Şimdi Ara

Intel Rapid Storage Technology nedir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
4
Favori
84.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Raid/ahci :D zaten yükleme ekranında yazıyor
     Intel Rapid Storage Technology nedir?
  • The Legion kullanıcısına yanıt
    merhabalar sercan kardeş formu okudugumda senin bu konuda bilgili oldugun belli oluo. eger vaktin ourda bana yardımcı olursan sevinirim.
    sorunum şöyle kingston v300 serisi 120gb lık ssd aldım yeni ama degerleri çok düşük resimdede görebilirsin. sistemim i7 2600 3.4ghz /anakart asus p8h67 / 4X2 rem/ gtx650ti boost ekran kartı. 1tb seagate hdd. buna göre aşagıdaki sonuçlar çok düşük deilmi? ahci yaptım ve intel rapid kurulu. kingston son serisinde nand teknolojisini dandik flash belleklerle degiştirmiş ve veri kaybı oldu denilioyor genel olarak ama bu kadarmı olur? sistemimi nasıl daha verimli hale getirebilirim. hatta vaktin varsa teamwiaverdan girip bakabilirmisin. cevabını bekliorum. şimdiden teşekkürler... sagdaki intel rapidden önce achi modunda yapıldı. soldaki intel rapidden sonra. yani kötüydü zaten rapidden sonra daha kötü oldu :(
     Intel Rapid Storage Technology nedir?

• Merhaba hocam,
    Sorunuza ilişkin olarak aklıma gelen sadece tek bir sorun var o da kablolama. SSD'yi sata 3 portuna, sata 3 kablosuyla taktıysanız sorun olmaması gerek.
    kablolamada sata6gb/ a bagladım sata 3 kablosuyla ssd arızalı olabilir yada ince ayarlarımda bi sorun olabilir diye düşünüyorum benchmark degerlerim gerçekten fazla düşük dimi hocam?
  • Eğer mümkünse bir Linux işletim sistemi kurup denemenizi öneriyorum. Sonuç yine aynıysa garantiye vermenizi öneriyorum.
    hocam lınux daha önce hiç kullanmadım sistemim win8 pro 64 bit orjinal. işletim sisteminden kaynaklanıyo olabilirmi?
    teamdan girip baksanız vaktiniz olurmu?
    reis yine ben bişey daha sormak istiyorum masa üstüne corsair 120 ls ssd kurdum ahci modda. raid falan yok anladıgımda yok zaten. benim intel rapid store technology kurmama gerek varmı yani bana bi faydası olurmu? anakartım asus P8H67.
  • Kurup kurmaniz bir değişiklik yaratmayacaktır. Yeni ssd'ler artık ihtiyaç duymuyor ekstra yazılımlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Legion

Kurup kurmaniz bir değişiklik yaratmayacaktır. Yeni ssd'ler artık ihtiyaç duymuyor ekstra yazılımlara.

teşekkürler
  • Konuyu hortlatmayım dedim ama dayanamadım

Intel RST eski adıyla Intel Matrix Storage'dır.
    Bu iki yazılım Intel Sata Controller driverlarını barındırır. Kurulması gerekir. Hatta önce Windows kurarken disk bölümleme yaptığımız bölümde.
    Sürücü yükle seçeneği seçilerek intelin driver sayfasından indirilmesi gereken F6 Setup drivers var onu indirip. Flash disk yada flooppy sürücü (tabi hala kullanan varsa) oradan önce yükleme yapılır. Windows kurulumu tamamlandıktan sonra RST paket yazılımı yüklenir.
    Burda driverları sisteme tekrar yüklüyor yukarıdaki işlemlere gerek yok demeyin. Windows kurulumunda yüklendiği takdirde sistem daha stabil ve performanslı çalışıyor.

Bu yazılımın yaptığı işe gelirsek. Intel Sata Controller chipseti raid ahci ve ide mode destekler. Anakart ve chipset modeline göre özellik fark gösterebilir. Raid yazılımsal değildir. Donanımsal raiddir. RST bunu Windows üzerinden yönetmemizi sağlar.
    Bilgisayar açılışında bu işleme CTRL+I tuşuyla girip RAID konfigürasyonunuzu yapabilirsiniz. Diğer bir özellik ise ssd diskleri cache disk olarak kullanmamız sağla bunun için önce HDD'ye Windows kurulur. Sonra RST yazılımı yada Intel Matrix Storage ile SSD önbellekleme ,
    moduna alınarak SSD cache olarak kullanılır. MSN ile felan hiç alakası yok....

Raid için biosda sata mode vardır bu modu RAID'e alırsınız, AHCI için AHCI mode'a IDE için IDE moda daha sonra bu ayarı değiştiriseniz. Windows işletim sistemine giremezsiniz. Driver farkından çalışmaz. Kısaca kurulması gereklidir. Chipset sata driverlarını barındırır.
    Yazılım üzerinden HARDWARE RAID yapmaya yönetmeye ve SSD Cache yapmaya yarar.

Not: IDE modda bile kurulması gerekir.!

• quote:

Orijinalden alıntı: emreuyar

Konuyu hortlatmayım dedim ama dayanamadım

Intel RST eski adıyla Intel Matrix Storage'dır.
    Bu iki yazılım Intel Sata Controller driverlarını barındırır. Kurulması gerekir. Hatta önce Windows kurarken disk bölümleme yaptığımız bölümde.
    Sürücü yükle seçeneği seçilerek intelin driver sayfasından indirilmesi gereken F6 Setup drivers var onu indirip. Flash disk yada flooppy sürücü (tabi hala kullanan varsa) oradan önce yükleme yapılır. Windows kurulumu tamamlandıktan sonra RST paket yazılımı yüklenir.
    Burda driverları sisteme tekrar yüklüyor yukarıdaki işlemlere gerek yok demeyin. Windows kurulumunda yüklendiği takdirde sistem daha stabil ve performanslı çalışıyor.

Bu yazılımın yaptığı işe gelirsek. Intel Sata Controller chipseti raid ahci ve ide mode destekler. Anakart ve chipset modeline göre özellik fark gösterebilir. Raid yazılımsal değildir. Donanımsal raiddir. RST bunu Windows üzerinden yönetmemizi sağlar.
    Bilgisayar açılışında bu işleme CTRL+I tuşuyla girip RAID konfigürasyonunuzu yapabilirsiniz. Diğer bir özellik ise ssd diskleri cache disk olarak kullanmamız sağla bunun için önce HDD'ye Windows kurulur. Sonra RST yazılımı yada Intel Matrix Storage ile SSD önbellekleme ,
    moduna alınarak SSD cache olarak kullanılır. MSN ile felan hiç alakası yok....

Raid için biosda sata mode vardır bu modu RAID'e alırsınız, AHCI için AHCI mode'a IDE için IDE moda daha sonra bu ayarı değiştiriseniz. Windows işletim sistemine giremezsiniz. Driver farkından çalışmaz. Kısaca kurulması gereklidir. Chipset sata driverlarını barındırır.
    Yazılım üzerinden HARDWARE RAID yapmaya yönetmeye ve SSD Cache yapmaya yarar.

Not: IDE modda bile kurulması gerekir.!

benim sekiz yillik pc vardi. xp kurarken kurulum baslamadan sata harddisk icin disketten program yuklemek gerekiyordu yoksa kurulum devam etmiyordu. buda oyle bisey sanirim.

• Kurulması artık gerekli değil hocam, Windows artık hallediyor her şeyi. SSD cache'leme olayı ise Rapid Storage Technology değil Smart Response Technology yazılımı altında mümkün
  • Evet windows hallediyor ancak kendi deneyimim windows kurulumu esnasında windows 8.1 update 1 dahil floppy disk sürücüsü yüklendiği takdirde kurduğum tüm bilgisayarlarda tespit ettim sistem daha disk daha performanslı çalışıyor. 120 gb team ssd 2 + 4*1TB seagate 6gbps rais 0 sistemde pre-install sürücü yuklenmediginde primary disk ssd secondary disk rais olmasına rağmen windows raid array'ı primary görüyor ve sistem dosyalarını raid'e kuruyor bootable disk olarak da raid'i görüyor ayrıca real life kullanımda disk performansı düşüyor ssd de dahil buna o yüzden kurulması gerekir djyorum kurmaktan zarar gelmez gereksiz görülse sadece ahci destekleyen notebook ana kartlarının driver support sitesinde bunları yayinlamazlar. Üst seviye asus n550n-jv notebook pc'imde sadece ahci desteği ve hdd olmasına rağmen ön tanımlı kurulu geliyor.

• Bahsettiğiniz fark tabi ki mevcut. Intel bu pakediyle dizüstü bilgisayarlarda AHCI konfigürasyonlarda performans artışı, daha uzun batarya ömrü ve geliştirilmiş sata sürücüleri de sunuyor. Yani kurulması uzun süreli kurulumlarda tercih edilebilir tabi ki lakin eskiden yaptığımız sata sürücüsü tanıtma olayı kadar da önemli değil. Windows'un AHCI sürücüleri de yeterli oluyor artık.

• arkadaşlar Merhaba.
    konuya tesadüfen denk geldim.
    lenovo y580 laptopum var.
    normalde 500gb civarinda klasik hdd var.
    arkadaslarim kendilerine ssd aldılar memnun olduklarını görünce bence msata kingston 200 serisinden 120gb lik disk aldım.
    düşüncem format atıp windovsu 120 ye kurmak diğerini depolama olarak kullanmak idi.
    hibrit vb gibi şeyler den bahsediyorsunuz bu konularda fazla bilgim olmadigindan size sorum şu :

mevcut durumda sisteminden daha iyi performans alabilmek için bu hibrit mevzularina girmelimiyim?
    yoksa ayri bölümlerde orjinal dusuncemi mi uygulamaliyim?

• Y580 güzel bir laptop, Kingston da srt'yi destekliyor yalnız hdd'si 5400rpm ve sata portları sata-2 tahminen, dolayısıyla ben önermiyorum. Tabi isterseniz 1 2 gün srt ile, 1 2 gün de ayrı ayrı iken kullanmayı deneyin (ki laptop için hdd'yi cd-rom bölümüne takmanız gerekecek) sonuçları kendinizi muhakeme edebilirsiniz.

Not: SSD'yi cd-rom'a takmamaya dikkat edin zira idle iken windows ya da bious o sata cihazı kapatabiliyor.
    msata slotu vardi bos oraya taktim m200 u dvd roma hdd ye dokunmadim aynen duruyo.
    bicimlendirilmemis disk olarak goruyo su an 110gb olarak ordada bi sikinti yok.
    aslinda yeri gwlmisken sunuda sorayim bicimlendirirken ozel bi islem yapmam gerekiyomi gbt ayarlamak vb gibi.
    hdd ye baktim st500 serisindenmis sata 2 yaziyor everestte.

• bir de sunu sorayim hazir yeri gelmisken.
    mevxut durumda 8gb alani hybernation icin ayirdim genelde hybernation ile kapatmadan seri başlangıcından gayet memnun sekilde kullaniyorum.
    sorum su: ssd ye windows kurunca bu sekilde bolum ayirmama gerek yok degil mi. ssd zaten rasgele bolumlere okuyup yazsa da fark etmez sanirim?

• mSata portu sata 3'tür ancak ssd sata 2 ise srt (hibrit) ancak sizin karşılaştırma yapmanızla kesin bir şey söylenebilir.

GPT, UEFI veya MBR olayı şöyle. Eğer BIOS'ta AHCI açık ise -ki önemli ssd için- BIOS da destekliyorsa MBR ile Windows'u kurmanızı öneriyorum.

Hybernation'ı önermiyorum zira SSD'de tek faydası ram'de olan her şeyi ssd'ye kaydetmesi. Güvenilirlik seviyesi çok düşük, eğer çok uğraşıp da kaydetmediğiniz pencereler varsa pc açılınca donabilir. Doğrudan admin destekli cmd'yi açıp powercfg /h -off yaparsanız hem ram kadar yer de açmış olursunuz.
    o komutu verince hybernation bölümüne gerek kalmadan ram kadar yer mi ayiriyor sistem? dogru mu anladim? tam ne ise yariyor komut?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.