arkadaşlar bu durumu yıllardır görüyorum fakat halen çözebilmiş değilim, ve bununla ilgili bir konu da bulamadım, internette herhangi bir şey aratınca ki bu her şey olabiliyor, bazen bir forum, bazen bir haber, bazen bir kişi vb., sonuçlarda ilk olarak normal siteler çıkıyor, bazen de sx2j32j3 gibi (tamamen salladım ama bu formatta oluyor) siteler çıkıyor bunların . dan sonraki alan adı da genelde yurt dışına bağlı oluyor, açıklama kısmında arattığımız şeyin adı yazıyor ve bunlardan birden fazla oluyor, virüs korkusuyla hiç birine tıklamadım ama eminim siz de görmüşsünüzdür, bu siteler tam olarak ne oluyor? bir örnek görmek isterseniz mesela google'a ''tyt ayt genel sohbet'' yazın, başta bizim forumun bölümü çıkıyor, diğer sonuçlar tam bu bahsettiğim siteler. |
İnternetteki Saçma Siteler
İnternetin engin denizinde gezinirken, zaman zaman mantığa aykırı, anlaşılmaz veya düpedüz saçma web sitelerine rastlayabilirsiniz. Bu siteler, alışılmadık tasarımları, şaşırtıcı içerikleri veya belirsiz amaçları ile dikkat çekerler.
Saçma Sitelerin Özellikleri
Saçma siteler çeşitli biçimlerde gelir, ancak genellikle aşağıdaki özelliklerden bazılarına sahiptirler:
- Garip veya anlamsız metinler
- Rastgele veya ilgisiz görüntüler
- Tuhaf veya işlevsiz gezinme
- Beklenmedik veya saçma kodlama hataları
- Gizli mesajlar veya şifreler
Saçma Sitelerin Nedenleri
Saçma sitelerin varlığı çeşitli faktörlere bağlanabilir:
- Sanatsal ifade: Bazı sanatçılar saçma siteleri geleneksel sanat biçimlerinin ötesine geçmek için bir araç olarak kullanırlar.
- Eğlence: Diğerleri, insanları güldürmek veya şaşırtmak amacıyla saçma siteler oluştururlar.
- Deneysellik: Bazı web geliştiricileri, yeni teknolojileri keşfetmek veya farklı web tasarım tekniklerini denemek için saçma siteler kullanırlar.
- Trolling: Bazı kişiler, diğerlerini rahatsız etmek veya şaşırtmak için saçma siteler oluştururlar.
Saçma Sitelerle Etkileşime Geçerken İpuçları
Saçma bir siteyle karşılaşırsanız, aşağıdaki ipuçlarını takip etmeniz önerilir:
- Sakın kişisel bilgilerinizi paylaşmayın.
- Sitedeki tuhaf veya alışılmadık bağlantılara tıklamaktan kaçının.
- Bilgisayarınızda kötü amaçlı yazılımlar taratın.
- Siteyi yetkililere veya web barındırma sağlayıcınıza bildirin.
Saçma siteler internet ortamının eğlenceli ve tuhaf bir parçası olarak görülebilirken, etkileşimlerde dikkatli olmak önemlidir. Kişisel bilgilerinizi korumak ve kötü amaçlı yazılımlardan kaçınmak için önlemler alın.