Şimdi Ara

Intel Raptor Lake işlemciler 350 watt'lık Turbo Modu ile gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel Raptor Lake işlemciler 350 watt'lık Turbo Modu ile gelebilir



    Intel 13. Nesil Raptor Lake işlemcilerin çıkış tarihi yaklaşırken, yeni nesil işlemciler güç tüketimi açısından zirveye oynayacak gibi görünüyor. Intel’in üst seviye Raptor Lake modellerinin güç sınırlarını arttıracak yeni bir hız aşırtma profili üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.



    Yüzde 15'e kadar performans artışı sunacak



    VideoCardz tarafından bildirilenlere göre yeni hız aşırtma profili, varsayılan PL2 güç sınırını 253 watt seviyelerinden çok daha yüksek diyebileceğimiz 350 watt’lık bir değere ulaştıracak. Böylece Core i9-13900K'da yüzde 15'lik bir performans kazanımı sağlanması bekleniyor. Ancak yeni hız aşırtma profilini kullanabilmek için, kullanıcıların üst düzey bir 700 serisi anakarta sahip olmaları gerekecek.



    Ayrıca Bkz.Intel Arc A580, benchmark testlerinde görünmeye başladı: RTX 3060'a yetişiyor



    Intel'in yanı sıra üst seviye AMD Ryzen 7000 işlemcilerin de daha yüksek bir güç gereksinimi ile gelmesi bekleniyor. AM5 soketi, 170 TDP’li işlemcilere destek sunarken, bu değerin ağır iş yüklerinde 230 watt’a kadar yükselebileceği tahmin ediliyor13.nesil Intel Raptor Lake işlemcilerin, 27 Eylül tarihinde tanıtılması ve AMD Ryzen 7000 serisi ile aynı zamanda Ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/95682-intel-prepping-350-watt-turbo-mode-high-end.html







  • Hem cayır cayır ısınacak, hem de cayır cayır elektrik faturasını katlayacak.


    Ne için mi?


    %15'lik artış için ki o da beklenti imişIntel Raptor Lake işlemciler 350 watt'lık Turbo Modu ile gelebilir 

  • 350tdp gerçekten çok fazla
    13900kf 6.1ghz hız aşırtıldı diye haber vardı.
    O zaman tdp 500 mü olacak. Bu işlemcilerin yanında 360 sıvı soğutmayı hediye vermediği sürece bu iş hikaye…
    Eski 775chipset zamanı gibi heryeri vrm ve aktif soğutma olan anakartlara merhaba deyin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Hocam enerji verimliliği bakımından 12400 ile 13400 arasında nasıl bir fark olur bilginiz var mı acaba?

  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Sanırım başka türlü Amd ile rekabet edememekten korkuyorlar.

  • Bilmiyorum hocam son kullanıcılardan sonuç almadan net konuşamayız.


    @Spider_hip Amd fiyatları epey bir yükseltti demek ki Intel'e güveniyormuş.

  • 7 nanometrenin gözünü seveyim. 64 çekirdekli 256 MB L3 önbelleğe sahip
    Ryzen Threadripper Pro 3995WX 280 Watt TDP'ye sahip.

  • Bu işlemciler nasıl soğutulacak anlamıyorum. Verimliliği her marka arttırıp termal kazanım elde etmeye çalışırken intel inatla ters yanlış yöne gidiyor. Şu an bile iyi soğutucular bazen yetersiz kalabilirken böyle tdp yükseldikçe daha da yetersizleşecek sonra ısımam soba ürünler dolacak. Anlamıyorum gerçekten.

  • Bu işlemci ve ekran kartı güç tüketimleri nerelere doğru gidiyor anlamadım. Anlaşılan her daireye bir mini elektrik santrali kurduracak bunlar. Birde dünyada yaşanan bir enerji krizi varken olacak iş değil.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Bu şekilde olursa buna rekabet denmez valla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 350w ne arkadaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keske performansi arttirmak yerine enerji verimliligini arttirsalar. dunyada enerji tedarigi ve fiyatlari her gecen gun daha kotuye gidiyor. Piyasada apple disinda arm islemcili pc satan firmalarin artmasi lazim, hatta belkide anakart ureticilerinin mediatek qualcomm gibi adamlarla anlasip eskiden cyrix intel vb nin soket paylastigi gunlerdeki gibi, farkli marka arm islemcileri destekleyen anakartlar uretmesi lazimki bizde evimize arm islemcili sistem kuralim. kisa vadede olacak isler degilmis gibi gorunuyor farkindayim, ama x86 nin teorik sinirlarina geliniyor artik, nanometrik kuculme de iyice zora girmis durumda.

  • Yok yok, HEPC kullanıcıya yönelik 1 KW işlemci çıkarsınlar, 1 KW da ekran kartı, rahatlasınlar ya... 2.5 KW 80+ Platinum PSU alırız biz de, 80+ Platinum önemli, hani elektrik tasarrufu yapacağız ya (!)...

    Daha önce yazdığım gibi, umudum Avrupa Birliği'nde, nasıl ki otomobillere Euro 5, Euro 6 gibi verimlilik zorunlulukları getiriyor. Aynısını elektronik cihazlara, özellikle de masaüstü sistemlere getirmeli ki bu saçmalıkları duymayalım.

  • Maks 250 w sınırı konmalı, bu ne arkadaş.

  • tavsiye edilen intel soğutucusu
    Intel Raptor Lake işlemciler 350 watt'lık Turbo Modu ile gelebilir

  • O zaman AMD devam?

  • iyice kafayı yediler, bunların mantığı bir zamanların american musclecar mantığına döndü, ne kadar beygir o kadar benzin o kadar hacimli motor! yahu tam tersi teknoloji ilerlemesi demek daha da küçülme daha da az güç tüketimi daha az ısınma ve daha yüksek performans demek değil mi? bu manyaklar böyle giderse işlemcileri soğutmak ve güç sağlamak için ayrı bir kasa daha almamız gerekecek. Herifler PSU ve AIO lobisine çalışıyor resmen

  • Sıvı azot ile eskiden çılgın o/c işlemleri yapılırdı. Sanırım bu gözler ölmeden işlemci kutusundan standart soğutucu olarak sıvı azot çıktığını da görecek :) mizahını yaptığımız şeylerin imalatını yapıyor firmalar ulan olmuyorsa zorlamayın a.q

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.