Şimdi Ara

İnternet cafe için hangi programlar gerekli?*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
12.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bir internet kafe açayım diyorum yan gelir olsun diye.. donanım yönünden bir problem yok ama merak ediyorum hangi oyunları yüklemeliyim? online olarak bu oyunlar (cafe içinde değilde internetteki diğer kullanıcılarla) nasıl oynanacak hangi yardımcı programlara ihtiyacım olur, bir de lisans sorunu nasıl olacak? denetim filan olurmu? aylık masraf ne oluyor? biri net cafe işletmeciliği hakkında ayrıntılı bilgi yada link verebilirmi???



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    İnternet Kafeler için Gerekli Programlar

    İnternet kafeler, kullanıcılarına internet erişimi ve diğer hizmetleri sağlayan işletmelerdir. Müşterilerine en iyi deneyimi sunmak için bu kafelerin aşağıdaki programları yüklemeleri önerilir:

    • Web Tarayıcıları: Müşterilerinin web'de gezinmesine ve içeriklere erişmesine olanak tanır. Google Chrome, Mozilla Firefox ve Microsoft Edge gibi popüler tarayıcılar düşünülebilir.

    • Ofis Yazılımı: Müşterilerinizin belgeler oluşturmalarına, düzenlemelerine ve yazdırmalarına olanak tanır. Microsoft Office veya Google Workspace gibi ofis paketleri tercih edilebilir.

    • PDF Okuyucuları: Müşterilerinizin PDF dosyalarını açmalarına ve görüntülemesine olanak tanır. Adobe Acrobat Reader veya Foxit Reader gibi ücretsiz PDF okuyucuları mevcuttur.

    • Antivirüs Yazılımı: Bilgisayarlarınızı virüslerden, kötü amaçlı yazılımlardan ve diğer çevrimiçi tehditlerden korur. Norton veya Kaspersky gibi güvenilir antivirüs yazılımları düşünülmelidir.

    • Yangın Duvarı Yazılımı: Bilgisayarlarınızı izinsiz erişimlerden koruyan bir güvenlik duvarına sahip olmanız önemlidir. Windows Defender veya Comodo gibi ücretsiz veya ücretli güvenlik duvarları mevcuttur.

    • İnternet Kafe Programı: Özel olarak internet kafeleri için tasarlanmış programlar, faturalandırma, oturum yönetimi ve müşteri yönetimi gibi özellikler sunar. KafeOS veya Cybersys gibi ücretli veya ücretsiz internet kafe programları mevcuttur.

    Yukarıdaki programlar, internet kafelerin müşterilerine sorunsuz ve güvenli bir deneyim sunmalarını sağlar. Mevcut programları araştırmalı ve işletmenizin ihtiyaçlarına en uygun olanları seçmelisiniz.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hiç bulaşma yakına ortalık karışşaka benim cafem var istersen satim sana ayda 1.5 milyar kalıyo en az ama gelişine veririm çünki yakında ceza kesmeye başlicaklar kafe falan kalmicak görülen o bide illet bi işet bu kadar bilgisayarla uraşmak müşteriyle uraşmak berbat bişey boşver bu kadar para harcayıpta yapılcak iş diil bu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: radres55

    hiç bulaşma yakına ortalık karışşaka benim cafem var istersen satim sana ayda 1.5 milyar kalıyo en az ama gelişine veririm çünki yakında ceza kesmeye başlicaklar kafe falan kalmicak görülen o bide illet bi işet bu kadar bilgisayarla uraşmak müşteriyle uraşmak berbat bişey boşver bu kadar para harcayıpta yapılcak iş diil bu

    al benden de o kadar bende satarım :) yeter ki bi kurtulum SAKIN BULAŞMA BENCE YAKAYI Bİ KAPTIRIRSAN İŞİN ÇOK ZOR !!!
  • Vallahi kardeş 10-15 milyar para bulanin elini kolunu sallayarak İnternet Cafe açtiği , işleteninin para saymaktan başka hiç bir bilgisi olmadigi , ahir bile olamiycak yerlere internet cafe açildigi bir memelekette senin sorduklarin biraz agir kaçmiyormu
    Sana Tafsiyem arkadas yapican şey ne olursa olsun içine sinecekse yap ama Arkadaslarin dedikleri gibi bende hiç bulaşma bu işlere
  • satmak konusunda ben ciddiyim satarım falla otur başına para saymaya başla
  • ne bu yaa bu kadarmı nefret ettiniz bu işten benimde cafem var.ve ben çok memunum seviyorum bu işi.eğer hoşunuza gitmiyosa satın abi ne bekliyosunuzki başında.
  • hem tereddütte kaldım hem sorularıma cevap alamadım. ben cafeyi sıfırdan açmayı düşünüyorum kendi muhitimde... önemli olan iyi bir cafe işletmecisi nelere dikkat ediyor onu öğrenmek benim için...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BENDE BİR CAFE İŞLETMECİSİYİM VE DİGER ARKADASLAR KATILIYOR NEREYE BAKSANİZ BİR İNTERNET CAFE VAR VE HİÇ PC LE ALAKASI OLMAYAN İNSANLAR ACIYOR BENCEDE EGER İŞLETİM SİSTEMİNDEN VE OYUNLARDAN ANLAMIYORSAN HİÇ BULASMA ÜÇBESKURUS PARA KAZANIRSIN ONUDA BİLGİSAYARCİLAR ALIR ELİNDEN SABAH 7 AKSAM 24 DE CALISMAK SANA KAR KALIR ARKADASIM

    BENDE SATABİLİRİM CAFEMİ İSTERSEN



    SAYGİLAR
  • çalıştığım int cafe ocak ayında satıldı ve ben almak istemiştim patronla anlaşamadık.alan arkadaş hayatında PC kullanmamış bi arkadaş 25 30 yaşlarında kahve aldı işletemedi,taksicilik yapıyodu cafeyi almak için arabayı sattı ve bekliyoruz aldığı int. cafe ne kadar süre ayakta kalacak.

    arkadaşlar haklı PC den anlamayan adamların bu işi yapması beni de deli ediyor.
    AMa napalım bi söz var BURASI TÜRKİYE
    böylede söyleyince herkz anasının karnındamı öğreniyo PC kullanmayı diyen arkadaşlara katılıyorum ama alakasız adamların bu işi yapması... artık gelin siz karar verin.
  • 12 gün önce açtım kafeyi fakat gelgörki evdeki hesap çarşıya uymuyor. hangi birini anlatim, hangisini sayayım.. para kazanmasına kazanıyor ama evli adamın yapacağı iş değil bu. sabah 8 gece 01:00... durmassan olmuyor, durursan stres basıyor müşterilerden vs. vs.
  • 25 makinelik lcd monitörlü konfigirasyonla bir cafe açılmak istense...ne kadar harcama olur sizce...
  • İNTERNET KAFE:( BEN 1999 YILINDA BİLGİSAYAR SEKTÖRÜNDEN PARAKAZANAMADIĞIM SANIP GİRDİM BU MESLEĞE (BENCEKESİNLİKLE MESLEKTİR!) VE PARA KAZANMAYA BAŞLADIM. SEKTÖRSE BULUNDUĞUM ŞEHİRDE TEK DENİLEBİLECEK BİLGİYE SAHİPTİM. GELİN GÖRÜN GÜNÜMÜZDE ARTIK KAHVEHANE KÜLTÜRÜ İNTERNET KAFE KÜLTÜR İLE BİRLEŞTİ VE ORTAYA ÇOK KÖTÜ SONUÇLAR ÇIKMAYA BAŞLADI. OZAMANLAR TİEV DE BİR YAZI YAZMIŞTIM. İNTERNET KAFELERDE SİGARA YASAK OLSUN OKUL KIYAFETİ İLE MÜŞTERİ ALINMASIN VE DENETLEMELER SİVİL EKİPLERLE YAPILSIN. UYMADILAR.. UMURSAMADILAR. ŞİMDİDE ÖNÜNE GELEN İNTERNET KAFE AÇIYOR VE ENFAZLA BİR YIL SONRA KAPATIYOR......
    ŞİMDİ SENİN AÇMAMANI İSTEYEN BİR GÖRÜNTÜ SERGİLEMEK İSTEMEM BİLESİNKİ BU İŞ BİLGİSAYAR BİLEN VE ÇOK İLGİSİ OLAN İNSANIN YAPACAĞI BİR (BEN DENEYİMLERİMDEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM) ÇALIŞMA SAATLERİ ÇOK AĞIR VE BAŞINDA DURMAZ İSEN ELEMANLA BU İŞ YÜRÜMEZ SENİN DAVRANDIĞIN GİBİ DAVRANMIYOR ELAMAN.
    SONUÇ OLARAK BENDE SATARIM HAKKINIVEREN BİR KİŞİ BULURSAM....
    UNUTMAKİ BUARALAR İNTERNET KAFELERE ÇOK BÜYÜK BİR SAVAŞ AÇILDI ÇOK HAKSIZ YERE VE HİÇBİR KARİYERİ KALMADI. ESNAF GÖZÜ İLE BAKILMAYACAK YAKINDA:(




  • Arkadaşlar ben de internet kafeciyim ve bulunduğum şehirde çok internet kafe battı ama ben ayakta kaldım.Ta ki bazı bilgisayarın b sinden anlamayan paralı adamlar büyük sermayelerle çok bilgisayarlı kafeler açıp fiyatı kırana kadar.Şimdi işi büyütmek için bende kesenin ağzını açmaya hazırlanıyorum.Bu işlere bulaştık bir kere çıkmak var batmak yok artık.Bu güne kadar hiç bir bilgisayarımı bilgisayarcıya götürmedim.Yanan ekran kartını kendim söküp servise yolladım.Bu sayede ayakta kalabildim.Tabi ki geceleri 12 den sonra dükkanı kapatıp kendim sabahlara kadar çok çalıştım.Bilgisayarlarım oyun bilgisayarı.Her türlü oyunu kaldırıyo.Ama yanımdaki internet kafeci eski bilgisayarları doldurup sadece internet hizmeti vermeye başladı.Gelen müşteriye bizde oyun yok internet var diyo.Böyle olunca bir sürü kız geliyo adamın kafeye.Çünkü counter oynayan yok küfreden yok gürültü yok.Kendi müşterimi dandik bilgisayarlı yandaki kafedeki bir kızın yanında otururken görünce şimdi kafayı duvarlara vuruyorum.Adam bilgisayarlarını satmaya kalksa 2. elden 300 milyon etmez.Böyle internet kafelerin ömrü fazla uzun sürmese de şimdilik beni uyuz etmeye yetiyo.Bir yandan böyle kafelerle bir yandan fiyat kıran adilerle uraşıyoruz.Galiba tek çözüm en büyük olup daha fazla fiyat kırıp herkesi bitirip sonra şehirde bu işi tekele almak.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Standart Kullanıcı

    bir internet kafe açayım diyorum yan gelir olsun diye.. donanım yönünden bir problem yok ama merak ediyorum hangi oyunları yüklemeliyim? online olarak bu oyunlar (cafe içinde değilde internetteki diğer kullanıcılarla) nasıl oynanacak hangi yardımcı programlara ihtiyacım olur, bir de lisans sorunu nasıl olacak? denetim filan olurmu? aylık masraf ne oluyor? biri net cafe işletmeciliği hakkında ayrıntılı bilgi yada link verebilirmi???


    Kardeş Herkes Şikayet Edip Durmuş cafecilikten Evet Gerçekten Cafecilik Zor iştir Sabır ister Çünkü en zahmetli varlıkla uğraşıyorsunuz İNSANLA yani. Neyse Ben Senin Sorularını Cevaplayayım Sırasıyla;
    1-Yükleyeceğin Oyunlar Belli Başlıdır Zaten Counter Strike, GTA Vice City veya San Andreas, NFS_2, Half Life, Fifa 2005 veya 2006, Delta Force , Call Of Duty_2, Online Yükleyeceğin Oyunları Pek Bilmem Bildiğim Tek Oyun Knight Online Bu Oyun Çok tutuluyor Türkiyede..

    2-Yardımcı Programlar Olarak Senin Bi Defa En iyi Yardımcı Programın Deep Freeze Olacak Çünkü Bunu Yüklersen Ne Virüs Girdi Derdin Olur Nede Müşteri Kafasına Göre Bişey Yükleyebilir, Sonra İngilizce-Türkçe Sözlük Yüklemelisin , Yahoo Messenger ve Msn Messenger Yüklemelisin Bunlara İlave Olarak Cam Frog ve Palthak da Yükleyebilirsin.

    3-Lisan Sorunu Zaten Bilgisayarları Aldığın Yerden Mutlaka Lisanslı Windows Yüklemelerini İste. Birde Sana Cafedeki Makinaları Kontrol Etmen İçin Program Gerekecek ve Ben Sana VOLSFOT Programını Öneririm Onuda Satın Alıp Kurarsın Çok Güzel İşini Kolaylıştıracak Bi Programdır.

    4-Aylık Masraf Ne Gidiyor Dersen Belli Olmaz Ama Sana Şöyle Diyeyim Kesinlikle Bu İşte Kar Var Ama Dediğim ve Arkadaşların Dediği Gibi Bu İş Zor iş ve İnsanlarla Uğraşmak Çok Daha Zor Bi İş

    ALLAH KOLAYLIK VERSİN NE DİYEYİM UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR




  • Çok elite bir cafenin sahibiydim,kendi adımıza dergimiz felan bile çıkıyordu.(NITROGAMER oyun dergisi).Herşey süper reklam müşteriler vs vs.. Cafeyi sattım kurtuldum.Allahıma şükürler olsun.Cafe işleri artık bitti,adsl yaygınlaştı olay bitti.Ayrıca sabah 8 gece 1 demiş arkadaş aynen öyle.Eve dönmeye değmez at bi yatak orda yaşa..Allah o halleri kimseye yaşatmasın..4 duvar arasında müşterilerin istekleri ile en halim selim insan psikopata bağlıyor.Nefes alamıyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.