Şimdi Ara

Interleaved'i fast yapmanın bir yolu yokmu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Wikingtoro

quote:

Orijinalden alıntı: premium_uye

ping testi böyle yaparsanız daha sağlıklı arkadaşlar;
     Interleaved'i fast yapmanın bir yolu yokmu ?

bir ay öncesine kadar 17ms atıyordu 6ms artmış. nedenini bilmiyorum türk telekomun aktarmaları ile alakalı sanırım. bulunduğum il izmir. izmirden arkadaşlar referans alabilirler. hızım 8192/800(annex_m fastpath). şu sıralar uploadın 800kbit olmasının pinge bir etkisi varmı yokmu onu araştırıyorum. bunu yapmak için 1 ay 8limitsiz tarifesini kullanıcam ve upload hızım 1024kbit olacak. sonucları yazarım

tamam işte yeni sonucum javayı kurdum sorun çözüldü paket A kalite çıktı işte yeni değerlerim senin birde şunu söyleyeyim arkadaşın evdeki modem benimki ile ayni kanal modu interleaved ama internet çok hızlı hiç gecikme yok buyur buradan yak bende interleavedeyken çok kasıyodu onda 8 mbps tarife var ping 15ms jitter 1ms santrale 2km mesafede ne tuhaf

herhalde o arkadaş fast path olsa ping tek hanelere düşecek

• sanırım öle bi ara onun evden sonuçları buraya koyarım görürsün sende bi de bu aralar internet kasıyo sanki interleaved moddayım gibi hissttiriyor halen anlamış değilim ilk günler iyiydi yani deöek istiyorumki kasıyo derken arkadaşın tarıfe 8 mbps explorer a tıkladıgında çat die çıkıyo gecikme çok az farkedemiyorsun bende gecikiyor gibi bide 6 mbps daha hızlıyım farkta var anlamadım gitti harddisk çok doldu ondanmıdır acaba alakası yok sanmıyorum pc laptop yeni zaten kendim seçtim
    aptal biride değilim ee ozman offf bu ara böle net sanki paket doğrulama yapıyo interleaveddeki gibi sonuçlarda iyi ping olarak ama arkadaşla aynı tarifeyi kullanıyormuşum gibi hissettiriyor benim hız 14335mbps onunki 9400mbps
  • şimdi onun bölgesinde dslam var ise internet hızlı olur. ben eskiden 600metre ötedeki santrale direk bağlıydım aynı tarife internet hiç akıcı değildi şimdi 100metre öteme saha dolabı geldi internet 7/24 aynı hızlı, 1kb bile hız kaybı olmuyo
  • ok anladım bide şimdi disc temizledim rahatladı hızlandı fark hissediliyor 6.5 gb gereksiz explorer dosyası sildi..laptopum 1.5 senelik hiç disc temizlememiştim
    şimdi temizledim ama basit bi iş yinede etki etti internet akıcı güzel diyorumki bu adsl yüzünden pingler yüksek çıkıyor kayıplar çok kablo aktarımı oldugundan
    fiber kablo internet 10 sene sora yaygınlaşır illaki ozman pingler 1ms düşer buna inanıyorum paket kayıpları sıfıra indirgenir. çünkü ışık hızında veri demek fiber internet ...ama türkiyede ne mümkün....ben süperonlineyi aradım sordum siteler hariç hiç bir yere vermiyoruz dediler bana kalırsa bir kullanıcıya tek bilgisayar için düşünürsek 20 mbps internet yeterli die düşünüyorum öle değilmi ..yeterki sorunsuz net olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wikingtoro

ok anladım bide şimdi disc temizledim rahatladı hızlandı fark hissediliyor 6.5 gb gereksiz explorer dosyası sildi..laptopum 1.5 senelik hiç disc temizlememiştim
    şimdi temizledim ama basit bi iş yinede etki etti internet akıcı güzel diyorumki bu adsl yüzünden pingler yüksek çıkıyor kayıplar çok kablo aktarımı oldugundan
    fiber kablo internet 10 sene sora yaygınlaşır illaki ozman pingler 1ms düşer buna inanıyorum paket kayıpları sıfıra indirgenir. çünkü ışık hızında veri demek fiber internet ...ama türkiyede ne mümkün....ben süperonlineyi aradım sordum siteler hariç hiç bir yere vermiyoruz dediler bana kalırsa bir kullanıcıya tek bilgisayar için düşünürsek 20 mbps internet yeterli die düşünüyorum öle değilmi ..yeterki sorunsuz net olsun..

aslında kardeşim 16mbit tarifesindeyim hızdan da ping den de memnunum tek sıkıntım adsl2+ modunda upload 3mbit destekliyor türk telekom 0,8mbit veriyor. hattı kaldırana 2mbit upload verse benimde problemim kalmıyacak çünkü 7pc ye bu upload yetmiyor. fazlasını istesem içim yanmıyacak

• evet hakısın upload olayını maksimum 1 mbps die biliyorum fiber nette farkediyor oda üst düzey tarifede ben bunu bilmiyordum bak mesela ozman santralini arayıp durumunu bildir upload artırsınlar.upload hızı senin için neden bu kadar önemli ayrıca kaç makinede kullanırsan kullan download daha öncelkli değilmidir.ama illaki bi sebebi var tabikide.
  • mesela bi stream izliyorsun. nedir bu örnek: ntvspor.net ten euroleage maçı anadolu efes macabi oynuyo iyi hoş
    net_grap programını açtın bir de baktın ki 100k dl var 8-9kb da up var. Neden upload var. aldıgın yayının yüzde 10 civarını bir başka bilgisayara yolluyorsun yani bir nevi host oluyorsun online stream ler p2p mantıgı ile çalışır.
    4 kişi stream izledi, bir şeyler yaptı falan filan 500kb dl değerimiz var sorun yok ama upload 50kb aştı...
    bu durum da ne oluyo 5. kişi online oyun oynayamıyo çünkü 80kb upload hiç bir işe yetişmiyo =) durum bundan ibaret
  • hımm Demek böle Bu Download Hızına Paralel Ama Ozaman Neden Aynı Değerleri sağlamıyor servis sağlayıcı upload çokmu pahalı sebebi ne bunun upload hızı heryerde 1 mbps ama öltüünde 800kbps çıkar buda video izlerken filmi yüklerken eş zamanlı karşıyada bilgi almak için sinyal gidiyor diyorsun doru anladıysam ozman download 100 mbps de olsa film örn part dolarken hızda fark olmuyormu bu halde ben oluyor die biliyorum internet hızı arttıkça bu doldurma işide sanise farkıda düşüyor daha hızlı olmuyormu ??
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.