|
İnternetim Sürekli Kopuyor Modem Tavsiyesi Lazım

-
-
Elindeki modemin yanına güzel bir router alırsan sorunun çözülür.
-
Hocam bu menzil genişletici gibi bir şey mi? Modem gibi duruyor ama tam anlamadım cahilliğime verin. -
Suan kullandiginiz modem ne belirmemissiniz. Ayrica hat degerlerinizi paylasir misiniz? Ona gore cozum icin dusunelim. Cihaz onermek isin kolayi ama cozum olacak mi belli degil...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: 0ldskool
Suan kullandiginiz modem ne belirmemissiniz. Ayrica hat degerlerinizi paylasir misiniz? Ona gore cozum icin dusunelim. Cihaz onermek isin kolayi ama cozum olacak mi belli degil...Akıl edemediğim için özür dilerim hocam. Elimdeki modem VMG3312-B10B. Hat değerlerimde aşağıdaki gibi. Her aradığımda sorarım alt yapım ne kadar destekliyor diye 100mbit diyorlardı. Bu gün müşteri hizmetlerinden aldığım cevap 87mbit kesin desteklediği yönünde oldu. Yakın zamandada başka müşteri temsilcisi 70mbit dedi diğeri 87 mbit dedi. Ücreti karşılığında gelip inceleme yapan Türktelekom arıza ekibi hattınız 50mbit kaldırmıyor hız düşün dedi gitti. Bende 35mbit yaptırdım hızı şimdilik. Sorun düzelsin 50 mbit devam edeceğim ilk mesajdaki hız testi eski değil. Şuanki paketim 35mbit olduğunu belirtmek istedim hat değerlerinde değişikliğe sebep olursa diye.
============================================================================
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 5 hours: 36 minutes
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 6.269 Mbps 35.900 Mbps
Actual Net Data Rate: 6.142 Mbps 35.839 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 28.6 dB 32.2 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 6.8 dBm 7.6 dBm
Receive Power: -6.1 dBm -3.9 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 13.0 dB 11.5 dB
Attainable Net Data Rate: 34.443 Mbps 120.184 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 0.7 19.9 13.5 N/A 9.3 15.9 21.0
Signal Attenuation(dB): 1.2 21.6 15.8 N/A 9.3 15.9 21.0
SNR Margin(dB): 30.9 29.1 28.4 N/A 32.3 32.2 32.1
Transmit Power(dBm):- 6.7 3.5 3.8 N/A 4.8 1.2 1.2
VDSL Counters
Downstream Upstream
Since Link time = 36 min 55 sec
FEC: 0 0
CRC: 0 0
ES: 0 73
SES: 0 4
UAS: 0 1162996
LOS: 0 1
LOF: 0 1
LOM: 0 0
Latest 15 minutes time = 7 min 22 sec
ES: 0 0
SES: 0 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
Latest 1 day time = 5 hours 37 min 22 sec
UAS: 27 1163023
LOS: 0 1
LOF: 0 1
Previous 1 day time = 0 sec
Total time = 5 hours 37 min 22 sec
UAS: 27 1163023
Alıntı
metni:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lSunTzu -- 15 Aralık 2020; 20:24:26 >
-
Yok estağfurullah hocam ne özürü.
Hat değerleriniz mükemmele yakın. 100 Mbit almaz belki ama onun bir altını kesin görür. Çünkü SNR 30 küsürken gürültü 11 küsür. Bu değerlerle havada karada 50 Mbit hız almanız gerekiyor zaten.
Modeme wifi ile mi bağlısınız? Acaba sorun wifi alakalı olabilir mi? Kanal ayarı vs denediniz mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: 0ldskoolYok estağfurullah hocam ne özürü.
Hat değerleriniz mükemmele yakın. 100 Mbit almaz belki ama onun bir altını kesin görür. Çünkü SNR 30 küsürken gürültü 11 küsür. Bu değerlerle havada karada 50 Mbit hız almanız gerekiyor zaten.
Modeme wifi ile mi bağlısınız? Acaba sorun wifi alakalı olabilir mi? Kanal ayarı vs denediniz mi?
Evet hocam wifi ile bağlıyım. Bir süre kablolu bağlantı deneyeceğim. Sorunsuz kullanabilirsem wifi konusunda sorun vardır diyebilir miyiz? Kardeşimin laptopundada sorun oluyor kablosuz bağlanırken.
Kanal ayarı olarak 2.4ghz 5ghz kastediyorsanız tek tip veriyor kablosuzu. 5ghz olarak yok. Wifi kısmında kanal ile alakalı hiçbir ayar yapmadım hocam. Makine mühendisliği okuyorum çok fazla ders yükü var projede yapıyoruz. Vakit bulup araştıramadım bu tarz ayar yöntemlerini. Konu açıp hızlıca danışmak istedim.
Edit: Bende Asus Rog G532GV-AL064 var. Kardeşimde Lenovo Legion Y530 var. Çok eski laptoplar değiller. Sorun alt yapıda değil tamamen bendeyse en çok modemden şüpheleniyorum. O kadar vakit ayırıp defalarca cevap verdiniz gerçekten çok teşekkür ederim. Sorunu çözebilirsem çok mutlu olacakğım. Makine tasarlarken discord yayınından düşmekten yıldım. Ekran açıyoruz birbirimize 3 kişiyiz sadece bende kopma oluyor. TTNE Youtube veyadiscord da sorun vardır diyor çözüm bulamadık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lSunTzu -- 15 Aralık 2020; 22:26:17 >
-
Tahmin ettiğim gibi çıktı desem yalan olmaz. Çünkü hattınız gayet sağlıklı görünüyor. Olayın internet bağlantısıyla, internet hızıyla alakası vs yok. Olay kablosuz performansta. Çünkü bu modemlerin wifi'ları çok sorunlu oluyor maalesef. (vmg3312-b10b, vmg1312-b10a, w9970 vs)
Kablo ile deneyin eğer aynı şeyler olmazsa ancak öyle %100 emin oluruz.
Yok kanal ayarı dediğim şey 2.4 GHz - 5 GHz seçimi değil. Wifi ayarları altında wifi için kanal ayarı olur. 1'den 11'e (bazı cihazlarda 13'e kadar) kanallar vardır. Tavsiye edilenler 1,6 ve 11'dir. Bu üç kanaldan birini seçip öyle kullanırsanız bir ihtimal sorun çözülebilir.
Ama kablosuz için kesin çözüm 5 GHz bir cihaza upgrade oluyor genelde. Kolay gelsin.
-
B10B çok sorunlu bir cihaz.
Bence onu köprü modunda (yani sadece DSL sinyalini ethernete çevirerek) üzerinde iyi bir router ile kullanırsanız şikayetiniz kalmayacaktır. Yada direk yeni bir modem alabilirsiniz.
Bu şekilde bir çok kullanım mevcuttur.
Keenetic kullanıcısı olarak 400-500TL bandında Extra DSL yada Viva öneririm yukarıdaki açıklamalarıma istinaden.
Ben köprü modu üzerinde router tarafındayım. Viva çok daha güzel ve ileriye dönük bir cihaz çünkü aynı bütçede.
-
Hocam çok bilgim yok ama en çok Asus ve Tplink markalarını duydum. Keenetic markasını ilk defa duydum. Kalitelimidir piyasada yaygın mıdır? Arayüzü kullanıcı dostu mudur? Alırsam Wifi 6 destekli cihazlarada bakıp öyle almak istiyorum. Wifi 6 destekli router alsam fiyat çok farkeder mi?
Edit: Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lSunTzu -- 16 Aralık 2020; 15:28:19 > -
Hocam dediğiniz ayarları denedikten sonra sonuç alamazsam router alacağım. Keenetic marka tavsiye edildi konudaki diğer üstad tarafından. Heryerde en çok Asus veya Tplink gördüğüm için hangi markaya yönelmem gerekir karar veremedim. Sorun çözülmezse almışken fiyatta uçmadan iyi bir şey almak istiyorum. -
Şimdi işte paralı reklamcı yamasını yiyeceğim yine. Özelden cevaplarımı da paylaşırsan bi ara sevinirim.
-
Selamlar Asus DSL-AC68VG router modem almayı düşünüyorum sizce almalı mıyım -
quote:
Orijinalden alıntı: sykn53
Selamlar Asus DSL-AC68VG router modem almayı düşünüyorum sizce almalı mıyımBenim de Asus RT-AX55 dikkatimi çekti. Biraz pahalı. Çok kararsız kaldım.
-
Söylediğiniz cihazi 655tlye sipariş etmiştim de sadece router olarak kullaniliyormus ondan dolayı iptal ettim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sykn53 -- 16 Aralık 2020; 17:58:22 > -
internet paketim 16mbite kadar ancak genel olarak hız sorunu değil uzak odada (ki modeme 8 metre mesafede falan) çekim ve bağlantı kopması sorunu yaşıyorum. yaklaşık 10 yıldır aynı modem kullanılıyor (Airties RT-206v4), hayli eski. Acaba modemi değiştirsem sorunu çözebilir miyim? Ağa bağlandığımda windows 10 bildirimler tarafında " XX ağı güvenli değil. Bu wifi ağında eski bir güvenlik standardı kullanılmaktadır. farklı bir ağa bağlanmanızı öneriyoruz" bildirimi çıkıyor. Ne önerirsiniz ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X