Şimdi Ara

internet hızını ölçme'dalga geçmeyin'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı arkadaşlarım bana mağaradan mı çıktın diyebilir ama bilmiyorum bilen varsa söylesin lütfen.

Yanlışım varsa düzeltin.

Örneğin İnternet Hızları 512 kilobit, 1 Gigabit, 10 gigabit diye söylenir. yazılışını bilmiyorum.

İnternetimin hızı 512 kilobit ama bişey indirken daha hiç 100 ü bile gördüğünü görmedim. bu nasıl oluyor.

Hız testi yapam bir sitede ise indirme hızı 19.75 Mbps, upload hızı 6.53 mbps olarak gösteriyor.

benim bildiğim internet hızı kilobit,gigabit bu niye mpbs diyor anlamadım.

• Mbps(Mega Bit Per Second). şimdi senin hızın 512 kilobitmiş fakat indirirken 100 ü bile görmedim diyorsun. orda bi convert işlemi var :)

8 bit = 1 byte eder. senin indirirkenki gördüğün hız -> byte.

eğer senin hızın 512 kilobit ise sen maximum 60 kilobyte civarı ile download yapabilirsin.

hız testi yaptırdıgın sitelerde sana gösterdiği bit türünden hızdır. mesela 2 mbps yazar.
  • 512kbps internet mi kaldı ya?

indirebileceğiniz maksimum 51,2-49 kb kilobyte/saniye

1mbps ise bunun 2 katıdır yani maksimum 124-122 kilobyte/saniye

bu hızlarda ADSL

TTNET altyapısı ve uyuyan ,sesini çıkaramayan tepkisini koyamayan halkımız sayesindede bu hızları bile görmek

çoğu zaman hayalden öteye geçemediği kazık ttnet tarifesidir.
  • şu anda iş yerinden giriyorum indirme hızı 19.75 mbps diyor. bayağı hızlı sanırım.
  • ama sanırım her zaman önemli olan benim indirme hızım değil, sunucunun hangi hızla indirmeme izin verdiğide önemli değil mi? yani sunucuda yoğunluk varsa dosyayı çok hızlı indiremiyoruz doğru mu?
  • 8 mbps var torrentte 970kb/s gormuslugum var. ama gel gelelım oyunlarda lag
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tangmuch

ama sanırım her zaman önemli olan benim indirme hızım değil, sunucunun hangi hızla indirmeme izin verdiğide önemli değil mi? yani sunucuda yoğunluk varsa dosyayı çok hızlı indiremiyoruz doğru mu?

Dogru
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tangmuch

şu anda iş yerinden giriyorum indirme hızı 19.75 mbps diyor. bayağı hızlı sanırım.

Selam
    Sanırım bu işyerindeki bağlantı Fiberoptik olacak ki, 19.75 Mbps'ye ulaşıyor. Yada TTNetin 32 Mbps üzerinden erişim alınıyor.
    Ben 16 Mbps kullanıyorum ve daha 13 Mbps'yi hiç görmedim.

Sağolsun bir tanıdık vasıtasi ile ancak aşağıdaki resimde olduğu hıza ulaşabiliyorum.
    16 Mbps hız testidir.

Sizde testlerinizi bu adresten http://www.speedtest.net yaparak buraya yukarıdaki resim gibi ekleyerek durumunuzu görmemizi ve yorumlamamızı kolaylaştırabilirsiniz.

Bildiğim kadarı ile 512 Kbps hız kalmadı diye hatırlıyorum. Sizde bu hızın kalması inanılır gibi değil kardeş.
    Ayrıca; Bağlantı Hızlarınızın santrale uzaklığı gözönünde bulundurulmalıdır.

quote:

ama sanırım her zaman önemli olan benim indirme hızım değil, sunucunun hangi hızla indirmeme izin verdiğide önemli değil mi? yani sunucuda yoğunluk varsa dosyayı çok hızlı indiremiyoruz doğru mu?
    Bu doğrudur. Sizin isterseniz 1000 Mbps hızınız olsun, indireceğiniz server dosya indirmeye ne kadar musaade ediyorsa, o hızla indirebilirsiniz!
    Kolay gelsin.

• şu anda iş yerinden giriyorum. iş yerindeki speed testi yükleyecem şimdi. kendi evimdeki speed testide yarın akşam yükleyebilirim eve yarın akşam gideceğim. daha önce evde speet test yapmıştım 0.5 mbs gibi bir şey vermişti.
  • peki şu duruma ne diyeceksiniz 3 defa 5-10 dakika aralıklarla speet test yaptım birinde 1.75 mbps, birinde 7.08 mbps, birinde ise 19.75 mbps gördü. hiç tutarlı değil. bişey anlamadım.
  • Kardeş siz resim ekleyin öyle yorum yazalım.
    Hız testine başlamadan önce Virüs veya Firewall yazılımlarınızı kapatmanızı tavsiye ederim(devre dışı). Bu durumda kararlı bir hız testi olacaktır.

İşyerinden yaptığınız testler ise şöyle olabilir. Başka bir bilgisayar internet kullanıyor veya dosya indiriyordur. Bu nedenle yaptığınız testler kararsız olacağından buradan yorum yapmamız yanlış olur.
    Kolay gelsin.
  • bu abimin evindeki internetin testi oda 512 kbit

• Selam
    Hızınız 512 Kbps'ye göre gayet normal sayılır. Eklediğiniz resme göre 420 Kbps download ve 110 Kbps hızlarında Upload yapıyorsunuz.

512 Kbps
    hızdan çok fazla bir şey bekleyemezsiniz kardeş.

Eklediğiniz resmi kırpmasadınız da nereye ping attığınızı görseydik keşke! Korkmayın kimse bir şey yapmaz ve resim de işine yaramaz zaten. Korkmak her zaman başarısızlık demektir!
    Yapacak ve anlatacak fazla bir şey olmadığını söylemek durumundayım. Benim için bu başlık kapanmıştır.
    İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.