Şimdi Ara

İnternet Bağlantısı için Kablo Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaslar Bİ arkadasa internet çekitim bugün. ben 11. kattayım o 4.katta 30m kablo aldım cat5 işte bi güzel çektim pc ye soktum kabloyu bağlandı dio ama nete girmio... ping atıyorum istek zaman aşımına uğradı dio acaba ne yapmalıyım.. bi fikri olan varmı bu sorunla ilgili kablo uzunmu oldu ondan mı acaba kablonun 20. metresinde ek var bide acaba ondan mı bi cevaplarsanız sevinirim sağolunn..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malâyani -- 3 Aralık 2005, 23:39:35 >

• kabloya ek yapmassn daha iyi olur birde rkadaşın dediği gibi workgrup ikisindede aynı olması ağ paylaşımı için önemli
  • esas olan catch 5 paglantı sıralamasını dogru yaptınmı once ayrıca
    calısma gurupları aynı olmalı bırı dıgerının iosını alt agı maskesı olarak gormelı
    eger yok kardesım modemım cok portlu ıkısıde modemden dırek baglı ozaman
    sorunun tamamen catch baglantı sıralamasından derım

AGRESİF TURK
  • kablonun kaliteside etkiler bağlantıyı.kablon dandik ise eğer direnci fazla olur buda gönderilen verinin alıcıya ulaşmasını engeller.daha kaliteli kablo kullanmayı dene.ama önce cross kablo mu yoksa düz kablomu kullancaksın ondan emin ol.kablonun sağlamlığından veri iletimini düzgün yaptığından eminsen protokol ayarlarını ip adres ayarlarını kontrol et .bunlara rağmen çözülmediyse ethernet kartlarını değiştir.ayrıca ek de eğer kablo tam olarak oturmadıysa veri gönderemez
    http://forum.donanimhaber.com/m_4476801/tm.htm

Konu başlığı üst kurallara göre editlenmiştir...
    İnternet bağlantı sorunları
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yardımlar için tesekkürler sorun ekteymiş eki söküp bağladım olduu
  • ek genelde bağlantıyı düşürür. ayrıca hub ile yapılan bağlantılarda ortalama 100-110Metre gibi mesafeye kadar sorunsuzdur. mesafe artabilrde azalablirde birazda şans işi. tabi birde diğer etkenler var. hava sıcaklğı vs..

Orjinalden alıntı: rapper_07

hava sıcaklığından hız mı düşermiş

hava sıcaklığına göre kablonun genleşmesi durumundan. içinden geçenin bir elektrik akımı değil bir veri olduğunu unutmayalım. kablonun hava sıcaklığından değişime uğraması çok doğal. benim ev ailemin hemen yanında. oradan kendi evime kablo çektim network için. belli bir yerde kablo boşluk gitmek zorunda. bende bundan dolayı kabloya biraz pay bıraktım ki gerginlikten kopmasın diye. yazın kablo öyle bir sarktı ki. olmaz dedim. şimdi ise kablo oyle gerildi ki koptu. yani havanın surumu zaten kablo için çok öneml ibirde bu kablonun içinden veriyolluoyruz. bu daha önemli...

• arkadaslar bnmde ole bi sorunum vardı ek yerini leyimldk sorunu hallettk

BU AŞK HİÇ BİTMEZ GÖNÜLLERDE
  • spliter kullan işin rahat olur
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.