Şimdi Ara

Intel vs AMD 3ds max + Vray 3 testleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
11
Favori
32.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i7 950 ye biraz daha fark atmasını bekliyordum.. Biraz hayal kırıklığı oldu.
  • yok bir oyun için içerik hazırlayıp kullanıcılarını satıyorum :) daha çok low poly mimari modelleme neticesinde çok ayrıntı bir işlem yok ki oyun motoruda çok gelişmiş birşey değil daha normal maps yok ama millet alıyor ıvır zıvıra para harcıyor bizede cep harçlığı çıkmış oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

i7 950 ye biraz daha fark atmasını bekliyordum.. Biraz hayal kırıklığı oldu.

windows 7 hot fix yüklü değil birde iş yerindeki anakart aslında segment olarak bundan yüksek öyle bir fark olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

yok bir oyun için içerik hazırlayıp kullanıcılarını satıyorum :) daha çok low poly mimari modelleme neticesinde çok ayrıntı bir işlem yok ki oyun motoruda çok gelişmiş birşey değil daha normal maps yok ama millet alıyor ıvır zıvıra para harcıyor bizede cep harçlığı çıkmış oluyor...

o zaman sorun yok fx 8350 oldukça iyi iş görecektir. Bu tip çalışmalar için workstaitonlara ya da i7 i5 serisine gerek yok
  • @OnTEC

İlk mesajında i7-950 6 dakikada aldığı renderi fx8350 3 dakika alır beklentisini ben 3,5 - 4,0 dakika olsada olur diye umut ediyordum. 20 saniyelik fark beni şaşırttı.
    Günlerdir okuduğum yorumlardan kendimi fazla doldurmuşum.. Keşke senin verdiğin dosyayı i5-3570k sahibi olan bir arkadaş da indirip test yapsada neyin ne olduğuna artık
    emin olsak.. Yanlış anlaşılmasın benim derdim intel mi - amd mi? derdi değil.
    Keşke testler, özellikle render testleri hep böyle aynı dosya üzerinden yapılsa.. Cinebench miş pc mark mış benim umurumda değil.Böylesi daha kanlı canlı oluyor.
  • ile bende beklentimi fazla yüksek tuttum gerçi i7 950 ileilgili bir vray testi bulamadım ancan cpu benchmark.net in skorları vrayle yakınlık gösterdiğinden onun skoru üzerinden tahmin yürüttüm. yaptığım dosya extreme bir dosya tabiki şu an ladığım renderler 30 40 sn filan sürüyor aynı çözünürlükte ama sonuçta performansı test etmekti amaç...

işin özü

athlon ii x4 620: 574 Sn
    I7 950: 351,4
    fx 8350 :337,2 Sn

4,4 e kadar yükseklttim hızı ama renderde hiç birşey değişmedi oda enteresan bir durum oldu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: criesofcredo

quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

hayırlı olsun soğutucusunun resmini atarsan birde denersen çok sevinirim

Resmini neden istedin inanmıyor musun?

yok soğutucuyu değiştiler mi merak ettim neden inanmıyayım ?

admların sogutucuları phenom 955 lerinkinden bile dandik olmuş bende 8320 aldım 40 dereceye geldimi fan kafa ütülüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow_Six -- 25 Kasım 2012; 18:47:07 >

• hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

ile bende beklentimi fazla yüksek tuttum gerçi i7 950 ileilgili bir vray testi bulamadım ancan cpu benchmark.net in skorları vrayle yakınlık gösterdiğinden onun skoru üzerinden tahmin yürüttüm. yaptığım dosya extreme bir dosya tabiki şu an ladığım renderler 30 40 sn filan sürüyor aynı çözünürlükte ama sonuçta performansı test etmekti amaç...

işin özü

athlon ii x4 620: 574 Sn
    I7 950: 351,4
    fx 8350 :337,2 Sn

4,4 e kadar yükseklttim hızı ama renderde hiç birşey değişmedi oda enteresan bir durum oldu....

Bende zamnında Q9400 ile oc yapıp render aldığımda hiç fark görememiştim...Oc olayı sanırım en fazla çalışma esnasında iş görüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: senol2985

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

hayırlı olsun soğutucusunun resmini atarsan birde denersen çok sevinirim

Resmini neden istedin inanmıyor musun?

yok soğutucuyu değiştiler mi merak ettim neden inanmıyayım ?

admların sogutucuları phenom 955 lerinkinden bile dandik olmuş bende 8320 aldım 40 dereceye geldimi fan kafa ütülüyor

Fotodaki sogutucu benim x4 955 be ile birebir ayni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende bu aralar intel-3770K yada amd fx8350 bir sunucu toplamayı düşünüyorum.Fakat karar veremedim tam olarak. Yoğun ve yığın işlemler hakkında bir test paylaşırrsanız sevinirim.
  • sunucunun öncelikli yapacağı iş ne vray server mi ? eta server mi ? rdp server mi? ona göre çok değişir.
  • aslında redner esnasında garip bir olay oluyor Vray render bendeki ayarlarda 5 phaseden oluşuyor ilk 4 phasede işlemci 4000 mhz çalışırken son ama uzun süren esas görüntünün ortaya çıktığı bölümde işlemci çoğunlukla 1500 mhz ye düşürüyor kendini sonra render lastik gibi uzuyor yazılımsal bir sorun var anladığım kadarı ile...

cpu hız green power cool n quite filan iptal ettim ama çözemedim mevzuyu..
  • i7 950 yi 4.2 ghz e overclock yapsan fx8350 den daha iyi render alır.
  • Max sahnesini paylaşır mısınız?Çok merak ettim bende işlemci güncellemeyi düşünüyorum render performasını kıyaslamak açısından test yapayım bende.
    Bu arada vray kullanmıyorum ama(mentaltray-iray ağırlıklı çalışıyorum) geçen kurdum 2013 üzerine son versiyonunu render denemesi yaparken çekirdeklerin yüzde 50 de çalıştığını gördüm. Bir gariplik var gerçekten yazılımsal olarak yada belkide bir ayarı vardır cpu yu şöyle böyle kullan diye....
  • Biosda cpu throttling kapalı mı?
  • Bulunsun , i7 3770K ile karsilastirmali test yapalim ne dersiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar test yaptığım dosyanın linki aşağıdadır bilgisayarında 3ds max ve v ray olanları redner alıp sistem bilgileri ile birlikte bana özelden atarlarsa bloğumda paylaşacam veriler insanlar için iyi bir referans olsun istiyorum, gerçek bilgisayarlar ve gerçek işler ne yapacak?

http://yadi.sk/d/jYdxvde70uMP2
  • Sistem1 i7 3770k cpu, asus p8z77-v Anakart, 32 gb ddr 3 1600 ram
    i7 3770k overclock yok 04:09 sn.
    i7 3770k 4.5 ghz 04:01 sn.

Akşamda evdeki q9500 le render alıp 2. sistem olarak paylaşacağım.

Edit:Overclock sonuçlarını ekledim i7 için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmms -- 26 Kasım 2012; 12:15:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmms

Sistem1 i7 3770k cpu, asus p8z77-v Anakart, 32 gb ddr 3 1600 ram
    i7 3770k overclock yok 04:09 sn.
    i7 3770k 4.5 ghz 04:01 sn.

Akşamda evdeki q9500 le render alıp 2. sistem olarak paylaşacağım.

Edit:Overclock sonuçlarını ekledim i7 için.

Elinize sağlık bloga ekledim diğer test sonucunuda bekliyorum adam gibi bir başvuru kaynağı olsun hangi işlemci ne yapar görülsün.... İntel Amd. araç neticede amaç işi hızlı yapmak. 2600k sı olan bir arkadaştan rica ettim oda gönderebilirse bu gece o sonucu da ekleyeceğim..

http://ontec.blogspot.com/2012/11/vray-cpu-testleri.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 26 Kasım 2012; 15:39:43 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.