Şimdi Ara

İnter Core 2 Duo E6750 O.C Yardım !..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnter Core 2 Duo E6750 2.66 Ghz işlemcim var ve Asus P5KPL anakartım var sorunum şu %10 o.c bile yapsam ethernet bozuluyor yani internet var ama sorunlu olarak gözüküyor ve bağlanamıyorum ama usb üzerinden wireless aletini taktığımda sorunsuz girebiliyorum.Ve dvd yi görmiyor. Bu sorunları düzeltebilirmiyim yada %20 oc yapıp interneti wireless ile kullansam başka sorun olurmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanjui -- 11 Şubat 2012; 20:12:50 >

• % 15 o.c yaptım dvd gördü ama ethernet hala yok
  • fsb arttırın pci express 100 mhz de sabit kalsın 333 mhz fsb yapın
  • Teşekkürler deniyorum
  • olmadı pci express 100 yapınca bip sesi gelimor
  • gelmemesi lazım arıza işaretidir bip sesi ramleri 667 yede düşürebilirsin bu arada
  • 3.20 yani %20 ye o.c li ram leri otomatik 800 den 667 yaptı zaten pci express auto da dvd görüyor ama ethernet hala bozuk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakart kaynaklı bir sorun. Kuzey ve güney köprüsü voltajlarını birer kademe artırın. Anak bu konularda pek tecrübeli değilseniz ikinci çözüm yolu daha uygun olur, voltaj ayarlamaları risklidir.

İkinci çözüm yolu ise; eğer sistem bu şekilde stabilse, harici bir ethernet kartı bulun bir bilgisayarcıdan, onu takıp kullanmaya devam edin.
  • Asıl sorun şu P5KPL giriş seviye bir anakart olduğu için voltaj ayarı yeri yok 2. çözüm yolundan farklı olarak usb den bağladım modemi ama kafama takılan şu neden ethernet bozuluyor
  • anakartın ısınan bir yeri olmalı mutlaka oraya ufak fan koyun süzelmezse 1 kademe volt verip deneyin anakart ısısı 60 dereceyi geçmesin
  • aynı sorun bendede vardı bir zamanlar ki sistemim şuydu

ASUS P5KPL-VM
    E6750

Anakartından kaynaklanıyor voltaj menusu filan yok sadece oc altında bir menu var.% olarak arttırabiliyorsun ve hemen internet gidiyor.Oc yapmak istiyorsanız o anakarttan kurtulup p35 civarı bir anakarta geçmeniz lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: netten^

aynı sorun bendede vardı bir zamanlar ki sistemim şuydu

ASUS P5KPL-VM
    E6750

Anakartından kaynaklanıyor voltaj menusu filan yok sadece oc altında bir menu var.% olarak arttırabiliyorsun ve hemen internet gidiyor.Oc yapmak istiyorsanız o anakarttan kurtulup p35 civarı bir anakarta geçmeniz lazım

Evet sadece % var ve %5 bile yapsan net gidiyor bende yakında leptop alacağım için bıraktım artık bu işleri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.