Şimdi Ara

İNTERNET CAFE ACİL YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AmdX2DUAL 3600
    1GB Ram
    512 Vga
    Falan filan..... :)

Tüm Oyunlar Ağ İp Yapılandırmaları herşeyi Yapıldı.Sorun Yok.Network Görmeme gibi sorunda yok..

Sorun Şudur : Bilgisayarların Bazıları Arasıra İnterneti Kesiyor.Bakıyorum Ağ var net yok ..Şaştım kaldım.Sınırlarımı zorladım olmuyor..

Ama Sanırım En Son LİSANSLI AKINSOFT CAFE kuruldu ondan sonra bu oldu.İp ve Dns Numalarını Elle yada Otomatik Denedim bi kaç kez oldu gibi oldu ama olmadı ....

Bana Nasıl Yardımcı olabilirsiniz..Bi Yardım Etseniz????Cafe yeni açıldı kendimizi kötü reklam etmiyelim dedik ama yapamadık ...........

ADSL 4 PORT PIKATEL
    16Port 10/100 Tp-Link HUB SWICH'im var.Hub ile ADSL modem arası CROSSER Cat5 diger user pc'leri ise Normal Cat5 Bağlantı var?internet vardı bugün 2048 e çevirttik..

Yardımcı olabilen ??

Ek-Mail Adresi ve Msn Messenger : miharbislayer@hotmail.com
    şimdiden teşekkürler SAYGILAR!!

• modeme erişmeyi dene eğer erişiyorsa muhtemelen virüs vardır
  • Virüsden olduğunu sanmıyorum :( 0 dan kuruldu pc ler ve hepsindede deepfreze var.
  • internet bağlantısı gittiğinde modeme erişebiliyormu
  • Denemedim ama dün denedim :)

işin ilginci AĞI görüyorum pc leri felan server ı da..akınsoft da çalışıyor..

AMa modeme erişemiyorum
    Acaba ...???? Akınsoft un ayarlarımı var yoksa modem yada hub mı değişecek ?? kesin çözüm yok :)

saolun şimdiden Yorumları bekliyorum SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapAlemi -- 9 Mayıs 2007; 14:16:34 >
  • kablo test cihazı ile kabloları kontrol etmeni tavsiye ederim hub ile makina arasındaki kablolarda hatalı bağlanma olabilir
  • sorunun bundan kaynaklandığını sanmıyorum kabloda hatalı bağlama gibi bişi olsa hic girmez int.'e : )

yok ya kabloların hepsini tek tek test ettim..

Ethernet Kartları Değil...
    Kabolalar Değil..
    İşletim Sistemleri Değil.

Geriye Akınsoft ve Deepfreeze kalıyor sistem olarak.
    Ve Donanım olarak Hub ve Adsl Modem ...

anlaşıldı kimsenin başına böle bişi gelmemiş Yardım olamıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapAlemi -- 9 Mayıs 2007; 14:26:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardım laptop !!!!!
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ip adresini otamatik yapmayı dene sınırlı bağlantı verirse muhtemelen kablolardadır
  • İnanmıcaksın ama aklıma geldi o ve yaptım..

Bir pc 'yi denemek için 1Günlüğüne Otomatik ip yaptım ve en son o pc açılıyor aynı ip almasın diye..

o bilgisayar ip alıyor ve otomatik ip ile şu ana kadar net kesilmesi olmamış sürekli kontrol ediyorum zaten..Belkide ip olayındandır ama otomatik ip verince de hep karışacak ya çakışma olacak..Bu arada Antalya'da ADSL sorunu varmış port eklenmesi nedeniyle ama bunun onunla bi ilgisi yok çünkü bazı bilgisayarlar yapıyor bunu..Peki Hub ile Adsl Arasındaki Cat5 'i Crosser yaptım Düz Yapsak etkisi olurmu?ben genelde düz cat5 baglantı gördügüm yerlerde sorun çıktı crosser yaptım.

Teşekkürler..

Başka Önerisi olan ? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapAlemi -- 9 Mayıs 2007; 17:45:01 >
  • Crosser bağlantı ile çalışıyorsa düz bağlantıda çalışmayacaktır genelde hub larda geçiş bağlantı yuvası olur bu ya birinci giriş yada sonuncu giriştir modemin bu yuvaya bağlı olduğundan emin ol ayrıca otamatik ip bütün bilgisayarlara yapılırsa ip çakışması olmaz çünkü açılan pcnin ipsini modem verdiği için modem o ipyi takrar vermez belki çok düşük ihtimal iki pc aynı anda açılırsa olabilir buda birini yeniden başlatınca düzelir
  • modem ile hub arasına crosser de yapsan çalışır...düz yapsanda çalışır ..istersen dene..o dedigin sadece HUNLINK INPORT girişleri olursa sadece düz çalışıyor biliyorum onu....

naparsın işte bu PIKATEL bana biraz dandik geldi pc'nin birine verdiği ip'yi başkasına verebiliyor..çünkü bazı pc'ler el ile ip alıyor...

ama sorunuma hala bi çare bulamadıkkk :(
  • valla ne diyim bütün aklımdan geçenleri aynen aktardım ben başka çözüm yolu bulamadım istersen son olarak düz bağlantı yap öyle dene kolay gelsin
  • modem hub a direk mi bağlı yoksa ana makinayamı bağlı
  • Adsl Modem 4port pikatel..
    Hub Tp-Link 16port.

Modem Coresser Bağlantı ile Hub'a giriyor.
    Ana Makine ve Client'lar dahil Hepsi Düz Cat5 ile Hub'a baglı.Modem'de başka bişi takılı deel..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.