Şimdi Ara

Internet alanını genişletmek. Lütfen yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Forumu uzun zamandır takip ediyor ve kullanıyorum fakat yeni üye oldum. Bir öğretmenim ve iki katlı okulumda üst katta normal ethernet bağlantısı var fakat alt katta yok. Biz alt kata wireless adaptörü alacağız 4 sınıfa fakat deneme yaptık çekmiyor. Okulun modeminden alt kata sinyal alıp bunu sınıflara yayacak alet istiyoruz. Bakmamız gereken alet nedir Access point mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar...

• Sercan bey öncelikle iyi günler diliyorum size. Sinyali alt katta daha geniş yayabilmeniz için, sizin işinizi en iyi acces point görecektir. Size önerebileceğim ve gayet iyi performans verip stabil çalışan cihaz; TP LINK TL-WR941ND
  • Hocam sizin işinizi görecek cihaz TP-LINK'in TL-WA901ND modelli Access Point cihazıdır. Bu ürünle alt kata çok rahat bir şekilde hiç bir problem olmadan kablosuz yayın yapabilirsiniz. Hocam siz ürünü alın kurulumda takıldığınız bir nokta olursa bana mesaj atın size yardımcı olurum ürünü aldıktan sonra bilgisayarınıza bağlayıp Access Point moduna almanız ve şifre, kablosuz ağ ismi gibi güvenlik ayarlarınızı yapmanız gerekiyor sonra tek yapmanız gereken üst kattaki ethernet kablosunu cihazın arkasındaki (aşağıdaki resimde kırmızı işaretli yere) ethernet girişine bağlamak, cihazı üst katta merkezi bir yere konumlandırıp fişe takmak hepsi bu kadar.
    Cihazın kutusundan aşağıdaki gibi bir aparat çıkacaktır bu aparat sayesinde Access Pointinizi 35 mt.ye kadar sadece ethernet portundan elektrik alacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Buna POE özelliği denir. Böylelikle prize uzak alanlarda bile cihazı çalıştırma imkanı bulabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken bir tane DC güç adaptörü almak çünkü cihazın kutusundan sadece bir tane çıkıyor o da Access Pointinize güç sağlamak için.

Ürünü TP-LINK'in sitesinde görmek için: tıklayın
    Akakce.com fiyat listesi için: tıklayın
    Hocam bu modelin iki versiyonu bulunuyor aşağıdaki gibi farklı bir görünümle karşılaşırsanız şaşırmayın cihaz aynı cihaz özellik aynı özellik sadece versiyon farkı.
    Ürünü şu anda en ucuz satan firma incehesap.com'dur 99 TL+Kargo tıklayın

Detaylı bilgi için aşağıda yer alan konulara bakabilir, sormak istediğiniz bir konu olursa bana mesaj gönderebilirsiniz.
    Ağımı genişletmek istiyorum diyenlere, Access Point ve Repeater nedir ? Anlatıyorum.
    Access Point - Client - Repeater - Universal Repeater nedir ? SS'li
    Daha etkili bir kablosuz performans için yapmanız gerekenler nelerdir ? Anlatıyorum.
    Wireless ağınızı koruyun. WEP, WPA, WPA2 nedir ? Gelin bunları yakından tanıyalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 9 Aralık 2013; 11:02:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

Hocam sizin işinizi görecek cihaz TP-LINK'in TL-WA901ND modelli Access Point cihazıdır. Bu ürünle alt kata çok rahat bir şekilde hiç bir problem olmadan kablosuz yayın yapabilirsiniz. Hocam siz ürünü alın kurulumda takıldığınız bir nokta olursa bana mesaj atın size yardımcı olurum ürünü aldıktan sonra bilgisayarınıza bağlayıp Access Point moduna almanız ve şifre, kablosuz ağ ismi gibi güvenlik ayarlarınızı yapmanız gerekiyor sonra tek yapmanız gereken üst kattaki ethernet kablosunu cihazın arkasındaki (aşağıdaki resimde kırmızı işaretli yere) ethernet girişine bağlamak, cihazı üst katta merkezi bir yere konumlandırıp fişe takmak hepsi bu kadar.
    Cihazın kutusundan aşağıdaki gibi bir aparat çıkacaktır bu aparat sayesinde Access Pointinizi 35 mt.ye kadar sadece ethernet portundan elektrik alacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Buna POE özelliği denir. Böylelikle prize uzak alanlarda bile cihazı çalıştırma imkanı bulabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken bir tane DC güç adaptörü almak çünkü cihazın kutusundan sadece bir tane çıkıyor o da Access Pointinize güç sağlamak için.

Ürünü TP-LINK'in sitesinde görmek için: tıklayın
    Akakce.com fiyat listesi için: tıklayın
    Hocam bu modelin iki versiyonu bulunuyor aşağıdaki gibi farklı bir görünümle karşılaşırsanız şaşırmayın cihaz aynı cihaz özellik aynı özellik sadece versiyon farkı.
    Ürünü şu anda en ucuz satan firma incehesap.com'dur 99 TL+Kargo tıklayın

Detaylı bilgi için aşağıda yer alan konulara bakabilir, sormak istediğiniz bir konu olursa bana mesaj gönderebilirsiniz.
    Ağımı genişletmek istiyorum diyenlere, Access Point ve Repeater nedir ? Anlatıyorum.
    Access Point - Client - Repeater - Universal Repeater nedir ? SS'li
    Daha etkili bir kablosuz performans için yapmanız gerekenler nelerdir ? Anlatıyorum.
    Wireless ağınızı koruyun. WEP, WPA, WPA2 nedir ? Gelin bunları yakından tanıyalım.

merhaba size 3 sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.

Komşumdan evime (rj45) kablo ile internet almaktayım.

1. Gelen kabloyu hangi ürüne bağlayarak evdeki diğer wifi li cihazlarıma (tablet ve televizyon) kablosuz olarak wifi üzerinden internet verebilirim.

2. Ayrıca bu üründen wifi kablosuz dağıtım dışında 2 yada 3 kablolu çıkış alıp (RJ45 kablo ile) aynı cihazlarıma kablo ile internet de götürebilirmiyim benim laptopumun wifi si bozuk ona mutlaka interneti kablo ile vermem gerek o yüzden sordum bunu.

3. Tavsiye edeceğiniz üründe usb üzerinden harici disk (4 TB seagate sahibiyim) bağlayarak diğer cihazlarımdan harici disk üzerindeki bilgilerime resimlerime yada filmlerime ulaşıp kullanabilirmiyim. Mesela smart özellikli ve ağa bağlı televizyonumdan harici diskimdeki filmleri izlemek gibi.

biraz uzun oldu ise kusura bakmayın hangi ürünü almam gerektiği konusunda sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim... Açıkcası bu 3 ü de bir arada mümkünmü bilmiyorum varsa ürün tavsiyeleriniz nelerdir. Teşekkürler....

• kadir.uluag kullanıcısına yanıt
    hocam acces point alacağız en geç bi kaç ay içinde fakat siz tp link marka önermişsiniz. modem konusunda şimdilik çaylak sayılırım internette küçük bir araştırma yaptım yorumlarda tp link için söylemedikleri olumsuzluk kalmamış bir küfür etmedikleri kalmış. hatta bir yerde küfür de eden vardı neyse.. Airties ve circo çok iyi diyorlar siz ise tp link koymuşsunuz ne yapacağımı şaşırdım şu an
  • Sarper 77 S kullanıcısına yanıt
    Beklentileriniz ne düzeyde öncelikle onları öğrensem iyi olur böylelikle size daha iyi yardımcı olabilirim. Kaç metrekare alanda kullanacaksınız, ısı yalıtımı, kartonpiyer var mı ? duvar kalınlığı ne kadar ince mi kalın mı ? bu bilgilere göre tek antenli, çift antenli veya üç antenli bir ürün önereyim. bir de ne kadar bütçe ayırabilirsiniz.
  • Hayır ben katılmıyorum TP-LINK bahsedildiği kadar kötü bir marka değil adamlar fiyatına göre iyi performans veren ürünler üretiyorlar üstelik sadece satış değil satış sonrası ilgi de üst düzeyde o yüzden sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum beklentileriniz ne düzeyde ne kadar alanda kullanılacak bunları ayrıntılı olarak açarsanız daha iyi yardım edebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klasör Taşıma Lütfen Yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    smart tv'nin takılmadan nete girebilmesi yeterli. ama tv nin olduğu odada hiç çekmiyor wifi. diğer odalarda sorun yok. modemle tvnin bulunduğu oda arası mesafe yaklaşık 7-8 metre fakat arada çok duvar var işte. ondan çekmiyor. duvarlar bildiğiniz beton ısı yalıtım falan yok. kablosuz bir tekrarlayıcı şart ama öyle tam nete gireyim diyince yarı yolda bırakmayacak türden bişi lazım
    şu cihazı alın kafanız rahat olsun bahsettiğiniz 3 işi birden yapan cihaz budur.
    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-WR1043ND
    internetten satın almak isterseniz;
    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-WR1043ND
  • Duvar sayısı ne kadar fazla ise sinyal bir o kadar zayıflayarak size ulaşır, kırılabilir ya da hiç ulaşmayabilir oraya en kral Access Pointi alsanız da boş bakın ben evimde TP-LINK TD-W8970 Modem kullanıyorum 3 tane 5 dBi anten var yan daireye kablosuz olarak bağlantı vereyim dedim iki diş çekiyor 1 metre öteye gidiyorum hız vasat mesafe ise 5 metre bile yok çekmemesinin sebebi ise arada duvar sayısının birden fazla oluşu. Sizin almanız gereken cihaz powerline.
    şu kit işinizi görür:
    http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=&model=TL-WPA2220KIT
    http://www.akakce.com/diger-bilgisayar-urunu/en-ucuz-tp-link-kablosuz-300mbps-av200-n-powerline-extender-starter-kit-fiyati,1630294,,,1,2.html
    link verdiğim ürün kablosuz bir powerline'dır bağlantıyı ister kablolu ister kablosuz verin farketmez size hem kablolu hem kablosuz interneti keyfini yaşatır.
    Ayrıca;
    Kablolu bir powerline alıp,
    http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=&model=TL-PA250KIT
    http://www.akakce.com/powerline-adaptor/en-ucuz-tp-link-tl-pa250kit-fiyati,1061212.html
    ek olarak ihtiyacınıza göre tek, çift ya da üç antenli bir Access Point alarak kablolu olan powerline cihazınıza kablosuz özelliği kazandırabilir ve bağlantınızı dilediğiniz kadar genişletebilirsiniz.
    Access Point olarak önerim;
    tek antenli:
    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-WA701ND
    http://www.akakce.com/access-point/en-ucuz-tp-link-tl-wa701nd-fiyati,143206.html
    çift antenli:
    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=&model=TL-WA801ND
    http://www.akakce.com/access-point-router/en-ucuz-tp-link-tl-wa801nd-fiyati,432565.html
    üç antenli:
    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=&model=TL-WA901ND
    http://www.akakce.com/access-point/en-ucuz-tl-wa901nd-fiyati,157418.html

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

Beklentileriniz ne düzeyde öncelikle onları öğrensem iyi olur böylelikle size daha iyi yardımcı olabilirim. Kaç metrekare alanda kullanacaksınız, ısı yalıtımı, kartonpiyer var mı ? duvar kalınlığı ne kadar ince mi kalın mı ? bu bilgilere göre tek antenli, çift antenli veya üç antenli bir ürün önereyim. bir de ne kadar bütçe ayırabilirsiniz.

yaklaşık 125 metrekare ve ısı yalıtımı yok yada kartonpiyer yok duvarlar sanırım 30 cm civarındadır ama önemli olan usb 3.0 harici disk desteği ve komşumdan rj45 kablo ile gelen interneti evde kablolu ve kablosuz paylaştırmak geleceğe dönük olarakta fibere uygun olursa iyi olur. bu arada harici diskim 4 tb teşekkürler ilginize...
    o adaptör gibi olan kullanışlı olacak sanki. hocam şimdi bunu pirize taktık nasıl modemi tanıyacak apartmanda bi sürü modem var
    Bahsettiğim TP-LINK TL-WR1043ND modelli cihaz GIGABIT portlara sahip olduğu için fiber internet ile uyumludur ileride fiber bağlantı kullanacak olursanız size sıkıntı çıkarmaz.
    Arkasındaki mavi porta size gelen internetin olduğu kabloyu takarsınız cihaz bu bağlantıyı hem kablolu hem kablosuz olmak üzere toplam 800 Mbps'e kadar varan bir hız ile (speed boost modu sayesinde) size iletir. Bu da doğrudan ağ içi dosya paylaşımı konusunda sizi tatmin edeceği anlamına gelir. Bu ürün HD video izleyenler ve online oyun oynayan kullanıcılar için biçilmiş kaftandır. TL-WR1043ND'nin USB 3.0 desteği yok hatta TP-LINK'in C7 modelli routerında bile USB 3.0 yok maalesef.

• Kablosuz olanında modemden hem kablolu hem kablosuz olarak iki şekilde bağlantı verebiliyorsunuz.
    Kablolu bağlantıda modemle cihaz arasında kablo bağlantı sağlıyorsunuz, kablosuzda ise cihaz arayüzüne girerek powerline'ınızı bağlamak istediğiniz kablosuz ağa arayüz aracılığıyla -şifreniz varsa girerek- bağlıyorsunuz diğer cihazın arayüzüne girerek yeni bir ağ oluşturuyor ağ ismi ve şifre seçiyorsunuz sonrasında diğer cihazı evinizde istediğiniz bir yere götürüp fişe takıyorsunuz hepsi bu kadar! cihaz modemden kablosuz aldığı bağlantıyı elektrik hattı üzerinden diğer powerline'a iletiyor mantık bu.
    Kablolu olan powerlinelarda ise modemden kablo bağlantı sağlanıyor diğer cihaz yine elektrik hattı üzerinden bağlantı gidiyor diğer cihazdan ise bağlantı kablo ile alınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 11 Şubat 2014; 21:13:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.