başka Cloud ML çözümlerini kullanmak istiyorsanız C# öğrenmek isteyebilirsiniz, yoksa gereksiz olur.
  • Veri bilimine iş imkanı açısından bakıyorsan sadece Java ve Scala öneririm cunku gerçek işlerde en cok kullanılan o ikisi. Son bir iki haftadır iş imkanı açısından baktığım için bu ikisini kullanıyorum. Şu anda hedeflediğim örnek / referans çalışmaları Java 'da yapıp tamamlamaya calışıyorum, çalışma anından bir ekran görüntüsü durumu anlatıyor; daha temelleri ancak toparlıyorum:



    İnternetten ücretsiz R öğrenme programı/sitesi arıyorum.




    Scala temellerine gecen sene baktım ve biraz öğrendim ancak veri biliminde onunla yaptığım çalışma henüz yok kısa sürede ona da başlayacağım.



    Soruna geleyim: R ve Python 'dan sonra C# a bakmak? Bence Java ile yapmaya başladıktan sonra C# fazlalık. Tamam, veri biliminde newbie konumundayım ancak Java'nın bu alanda heryerde kullanıldığını gördükten sonra diğer diller gereksiz görünmeye başladı; bir tek Scala hariç. Scala'yı tasarlayan kişi her nasıl tasarladıysa veri işlemlerine özellikle uyan bir dil ortaya çıkarmış ki bunu da supergloo.com 'un ebook'larında fark ettim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biraz karışık, Python ve MATLAB biliyorum, Java öğrenebilirim. Sanırım R öğrendikten sonra cloud storage ve/veya machine learning kısımlarına öncelik vermem daha doğru olacaktır o zaman çünkü hangisi kullanacağımı ben de öngöremiyorum. Bir de zamanında SQLe sarmıştım, ona devam da edebilirim. Çok teşekkür ettim tekrardan.
  • Veri bilimi üzerine iş değil fakat akademik yönelme ihtimalim var bir kaç sene içerisinde, ERP Sistem Analisti olmak üzere bir şirketle görüşüyorum sanırım kabul alacağım. Onlardan bana Python ve R öğrenebildiğin kadar öğrenirsen işe yarar dendi, ben de onlara bakıyorum şu sıralar bu sebeple. Fakat kodlama öğrenmek beni çok sarıyor, bir yandan bilirkişi bulursam danışıyorum ben de :) İki kişiden de Java tavsiyesi geldiği için gelecekte C# yerine Java'ya öncelik vereceğim o zaman. Çok teşekkür ettim tekrardan. O ebooklara da kesinlikle bi ara bakarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.