Şimdi Ara

intel virtualization technology hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    android studio emulator için intel vt-x teknolojisini kullanmak istiyorum ancak, işlemcimde vt-x teknolojisi olduğu halde windows 10'da kullanamıyorum. biosdan kontrol ettim ve 'enable' olarak işaretli.

intel software app ile baktığımda ise gözükmüyor, sebebini anlamadım bir türlü. fikri olan var mı? teşekkürler.

• Merhaba dostum.

Denetim Masası > Programlar > Programlar ve Özellikler altında ''Windows özelliklerini aç veya kapat > Hyper-V kutucuğunu işaretleyerek aktif hale getirebilirsin.
  • İşlemcinizin vt-d seviyesi desteğine ihtiyacı olabilir. Vt-x, yazılımda destekli manasına geliyor. Ben donanımda destek olmadan çalıştırtamadım, siz gene de bir bakın işlemci özelliklerinize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baholi

Merhaba dostum.

Denetim Masası > Programlar > Programlar ve Özellikler altında ''Windows özelliklerini aç veya kapat > Hyper-V kutucuğunu işaretleyerek aktif hale getirebilirsin.
    o özellik hep açıktı aslında, şuan bir sorun yok android studio'da ancak intel software app'de kapalı olarak gözüküyor ve intel HAXM programını kuramıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

İşlemcinizin vt-d seviyesi desteğine ihtiyacı olabilir. Vt-x, yazılımda destekli manasına geliyor. Ben donanımda destek olmadan çalıştırtamadım, siz gene de bir bakın işlemci özelliklerinize.

BIOS'da bu özellikler hep açıktı.
  • K serisi işlemcilerde örneğin açık değil, meselenin tamamına yönelik bahsediyorum. AMD işlemcilerde biostan halledebiliyorsun, Intel'de ise doğrulama iki aşamalı gerçekleşiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyper-v yüklü ise Sanallaştırma(intel vt-x/AMD-V) teknolojinisi kendi için kullanır.
    HOST/windows hypervisior moduna girdiği için Harici programlar sanallaştırma kullanamaz.
    Çözüm için Hyper-v'yi kaldırın.
    VT-d hardware pass-through için olan bir teknolojidir. AMD'de karşılığı IOMMU'dur.
    PCI aygıtları Guest işletim sistemine aktarmaya yarar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Intel® Core™2 Extreme ne demek
    18 yıl önce açıldı
    Intel PM45 Anakart ve Upgrade
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.