Şimdi Ara

Inteli kim kurdu? Öğrenin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1968
    Noyce ve Moore adlı iki kişi zamanında Fairchild Semiconductor adlı firmadan ayrıldılar.NM elektronik adında yeni bir şirket kurdular.
    Sonrasında isimlerini Intel adını Intelco adlı bir şirketten aldılar.Santa Clara,Californiada ilk atolyelerini açtılar.

1969
    Intel ilk rami üretti.Intel logosu yapıldı.

1970
    İlk fabrikası Santa Clara Californiada silikonsuz hafıza üretildi.

1971
    Dünya'nın ilk işlemcisi Intel 4004 üretildi.Dünyanın ilk programlanabilir silinebilir sadece okuma hafızası üretildi.

1972
    Fabrikalar Penang,Malaysia'yada kuruldu.İlk 8 bit işlemci 8008 yapıldı.

1973
    Livermoore,California'da ilk wafer fabrikası üretildi.Temiz bir ortama geçildi.

Intel 4-40 aracı ve PL\M teknolojisi üretildi.

1974
    Trafik ışıkları için Intel 8080 işlemcisi üretildi.İçerisinde 4500 transistör içeriyordu.

1975
    Bilgisayarlar Intel ile kişiselleştiriliyor.Hesap makineleri için Altair 8800 işlemcisi üretiliyor.

1976
    8748 ve 8048 mikrokontrolcüleri ve 8085 mikroişlemcisi üretildi.

1977
    16 Klık ilk Eprom bellek üretildi.

1978
    10.000 satış sağlandı.8086 16-Bit işlemci üretildi.

1979
    Bob Noyce Amerikan Başkanından ödül aldı.İlk 500 listesine girdi.

1980
    Intel ilk network işlemcilerini üretiyor.8051 ve 8751.

1981
    IBM bilgisayarlarında Intel 8088 kullanmaya başladı.

1982
    16 bit 80286 işlemcisi üretildi.134 bin transistör içeriyordu.(Intel 286 olarak bilinen.)
    Intel 8096 piyasaya girdi.

1983
    Intel çok performans az güç tüketimi için CHMOS teknolojisine geçti.

1984
    Intel en iyi 100 Amerikan şirketi arasına girdi.İlk CHMOS Dram 256k ram üretilmeye başlandı.

1985
    Intel 386 processorslar üretilmeye başlandı.Orjinal 275k Dram üretimine geçti.

1986
    Intel Japon marketleriyle anlaşma yaptı.Amerika Washingtona fabrikalar açıldı.

1987
    Intel 386 ve 80387 işlemcileri ilk süper bilgisayarda kullanıldı.Intel yılı böylece rekorda olarak kapadı.Intel kara spreyboyayı işlemcilerinde kullanmaya başladı.

1988
    Intel 20.yılını kutladı.Flash forward etoxlu ilk memoryler üretilmeye başlandı.

1989
    Intel 1 milyon transistörlü işlemcilerini üretti.Kara sprey boya kullanılıyordu.

1990
    Intel netport print serverları kullanıma açtı.Pioneer firması desteklendi.

1991
    Intel, Inside pazarlama tekniğine başladı.i860 gflops işlemciler üretildi.(32 milyar flooating-pointli)

1992
    Intel overdrive teknolojili 486 işlemcileriyle 1 numara oldu.

1993
    Intel Pentium processorlar üretilmeye başlandı.

1994
    Intel İsrail fabrikası kuruldu.LanDesk teknolojisi üretilmeye başlandı.Pentiumlar üretiliyordu.Oyun yarışmalarında Pentiumlar kullanıldı.

1995
    Intel Pentium Pro işlemcileri üretilmeye başlandı.Space Shuttle Enduavorda Intel işlemcileri kullanıma geçirildi ve Intel uzaya girdi.Intel 82430FX PCIset işlemciler ile
    piyasada lider oldu.

Sonuç olarak Intel bir İsrail kuruluşu değildir.
    Intel ilk işlemcileri üretti.
    Intel ilk ramleri üretti.
    Intel California kuruluşudur.

Yukarıdaki bilgiler kesindir.Intel Eng sitesinden derlenmiştir.
    Yazan Hazırlayan: emretemelkuran\emcyaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretemelkuran -- 22 Temmuz 2007; 11:26:49 >

• Bir İsrail kuruluşu olmadığını neden vurguladınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanweb

Bir İsrail kuruluşu olmadığını neden vurguladınız?
    Noyce ve Moore bu adamlarla pek aram yok
    şaka bir yana bilgi için tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikrethoca

Noyce ve Moore bu adamlarla pek aram yok
    şaka bir yana bilgi için tşk

Alıntıları Göster
    çok teşekkürler de neden intel israil kuruluşu değil diyorsun da bunu herkes biliyor. tabbiki intel kadar büyük ve başarılı bir firma israil kuruluşu olamaz. bilgi için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: .WondercrafteR.

çok teşekkürler de neden intel israil kuruluşu değil diyorsun da bunu herkes biliyor. tabbiki intel kadar büyük ve başarılı bir firma israil kuruluşu olamaz. bilgi için teşekkürler

Alıntıları Göster
    israil olmaması güzel ama sonuçta yahudilerin elinde buda yeterince kötü zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Merzah

israil olmaması güzel ama sonuçta yahudilerin elinde buda yeterince kötü zaten

Alıntıları Göster
    Türkiyede kurulsa Türkmü olurdu acaba
    Yada ben Alman fabrikasında çalışırken ayrılsam ve Almanyada bir firma kursam , firmam Alman firması bende otomatikman Almanmı olurum ?
    Yada ben bu firmayı Türkiyede kursamda sonra Almanlara satsam firma hala Türk firması olarakmı kalır ?
    Bu işler boş işler.Biz ne yapabiliyoruz ona bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sse

Türkiyede kurulsa Türkmü olurdu acaba
    Yada ben Alman fabrikasında çalışırken ayrılsam ve Almanyada bir firma kursam , firmam Alman firması bende otomatikman Almanmı olurum ?
    Yada ben bu firmayı Türkiyede kursamda sonra Almanlara satsam firma hala Türk firması olarakmı kalır ?
    Bu işler boş işler.Biz ne yapabiliyoruz ona bakalım.

Alıntıları Göster
    Biz hiçbirşey yapmıyor hazır yiyip ohh ne hızlı ohh ne güzel diyoruz üretim sıfır tüketim Allahına kadar
    amerikalı ibişlerde üzerimizden para kazandıkları yetmiyormuş gibi ne kadar tırnaklarımızı geçiririz diye düşünüp farklı pazarlar açıyorlar.Biz kuzu kuzu gidiyoruz peşlerinden.İşte Osmanlıdan Fatihten bize kalan Türkiyeyi soktukları son durum.Allah daha kötüsünden korusun diyorum ama hiç iyiye giden birşey de göremiyorum ne yazıkki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Biz hiçbirşey yapmıyor hazır yiyip ohh ne hızlı ohh ne güzel diyoruz üretim sıfır tüketim Allahına kadar
    amerikalı ibişlerde üzerimizden para kazandıkları yetmiyormuş gibi ne kadar tırnaklarımızı geçiririz diye düşünüp farklı pazarlar açıyorlar.Biz kuzu kuzu gidiyoruz peşlerinden.İşte Osmanlıdan Fatihten bize kalan Türkiyeyi soktukları son durum.Allah daha kötüsünden korusun diyorum ama hiç iyiye giden birşey de göremiyorum ne yazıkki

Alıntıları Göster
    İsrail olsa ne olacaktı almayacakmıydık ? Hakedenin hakkını vermesini biliriz..

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Merzah

Bir söz vardır "Sen eşek olursan, semer vuran çok olur" diye Amerikayı Amerika ,Osmanlıyı Osmanlı yapan çok çalışmaydı.Biz kendimize kızalım ve çalışalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Freed0mm

İsrail olsa ne olacaktı almayacakmıydık ? Hakedenin hakkını vermesini biliriz..

Alıntıları Göster
    Hak edenemi neyi hakediyorlar sence ?
    Bu kadar tekel bir pazar olmasaydı ben almazdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sse

quote:

Bir söz vardır "Sen eşek olursan, semer vuran çok olur" diye Amerikayı Amerika ,Osmanlıyı Osmanlı yapan çok çalışmaydı.Biz kendimize kızalım ve çalışalım.

Alıntıları Göster
    Adamları takdir etmek lazım
    Şuanda dünyada tekler amd 2 ci

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalemre -- 22 Temmuz 2007; 13:36:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanalemre

quote:

+1

Alıntıları Göster
    Intelin gizli avukatları sitemizi basmış :) Bazı sitelerin yanlı yayın yaptığını biliyorduk da intel ajanlarını buraya kadar soktu mu yahu :) pes

• quote:

Orijinalden alıntı: retrogamer

Intelin gizli avukatları sitemizi basmış :) Bazı sitelerin yanlı yayın yaptığını biliyorduk da intel ajanlarını buraya kadar soktu mu yahu :) pes

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: superboyonline

türkçe o kadar zor öğrenilen bir dil değil. türkçe öğrenmiş insanlar da yazılar gönderiyor olabilir.

örneğin hiç klavyelede türkçe harf kullanmayanlardan şüphelenebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: buzmust

quote:

türkçe o kadar zor öğrenilen bir dil değil. türkçe öğrenmiş insanlar da yazılar gönderiyor olabilir.

örneğin hiç klavyelede türkçe harf kullanmayanlardan şüphelenebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Intel ajanı falan olduğum yok bir konuda (Genel>Amd vs Intel) de cevaplarda bir çok arkadaşın
    Intel İsrail kuruluşudur vs. gibi deyimler kullandığını gördüm.Bilgilendirme amaçlı.Kimiside kimin neyi
    ürettiğini bilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: emretemelkuran

Intel ajanı falan olduğum yok bir konuda (Genel>Amd vs Intel) de cevaplarda bir çok arkadaşın
    Intel İsrail kuruluşudur vs. gibi deyimler kullandığını gördüm.Bilgilendirme amaçlı.Kimiside kimin neyi
    ürettiğini bilmiyor.

Alıntıları Göster
    intel 2 sene once israile 3.5 milyar dolarlık fabrıka kurma kararı almıstı.
    yapımına baslandı bildigim kadarıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: emretemelkuran

ürettiğini bilmiyor.

Alıntıları Göster
    Çalışmanız için teşekkürler

İsteyenler, kaynağa buradan bakabilir:

http://www.intel.com/museum/corporatetimeline/index.htm?iid=about+ln_history

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

hele sen hiç konuşma boşu boşuna arkadaşımıza suç atıyorsun. Bikere burda herkesi kötüleyen biri ve bir ajan varsa oda sensin tammmı amd'yi korumaktan başka bir şey yapmıyorsun . Senin olsun dandik amd'den !

• quote:

Orijinalden alıntı: .WondercrafteR.

quote:

hele sen hiç konuşma boşu boşuna arkadaşımıza suç atıyorsun. Bikere burda herkesi kötüleyen biri ve bir ajan varsa oda sensin tammmı amd'yi korumaktan başka bir şey yapmıyorsun . Senin olsun dandik amd'den !

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: wondercrafter

quote:

Önce insanlarla insan gibi konuşmayı öğren olur mu.AMD nin dandik olduğunu nerden çıkardın.Senin gibi zeka yaşı küçük insanlarla muhattap olmayacağım bundan sonra haberin olsun.Mesajlarını ona göre yaz...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: wondercrafter

quote:

Önce insanlarla insan gibi konuşmayı öğren olur mu.AMD nin dandik olduğunu nerden çıkardın.Senin gibi zeka yaşı küçük insanlarla muhattap olmayacağım bundan sonra haberin olsun.Mesajlarını ona göre yaz...

Alıntıları Göster
    birincisi senin gibi insanlardan çok var önce bilirmiş gibi konuşursunuz, sonra laf altında kalınca da saçmalarsınız. o yüzden hiç senle uğraşamam ve tekrar söylüyorum bunu iyice oku AMD DANDİKK !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .WondercrafteR. -- 22 Temmuz 2007; 18:02:35 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.