Şimdi Ara

İnternet Kafe Ağ Kurulumu için yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 haftaya kadar herşeyi kurulmuş i net kafe açmam gerekiyor. Yalnız ağ sistemini nmasıl kurucam bilmiyorum. İlla 1 server şeklindemi kurmam gerekiyor. Cevap evetse bunun ne faydası var.

Birde server olarak win 2000 kursam bi avantajı olurmu? yoksa Xp de aynı işi halledermi?

TAbii bide bu lisans olayı var. Bu adamlar tek tek her PC yi kontrol ediyormu arkadaşlar? Çünkü Server'a win2000 kurarsam lisanssız olucak.

Birde bu server kurulumu Active directory olayları ile ilgili bilgi arkadaşlar kurulum hakkında detaylı bilgi verebilirmi acaba?

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Em_tech -- 13 Aralık 2005, 22:23:50 >

• Arkadaşlar yokmu bi bilgisi yada fikri olan kimse?
  • server olması senin için avantaj olacaktır. zaten kafe için yardımcı bazı programlar server olmadan çaılışmıyor. bence server kur. diğer sorularına cevap veremicem
  • kurmasini ve yonetmesini bilmiyorsan server kurman mantikli degil
    seni denetlemeye gelirlerse eger (BSA firmasindan) her bilgisayara tek tek bakiyorlar arkadasim ayrıca yukledıgın her programa yazılıma bakarlar

Internet cafe de Actıve dırectory ile en ufak bir alakan olmaz onun icinde ogrenmen gerekmez

sen alicaksin adsl modemini kac bilgisayarin varsa ona yetecek kadar portu olan switch ını adsl den switch a switch den da bilgisayarlara birer baglanti yapacaksin,netwrok un hallolmus demektir

simdilik bu kadar
  • network te domain e gerek olmayabilir, bu sistem yöneticisinin tercihi
    ancak firewall yoksa ; internet cafeler deki en büyük sorun bant genişliğinin boşa harcanması
    2048 K internet bağlantısının 10 bilgisayar a yetmediğini gördüm.
    512 K internet bağlantısının firewall ile iyi bir yönetimle 20 makinaya yettiğini söyleyebilirim
    müşteri 10 dk bir siteye girmezse kalkıp gider
    yada gereksiz yere canını sıkar
    genelde yapılan;
    --domain kurmadan, sadece server a iyi bir firewall kurup, Adult,hack,warez leri engellemek (Kontroller de bu konuda çok ceza yiyebilirsin)
    -- Pc ler e deepfreze tarzı 3. parti yazılımlar kurup her restart işleminde sistemin ilk kurulduğu ayarlar a geri getirilmesi.
  • Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim, yalnız kafam karıştı. ozbayram nickli arkadaş, server olmadan bazı programların çalışmıyacağını söylemiş, bu programlar hangileri bilen varmı? Çünkü ihtiyacım olan programlar çalışmazsa kötü olur benim için.

BSA firmasından denetlemeye çokmu sık geliyor arkadaşlar. Çünkü 6 ay kadar lisanssız winXP kullanıym diyorum. Sistemler 64 bit olduğu için vistanın çıkmasını bekliycem. Sorun olurmu dersiniz?

Birde 10 makinalı bir net kafenin ağ kurulumu nasıl olmalı. Her makinaya XP kurup elle IP versem yetermi? Wİn2000 yönetmeyi az da olsa biliyorum, ama gerek olmadığını soyleyenler var.

Cevaplarınız bekliyorum, kolay gelsin.
  • help me Yaw
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önce soru sormasını bilmen gerektiğini düşünüyorum.her cümlen bir kaç sorudan oluşuyor.tek sorun ne istediğini bilmemen.Çözüm üretebilmek için önce ortada mevcut bir sorun olması gerekir.Sen ihtimaller üzerine konuşuyosun.kimsenin net cevap vermemsi normal
  • selam arkadaşlar
    umarım burası hala aktiftir

Em-tech nickli arkadaşım
    aynı sorunlar bendede var
    yanlız forumda bahsedildiği gibi senin yapman gereken bar ADSL modem ve tüm PClere yetecek kadar çıkışa sahip Bir SWICH almam ve bunla bağlantıyı kurman yeterli olucaktır.
    Server olayına gelince;
    Bir internet cafe yönetim programı kullanıcaksın zaten, bundan dolayı bu tür programlar kurulurken Serve-Client otomatik olarak birbirinden ayrılmış olucak.
    Senin Ana PC Server - Diğer PC lerde Client olucak.
    Buda ağı yönetmene yeterli olucaktır.
  • SA Arkadaşlar benim 80 tane bilgisayar olan bir internet cafe'm var lakin hepsini birbirine bağlayıp tek ana makine den her şey'i kontrol etmek istiyorum. Server'a kadar bu konu ile acilen yardımcı olur musunuz hiç kasma olmasın oyun dan atmasın bana bu konu ile ALLAH için acilen yardım eder misiniz ???

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.