Şimdi Ara

İnternetten alışverişte kargo nasıl iç edilir. Videolu bir amazon ve kolaygelsin hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 15 yıldır internetten alışveriş yaparım ve ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Bunun nedeni muhtemelen kolay gelsin firmasının piyasaya yeni girmesi olabilir. Köklü firma ne demekmiş şimdi daha iyi anlıyorum.

    Önce olayı kısaca anlatayım, video görüntüleri ile nasıl teslim edilmeyen bir kargo, nasıl teslim edilmiş olarak gösterilir hep beraber izleyelim.

    Olay amazon.com.tr üzerinden (satıcı amazonun kendisi bu arada) iki farklı sipariş vermemle başlıyor. Ürünleri kolaygelsin firması üzerinden iki farklı takip numarasıyla gönderiyorlar. Teslimat günü şirkette değilim (ki olsam da bir şey değişmez çünkü onun da yolunu bulmuşlar) Dağıtıma çıkan kargo personeli iş arkadaşıma benim adıma bir kargo geldiğini söylüyor ve arkadaşım benim adıma kargoyu alıyor. Eleman dışarıda tam teslimatı gerçekleştirdim bilgisini sisteme girecekken bakıyor ki bu kişiye bir koli daha var. Aracın yanına gidiyor, arıyor tarıyor yok. Sonra işte sahtekarlık burada devreye giriyor ve tekrar arkadaşın yanına giderek "TC'nizi unuttum, tekrar verir misiniz ?" diyor. Bu esnada olmayan kolinin de teslimatını bir güzel gerçekleştiriyor. Sonrada biniyor aracın sen sağ ben sürün... Garibim ben gel de müşteri hizmetlerini ikna et. Siz videoyu bir izleyin aşağıda müşteri hizmetleri hikayeleri var.



    Tabi bana da mesaj düşüyor ve bir arkadaşımdan akşam kolileri (ben halen iki siparişim de teslim edildi sanıyorum) eve getirmesini rica ediyorum. Arkadaş beni arıyor ve sana bir tane koli gelmiş diyor. Önce araçta kalmıştır dedim ama yine de kolaygelsin'in muazzam müşteri hizmetlerini aradım. 20 dakika bekledikten sonra telefonu açan arkadaş da aynı şekilde "kargonuz teslim edildi görünüyor, edilmediyse araçta kalmış olabilir" diyor. Ben de gayet normal, olabilir diyerek telefonu kapatıyorum.


    Pazartesi oluyor ve kargo halen yok. Tekrar kolay gelsin müşteri hizmetlerini arıyorum ve kargom teslim edilmedi, sistemde teslim edilmiş görünüyor. Araçta kaldı mı kayıp mı, en azından bana bir geri dönüş yapın diyorum. Aynen böyle dedim. Karşıdaki hanım efendi de ben hemen gerekli yerler ile görüşür, size geri dönüş yaptırırım diyor. Teşekkür edip, kapatıyorum. Ama o gün dönen olmuyor. Şaşırdık mı ?

    Adamların ne bir şube bilgisi ne kurye dağıtım noktası bilgisi hiç bir şey yok. Sadece tek bir telefonları var. Yani kalkıp şubesine gitsem neresi belli değil.


    Salı günü oluyor ve anlıyorum ki kargo firmasından bir şey olmaz. Amazon un o yere göğe sığdırılamayan müşteri odaklı müşteri hizmetlerine canlı sohbete katılıyorum. Derdimi anlatıyorum ve biz size döneceğiz diyorlar. Allah ki dönüyorlar, yalan yok. Ne dönüyorlar, kargo firmasının attığı cevabı "ürün teslim edilmiştir".

    Sonra bakıyorum yazışarak olmayacak, telefon açıyorum. Bir hanım efendi yine gayet kibar, biraz bekleyin ilgili yerlerle konuşayım şöyle böyle, tamam diyor ben özellikle ilgileneceğim, ondanlar imza isteyeceğim, sizi takibime alıyorum, başka hiç kimse bana geri dönüş yapamazmış, onun sorumluluğundaymışım, özellikle telefonla arayacak bilgi verecekmiş filan falan. Gayet güzel değil mi ?


    Akşam eve gidiyorum ve 21:37 de başka bir müşteri temsilcisi bana e-posta(!) ile cevap dönüyor. Teslimat belgesi ektedir (ekte bir şey yok. kopyala yapıştır) Neymiş covid-19 kapsamında imza alınamadığından temassız teslimat ile teslimat gerçekleştirilmiştir. Teşekkürler Amazon.


    Bu arada kendim de satış sonrasında görev yapıyorum. Az-çok orada olanları da anlıyorum. Ama bir koliyi iç etmek bu kadar kolay olmamalı. İçinde çok pahalı bir telefon da olabilirdi. Şu görüntüler olmasa nasıl anlatacaktım ben derdim. Hoş görüntülerden sonra ne olur onu daha göreceğiz. Nitekim bugün ilk işim bunları hazırlamak ve tüketici hakem heyetine görüntülerle, belgesi göndermek oldu.


    Forumu kullanan ve internetten alışveriş yapanlara bu gerçekten üzücü olayı aktarmak ve bu firmalar konusunda uyarmak için buraya yazıyorum. Üzücü diyorum çünkü artık her şeyimizi internetten alıyoruz. Dediğim gibi 15 yıldır internetten alışveriş yaparım ve amazon gibi bir firmada böyle bir şey yaşamak, hiç beklemiyordum. Elin Çinlisi dersin, işte onun sitesinde altın üyeyim. 20 dolarlık ürün gelmedi dediğim anda karşıya ek süre veriyor, yine gelmezse senin tek beyanında paranı geri yatırıyor.


    Kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın.



    Düzenleme: İmla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crebain -- 2 Aralık 2020; 14:54:41 >







  • Bir kaç hafta önce caddenin birinden geçerken ismini vermeyeceğim bir kargo görevlisi telefonla işyeri arkadışına şunu anlatıyordu.

    Abi nasıl kaybolur kargo. Mahvolurum. Öyle şey mi olur..... Neyse bir şekilde hallederiz. Tipini görsen çalışanın değil kargo...

    Bence özellikle kargo sisteminin büyük açıklığını bilen ve bunu değerlendiren birileri var. Belki çete. Belki organize suç örgütü. Kargo firmasınında gram umrunda değil. Çünkü mahkemede ağır kararlar çıksa müşteri lehine ya kargo işini bırakır veya sistemini mecbur düzeltir.
    Yukarıda yazdığının bir değişiğini rakutende yaşadım. Üründe ufak bir sorun vardı. Belirttim. Özür dilediler. Bir süre sonra baktım ki ürünün aynısı ve hasarsızı geldi. Çok şaşırmıştım. Mail attım. Hasarlı ürünü göndermemiştim diye. Cevap; ürün sizde kalabilir. Bizde olsa mh ye ulaşana kadar. Türklerle ticaret ağır pişmanlıktır. Zamanında lalelide bavul tşcareti yapılırdı. Düşünün milyonlar kazanırlardı. Kaç tane dükkan sahibi hatalı, eksik ürün gönderdiğini ve rusların bıçak gibi ticareti kestiğini söyledi. Sadece bu değil bunun gibi milyonlarca örnek var. Ürettiğimiz 3 liralık domatesi 10 liraya satma derdi yüzünden ticaret sicilimiz temiz değil. Yurtdışında türk ürünü diyince el etek çeken milyonlarca insan var. Kaldı ki kalite dediğin şey ilk başta kendi iç pazarına üretirsin. Bu yüzden ki markalarımızın çok tercih edilmesi rakipsizlikten. 3 5 düzgün firma çıkıyor. Zaten onunda çoğu ihraç oluyor.
    Kısaca zihniyet meselesi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • @Crebain


    Herhangi bir gelişme var mı?

  • Orjin Carnibor kullanıcısına yanıt

    @Orjin Carnibor Var...

    Kolaygelsin firması görüntülerin youtube linkini attıktan sonra beni aradı.

    Beyefendi önce tekrar aldığınız mı almadınız mı adresiniz bu mu, teslim alan sizin orada mı çalışıyor diye sorunca biraz sesim yükselse de sonradan görüntüleri izlemesini istedim.

    ertesi gün döndü ve haklıymışsınız, teslim edilmemiş, elemana gerekli ceza uygulanacak falan filan dedi. Sonra biz amazona bu kargo ile ilgili geri dönüş yapıp, mağduriyetinizi gidereceğiz, çok özür dileriz filan dedi. Kapattık. Bende bir hafta bekledim. Bakalım ne olacak diye. Amazon tabiki de beni aramadı.

    Bir hafta sonra amazona tekrar eposta gönderdim ve yukarıdaki olayı, beni arayan kişinin telefon numarasını yolladım. Onlar da 5 dk geçmeden telefon ettiler. Bir arkadaşın önüne düşmüş ve sorunum (yukarıda bahsetmiştim ya benimle ilgilenecek biri vardı diye) ona takipli olduğumdan kimse ilgilenemiyormuş ! Ama durum acil diye hanımefendi ilgilenmiş (sağolsun) mağdur olduğuma kanaat getirmişler ve ürünün ücretini geri ödeyeceklerini belirtmişler.

    Kendilerine veya dosyama kolaygelsin firmasından bir geri dönüş var mı diye sordum, yokmuş ! Kolaygelsin firması amazona benim maduriyetim için geri dönüş yapmamış, kayıtlarda böyle bir şey görünmüyormuş ama amazon ben mağdur olmayayım diye geri ödeme yapacakmış.


    Kısacası geri ödeme aldım ama ücret çok ufaktı. Oradaki ürün çok daha pahalı bir şey olsaydı eminim ki bir ay daha uğraştırırlardı beni...





  • @Crebain


    Geçmiş olsun.


    Kesinlikle bir 10.000tl lik bir telefon felan olsa ve o kargo bu şekilde iç edilse, THH ve akabinde mahkemeye kadar giderdi bu konu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.