Şimdi Ara

internet download ettiğim için ihtarname geldi (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.032
Cevap
20
Favori
130.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mahkemeye dava açtık diyorlar da takip işini kendileri yapmışsa halt etmişler. Herr önüne gelen her önüne geleni takip edebilir mi? Telefon takip ve kayıtlarını kim yapıyor? BTK yani resmi kurum. Özel bir şirket "Ben kendim takip ettim, bunlar kim?" diyip TT den aldığı IP listesindeki herkese ihbarname gönderebilir mi? Gitsin madem böyle bir suç varsa savcılığa başvursun, resmi kurumlardan takip kararı aldırsın, sonra buyursun dava açsın...

Bu yüzden dava dosyasını görmek lazım diyorum. Ben İstanbu'da değilim. Avukatım cuma günü gidip dosyaya bakacak. daha önce bakabilecek birisi varsa çok iyi olur ... Bu arada şimdilik bir ödeme de yapmadım.

Bunun sonu kötü. Daha önce de yazdığım gibi yarın öbür gün dava açılır da şu anda suçlananlar kaybederse o kararı verecek hakimin kapısına da yaslanabilirler.

"... diyelim ki şirket bu işten yeterince para kazanamaz oldu, torrente ya da intenette bir sayfaya kendi dosyasını aaa.bbb diye çekici/havalı bir isimle isimlendirip koydu, siz de bu dosyayının ne olduğunu bilmeden indirdiniz. İçinden bu şirketin koyduğu sürpriz yumurta (dosya) çıkar, şirket te bu dosyayı takip eder yakalanırsınız."
  • benim asıl korkum o tarihten sonra ki downloadlar içinde yaparlarsa bunu kötü olur :D .. ama pekte sanmıyorum çünkü bu durumda kafayı sadece bana takmış olurlar ki TR de korsan ve torrent kullan bi ben değilimdir yada bu forumdakiler kadar değildir dimi? TR deki internet kullanıcılarının yarısından fazlası korsan içerik indiriyo sonuçta ... bide bu cezayı ödedikten sonra tekrar ceza geldiğini söyleyen de yok galiba?!
  • Geçmiş olsun arkadaşlar, konu ilginç geldi. Görebildiğim kadarıyla geneliniz dosyaları indirdiğinizi ya da indirmiş olabileceğinizi düşünüyorsunuz, onun için de parayı ödeyelim kurtulalım diye düşünüyorsunuz. Benim merak ettiğim dosyayı siz indirmiş olduğunuzu düşünüyor olsanız bile bunu adamlar nasıl ıspat edebilir ki?

Yanlış anlamadıysam şu şekilde çalışıyorlar:

Şimdi ellerinde bir dosya var ve bir de p2p izleme için kullanılan program var.

1) Dosyayı yayıp bu programa bağlanan kişilerin IP'lerini listeliyorlar.
    2) Bilirkişi bu IP'leri teyit ediyor.
    3) Bu IP'leri TT'ye gönderiyorlar, oradan bu IP'nin o saatteki sahibine ulaşıyorlar.
    4) İlgiliye ihbarname gönderiyorlar.

Benim anlamadığım, programın bağlandığı IP'lerin manipüle edilemeyeceği nereden belli? 2. aşamada adam bilirkişiye gitmeden oraya herhangi bir IP yazamaz mı? Bu izlemenin ve teyidin anlık olması gerekir ki bir şey ifade etsin. Yine hukukçu olmayan birisi olarak yanlış düşünüyor olabilirim ama ben açıkçası mahkemeye, indirip indirmediğim belli olmayan ve belki de hatırlayamayacağım bir dosyanın bende olduğunu ve bunu paylaşıma açtığımı gösteren daha sağlam bir delil sunulması gerektiğini düşünüyorum.

Tamamen masum birine bunun gönderildiğini düşünün. Ama ellerinde kendi kafadan salladıkları bir IP olsun, diyelim ki programın çıktısı her ne ise onu manipüle ettiler ve oraya istedikleri IP'yi yazdılar. Adam da kesinlikle dosyayı indirmemiş. Ne diyeceğiz şimdi, hayır program bu, şaşmaz kesin öyledir mi diyeceğiz?

Aklıma bu noktada doğrulamayı nasıl yapabilmiş olduklarına dair bir ihtimal geldi aslında ama önce sizlerin ve özellikle takip sisteminin nasıl çalıştığını daha iyi bilen birilerinin görüşlerini duymak isterim.
  • hatırlama konusunda bilemiycem bana gelen zarftaki dosya indirme tarihi tam 1 yıl öncesine ait (2010 eylül 29) nerden biliyim o zaman ne indirdiğimi yadaa indirmiş olsam bile bende o dosya ile ilgili bi kanıt kalmış olma imkanı çok düşük ... onlar kendileri bu dosyayı paylaştıkları için bu dosyayı indirenlerin IP lerin onların elinde vardır diye düşünüyorum (programın ayarlarıyna oynanıp benim IP mi oraya yazabilirlemi bilmiyorum) bu bi tuzaksa tabi ... onlarda da böyle bi kanıt yoksa(tuzak değilse yoktur) tek bi ihtimal kalıyo torrent siteleri hangi torrenti hangi IP lerin indirdiğini/paylaşttğını kaydını tutup onlara gönderiyo olabilir ,, ki bu durumda torrent sitesine kimse bi daha girmez herhalde
  • @Kılıç Üstadı ve diğer arkadaşlar:

bu hukuk bürosunun sitesindeki yazıları detaylıca inceledim ve olayın teknik kısmını şöyle özetleyebilirim.
    özellikle torrent ağında bir dosyayı indirirken bağlandığınız diğer kullanıcıların ip adreslerini görmek çok basit bir şeydir. bu adamlar da sitelerinde açıkladıkları program ile torrent (ya da diğer p2pler) ağına girerek diledikleri bir dosyayı aratıyor ve dosyanın bulunduğu kullanıcılara istek göndererek ip/dosyanın hash kodu vs. gibi bilgileri bir txt dosyasına çıktı olarak alıyorlar. bunu resmi bir kanaldan değil kafalarına göre oturdukları yerden yaptıklarını düşünüyorum (bu konu belirtilmemiş).

bu adamların izlemesi sırasında ip adresinin tahrip edilmesi konusuna gelirsek benim bildiğim yöntemler dahilinde (atladığım nokta olma imkanı pek yok) p2p ağlarında ip adresinizi karşı taraftan gizleme şansınız yok. yani dosyayı indirenin sizmiş gibi gözükme şansı yok fakat bu izlemeyi yaptıklarını iddia eden kişiler programdan aldıklarını iddia ettikleri txt dosyasına kafalarına göre bir ip ekleyerek hiç haberi bile olmayan birine şu dosyayı indirdin diye suçlama yapabilirler.

izleme işi bu şekilde gayriciddi bir şekilde yapıldığına göre (bilinmeyen bir detay yoksa) mahkemenin bunu delil kabul edeceğini sanmıyorum. yukarıda da belirttiğim gibi izlemeyi yapan sonuç dosyasına kafasına göre bir ip ekleyebilir. aklıma gelen bir başka suistimal yolu ise izlemeyi yapan bilgisayarın sistem saati örneğin, ip - kimlik eşleştirmesi tarih ve saate göre yapılıyor peki bu izleme yapan bilgisayarın verdiği çıktıdaki tarih ve saatin doğru olduğu ne malum?

izleme sırasında teknik olarak çevirilebilecek binlerce dalavere varken ve bu işi tarafsız, resmi bir kurum yapmamış iken bu davalardan bir şey çıkmamalıdır. hukuk bilgim yok ama işin teknik boyutu kabaca bu şekilde. başıma gelse mahkemede savunmamı bu temeller üzerine kurardım.
  • yalnız hem parayı ödeyin diyor, hem de her türlü alacaklarımız sakli kalmak koşulu ile diyor.
    dolayisi ile, parayı ödeseniz de kurtulamıyor sunuz herhalde?
  • Adamların kurduğu tezgah çok iyi. Filmin telif hakkını alıp p2p servislerine kendisi dağıtıp, ardından yakaladıklarını cezalandırmak. En çakal yeri de mahkemeyle uğraşmak istemezsen ucuza kurtarabilirsin kısmı. Sonunda bugün 400tlyi yatırdım. Yakında bu ihtarnamenin içeriği konusunda dava açılmayacağına dair ibraname gönderecekler. İnşallah biri bu işe dur diyebilir. Yabancı sitelerden okuduklarıma göre bu yapılanların hiç etik olmadığı noktasında birleşiyorlar. Sonuçta biz bu işi para kazanmak için yapmıyoruz. Korsan olayını bitirmek için gitsinler asıl suçluları yakalasınlar. Havaleyi gönderirken bankadaki görevlinin dediği aklıma geldi şu an "Bunlar anca küçük balığın peşinden koşabilirler."
  • quote:

Orijinalden alıntı: purakthedude

Adamların kurduğu tezgah çok iyi. Filmin telif hakkını alıp p2p servislerine kendisi dağıtıp, ardından yakaladıklarını cezalandırmak. En çakal yeri de mahkemeyle uğraşmak istemezsen ucuza kurtarabilirsin kısmı. Sonunda bugün 400tlyi yatırdım. Yakında bu ihtarnamenin içeriği konusunda dava açılmayacağına dair ibraname gönderecekler. İnşallah biri bu işe dur diyebilir. Yabancı sitelerden okuduklarıma göre bu yapılanların hiç etik olmadığı noktasında birleşiyorlar. Sonuçta biz bu işi para kazanmak için yapmıyoruz. Korsan olayını bitirmek için gitsinler asıl suçluları yakalasınlar. Havaleyi gönderirken bankadaki görevlinin dediği aklıma geldi şu an "Bunlar anca küçük balığın peşinden koşabilirler."

Ben de aynı fikirdeyim. daha önce dediğim gibi:

Paylaşılan dosyayı kendileri koymuşlar; bu da ayrı bir suç mu acaba? yani düşünsenize: bir avukat yada bir şirket uyuşturucu kullananları yakalamak için piyasaya uyuşturucu sokup satıyor?

Neyse, umarım kurtulmuşsunuzdur; geçmiş olsun. sonucu bizlerle paylaşabilirseniz yada daha iyisi gönderdikleri ibranameyi paylaşırsanız çok memnun olurum.
  • benim aklımada @suicide ın demeye çalıştığının doğru olduğu olabilir ..torrent sitesinde kendi dosyanızın paylaşıldığını düşünün (telif hakları sizde) o dosyayı kimin indirdiğini görmek için utorrenti açıp dosyayı indiren IP leri görebilirsiniz utorrent bile bu iş için yeterli (hatta utorrentin son sürümlerinde IP nin yanında hang ülkeye ait olduğuna dair ülke bayrağıda yer alıyor ...yani dosyayı kendileri yüklememiş olabilir ama torrent sitesinde o dosyayı bulup indirenleri takip etmişlerdir...

itaraz edip mahkemede savunmak ta zor olmaz bissürü bahane bulunur da sorun onların elindeki "şu IP bu dosyayı şu saatte indirdi" kanıtı kenilerinin çıkarttığı bi kanıt ...sonuçta TTnet kim ne indiriyo söylemez herhalde... e polis araştırma yapsa onların bu kanıtı nasıl elde ettiğini ve ne kadar doğru olduğunu nasıl anlıycak? (bende bi kanıt bulamazlar zaten üstünden 1 yıl geçmiş bide ben torrentte indirdiğim bişi paylaşmam -utorrentte paylaşım(upload sınırı) min 1 kb oluyo yani paylaşılıyo gibi gözükebilir-)
  • ben dün yatırcaktım ama dün arkadaşın kuzeninin bilişim alanında uzmanlaşmış avukat olduğunu öğrendim:) parayı yatırmayı 1-2 gün erteledim ... avukat eğer kazanabileceğimiz bi durumdayız falan derse parayı yatırmam sizde yatırmayın eğer 10 günlük süreniz dolmaya yakın değilse benim bi 7-8 gün daha var indirimli cezaya...
    eğer olursa burdanda bildiririm size gelişmeleri ve hepimiz o avukat ile dava falan açarız sonuçta TÜRK TELEKOM bize haber verilmeden IP hangi tarihte hangi IP kime ait diye bizim ev adresimizi falan veriyor (güya dava açıp bilirkişi falan görevlendirip IP yi almışlar ama bizim neden ve nasıl haberimiz yok?) olmadı parayı onlara öderiz bizde TÜRK TELEKOM a dava açarız bizden habersiz IP adresimiz ile ev adresimiz hakkında bilgi verdiği için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpugur

eğer olursa burdanda bildiririm size gelişmeleri ve ...

Çok iyi olur xpugur.
  • Benim avukatım da cuma günü dosyaya bakacak. Olayın hukuki dayanağını öğrenmeye çalışıyoruz. Avukatımın bir başka avukatı telif hakları konusunda çalışıyor. Ona sorduk, o da "hukuki dayanağı nedir, onu öğrenmeniz iyi olur" dedi.

Gelişmeleri ben de bildireceğim. Henüz para yatırmadım.

Bir de kendisine birden fazla ihtarname gelen var mı? bana 3 tane geldi ve 3 * 490 TL istiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcksy

...
    Bir de kendisine birden fazla ihtarname gelen var mı? bana 3 tane geldi ve 3 * 490 TL istiyorlar.

Olayı iyice büyütmüşler!

Sanırım bu işi yapanlar alman ve almanlarla ile ilgili dosyalar buna yol açıyor değil mi? Önceki sayfalarda almanyada p2p olayını tamamen bitirdiklerini söylüyordu bir arkadaş.
  • quote:

Benim avukatım da cuma günü dosyaya bakacak. Olayın hukuki dayanağını öğrenmeye çalışıyoruz. Avukatımın bir başka avukatı telif hakları konusunda çalışıyor. Ona sorduk, o da "hukuki dayanağı nedir, onu öğrenmeniz iyi olur" dedi.

Gelişmeleri ben de bildireceğim. Henüz para yatırmadım.

müzik albümünden fala nmı yoksa filmden mi? ceza gelmiş ... banada daha çok gelebileceğini tahmin ediyorum ... sonuçta bu gelende indirdiğim doysa 2010 eylül de indirdim gözüküyo ... bide aynı zarftamı geldi yoska farklı zamanlarda farklı zarfta mı?
  • Durum nedir merakla bekliyorum. Mektup geldi bana da bugün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikov -- 22 Eylül 2011; 20:47:27 >
  • Bana gelen 3 ayrı zarfta 3 ayrı film içindi.
  • quote:

Bana gelen 3 ayrı zarfta 3 ayrı film içindi.

tarih olarak? hepsi bi anda mı geldi ? indirilen dosya tarihleri aynı zaman mı? ... bana gelen 2010 eylül dosyası içindi 2011 eylülde geldi 1 yıl geçmiş aradan haalaa kapı çaldığında korkuyorum acaba başka zarftamı geldi diye :S
  • Bi arkadaş loglar 6 ayda bir siliniyor demişti. Geçen sene indirilen dosyalar için bugün mü kağıt geliyor? Neler indirdiniz bu arada? Hangi dosyalardan dolayı geldi bu mektuplar?
  • belki okuyorlardır diye burada yazmadım fakat 2-3 gün önce bu ihtarname gönderenlere kendi siteleri üzerinden bir mesaj yolladım. kısaca neden mahkemede dava açmak yerine 400 lira gibi komik bir rakamla yetindiklerini, kendi bilgisayarlarında çalıştırdıkları 1-2 program ile elde ettiklerini söyledikleri delilin geçerliğinden korktukları için mi mahkemeye gidemediklerini sordum.

sonuç: cevap veren olmadı basit bir yanıt bile veremeyecek kadar yoğun olduklarını sanmıyorum, muhtemelen verecek yanıtları yok gibime geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

belki okuyorlardır diye burada yazmadım fakat 2-3 gün önce bu ihtarname gönderenlere kendi siteleri üzerinden bir mesaj yolladım. kısaca neden mahkemede dava açmak yerine 400 lira gibi komik bir rakamla yetindiklerini, kendi bilgisayarlarında çalıştırdıkları 1-2 program ile elde ettiklerini söyledikleri delilin geçerliğinden korktukları için mi mahkemeye gidemediklerini sordum.

sonuç: cevap veren olmadı basit bir yanıt bile veremeyecek kadar yoğun olduklarını sanmıyorum, muhtemelen verecek yanıtları yok gibime geldi.

Eğer amaçları gerçekten P2Pnin önünü kesmek, telif haklarını korumak olsa idi; insanlara 490 TL. ödeyin kurtulun yerine direk mahkeme kağıdı gelirdi; şu gün mahkemede olun diye.

Yada umarım dediğiniz gibidir; millet yerse...

Bana herhangi bir şey gelmedi; ama gelmemesi için bir sebep yok malesef. Bakalım, araştıran arkadaşlar var; umarım bir an önce en temizinden kurtuluruz bunlardan.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.