Şimdi Ara

İnternet kopma problemi... ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evde abim'in laptop'ı ve benim masaüstü bilgisayarım olarak 2 bilgisayara kullanılıyor."D-LINK DSL-2640T" marka ve modeldeki modem ile internete bağlanıyoruz.

Sorunum ise abimin laptop'ında internette kopma gibi hiçbir problem yokken benim bilgisayarımda hiç belli olmadan bazen 2dakika bazen 20dakika bazen 1saat'te internet anlık gidip geliyor.Yani sağ altta gözüken internete bağlılığı gösteren bilgisayar simgesi 30saniyelik gidip geliyor.

Bu sorun yüzünden neredeyse 1.5 aydır bilgisayarda download'un ne olduğunu unuttum.Bilgisayara'da daha 1saat önce format attım ama aynı problem devam ediyor.

Acaba bu sorun neyden kaynaklı olabilir.Çözüm bulunursan çok sevinirim.

Herkese iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan85 -- 22 Eylül 2008; 18:18:35 >

• Keşke biraz daha detaylı bilgi verseydin.

1- Bu sorun 1.5 aylık ise, daha önce sorunsuz iken abin laptop kullanıyor muydu?
    2- Sen ethernet ile, abin wireless ile kullanıyorsanız, abinin bilgisayarını ethernet ile bağlayıp deneme yap.
    3- Sen ethernet ile bağlı iken abin bağlanmasın, bir de öyle deneme yapın.
    4- Başka modem ile deneme yapın.
    5- Ethernet kablosunu değiştirin.

Bütün bunları teker teker deneyin. Bir şekilde çözüme ulaşırız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

Keşke biraz daha detaylı bilgi verseydin.

1- Bu sorun 1.5 aylık ise, daha önce sorunsuz iken abin laptop kullanıyor muydu?
    2- Sen ethernet ile, abin wireless ile kullanıyorsanız, abinin bilgisayarını ethernet ile bağlayıp deneme yap.
    3- Sen ethernet ile bağlı iken abin bağlanmasın, bir de öyle deneme yapın.
    4- Başka modem ile deneme yapın.
    5- Ethernet kablosunu değiştirin.

Bütün bunları teker teker deneyin. Bir şekilde çözüme ulaşırız.

Evet kullanıyordu zaten 1 gecede ortaya çıktı 1 akşam bende kopmaya başladı başlayış o başlayış...

Başka modem'de denenebilir ama abimde bir problem yokken bende varsa modem'de nasıl bir problem olabilir ki?

Zaten ben okul harici zamanlarda falan bilgisayarı kullanıyorum abim'de araştırma görevlisi o en azından saat 8de geliyor ve sürekli internet ile işi yok, böyle olunca ben bağlı iken onun bağlı olmaması ihtimali denenmiş oluyor.O türlü de sorun var...Hatta şu an da abim evde yok 5dakika içinde 6 kere gitti geldi internet.

Ethernet kablosunu değiştirmeyi denemedim ama ethernet'i zaten sorun başladıktan 2 hafta sonra falan kullanmaya başladım yoksa bende wireless kullanıyordum ama bir faydası olmadı ethernet'in dediğiniz gibi kablosunu değiştirmeyi deneyeceğim.Ethernet kabloları her modeme uyumlumudur değilse modemime uygun kabloyu nerden temin edebilirim?

Son olarak daha detaylı bilgi isterken hangi bilgileri veriyim?

Bir de benim bilgisayarımda hem ethernet takılı hemde modem ile birlikte gelen Adapter takılı ikisi arasında bir uyumsuzluk olabilir mi Adapter'ı çıkarıp denemelimiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan85 -- 15 Eylül 2008; 21:31:35 >

• Yardım edebilecek biri yokmu arkadaşlar...
  • bu sorun genelde ethernet kablosunda oluyor. degiştirmenı tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: McCarty

bu sorun genelde ethernet kablosunda oluyor. degiştirmenı tavsiye ederim.

Alacağım her ethernet kablosu modeme uyarmı?Çünkü şu an modem'in kutusundan çıkan kabloyu kullanıyorum.
  • Güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTERNET SORUNU
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım bendede aynı sorun vardı, internet ile alakası olan herşeyi değiştirdim , modemi , telefonla modemi ayıran kutuyu ,aradaki kabloyu herşeyi!!! ama sorun devam etti, sonra telekomdan amcalar geldi ve bağlantımdaki dalgalanmaları ölçtüler ama hiç bir dalgalanma yoktu.sonra bana elektrikte dalgalanma olabilir, prizleri felan kontrol edin dediler.

sorunum seninkiyle aynı, 30-40 sn kadar kesiliyor, yani anlık int kopması.

cp nin ve modemin bağlı olduğu prizleri değiştirdim, şimdilik bir problemim yok

sanada öneririm
  • Düzeldi
  • Ethernet kablosu her modeme ve her ethernete uyar,modemden modeme ethernetten ethernete farketmez.Elektrikçiden alacağın iki ucu jacklı herhangi bir ethernet kablosu da kutudan çıkanla aynı işlevi görecektir.

Bu arada yaşadığın problemin aynısını bende yaşadım bir ay kadar önce.Benim de bağlantımda hiçbir problem yokken birden kopmalar yaşamaya başladım ama benim modemdeki link ışığım sönüyordu.Telekomu hergün rahatsız ede ede hiç birşey değiştirmeme gerek kalmadan sorunum çözüldü nasıl oluyorsa.(sözde problem benden kaynaklıydı)Senin problemin bence ethernet kablonda.Büyük ihtimalle jackların kabloya tutturulduğu yerde bir temassızlık oluyordur.Kablonu değiştirmen en az maliyetli ve en mantıklı deneme olacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hugareva

arkadaşım bendede aynı sorun vardı, internet ile alakası olan herşeyi değiştirdim , modemi , telefonla modemi ayıran kutuyu ,aradaki kabloyu herşeyi!!! ama sorun devam etti, sonra telekomdan amcalar geldi ve bağlantımdaki dalgalanmaları ölçtüler ama hiç bir dalgalanma yoktu.sonra bana elektrikte dalgalanma olabilir, prizleri felan kontrol edin dediler.

sorunum seninkiyle aynı, 30-40 sn kadar kesiliyor, yani anlık int kopması.

cp nin ve modemin bağlı olduğu prizleri değiştirdim, şimdilik bir problemim yok

sanada öneririm

İyi güzel söylüyorsunuz ama abimin laptop'ta hiçbir problem yokken bende kesiliyor masaüstünde uzaydan ayrı aletlerden bağlanmıyoruz Yani bir problem olsa dediğin gibi onda da sorun olur.Arkadaşların dediği ethernet kablosu'nu değiştirmeyi deneyeceğim.Alacağım her kablo uyar mı acaba modemime?

• quote:

Orjinalden alıntı: azah

Ethernet kablosu her modeme ve her ethernete uyar,modemden modeme ethernetten ethernete farketmez.Elektrikçiden alacağın iki ucu jacklı herhangi bir ethernet kablosu da kutudan çıkanla aynı işlevi görecektir.

Bu arada yaşadığın problemin aynısını bende yaşadım bir ay kadar önce.Benim de bağlantımda hiçbir problem yokken birden kopmalar yaşamaya başladım ama benim modemdeki link ışığım sönüyordu.Telekomu hergün rahatsız ede ede hiç birşey değiştirmeme gerek kalmadan sorunum çözüldü nasıl oluyorsa.(sözde problem benden kaynaklıydı)Senin problemin bence ethernet kablonda.Büyük ihtimalle jackların kabloya tutturulduğu yerde bir temassızlık oluyordur.Kablonu değiştirmen en az maliyetli ve en mantıklı deneme olacaktır.

İlginiz için teşekkürler.Bugün olmasada yarın kesinlikle değiştireceğim umarım olur.Çünkü ne zaman kesilecek diye insan sıkıntı ile dolaşıyor :/

• arkadaşım ilgilenip cevaplandırdığım problemine verdiğin karşılık hiç hoş değil ! 1

2. si dediğin gibi laptop kullanıyormuş! yani arada pil var ! anladın sen onu !
  • quote:

Orjinalden alıntı: hugareva

arkadaşım ilgilenip cevaplandırdığım problemine verdiğin karşılık hiç hoş değil ! 1

2. si dediğin gibi laptop kullanıyormuş! yani arada pil var ! anladın sen onu !

O da güzel Ayrıca saygısızlık yapmak adına söylemedim özellikle belirttim çünkü laptop'ta problem yokken masaüstünde var diye
  • 38dakikadır hiçbir kopma problemi yok umarım böyle devam eder de bilgisayarım download'un ne olduğunu tekrar hatırlar

Edit:Mesajı yazdıktan sonra gitti geldi yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan85 -- 16 Eylül 2008; 20:30:07 >
  • Güncel!!

Soruna çözüm bulabilecek biri yokmu
  • laptopu ethernetden bagla sorun senin ethernetdemi yoksa modemin portundami onu ogrenirsin madem ki kabloyu degistirmissin. yada modemi resetleyip yeniden kur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ccnablade

laptopu ethernetden bagla sorun senin ethernetdemi yoksa modemin portundami onu ogrenirsin madem ki kabloyu degistirmissin. yada modemi resetleyip yeniden kur.

Bilemiyorum ama bir sorun varsa çözümüde olmalı diye düşünüyorum
  • Bu sorun bende de uzun süredir var bazen günlerce hiçbir sorun çıkmıyor bazen de dediğin gibi gün içinde bir veya iki kere 30 saniyelik kopma oluyor sonra tekrar geliyor, hatta 2 saat önce yine oldu, sanırım ağ bağlantısı kopuyor. Bunun kesin nedenini bende bir türlü bulamadım, bulanı da henüz görmedim. Ama elektrikle ilgili olsa modemin tüm ışıkları söner bence, farklı modemler de denedim splitter de değiştirdim ama fayda etmedi, zyxel modemde dsl ışığı sönüp geliyordu, datron modemde modemi kapatıp açınca geliyordu, şimdiki airties modemde hiçbir ışık sönmüyor ama saatin yanında ağ bağlantısı işareti çıkıp kayboluyor. Artık bu işin peşini bıraktım bende
  • quote:

Orjinalden alıntı: cozali

Bu sorun bende de uzun süredir var bazen günlerce hiçbir sorun çıkmıyor bazen de dediğin gibi gün içinde bir veya iki kere 30 saniyelik kopma oluyor sonra tekrar geliyor, hatta 2 saat önce yine oldu, sanırım ağ bağlantısı kopuyor. Bunun kesin nedenini bende bir türlü bulamadım, bulanı da henüz görmedim. Ama elektrikle ilgili olsa modemin tüm ışıkları söner bence, farklı modemler de denedim splitter de değiştirdim ama fayda etmedi, zyxel modemde dsl ışığı sönüp geliyordu, datron modemde modemi kapatıp açınca geliyordu, şimdiki airties modemde hiçbir ışık sönmüyor ama saatin yanında ağ bağlantısı işareti çıkıp kayboluyor. Artık bu işin peşini bıraktım bende

Umarım bir çözümü vardır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.