Şimdi Ara

Intel, ürettiği her ürüne yapay zeka ekleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel, ürettiği her ürüne yapay zeka ekleyecek
    Intel CEO'su Pat Gelsinger, şirketin ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladığı görüşme sırasında yapay zeka konusunda oldukça iddialıydı. Gelsinger, yatırımcılara yönelik olarak ürettikleri her ürüne yapay zeka eklemeyi planladıklarını söyledi. Intel, makine öğrenimi görevleri için yerleşik bir nöral işlemciye sahip Meteor Lake serisi işlemciler üzerinde çalışıyor ve bu sadece başlangıç.



    Intel, yapay zekayı her ürüne getirecek



    Intel bu yılın sonlarına doğru, makine öğrenimi görevleri için yerleşik bir nöral işlemciye sahip ilk tüketici sınıfı çipi olan Meteor Lake'i piyasaya sürecek. (Apple ve Qualcomm'un ardından AMD de kısa süre önce aynı şeyi yaptı). Ancak Intel daha önce bize yalnızca premium yeni Ultra işlemcilerinin bu yapay zeka yardımcı işlemcilerine sahip olabileceğini söylemiş olsa da, Gelsinger yapay zekanın Intel'in sattığı her şeyde olmasını bekliyor gibi görünüyor.



    Ayrıca Bkz.Intel, tüm işlemcilerinde fiyat artışı yapabilir



    Gelsinger, açıklamaları sırasında yapay zekanın geleceği için önemli çıkarımlarda bulundu: "Yapay zeka gelecekte benimki de dahil olmak üzere her işitme cihazında olacak. İster bir müşteri olsun, ister perakende, üretim ve endüstriyel kullanım durumları için bir uç platform olsun, ister kurumsal bir veri merkezi olsun, özel bir 10 megavatlık çiftlik kurmayacaklar."



    Bu açıdan bakıldığında Intel, bulutta yapay zeka yerine cihazda yapay zekayı öne çıkarıyor. Öte yandan Intel’in ve CEO’sunun böyle bir açıklama yapması son derece doğal. Çünkü yapay zeka teknolojilerinde buluta güç veren çipleri üreten Intel değil Nvidia'dır. Bununla birlikte herkesin her şeyi bulutta istemediği de doğru.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/7/27/23810360/intel-pat-gelsinger-ai-every-platform-promise







  • Hapı yuttuk desenize...

  • Hojammm hojaaamm bilgileri biz çalmadık yapak zeka göndermiş hojaammm!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.