Şimdi Ara

İnternette herhangi bir şey aratınca çıkan garip siteler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu durumu yıllardır görüyorum fakat halen çözebilmiş değilim, ve bununla ilgili bir konu da bulamadım, internette herhangi bir şey aratınca ki bu her şey olabiliyor, bazen bir forum, bazen bir haber, bazen bir kişi vb., sonuçlarda ilk olarak normal siteler çıkıyor, bazen de sx2j32j3 gibi (tamamen salladım ama bu formatta oluyor) siteler çıkıyor bunların . dan sonraki alan adı da genelde yurt dışına bağlı oluyor, açıklama kısmında arattığımız şeyin adı yazıyor ve bunlardan birden fazla oluyor, virüs korkusuyla hiç birine tıklamadım ama eminim siz de görmüşsünüzdür, bu siteler tam olarak ne oluyor?

bir örnek görmek isterseniz mesela google'a ''tyt ayt genel sohbet'' yazın, başta bizim forumun bölümü çıkıyor, diğer sonuçlar tam bu bahsettiğim siteler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnternetteki Saçma Siteler

İnternetin engin denizinde gezinirken, zaman zaman mantığa aykırı, anlaşılmaz veya düpedüz saçma web sitelerine rastlayabilirsiniz. Bu siteler, alışılmadık tasarımları, şaşırtıcı içerikleri veya belirsiz amaçları ile dikkat çekerler.

Saçma Sitelerin Özellikleri

Saçma siteler çeşitli biçimlerde gelir, ancak genellikle aşağıdaki özelliklerden bazılarına sahiptirler:

• Garip veya anlamsız metinler
    • Rastgele veya ilgisiz görüntüler
    • Tuhaf veya işlevsiz gezinme
    • Beklenmedik veya saçma kodlama hataları
    • Gizli mesajlar veya şifreler

Saçma Sitelerin Nedenleri

Saçma sitelerin varlığı çeşitli faktörlere bağlanabilir:

• Sanatsal ifade: Bazı sanatçılar saçma siteleri geleneksel sanat biçimlerinin ötesine geçmek için bir araç olarak kullanırlar.
    • Eğlence: Diğerleri, insanları güldürmek veya şaşırtmak amacıyla saçma siteler oluştururlar.
    • Deneysellik: Bazı web geliştiricileri, yeni teknolojileri keşfetmek veya farklı web tasarım tekniklerini denemek için saçma siteler kullanırlar.
    • Trolling: Bazı kişiler, diğerlerini rahatsız etmek veya şaşırtmak için saçma siteler oluştururlar.

Saçma Sitelerle Etkileşime Geçerken İpuçları

Saçma bir siteyle karşılaşırsanız, aşağıdaki ipuçlarını takip etmeniz önerilir:

• Sakın kişisel bilgilerinizi paylaşmayın.
    • Sitedeki tuhaf veya alışılmadık bağlantılara tıklamaktan kaçının.
    • Bilgisayarınızda kötü amaçlı yazılımlar taratın.
    • Siteyi yetkililere veya web barındırma sağlayıcınıza bildirin.

Saçma siteler internet ortamının eğlenceli ve tuhaf bir parçası olarak görülebilirken, etkileşimlerde dikkatli olmak önemlidir. Kişisel bilgilerinizi korumak ve kötü amaçlı yazılımlardan kaçınmak için önlemler alın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Vpn kapat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

vpn kullanmıyorum hocam

• Hocam virus taramasi yap
    Bana aynisi oldu
    Eklenti virusu girmisti
    Eklentileri taratan ozel virus tarama seyleri vardi

Adw cleaner olabilir ama ozellikle eklentilere dikkat et derim

• Aynı şey banada oluyor, nedeni google'ın iyice çöplüğe bağlamış olması, youtubede, googleda aynı şekilde. seo denilen saçmalığa iyi optimize edilmiş sahte siteler, gerçek içerikleri bastırıyor, üst sıraların neredeyse %60'ı saçma sapan siteler. Çare varsayılan arama motorunu değiştirmek.

Google üzerinde gerçek içerik üreticilerine ulaşmak artık çok zor. Ya clickbait içerikler, ya sahte içerikler, yada popüler içerikler.

Daha dün bir anakart modelinin(resmi sitesinde olmayan) biosunu indirmek için arama yaptığımda çıkan bir tane bile adam gibi sonuç yok. Yandexte aradım aynı içeriği: sonuç bir forum sitesine ulaşabildim aradığım dosyaya. Tırnak işareti ile arıyorum bölüp parçalamasın diye, sanki aklımız yokmuş gibi tırnaksız sonuçları sahte siteleri gösteriyor bana. 

Google artık tamamen bitmiş durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 13 Temmuz 2022; 17:23:7 >

• Tamamiyle seo manipülasyonu, google, arama motoru işini tamamı ile ticari faaliyete dökünce, normal sonuçların kalitesiyle uğraşmıyor bile, belki bu sorun google türkiye(türkçe içerikler) de bu kadar çok oluyor.

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91EE1B1DA -- 30 Temmuz 2022; 2:57:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.