Şimdi Ara

internet olmadan google earth

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. Bilindiği gibi google earth programı internet bağlantısına ihtiyaç duymaktadır. Eğer ki bilgisayardan bir kere bile olsa internetnete bağlanıp programı çalıştırırsanız daha sonraları internete ihtiyaç duymadan, ama sadece bağlantı varken gezdiğiniz yerler bilgisayarda kaydedildiğinden dolayı, bağlantı varken gezdiğiniz yerleri sorunsuz bir şekilde görüntüleyebiliyorsunuz.

Benim sorunum ise şu: internet bağlantısı olmayan evimdeki bilgisayarımda bu programı nasıl çalıştırabilirim? Yani evimdeki bilgisayarın bir defa bile internete bağlanması mümkün görünmüyor.

internet bağlantısı olan bir bilgisayarda görüntülemek istediğim yerlere bakıyorum ve kayıt edilen dosyayı evimdeki bilgisayarda bulunan dosya ile değiştiriyorum ancak google earth programını çalıştırınca internet olmadığı için bağlantı hatası veriyor ve ekranda küçük yıldızlar görünüyor. Yani dünya görünmüyor. Ve sonradan attığım dosyadaki görüntüleri de göstermiyor.

Evimdeki bilgisayarda bu bağlantı hatasını nasıl aşabilirim ve kayıt edilen bellek dosyasını nasıl okutabilirim. internetten biraz araştırdım ama hiç biri sorunumu çözmedi. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyor yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vebicin -- 23 Mayıs 2011; 1:24:51 >

• bildiğim kadarıyla google earth internet kullanmadan açılmıyor.bulduğum bilgiyi paylaşayım hemen.

Google Earth: Google Earth'ü çevrimdışı modda kullanma

Google Earth en iyi şekilde, etkin bir Internet bağlantısıyla çalışır. Bununla birlikte, çevrimdışı iken erişebileceğiniz küçük miktarlarda veriyi önbelleğe yazabilirsiniz (kaydedebilirsiniz). Bunu yapmak için, Internet'e giriş yapın ve çevrimdışındayken görüntülemek istediğiniz görüntüyü ziyaret edin. Hemen aşağıda ve görüntülerinizin biraz sağında görünen Aktarıyor göstergesine lütfen dikkat edin. Bu gösterge görüntülemekte olduğunuz görüntü için %100'e ulaştığında, Google Earth o belirli rakım ve ayarlar için tüm verileri toplamıştır ve İnternet bağlantınızı kesebilirsiniz. Bağlantınızı kestiğinizde, yalnızca önbelleğe yazılan alanları görüntüleyebileceğinizi lütfen unutmayın

yani şöyle ki internete bağlandıktan sonra herhangi bir yere zoom yaptınız diyelim,ardından başka bir bölgeye geçtiniz,bu bölgeleri önbelleğe kaydediyor fakat internete bağlanmadan haritayı tamamiyle görüntüleme şansınız malesef yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenga26

bildiğim kadarıyla google earth internet kullanmadan açılmıyor.bulduğum bilgiyi paylaşayım hemen.

Google Earth: Google Earth'ü çevrimdışı modda kullanma

Google Earth en iyi şekilde, etkin bir Internet bağlantısıyla çalışır. Bununla birlikte, çevrimdışı iken erişebileceğiniz küçük miktarlarda veriyi önbelleğe yazabilirsiniz (kaydedebilirsiniz). Bunu yapmak için, Internet'e giriş yapın ve çevrimdışındayken görüntülemek istediğiniz görüntüyü ziyaret edin. Hemen aşağıda ve görüntülerinizin biraz sağında görünen Aktarıyor göstergesine lütfen dikkat edin. Bu gösterge görüntülemekte olduğunuz görüntü için %100'e ulaştığında, Google Earth o belirli rakım ve ayarlar için tüm verileri toplamıştır ve İnternet bağlantınızı kesebilirsiniz. Bağlantınızı kestiğinizde, yalnızca önbelleğe yazılan alanları görüntüleyebileceğinizi lütfen unutmayın

yani şöyle ki internete bağlandıktan sonra herhangi bir yere zoom yaptınız diyelim,ardından başka bir bölgeye geçtiniz,bu bölgeleri önbelleğe kaydediyor fakat internete bağlanmadan haritayı tamamiyle görüntüleme şansınız malesef yok.

Arkadaşım öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. Yukarda google Earth hakkında verdiğin bilgileri biliyorum.

Yukarıda da belirttiğim üzere programı evimdeki bilgisayara kuracağım ve evde internet yok. Yani bi şekilde internet bağlantısını kontrol etme ve bağlantı yoksa programı çalıştırmama durumunu ortadan kaldırmam gerekiyor.

Bu bağlantı kontrolünü iptal ettirirsem internet bağlantısı olan bilgisayardan aldığım bellek dosyasını evdeki bilgisayara atarım.

Bazı sitelerde Kayıt defterinden bazı değişiklikler yapılarak bu bağlantı sorunundan kurtulmayı anlatmış ama ben denedim olmadı.

Yani işin özü bu bağlantı kontrolünü nasıl aşacağım noktasında yardımlarınızı bekliyorum.

• Arkadaşlar bu konuda yardımcı olacak kimse yok mu?
  • bu durum için tekrardan araştırdım,dediğiniz gibi regedit ayarları var fakat çalışır mı çalışmaz mı bilemiyorum,interneti check edip etmemesi ile ilgili dosyaları kurcaladım biraz fakat sonuç alamadım,sunucuyla bağlantı kurmadan olmuyor,belki bir süre sonra bu dediğinizi ya kendileri yaparlar,ya da yapan birileri çıkar.umarım kısa sürede sorununuz çözülür.yardımcı olamadım,kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenga26

bu durum için tekrardan araştırdım,dediğiniz gibi regedit ayarları var fakat çalışır mı çalışmaz mı bilemiyorum,interneti check edip etmemesi ile ilgili dosyaları kurcaladım biraz fakat sonuç alamadım,sunucuyla bağlantı kurmadan olmuyor,belki bir süre sonra bu dediğinizi ya kendileri yaparlar,ya da yapan birileri çıkar.umarım kısa sürede sorununuz çözülür.yardımcı olamadım,kusura bakmayın.

Ne kusura ya öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. Ben sorunumu şu şekilde hallettim:

Google Earth programının portable sürümünü indirdim. Böylece interneti olan bi bilgisayardan geziyorum ve gezdiğim yerler flash belleğimde kayıtlı kalıyor. Bu işin iyi tarafı...

İşin kötü tarafına gelince ise bu google Earth programını Windows XP SP3 yüklü tüm bilgisayarlarda sorunsuz bir şekilde çalıştırdım ama evdeki Windows 7 yüklü bilgisayarımda bi türlü çalıştıramadım. Uyumluluk sorunu yaşıyorum. Uyumluluk sorununu bi türlü çözemedim. Şimdide windows 7 de çalışacak google earth programının portable'ını arıyorum. Umarım bulurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.