Şimdi Ara

İnternetin gündelik reset atmadan çalışmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar windows 7 ultimate kullanmaktayım.Masaüstü bilgisayarımdan adaptör yardımıyla kablosuz modeme bağlanarak internete giriyorum.
    Lakin yeni güne başladıktan sonra bilgisayarı açtığımda(eğer yatmadan önce modemi kapatmazsam)bilgisayar modemi göremiyor.
    İnternete giremediğim zaman ağ bağlantısı ayarlarından şifremi silip tekrar tekrar giriyorum,sorun gider yapıyorum 15 dakika sonraya internet anca geliyor.

Bir keresinde bilgisayarı açmıştım.Ama işim olduğundan bilgisayarı öylece bırakmıştım.Yarım saat sonra geldiğimde internet de gelmişti.O zaman fark ettim ki "sorun gider" ya da şifreyi tekrar girmenin hiçbir anlamı yokmuş.

Aradan birkaç gün geçtikten sonra kardeşim yatmadan modemi kapatıp yatmış(Normalde bunu yapmayız,çünkü ev telefonu modeme bağlı)
    Sabah bilgisayarı açtığımda dedim "Ulan şimdi laptop'u mu açsam.1 saat bunun internete bağlanmasını mı bekleyecem ".
    Belki sorunu çözerim umuduyla bilgisayarı açtığımda sorunsuz şekilde internete bağlandığımı gördüm.

Kısaca gün atladıktan sonra modemi kapayıp açınca sorunsuz şekilde internete giriyoruz.
    Ama bunu yapmazsak yarım saat kadar(Eğer tekrar tekrar şifre girmekle filan uğraşırsam 15 dakikaya bazen 5 dakikaya giriyorum)bilgisayar açık kalmak zorunda.Anca o zaman bağlanıyor.Bunun nedeni ve çözüm yolu nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kullandığınız modemin usb wifi adapter in marka modelini yazarsanız daha sağlıklı cvp alınabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: posıtıve

kullandığınız modemin usb wifi adapter in marka modelini yazarsanız daha sağlıklı cvp alınabilir

Cevap için teşekkürler
    Şu anda iş yerindeyim ama 300 bilmem kaçlık siyah airties adaptör kullanıyorum

• adsl hat herhalde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aemless

adsl hat herhalde?

hatda kolay kolay sıkıntı olmuyor olsa dahi kopmalar eğer modem v.b. ssağlıklı ise sabit zamanalrda olmuyor

hatdan ise şu şekildede anlaşılabilir adsl ışığı sabit yanar fakat uzun süre ip alamaz arandığında müşteri hizm. de bu olayı onaylar saat tarih olarak kullanımınızı online sürenizi belirtir.. genelde yüksek hızdaki bağlantılarda oluşur altyapı yetersiz kalıyorsa yada trafik arttığında kopmlar yaşanıyor ise
    hızı düşürmekte buluyor ttnet çareyi

benim görüşüm arkadaşımızın kullandığı modm veya wifi adapter ün ısınma ve kilitlenme veya reset atma gibi sorunla alakalı...

tavsiyem sisteminiz müsait ise pci edimax-d link wifi kart kullanmanız şu ana kadaar kullandığım alfa serileri hariç hattda onlarda bile kopmalar oluştu son dönemde hiç bir usb dongle wifi adapterden hayır göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 23 Mayıs 2012; 10:26:42 >

• quote:

adsl hat herhalde?

Yok superonline kardeş.20Mbps hız

• pcye sabit ip vermek çözüm olabilir

ihtimalen kablosuz ağınıza sızma olabilir modem birkaç ip vermekte sorun yaşayabilir bu durumda aga son katılan pcniz ip alamayabilir

modemi kapattığınızda ve tekrar açtığınızda ilk istemci sizin pc olduğu için rahat giriyor olabilirsiniz

tavsiyem modeme mac adresi girebilirsiniz şifreleme yöntemini değiştirebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: posıtıve

quote:

adsl hat herhalde?

hatda kolay kolay sıkıntı olmuyor olsa dahi kopmalar eğer modem v.b. ssağlıklı ise sabit zamanalrda olmuyor

hatdan ise şu şekildede anlaşılabilir adsl ışığı sabit yanar fakat uzun süre ip alamaz arandığında müşteri hizm. de bu olayı onaylar saat tarih olarak kullanımınızı online sürenizi belirtir.. genelde yüksek hızdaki bağlantılarda oluşur altyapı yetersiz kalıyorsa yada trafik arttığında kopmlar yaşanıyor ise
    hızı düşürmekte buluyor ttnet çareyi

benim görüşüm arkadaşımızın kullandığı modm veya wifi adapter ün ısınma ve kilitlenme veya reset atma gibi sorunla alakalı...

tavsiyem sisteminiz müsait ise pci edimax-d link wifi kart kullanmanız şu ana kadaar kullandığım alfa serileri hariç hattda onlarda bile kopmalar oluştu son dönemde hiç bir usb dongle wifi adapterden hayır göremedim

Kardeş ben superonline kullanıyorum ve bu dediğim olay bilgisayar açılır açılmaz oluyor.
    Demek istediğim adaptörün hemen ısınma ihtimali var mıdır ?
    Modemde sıkıntı olsaydı laptop'ta da aynı şeyi yapardı.Onda hiç sıkıntı yok
    O zaman sorun büyük ihtimalle adaptörle alakalı diye düşünüyorum

pci edimax-d link wifi kart'ını da araştıracam hocam sağolun

• quote:

pcye sabit ip vermek çözüm olabilir

ihtimalen kablosuz ağınıza sızma olabilir modem birkaç ip vermekte sorun yaşayabilir bu durumda aga son katılan pcniz ip alamayabilir

modemi kapattığınızda ve tekrar açtığınızda ilk istemci sizin pc olduğu için rahat giriyor olabilirsiniz

tavsiyem modeme mac adresi girebilirsiniz şifreleme yöntemini değiştirebilirsiniz.

Sağolun kardeş bunu deniyecem

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.