Şimdi Ara

İnternetim Sürekli Kopuyor [Yardım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Modemin tüm ışıkları yanıyor, ışıklar da sorun yok.
    Hatta wireless modem olduğu için laptopla internete girdiğim de bir problem yaşamıyorum.
    Ancak masaüstü pc'de internet sürekli gidiyor.

Denetim Masası>Ağ Bağlantıları>Onar deyince internet geliyor ancak çok kısa bir sürede tekrardan gidiyor.

Kablolarda bir şey var sandım. Temassızlık vardır diye baktım. Kabloya dokununca ışıklardan ikisi hemen sönüyor.
    Yani kablolarda da sorun var. Ama o ışıkları geri geldikten sonra da internet kopmaya devam ediyor.

Ne yapmalıyım?

1 CODE
    @echo off

ipconfig /flushdns
    ipconfig /release
    ipconfig /renew
    exit

--------------------

ip.bat olarak kaydet. Sorun olduğu zaman çift tıklat internet kendi kendine düzelir. %80 sorun olduğunda işe yarar.

Orijinalden alıntı: TıB

Modemin tüm ışıkları yanıyor, ışıklar da sorun yok.
    Hatta wireless modem olduğu için laptopla internete girdiğim de bir problem yaşamıyorum.

Denetim Masası>Ağ Bağlantıları>Onar deyince internet geliyor ancak çok kısa bir sürede tekrardan gidiyor.

Kablolarda bir şey var sandım. Temassızlık vardır diye baktım. Kabloya dokununca ışıklardan ikisi hemen sönüyor.
    Yani kablolarda da sorun var. Ama o ışıkları geri geldikten sonra da internet kopmaya devam ediyor.

Ne yapmalıyım?

İlk işin ethernet kablosunu değiştirmen kendin demişsin temassızlık var. Elektrikçiden rj-45 uçlu cat 5 kablo iste o sana verir.

Bu da olmazsa ethernet kartının driverını güncelle.

DHCP lease time düşükte olsa ethernet kartı DHCP discover atacaktır ve tekrar ip alacaktır. Ama wireless ile sıkıntı yaşamıyorum diyorsun aynı DHCP lease süresi onda da geçerlidir.(Farklı bir VLan' a almadıysan tabi.) Olmazsa modemi de fabrika ayarlarına al.

• quote:

Orijinalden alıntı: n55s-s1194v

ethernet sürücüsünü kaldır güncel olanını yükle

ethernet sürücüsünü nasıl kaldırabilirim?

quote:

Orijinalden alıntı: n0y4n

Modem arayüzünde kira süresi vardır. Eğer belirli periyotlarla anlık olarak gidip geliyorsa mesela 1saatte bir kere o yüzdendir. Eğer internet gidip gelmiyorsa not defterini aç
    ---------------------

1 CODE
    @echo off

ipconfig /flushdns
    ipconfig /release
    ipconfig /renew
    exit

--------------------

ip.bat olarak kaydet. Sorun olduğu zaman çift tıklat internet kendi kendine düzelir. %80 sorun olduğunda işe yarar.

Dostum kira süresiyle alakası olduğunu sanmıyorum. Çünkü bu modemi uzun zamandır kullanmama rağmen bu aralar nedense böyle kopmalar yaşamaya başladım.
    Not defterini denedim. Ama ha o ha ağ bağlantılarını onarmak. İkisi de anlık kısa çözüm. bir kaç dakika sonra yine kopuyor internet.

quote:

Orijinalden alıntı: SonAskerSonSavaş

quote:

Orijinalden alıntı: TıB

Modemin tüm ışıkları yanıyor, ışıklar da sorun yok.

Ne yapmalıyım?

İlk işin ethernet kablosunu değiştirmen kendin demişsin temassızlık var. Elektrikçiden rj-45 uçlu cat 5 kablo iste o sana verir.

Bu da olmazsa ethernet kartının driverını güncelle.

DHCP lease time düşükte olsa ethernet kartı DHCP discover atacaktır ve tekrar ip alacaktır. Ama wireless ile sıkıntı yaşamıyorum diyorsun aynı DHCP lease süresi onda da geçerlidir.(Farklı bir VLan' a almadıysan tabi.) Olmazsa modemi de fabrika ayarlarına al.

Hocam, wireless ile internete bağlanabiliyorsam kabloda sorun olmaması lazım. Siz de öyle değil mi? Gerçi ben her ihtimale karşın yine de dediğiniz kablodan alıcam.

Ethernet kartımın driverını nasıl güncellerim. Ben biraz bu konularda cahilim. Af buyrun. DHCP lease ve diğer dediklerinizden bir şey anlamadım :(

• driverlea alakası sanmıyorum . Önce kabloları değiştirin Daha sonrahttp://donanimhaber.com/ttnet/default.aspx?pid=3 burada bir kayıt bırakın sağlayıcıla ilgili bir sorun varsa zaten hemen hallediyorlar

P4P800-X - ***FX5500*** - 768 MB RAM - *** CELERON D 2.80 OC <<3.33>> High Power PerformancePro 80Plus Bronze 750 microsoft keyboard+mouse set

old but gold ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.