Şimdi Ara

İnternet'te Batman birinci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günlük yaşamın birçok alanına giren internetin Türkiye’de en çok Batman’da kullanıldığı ortaya çıktı.
    Gün içerisinde 10 binden fazla bilgisayarın internete bağlandığı kentte, sanal alemin kullanım süresi yüzde 50 olan Türkiye ortalamasının da üstüne çıkarak yüzde 61’e ulaştı.

    Bu tespit, İnternet Haftası nedeniyle düzenlenen e-bilişim konferasında açıklandı. Nüfus oranı esas alınarak yapılan araştırmalarda, Türkiye genelinde yüzde 50 olan abonelerin internette kalma süresinin, Batman’da yüzde 61’lere ulaştığı belirlendi.

    Batman Telekom İl Müdürlüğü Bilişim Ağları Şefi Mühendis Selahattin Ağırman, Batman’da internet kullanım süresinin, Türkiye ortalaması üzerinde olduğuna dikkat çekerken; konferansın konuşmacılarından Bilnet Bilişim Genel Müdürü Evren Çağrıcı, bu tür toplantılarda büyük kentlerde bulamadıkları katılımı Batman’da yakalamanın, kentin iletişim teknolojisine ilgisini gösterdiğini ve bunun mutluluk verici olduğunu kaydetti.

    Kent merkezi ve ilçelerde internet kullanımını yaygınlaştırmak için stand açtıklarını belirten Batman Vali Yardımcısı Kemal Cirit de, kentteki internet cafe sayısının her geçen gün artarak, 146’ya ulaştığını açıkladı. Bin 400 ADSL abonesinin olduğu kentte, gün içerisinde yaklaşık 10 bin bilgisayarın bağlandığı belirtildi.
    (D.B. Tercüman)







  • Bence interneti ne için kullandıklarıda çok önemli.Adam sürekli chat yaptıktan sonra isterse 24 saat bağlı kalsın....
  • 1400 adsl abonesi ve günde 10.000 internet bağlantısı , açıklamalar biraz yetersiz gibi
  • Bence çok iyi bir sonuç. 1400 Adsl abonesinin olmasıda harika bence. Bölgenin dünyadan haberi olması açısından internet kullanımının yaygın olması çok önemli.
  • banada pek gerçekci bi araştırma gibi gelmedi. sonuçta download için açık bırakılan bilgisayarlar vs.. var
  • Batmanda cok fazla memur var dışarıdan gelen. Öğretmenler, doktorlar, polisler,askeri görevliler. Zaten bu nufus girdigi zaman yetiyordur. Yani bence batman halkıda giriyordur ama metropol kentlerden birinin olmamasının sebebi zaten herkesin annesi babası arkadası ile iletisim halinde olması olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rogen

    Batmanda cok fazla memur var dışarıdan gelen. Öğretmenler, doktorlar, polisler,askeri görevliler. Zaten bu nufus girdigi zaman yetiyordur. Yani bence batman halkıda giriyordur ama metropol kentlerden birinin olmamasının sebebi zaten herkesin annesi babası arkadası ile iletisim halinde olması olabilir.

    Evet iletişim unsuru etkiliyor bence de...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pcforum

    Bu sonuç çok normal. İnsanların birebir iletişim kuramadıkları bölgelerde internet her zaman daha yaygın kullanılır. Ne için kullanırsa kullansın internet kullanabilmeyi ve az da olsa bilgisayar kullanabilmeyi bilsin yeter. Birgün chat'den bıkacak ve internetin diğer nimetlerini fark edecek. Buda ülke gelişimi için çok önemli. Özellikle törör'ün kol gezdiği bir bölgeyi kazanmak için ideal. Teknolojinin girdiği her yer "Gelişmeye" mahkumdur. :)

    Bu söylediğin doğru ama birebir ilişki yok denemez. Var olmasına var da yapılacak herhangi bir etkinlik veya sosyal bir olay yok. Aksine Güneydoğu bölgesi birebir ilişkilerin gerek yerli halkı gerekse dışarıdan gelen asker, polis, öğretmen vs açısından en yoğun ve sıkı olarak yaşanıldığı yerlerdendir ... Büyük şehir ortamını kıskandıracak ikili ilişkiler sohbet ortamları yaşanır. İnternet kapalı kutudan çıkma imkanıdır oradakiler için...




  • Zaten internet olayına mirc veya benzeri chat programları olmadan geçiş olmuo...
  • Üzülerek ve bu araştırmayı yapan insanlarında bunu inanarak söylemediklerini bilerek sadece gülüyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eserburak



    Üzülerek ve bu araştırmayı yapan insanlarında bunu inanarak söylemediklerini bilerek sadece gülüyorum


    Aynen katılıyorum Batman olması imkansız diyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.