Şimdi Ara

INTEL PENTIUM DUAL CORE E5700 OVERCLOCK YAPIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kısacası işlemcimi over clock yapmak istiyorum

:::::::::::::::::::::::

8GB ram Ati HD6570 2GB Dark Optimus Case Power Supply Dark 450W Ana kart Asus P5G41T-M LX

biosta overclock profilini manuel yaptım voltajları enlemedim. lütfen yardım edin. multiplier ise x15.0 yardımlarınızı bekliyorum şuanki hız ile stabil bilgisayarım.ama ben 3.7 ye kadar çıkarmak istiyorum.

• yokmu yardim edecek ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bump lamak zorundayim... bir hafta oldu cevap yok. hic mi bi uzman yok bu konuda?

• yardim edecek kimse yokmudur koskoca forumda

• bilgisi olan yardim etsin artik lutfen bir haftadir bekliyorum kimse cevap bile vermiyor.

• Çok bi şey fark olmayacak ondan, zaten psu cok güçlü değil ki overclock yapasın soğutman iyi mi o da var bence ikinci el temizinden core 2 quad işlemci bak sen sanırsam watch dogs oynamak için overclock istiyorsun youtube videolarında gördün yüksek frekanslı dual işlemciler oynatıyor filan

• adamin biri 3ghz dort cekirdek islemci ekran karti ayni kasmadan oynuyor valla ben 3.40 ghz ye ayarlayinca hafif kasiyor ama yinede oynanmiyor. buyuk ihtimalle yeni islemci alacagim ama oc da bir secenek olmadi mecbur alacagim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaş çok yardım istemiş harbiden bir yardım edin adama ( ciddiyim )
    Keşke bilgim olsaydı da yardımcı olsaydım.
  • Aynı anakarta sahibiz o işlemciye en fazla %30o.c. yapabilirsin çok zorlamaben e6600 3.60 yaptım bios da overclock menusune gir manuel sec islemci carpan frekansini artir iste capani carptignda mesela 12x300=3600 etsin gibi pc ac oyunlarda donma takilma ve isinma yoksa kullanabilirsin

• zaten cpu yansada bisey olmaz eskidi zaten ama ben yinede denemek istiyorum fsb frekansi ve ram zamanlamalarini degistirsem sonuc alabilirmiyim?

• ben direk heavy load programindan test ediyorum. 3.50 de sabit stabil ama ara ara takiliyor ama voltajlari yukseltince azaliyor takilmasi pek fazlada arttirmak istemiyorum voltajlari

• quote:

Orijinalden alıntı: gsser

ben direk heavy load programindan test ediyorum. 3.50 de sabit stabil ama ara ara takiliyor ama voltajlari yukseltince azaliyor takilmasi pek fazlada arttirmak istemiyorum voltajlari

şimdi sen windows da yapıyorsun sanırsam şimdi biosdan yapmayı anlatıcam pc açıldığı zaman del tuşuna bas ordan bios menü çıkacak
    advanced buraya gireceksin resimdeki

• o değilde ramlerin ne tek slot 8gb mı 2x4 gb mı marka ve modelinide söylersen sevinirim bende ram upgrade etmeyi düşünüyorum
  • modelini bilmiyorum kingston 2x4 bende biostan oc yapiyorum. profili pek tercih etmiyorum. manuel daha kolay ayarlanabilir geliyor bana.

• suan pc yanimda degil yarin sabah 10 gibi tekrar bakacagim zaten manuelde kullaniyorum carpan 15 sanirsam cpu 230 a yakin birseydi tam hatirlamiyorum. vcore 150+ da. dram auto nun diger seceneginde

• bir konuda arkadas fsb ratio 1066 yap cpu clockuda 266 mhz yap 4ghz islemcin olur demis. bunun voltajlari ne kadar olabilir? bosuna para vermek istemiyorumda. ve birde fsb nasil ayarlayabilirim setfsb programi serial code istiyorda.

• Metin abi 52 nickli abimizie pm ile danis .
    Kendisi oc da cok iyidir.

• tam olarak profil sayfasini verebilirmisin eger mahzuru yoksa? mobilde oldugum icin biraz zor yaziyorum.

• biriniz yardim etsin lutfen...

• Biosta advanced menüye gir.
    jumper free configuration a tıkla.

Aİ overclocking manuel yap.
    cpu frequency 250 işlemci hızın 3,75 olacaktır.
    pcı ex frequency 100

Dram frequency ,burası çok önemli ,İşlemci frekansını arttırdıkça ram frekansıda buna bağlı olarak artacaktır.
    Ramlerin 1066 ise ,işlemci frekansını 250 yapınca ramlerin 1333 olur mesela.
    O zamanda ,1066 mhz ram bu hızı taşıyamayacağı için, pc açmaz bile.

rAMLERİNİN HANGİ HIZDA OLDUĞUNU YAZ.
    bİOSTA dRAM FREQUENCY DENİLEN YERE TIKLA. Oradan ,mevcut ram hızının bi alt hızını seç.. Atıyorum ,ramlerin 1066 ise ,800 olan hızı seç.

cpu vcore işlemci voltajıdır. önce +50 mv ile dene,olmazsa +100 mv yap.

cpu configurationa tıkla.
    C1E ve İntel speedstep ,her ikisini de disabled yap.

Ayarları kaydetme tuşu hangisi ise ona bas ve çık.

PC açılmazsa bios pili ile falan uğraşma, Makina kapalı ve fiş çekik halde iken;
    mavi soketi ,normal halinden çıkar, clear RCT pozisyonuda tk. 10 sn bekle. Tekrar normal pozisyonunda ,tak. Bios default olur,pc açılır.

Önemli dipnotlar.
    Ben AMD işlemci ve anakartlar üzerinde overclock çalıştım. Overclockun genel prensipleri aynı olsa da ,yine deufak tefek bazı nüans farkları olabiliyor.

Anakartın belli bi işlemci frekansından sonra ,o hızı kaldırmıyabilir. Bu durumda anakartın kuzey köprüsüne de voltaj gerekir. Ama ,anakartını tanımadığım için verebileceğin max voltajı tam tahmin edeiyorum. Ancak +0,05 V gibi bi voltajında zararlı olmıyacağı kanaatindeyim.

Aynı şekilde ramlerinde ,önceden hızını düşürsen bile ,o.c sonrası yine de mevcut çalışma hızını geçiyorsa ,onlarda bi miktar voltaj ile beslenebilir. Eğer voltaj vereceksen ,ramlere de ,ufak çapta +0,05v verebilirsin.
    Sistem bende olsa,en hoyrat şekilde voltajı basardım,ama başkasının olunca ,açıkçası tam bilemediğm konularda çekinirim.

Arrtık gerisi sana kalmış,sen bilirsin yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 13 Temmuz 2014; 13:12:01 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.