Arkdaşlar bu konuda bir şeyler bilen var mı?Faks göndermek istiyorum nasıl yapabilrim herhangi bir şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim
ADSL bağlantısı için soruyorsanız, sadece paralı servisler var bildiğim kadarıyla. Dial-up bağlantı için ise : http://www.inndir.com/ara.php?ara=fax
dial-up icin zaten normal fax programi kurup yapilabilir fakat internet üzerinden sadece ücretli servisler var.
Ben bizim okulun ağını kullanıyorum yani ağ bağlantısı üzerinden göndermem lazım onu nasıl yapabilirim?
Windows XP kurulum CD’sini haz›rlay›n ve Denetim Masas› / Program Ekle veya Kald›r üzerinden Windows Bileflenlerini Ekle/Kald›r üzerine t›klay›n. Faks Hizmetleri bileflenini seçin, ‹leri’ye t›klay›n ve istendi¤inde Windows XP kurulum CD’sini sürücüye yerlefltirin. Tamam’a t›klad›¤›n›zda kurulum otomatik olarak tamamlan›r.
Ayarlar›n tamamlanmas› için gereken program› Bafllat / Tüm Programlar / Donat› lar / ‹letiflim / Faks / Faks Konsolu alt›nda bulabilirsiniz. Bu komut, ayarlar›n yap›laca ¤› yap›land›rma sihirbaz›n› ekrana getirir. ‹lk pencerede gönderenin bilgilerini girin. ‹leri’ye t›kland›¤›nda modem seçim ekran› görünür. Bu pencerede modem veya ISDN kart›n›z›n gelen fakslar›n al›nmas›n› için de etkinlefltirilmesini sa¤layabilirsiniz. Alma ifllemi elle veya belirlenen say›da çald› ktan sonra otomatik olarak da gerçeklefl- tirilebilir. Faks iletinizi istedi¤iniz herhangi bir programla haz›rlay›n ve belirlenen faks yaz›c›s›- na yazd›r›n. Bu ifllemin hemen ard›ndan ekrana al›c› bilgilerinin girilece¤i ve gönderimin bafllat›laca¤›n› belirten bir pencere gelir. E¤er modem ayarlar›nda gelen fakslar› n otomatik olarak kabul edilmesini ayarlad›ysan›z iletinin al›nmas›n› dert etmeyin. Modemin ba¤l› oldu¤u telefon numaras› na gönderilen tüm iletiler konsolda listelenir. Konsol penceresi e-posta araçlar› na benzer biçimde gelen ve giden kutusu klasörlerini içerir. Faks iletilerinin gönderilmesini ve al›nmas› n› gizlenmesini istemiyorsan›z (ISDN kartlar›nda bu ifllem sessiz gerçeklefltirilir) faks izleyicisinin otomatik olarak görüntülenmesini sa¤layabilirsiniz: Faks Konsolu penceresini aç›n ve Araçlar menüsünden Faks ‹zleyicisi...’ne t›klay›n. Ekrana gelen pencerede Bu iletiflim kutusunu her zaman görünür yap seçene¤ini iflaretleyin. Bu ifllemin ard›ndan araç çubu¤unda faks görevlerini görebilece¤iniz bir simge belirir. Simge üzerine çift t›klad›¤›n›zda Faks konsolu aç›l›r.
violent_rainstorm yazı karakterinde bir sorun var.
adsl üzerinden sabit telefonlarla beleş konuşturan bi site varsa fax göndermeyi de yapabilir.
mantıksız bence olması babasının hayrına kimse yapmaz bunu ya :)
violent_rainstorm sağol kardeş denedim olmadı ama yine de sağol yazı karakterinde sorun var ordan ben bir yanlışlık yapmış olabilirim başka önerisi olan arkadaşlarıda bekliyorum hem ADSL için hem Ağ içim
Faks cihazına / telefon hattına gerek olmadan 190 ülke ve Türkiye’ye ister tek istek toplu (bir seferde 500) faks gönderin. Üye olun, kontör yükleyin ve faks göndermeye başlabilirsiniz.
Serhat info@netfaks.com Tel:90 216 450 24 16 (ücretli bir hizmettir)
merhaba NLme,
Sadece 20 YTL 85 sayfa faks gönderebilirsiniz. Faks göndermek için yapmanız gereken üye olduğunuz e-posta adresinden yeni bir mesaj açıp kime kısmına 02164502417@fax.tc yazıp mesajınızı ekleyip gönder tuşuna basmak. Detay için 02164502416 veyawww.interfax.net/tr
InterFAX TR
Ben 2000 yılında faxda gönderdiğim eve mektupta gönderdiğim bir site vardı ama hatırlamıyorum adresi. Tahminimce iyice araştırarark bulabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: tenten77
Ben 2000 yılında faxda gönderdiğim eve mektupta gönderdiğim bir site vardı ama hatırlamıyorum adresi. Tahminimce iyice araştırarark bulabilirsin.
Faksı ben de hatırlıyorum da mektup konusunda ciddi misiniz? Ben de merak ettim bu siteyi şimdi...
Nasıl oluyor kullanan bilen anlatabilir mi? İşyerinde az da olsa ihtiyaç oluyor. Sürekli bir hat ya da fax cihazı almıyoruz. İhtiyaç anında iş görecek bir sistem gibi. Ama yabancısıyız. Kullanan bilen aydınlatırsa uygun olur. Çok başlık olduğu için tekrar başlık açmadım. Biliyorum 2006 tan kalma
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme