Şimdi Ara

Internet Explorer 8.0 Beta1 Download :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft Internet Explorer 8.0 Beta1 sürümünü kullanıma sundu. İndirmek denemek tecrübe etmek isteyenler için ...

Internet Explorer 8.0 Beta1  Download :)

http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/ie/ie8/readiness/Install.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 6 Mart 2008; 4:33:42 >

• sadece ingilizcemi var?
  • yok ben almimm
  • Ara yüz ve IE7 emulatörü çok iyi düşünülmüş ama BETA olmasının negatif yönleri kendini hemen belli ediyor. Örnek vermek gerekirse Windows Live Mail de gelen kutusunu tam olarak görüntüleyemiyor. MSN tr adresinde bazı noktaları gösteremiyor. Demelerim devam ettikçe sizler ile paylaşmaya devam edeceğim. en kısa sürede ss te eklicem.
  • Yazılım Genel bölümünde açılmış olan aynı konudaki iletimi buraya da kopyalıyorum.

Ben de indirip kurdum.

Gördüğüm kadarıyla şimdilik Internet Explorer 7'den farkı yok. Birkaç sorunu var, ama büyük sorunlar değil pek. Windows Live'da Hotmail'e gelen iletileri okumak için Gelen Kutusu sayfası biraz geç açılıyor. Bazı sitelerde takılmalar oluyor. Adres çubuğunda sitelerin logoları görünmüyor. Giriş sayfası tuşuna tıkladığımda bana bazen boş bir sekme veriyor, bazen 2. bir sekmede giriş sayfasını açıyor, bazense bu iletimin en altında vereceğim adresi açıyor. Arada bir kendi kendine kapanabiliyor. Internet Explorer 7'de yaşadığımız forum iletisine ifade ekleme sorunu hâlâ devam ediyor, ifadeyi en sona atıyor. Her Microsoft ürününde olduğu gibi, bu üründe de henüz Beta sürüm olduğunu söyleyip hoş görüyoruz.

Internet Explorer 7'den farklı birkaç işleve sahip. Firefox ve Opera'daki hafızada tutulan yazıyı (Örneğin forum iletisi yazma alanı) tekrar görebilme olayı var. Şimdilik Beta sürümü olduğu için Developer Tool (Geliştirici Aracı) kısmı var, kodlarla geliştirebiliyorsunuz.
    Search Provider (Arama Sağlayıcısı) yanında bir Provider çeşidi daha var, Activities. FaceBook, eBay, Yahoo!, MSN, Windows Live, Netlog, Encarte gibi siteler var. Örneğin siz bir yazı seçiyorsunuz. Seçtiğiniz bu yazının hemen üstünde, yeşil bir ok çıkıyor. Bu okun yanındaki menüye tıkladığınızda size çeşitli etkinlikler sunacak. Bu etkinlikler, bu sitelerle ilgili. Seçtiğiniz yazıyı arama motorunda (Google, Windows Live Search, Yahoo! gibi) aratabiliyorsunuz, FaceBook'a gönderebiliyorsunuz, Encarta'da araştırabiliyorsunuz, Windows Live ile sözlükler arasında çeviri yaptırabiliyorsunuz, daha çok etkinlik ekleyebiliyorsunuz.
    Sağ üstteki araç çubuğunda e-posta yazma aracı eklenmiş (Varsayılan e-posta programınızı kullanıyorsunuz.).

Ayrıca uyumluluk gibi sorunlardan dolayı Internet Explorer 7 gibi kullanmak için "Emulate IE7" işlevi var. Adobe Flash Player ve Shockwave Player gibi önemli ActiveX eklentileri ile uyumlu. Microsoft Office 2007 ile uyumlu. Internet Explorer 7'de kurup, Flash reklam engellemesi dâhil birçok şeyi sağlayabildiğimiz "IE7Pro" eklenti programı, bu sürüm ile (IE8) uyumsuz.

Kısacası, henüz denenecek bir tarayıcı değil. Ne büyük sorunları var, ne de çok değişik bir yanı. Internet Explorer 7'den çok değişik özellikler bu Beta sürümde yok. Buna bağlı olarak, yine Opera ve Firefox'u geçemeyecek kapasitede olduğu (ama bu Beta 1 hâliyle gördüğümüz kadar) görünüyor. Tam sürümde neler olur, bilemeyeceğim.

Ama ben Microsoft'un tam sürüme kadar çok büyük değişiklikler yapacağını sanmıyorum. Internet Explorer 7'nin Beta ve RC sürümlerini hatırlayın. Bence bu Internet Explorer 8, bir nevi Internet Explorer 7'nin 7.5 gibi bir 7.x sürümüne benzer bir şey olduğunu düşünüyorum. Microsoft, sürüm numarası bir basamak atlayınca büyük değişiklikler olacağını düşünen kullanıcıları hesaba katıp, yeni ürününe rabet göstertmek için (DirectX 10 - Vista olayı gibi) bu yolu denemiş olabilir. Olasılık tabii bu.

--------------------------------------------------------------------------------

Tarayıcı için bir de Microsoft'un şöyle bir sayfası mevcut:

http://www.microsoft.com/windows/ie/ie8/welcome/en/default.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.