Şimdi Ara

İNTERNET DÜNYASINDA DÖNEN SAHTEKARLIKLAR VE UYANIK OLMANIN YOLLARI..AŞIRI ÖNEMLİ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar size dil öğrenimi dünyasında dönen bazı utanmazca dolaplardan söz etmek istiyorum.
    Bütün insanlıkta meydana gelen yozlaşma haliyle dil dünyasında da kendini gösteriyor. sahte psikolog, şunalog bunalog vs vs tonla var. Bir de o kadar arsız ve utanmaz kişiler var ki aralarında sanki çok dürüst ve namuslu gibi sizi tehdit ediyorlar ve hatta kendinizden şüpheye düşer hale geliyorsunuz acaba bu normal bir düzen mi, aptal olan biz miyiz, hangi biriyle uğraşalım ?


    Bazı gördüğüm yaygın sayılabilecek durumlar ;

    1-Yabancı bir İngilizce setini alıp hemde olduğu gibi alıp Türkçeye çevirip kendi müthiş devrim yaratan icadı gibi satmak ve uyaranlara da tehditler savurup bir şeyler üretemeyen kişiler olarak yaftalamak. bu arsız kişilikler ayrıca inanması güç ancak sanki alın teri dökmüş gibi bu ürünlerini orjinal olan üründen 2-3 misli pahalıya satmaktadırlar. Türkçe anlatım yoksa özellikle bunu değerlendiriyorlar, firmaya soruyorsunuz biz Türkçe çıkarmayı düşünmüyoruz diyorlar ama bizimkiler çoktan çıkartıyor, bir de method ismi koy yapıştır..


    2-Yabancı dil öğrenimi sitelerinde ücretsiz olarak halkın kullanımına açılmış yani kamuya açık ve tamamen ücretsiz olan dökümanları alıp hiç değiştirmeden evet yanlış duymadınız hiç değiştirmeden mucize set gibi satmak. ve gerçekten de çok satmak.
    (Bunu şöyşe tespit edebilirsiniz, bu kişilerden bazıları demo koymuş bazıları ise işin farkında demo koymamış mutlaka isteyiniz, sonra onu dialogmudur nedir google yapıştırın bingo karşınıza çıkıyor adam olduğu gibi siteyi kopyalamış sonra uyu öğren o ne ala...) Malum insanların ücretsiz kaynağa karşı alerjisi var ücretli ise iyidir alan da ben memnunum demez mi ? :) trajikomik..


    3-SIKI DURUN ŞOKKK; bunu da yeni gördüm hemde bizzat ingilizce öğretmeni olan ya da olduğu imajı yaratan biri tarafından bir TÜRK gramer kitabını alıp yazar kısmına etiket yapıştırıp Gramer kitabımız çıktı diye youtube de tanıtım yapmak. EVET inanılmaz ama gerçek, kitapta çok satan bir kitap hani :) yani utanmazlıkta son nokta kıyıda köşede kalan bir kitapta değil yani, bu ne cesaret. Önce dedim ki Allah Allah kitap biçimi şekli benziyor olmasın ama yok iyi bildiğimiz bir kitap.. yazık..


    4-Türkiye'de ünlü sayılabilecek bir firma'nın gramersiz ingilizce adı altında, aşina olanların bileceği EFFORTLESS ENGLISH setini sattığını demoyu indirdiğimde gördüm, hemde birebir AJ hoca ayy ben şok :) yani o kadar rahatlar ki halkı öyle aptal bellemişler ki, halkın cahilliğine öyle güveniyorlar ve bundan eminler ki, 3-5 cümle falan değiştireyim bari göze batmasın bile demeye tenezzül etmiyor.

    Buraya kadar anlattıklarım direk sahtekarlık yöntemleri olarak incelenebilir.


    2.BÖLÜM

    BU KISIMDA İSE DİL öğreniminde psikolojisi bozuk olan ve psikoloğa pardon dil konusunda dil psikoloğuna ihtiyaç duyan aslında umut arayan kişilerin düştüğü yanlışlardan bahsedelim.


    Dil psikologları ve pazarlamacıları uzman öğretmen değildir.
    Bu kişilere sahtekar diyemeyiz elbette ki iddialı olmaları mümkün burada uyarım müşteri olmak isteyen kişilere.

    BU Tarz dünyanın en iyi yöntemi kitabı, emeksiz dil, en iyi hoca, al sana ücretsiz demo bak nasıl hemen aklına girdi en kolay yeriydi puhaa maşallah vs diye kişinin ağzına bir parmak bal çalıp ürün satanların yöntemlerinden bazılarına değinelim..


    Nasıl dil bakiri insanlarımızı etkiliyorlar..

    1-İngilizcenin en basit olan başlangıç konularını örnek olarak sunarak zaten herkesin babannemin bile aşina olduğu konularda izleyen kişinin konuyu çok çabuk kavrayabildiğini hissetmesini sağlamak. Yani I love you, you love me.. aaa inanmıyorum anladım, hocam büyüksün hocam Allahına kurban hocam, Hoca'da tabi ki boş durmaz, coştukça coşar verir gazı, ürün, özel ders vs, hatta ürününe %200 zam yapar (gerçekten)

    Bakın arkadaşlar bir hoca emek verir yılların ürünün ortaya koyar ağır bir kitaptır size zaten hitap etmez sizinle bir ilgisi yok o ileri düzey bir kitaptır ama sanki o kitabın amacı da yeni başlayanlar içinmiş gibi, bu I would like to, cu 500 kelimeyle en basit gramerler dil öğretmeye ve fahiş fiyatlarla satmaya çalışanlar mucize umut tacirleri bu usta deneyimli hocalarımızı resmen kötülüyor, gördünüz mü bakın kitabı 100 sayfa ama başarısız. bu adiliktir çünkü o kitabın amacı yds'dir, veya ADvanced'dir, akademiktir, işte böyle arkadaşlar, bir de bu şahıslar üşenmiş bol kelime eklememiş kitabına 500 kelime yeter bak bu kitapta 3000 kelime vardı ama boş 500 kelime iyidir iyi demezler mi ? kürek surat ilişkisi sanırım uygun bu kişilere. :)

    Yani size zor kitabı gösterip kendi ilkokul seviyesi kitabını çok kolay anlaşılan bir kitap, çok usta bir zeka gibi gösteren kişilere dikkat edin.

    I love you, I want, You can... diye anlayınca öğrenci coşuyor sistem süper sonuna kadar bu basitlikte bu dili hallesederim diyor. BUNA DİKKAT EDİN BUNLAR PAZARLAMA HİLESİNDEN İBARETTİR. Dedeme göstersem o da anlar ve der ki aa anlıyoruuuum bu hocada özel bir şeyler var, ahh dedecim ya.. Dedem harikalar diyarında.. (seni seviyorum dede, sen bu kirli dünyada saf kaldın)

    2-Başkalarını kötülemek, kendisinden başka her öğretmen bilgisiz, her kurs ticari sömürü amaçlı, her kitap gereksiz, AMA kendisi çığır açmış.. fahiş fiyata emeksiz yazdığı çocuk kitabı ne hikmetse insanlığa fayda sağlaması için yazılmış, tek iyi kendisi nobeli hakettin bro..
    ----------------------------------------------------------------------------------------

    Bazı Hocalarımızı görüyoruz ücretsiz dökümanlar sunuyorlar ve bu ücretsiz dökümanlar o mucize satanların 1 günde ürettiği kitaplardan 10 kat daha işlevsel bunu unutmayın. Hatta çok iyi bir hocamız neden kitap çıkartmıyorsunuz dediğimizde zaten bir sürü kaynak var neden çıkartayım ki diyor ki asıl çıkarması gereken hocadır kendileri. ama diğer arsızlar her gün mucize.



    Yine konuya bir şeyler eklerim arkadaşlar. Daha önce konuyu kanıtlarıyla yazmıştım ancak vazgeçtim çünkü korkmaları utanmaları gerekirken inanılmaz bir şekilde neye güveniyorlarsa tehdit ediyorlar, biliyorum ki bu kişilere mahkemede haddini bildirmek son derece kolay ancak 1 değil 10 değil, ömrümüz bunlamı geçecek, Tv'lerde bile görüyorsunuz ne ürünler satılıyor, sahtekarlık ortaya çıkıyor 2 hafta sonra değişik isimle yine geliyor maalesef düzen bu, bizden uyarması dikkat edin, çevrenizi uyarın.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------



    BU işin kolay yolu yok, bu işin sadece kendinizce eğlenceli ve amacınıza uygun olarak herkesin bilebileceği yöntemleri var zaten tavsiye olarak birbirimize veriyoruz bu tarz tüyoları ama hepsi bu arkadaşlar, en basit cümleyi koyup zaten muhtemel bildiğiniz cümle sizi coşturmasın, 3 hafta sonra hayal kırıklığı yaşamayın, keyif alın, eğer sınavınız varsa sıkı çalışın hobi ise keyif alın, dil bilenlere sorun çoğunun yöntemi zaten benzer oluyor benzer yollardan geçiyorlar bunu bilin.


    bunlara dikkat arkadaşlar, lütfen dikkat, çoğumuzun gelir durumu belli anne babanızın veya kendi emeğinizle kazandığınız zor kazandığınız paraları bir anlık umut uğruna heba etmeyin, çalışmak, çalışmak, çalışmak başka da yol yok, çalışmayı eğlenceli ve biraz daha etkili hale getirmek var hepsi bu, genel süreç aynı, binlerce saat dinleme, konuşma, okuma, vs.

    Spor yaparken, psikoloji konusunda kişisel gelişim kitapları yaşam koçu furyası, balcılar, telefon vs vs vs uyanık olun..


    sağlıcakla kardeşlerim.







  • Bilgilendirme için sağol hocam. Sizin de diliniz yanmış gibi bunlardan.
  • hayalperest kardeş rica ederim, aslında toplum olarak hepimizin dilinin yanması gerekiyor, adam 2 kuruşluk bitkiyi alıp kansere tedavi, prostata tedavi hemde kesin tedavi adı altında pazarlama yapıyorlar, devlet kontrol etmeli, sonra gelip eee siz uyanık olun dolandırılmayın demek vatandaşa da yapılan ayıp dolandırıcılara da verilen ödüldür. bir de pazarlamaya din, iman alet etmezler mi ?

    Çukura düşersin önüne bak salak mısın derler, yahu önümüze bakacak hal mi kalmış, zor şartlarda yaşıyoruz kafa beyin mi kalmış insanımızda yazık koruyalım demezler ama modern dünyada olması gereken şu ; çukurun sorumlusu kim ? vatandaşın güvenliğini tehlikeye atan kim, vatandaş dertli bir de onunla mı uğraşacak ? cevap yok suçlu tuzağa düşen saf vatandaş, diğer dolandırıcı ise zeki bir insan kurnaz vs imajı yerleşiyor.

    Bunun çözümü kesinlikle yok onun da bilincindeyim ama yazmadan edemiyoruz işte :)




  • Güzel bir konu olmuş.
    Özellikle balcılar ve effortless english konusuna çok güldüm.
    Hocam insanlar çok kısa,pratik,hemen zihne girecek bir yöntem arıyor.
    Dediğiniz gibi bu işin kısa yolu yok.Olanlar da zaten 4 beceriye yönelik değil.Bazı becerileri es geçiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.