Arkadaslar is yerinden bir Abimiz yazlık yerde bir net kafe acmaya heves etmis. Bu islerden anlayan biri olarak beni gordugu için de fikir danısmak için bana sordu. ben o işlerin modasının gectiğini anlatamaya calıssam da soyledigi yerde ciddi bi potansiyel warmıs :) Girisimci adam, engel olmamak lazım :D
Ruhsatıdır dukkanıdır aksesuar network programdır filan kaca mal olur? Aslında teknik ve donanım sorunlardan ziyade YASAL YÜKÜMLÜLÜKLER neler? Teknik kısmıyla ilgili yardımcı olabilirim de yasal gereklerden pek anlamam. İnternet kafeci arkadasalar tecrubelerini paylasırlarsa memnun oluruz. Saygılar...
Valla bir çok internetcafe kurdum ve sahipleri ole extradan birşeyler yapmadılar. Vergi levhası dükkanın has köşesinde asılı dursun tamam.(bildiğim kadarıyla) Bir de yanlış hatırlamıyorsam esnaf odalarına kayıt olmak gerekiyor. Gerisi kafeyi kuracak teknikere kalmış. Maliyet olarak 20 PC li bir cafe normal standart özellikler ile 24.000 ytl oluyor(son kurduğum o şekildi). Yalnız bir konuda dikkatli olmak lazım, büyük yerlerde işletim sisteminin orginal olmasına çok dikkat ediyorlar. Bu da tabiki extradan masraf. Ama bir bilgisayara lisans alındığında ghost ile disk to disk yüklemesi ile diğer pclerde de çalışıyor. Birde deepfreeze ile netcafe programı kuruldumu hiçbir şey istemiyor.