Şimdi Ara

internet koca bir çöplük oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • özet: internetin çoğunluğu çöp. internet kullanımınızı kısıtlayın.

resmi şirketlerin ve devletlerin web sitelerini gözardı edersek, kocaman bir çöplük ile karşı karşıyayız.

benim bu mesajım dahi bu çöplüğe bir katkı.
    internet dediğin, fakir yani alımgücü düşük insanların kendini oyaladığı bir hipnotize makinesi.gerçek hayatta 10-20dolarlık ücret ödeme karşılığı çok daha yüksek kaliteli olan içeriğe bedava ulaşmak için internet başında yerimizi alıyoruz ama karşılaştığımız şey çöplük. düşük alım gücü senin o bedava ve çöp içeriğe yönelmene sebep oluyor.

neden çöplük örnek vereyim;
    internet üzerinde ne yapıyorsun? film mi izliyorsun. hangi filmi izleyeceksen gidip dvd sini alıp izle top kalite veya sinema salonunda izle. senin ufacık telefon ekranından ufacık hoparlör ile alttan üstten reklam zıplayarak 480p kalitede bedava izlediğin film film değil.çöp sadece.bedava diye çöpe maruz kalıyorsun ve hayattan aldığın zevkleri düşürüyorsun.internette fimleri yüksek görüntü kalitesinde bulanlar yok mu? var ama genelde ulaşım o kadar kolay değil. sen alım gücü yüksek biri olsan hiç uğraşmazdın.

benzer şekilde müzik yada yabancı dil eğitimi belgesel veya herhangi bir konuda deneyim gerektiren bilgiye erişim için resmi olmayan sitelere girdiğinde çöp içerik ile karşılaşıyoruz.

youtube desen tam bir çöplük. bir konuyu merak ediyorsun açıyorsun. adam başlığa yazmış örneğin " miras yolu ile kalan malların aile içinde dağılımı nasıl olur". şu konuyu öğreniyim diye açıyorsun.

adam başlıyo youtube videosunda konuşmaya.. "eeeeğğveeeddd selam arkadaşlar, bugünde sultanahmet parkına geldim.size önemli bir konudan bahsedicem. geçenlerde bir arkadaşımında başına gelmiş aile içi kavgalarında boş olduğu bu dönemde böyle bir konu bence önemli.bende dedim ki geleyim sultan ahmet parkına burda size konudan bahsediyim. bu arada sultanahmet parkı da çok güzel tavsiye ederim yeni güvercinler gelmiş. buraya gelirken metroda da bir olayla karşılaştım. bilet fiyatlarını protesto eden birisi vardı yolda da çok suriyeli....." diye o konuşurken atlıyorsun 5.dakikaya. adam devam ediyor. " arkadaş da demiş niye benim hakkıma o tarla kalıyo. bu tarz konularda tarlalar bölünmeme yasasından dolayı.genelde tarlaların tek parça bir kişiye verilmesine çalışıyor hakim bey. çatalca tarafında da bizim bi arkadaş vardı...." diye anlatır.yani tarlaların bölünmeme yasasını ufaktan öğrendin ama yarım saatlik çöp içeriğe maruz kaldın. halbuki gideceksin bir avukata ücreti neyse vereceksin, sağlam bilgiyi edineceksin. adam sana ilgili yasaları yazıcıdan çıktı alıp da verecek. kaliteli bilgi budur. ama biz fakir ezikler olarak herşeyin çöpüne layığız.

bildiğiniz gibi internette adult sektörde patladı. kız arkadaşa yada gece kulüplerine vakti,nakti olmayan insanlar cinselliğin de sanalını ve kalitesizini internet köşelerinde aramaya çalışıyor.halbuki bebek gibi kızlar gece kulübünde sana kucak dansı yapsa güzel bir anı olabilir yada kız arkadaşınla yediğin naneler...

bunların hepsini topladığında..hayat kalitesi düşmüş, internet başında dünyayı keşfettiğini sanan, hipnotize makinesinin başında panikle bir o linke bir bu linke gözünü kırpmadan saldıran, elindeki telefonun şarjı bittiğinde küçük emraha dönen, bir dakikalık dolmuş sırasındaki boşlukta bile hemen eline telefonu alıp,çöplüğün içinde bilgi bulmaya çalışan alım gücü düşük fakir insanları heryerde görüyoruz ve bizde onlardan biriyiz.internet kullanımımızı biraz daha kontrol altına almalıyız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlis acidan bakiyorsun. Bu insanlarin hayatindan interneti cikartirsan ne yonde etkilenirler onu dusunmen lazim.

İnsanlarin buyuk cogunlugu en azindan haftanin 5 gunu calisiyor maddi durumundan bagimsiz olarak. Ben avrupaya tatile gidiyorsam ve youtubedan merak ettigim icin Japonya gezisini izliyorsam bunun ne zarari olabilir mesela?

İnternet insanoglunun kullanilmasini engelleyen bir seydir, tersi degil. Devamli global yasama acik bir kapi oldugu icin kandirilmayi cok zorlastiriyor. Bir urun mahallende yuksek fiyata mi satiliyor? Aninda internette standardin cok ustunde oldugunu gorup onlem alabiliyorsun. Tvde yalan mi soyluyorlar? İnternetten bunu ogrenebiliyorsun. Yabanci ulkeler su su konularda boyle boyle kotu mu deniyor? Hemen isin gercegini ogrenebiliyorsun saniyeler icinde.

İstedigin urune, bilgiye hizlica erisebiliyor, rezervasyonlar yaptirabiliyor, biletler alabiliyorsun. Akademik dunya bile internet sayesinde ilerliyor, gelip dunyanin oteki ucunda taninmamis bir akademisyenin makalesini okuyabiliyorum saniyeler icinde.

İnternet insanoglunun gelismesinde rol alan en buyuk icatlardan biridir, yazinin bulunmasi, baskinin bulunmasi vs. gibi milestone sayilabilecek bir olaydir, yuzeysel orneklerle kotulemenin anlami yok. İnternet olmasa senin bu gorusunu bile cevrendeki birkac insan disinda kimse duymayacakti, internet sayesinse bir sesin var, iletisim kurabiliyorsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    yanlış anladın. ben internet gereksiz demiyorum. tabiki gerekli ama kaliteli bilginin yanı sıra çöplük de çok. resmi sitelerin hepsi gerekli ve can kurtarıcı. şöyle düşün Play Store'da çok gerekli uygulamalar da var, bireysel kullanıcıların kendi çapında geliştirdiği reklam içeren çöp uygulamalarda. internet de bu halde ama git gide çöp kısmı daha fazla artıyor.

youtube'dan japonyayı izle sorun yok ama japonyaya gidip gezip alacağın zevkin yarısını alamazsın.maddi durumu düşük fakir bir ezik olduğun için izliyorsun. yanlış anlama ben de aynıyım çok farklı değiliz. eğer maddi durumun iyi olsa ufak bir tatilde gidebilirdin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.